Ајде женска, поддршка сум ти за да те мотивирам да одиш во теретана, we got this! И јас одложував со месеци, со платена програма и теретана и сега почнав од февруари. И не се секирај дека ќе отидеш во крајноста што не ја сакаш, јас верувам во тебе
Леле истата сум и јас не сфаќам што треба да се случи за нештото озбилно да го фатам со ред. Почнувам и се откажувам, едно пициче е доволно да ме преубеди
Јас мислам има околу 6 - 7 кг разлика од еден до друг број. Ама и зависи градбата каква ти е. Зар толку многу? Пошо ја едно 5 броја у минус бев со изгубени 32 кила.
и кј мене има, периоди што толку ми се јаде и ништо не ме најдува. Не знам како да се сопрам. Гледам да поткаснувам нешто здраво, на пр овошје или некои грицки како сончоглед кикиритки или индиски ореви. Некогаш па можам и со една банана цел ден да сум. Но штом вежбаш се тоа се троши. Многу е важно да сме поактивни кога јадеме повеќе
Толку за 1 број. Имав 70 и носев м/L, па бев М па после уште 8кг и сега сум С. Како секогаш што бев. Да напоменам после втората бременост бев 70.
Дечки, на работа сум 3та смена. Јадењето ни е во 2 саат ноќта. Претежно е сува храна и се нешто безврска. Што би можела да јадам тоа време? Ќе си носам од дома. Еднаш чикен бургер со помфрит ни даваа во 2 саат
Дали е здраво секој ден да се јадат варени јајца, и по колку е препорачливо? Да речеме за појадок. Гледав некое видео каде советуваат секој ден да се јадат по три варени за доручек, помагаат за слабеење. Ја ги јадам, ми држат ситост, ама да не е премногу по 3 секој ден?
Две цели јајца и две белки може да јадеш на пример. Ако мислиш дека е премногу цело јајце. Од протеини никогаш доста.
Кажете ми како после вежбање обавезно тежам плус 600-800 грама. Дали кардио, вежби или комбинирано обавезно е истово. Пијам вода уз вежбање ама нели и трошам, и не е како првичната тежина.
Во едно јајце имаш околу 6-7 грама протеин и околу 80 калории така да ако изедеш 3 да речеме дека ќе имаш околу 18 грама протеин и 240 калории. Така да океј е и плус за слабеење се препорачува внес на протеин; во комбинација со салата, леб од цело зрно тостиран и авокадо ти е топ појадок и и ќе те држи сита.
Не сите јајца се исти и не треба да ја користиме оваа храна на дневна основа. Најчесто кокошките кои ги снесуваат овие јајца, се индустриски одгледувани кокошки. Едноличната исхрана и дозирањето на кокошките со различни средства за максимализирање на профитот, го намалуваат квалитетот на јајцата. Затоа, најдобро е јајцата да се набавуаат од луѓе кои ги познаваме или за фарми кои знаеме дека ги чуваат кокошките соодветно. Високата содржина на холестерол и маснотии ги прават јајцата не баш погодни за секојдневна употреба.
Кои се вашите go-to оброци од 400 калории? И башка од 500? На што највеќе вреди да се внесат калории? Као, многу лесно е да склопиш 2-3 работи и оп, оброкот е веќе 500 кал. Па ако целам до 1500 дневно, тоа значи можам да имам или 3 оброци по 500 калории; или 3 оброци по 400 калории, плус или 1 ужинка од 300 калории или 2 ужинки од 150 кал. (или една 100, друга 200). Па така, најтешко е протеин да внесеш. За мене стандард се јајца за појадок и месо за ручек или вечера, како главните извори на протеин. Па поради тоа, оброците ги досклопувам вртејќи се околу јајцата и месото. Ама тие по секако се пола од калориите на 400-500 калоричните оброци, што значи нема многу простор за останата храна. Малце јх, малце масти, повеќе зеленчук. Некогаш е стварно мачно да се направи комбинација, а да не е едното те исто.
Погледни ги видеата од девојчево https://youtube.com/@LiezlJayne?si=Ao8CNvOgZotpPdoP Мислам дека ќе најдеш доста идеи ,многу има и веге опции за внес на протеини за да не ти е досадно само со јајца и месо,доста едноставни оброци детално објаснети Долго време ја следам , навистина е супер мотивирачки
Тука сум и јас, ама чекам резултати од испитувањата и најверојатно ќе ми ја менуваат терапијата која ја пијам веќе 10г поради ИР, се надевам дека нема да тапкам во место со новата терапија, да изгубам само вода и толку да биде од слабеењето... Бев во Центарот за обезност, ме мереа, чекаме резултати, план за исхрана и нова терапија, така да, од среда кога ќе завршам се ова, ви се придружувам пак