Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. cvetche.

cvetche. Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    32
    Ден 5/50
    д: јогурт и 3 интегрални колачи
    р: пилешко со помфрит и салата од кое половина јадев и за вечера
    Добра сум со активност денес. :mm:

На Vanilla15 и FierceFemme_ им се допаѓа ова.
  2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    @FierceFemme_
    мене тешко ми оди пред циклус придржување, ептен ми се јаде, кажувам искрено, значи ми се јаде многу :D
    Ама конечно дојде денес, па веќе ќе се контролирам :rofl:

За денес;
    - овошен јогурт со шумско
    - јаболка, круша, што ми дојде при рака
    - врап со пилешко 8-|

3. cvetche.

cvetche. Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    32
    Ден 6/50 -1кг :D
    Денес ужас, многу кафе и само еден нездрав оброк.

4. MI052021

MI052021 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    Se sostoi od ciklus od dvaeset dena vo koi denovi se jade vo 2 tocno opredeleni obroka.Nivnoto kolicestvo ne e ograniceno.Toa sto morate da go zapazite e po zavrsuvanjeto na eden dietalen ciklus od 20 dena mora da se napravi pauza od 1 mesec.Po zavrsuvanjeto na mesecot mozete povtorno da so dietalniot ciklus od 20 dena.
    Obrocite konzumirajte gi vo rastojanie od 6 casa ( na primer: prviot vo 10 ili 11 casot nautro a vtoriot vo 17 ili 18 casot navecer.)

1 den
    Makaroni so sirenje i jogurt po vas vkus, vareni ili peceni.
    2 den
    Oriz tava ili pilav po vas vkus.Mozete da go zemete vo kombinacija so sirenje i jogurt.
    3, 4 i 5 den
    Pilesko meso so salata, vareno ili peceno na skara bez masnotii.
    6, 7 i 8 den
    Telesko meso so salata.Mesoto vareno podgotveno po vas vkus.
    9, 10 i 11 den
    Riba so salata, podgotvena po vas vkus pecena vo folija ili tuna od konzerva, no ne vo maslo tuku vo voda.
    12, 13 i 14 den
    Zrnes zelencuk, grav, grasok, leka ili boranija moze mesano podgotveni kako corbi ili tavce gravce.
    15 i 16
    Kompiri vo site mozni varijanti, peceni, vareni ili pomfrit.
    17 den
    samo ovosje sekakvo
    18 den
    makaroni so sirenje i jogurt ( kako 1 den)
    19 den
    Oriz (kako 2 den)
    20 den
    Veruvale ili ne mozete da jadete se blago
    Torti , ekleri, baklavi cokolada kombinirano vo 2 obroka.

Kolicinite na hranata ne se ograniceni.Znaci 2 pati na den mozete da konzumirate kolku sto sakate od toa sto ve sleduva za toj den. Tecnostite se neograniceni, znaci mozete da piete kafe caj no bez seker, sokovi no ne gusti ili gazirani, mineralna voda vo neograniceni kolicini.

Девојки што мислење имате за диетава? Јас ја започнав од денес. Доручек макарони со сирење, планирам да вежбам и Орбитрек по 45 минути. Мене лично ми одговара бидејќи не јадам воопшто овошје посебно не за доручек. И со ручеков можам салати да јадам тоа барем јадам пример утре со ориз еден патлиџан ќе изедам без сол без ништо само така.

Пробував повеќе диети но некако мислам дека оваа најмногу ќе ми одговара, не сум ја држела до сега. Имам доста вишок едно 15, 20 килограми. Сега моментално имам 80, сакам да бидам барем 70 па за понатака ќе видиме. А и не планирам само 20 дена да ја држам сакам повеќе со тоа што би била задоволна и 4 кг да ослабам за 20 дена, плус вежбање. Милион пати се откажав сега сум цврсто решена.

Последна измена од модератор: 17 мај 2024
  5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253

Краткотрајни се ваквите диети од причина што не се здрави, џабе имаш салати неколку пати, едноставно не задоволуваш дневен внес на нутриенти, вака поедноставно ќе ти пишам..
    А ја планираш да ја држиш и подолго, па немој да те чуди промена на циклус (доцнење, изостанување итн), промена на кожа и коса итн.
    Не ми е поентава да те плашам нешто, ама неколку пати по темава имаме зборено за вакви работи, посебно луѓе кои што многу повеќе се разбираат од мене во овие работи... Јас сум почетник, и јас ја имам пробано диетава на млади години :D и ќе те отепа јојо ефект да си знаеш кога ќе ја прекинеш, ако симнеш 6, ќе вратиш 12кг

Ако мислиш дека ќе ти одговара, пробај ете, мој совет е немој :)
    Имаш мени кај Ирина нутриционисткана за 900 денари за 30дена, а можеш и сама да броиш калории и да си во дефицит...
    Се што е за кратко нема да функционира, гледај да оброците што и секојдневно ги конзумираш да ги смениш со тоа што ќе ги напраиш поздрави едноставно.
    Велиш овошје не јадеш, јади јајца за доручек и салата пример...

Он топик, за денес
    - чоко кокос овесна каша
    - јаболко, круша
    - зелка со доматчиња и риба или пилешко

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    808
    Има тема за оваа диета,ја имам читано,беше 20 дена - 8 килограми мислам.
    Побарај ја,имаше доста пишувано за диетава

7. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    Ајде оти ве нема :D
    Денес доручеков забранет беше, каснав половина мекица и грчки јогурт, за ужинка банана, а после макарони со доматен сос ќе јадам 8-|
    Денеска на броење калории, оти не испадна денов по програмата :$

На FierceFemme_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mim1mi

Mim1mi Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    104
    Уште неколку килограми до тежината која сметам дека е идеална за мене, од 95 кг на 75кг со 183цм висина.

Сум пишала искуства, но после 3 месечна УН диета и изгубени 17кг, килограмите продолжуваат да бегаат од мене.

Сакам да помогнам на оние кои се мачат со намалување на килограмите и се "плашат" да јадат.

Најбитно правило: Важно е што ќе јадете во текот на денот, а не колку.

Не може со јаглехидрати и без протеини да ги намалете на килограмите. Редуцирајте го внесот на јаглехидрати, а зголемете на протеини и влакна.

Мое мени
    Денот го започнувам со овошје
    250 гр. кајсии, чаша кафе без шеќер

Доручек(околу 12часот): 150мл млеко од соја, 50 гр овес, банана, кафена лажичка какао и 10гр чоколадо со 77% какао

Ручек (околу 15:30): салата:150 гр. марула, роквица, 4 маслинки, 10гр. сенф, лимонов сок.
    85гр. интегрални тестенини со 100 гр. чаден лосос и сос од домат, морков, млад кромид, грст спанаќ.

Вечера (околу 19 часот): Шејк од банана, 150 мл. млеко од соја, 30 гр. сурутка со 80% протеини, јајце, кафена лажичка нескафе. Коцка чоколадо.

За крај протеинско колаче со половина лажичка кикирики путер.
    30 минути трчање помеѓу ручек и вечера
    2часа шопинг пред доручек

Вкупно внесени 1810 калории, потрошени 820 калории.
    Внесени нутритиенти, на слика

Прикачени фајлови:

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.432
    4 месеци откако сум активно во оваа фаза. Денес за појадок овошен јогурт - банана јагоди замрзнати вишни мелено ленено семе и јогурт. Сега јадев варен зеленчук (грашок морков компир) пропржен неколку секунди со маслиново масло и малку сецкано лукче. За ручек (во покасното) манџа компир со салата (и по можност без леб, ако јадам леб тоа е само 1 кришка) ќе има и уште едно јадење за вечера (вероватно) а тоа ќе биде салата.

Сега кафе и ќе исчитам детално наназад предлози идеи и информации плус

10. FierceFemme_

FierceFemme_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    233
    Деновиве бев презафатена и затоа не најдов време да пишам, меѓутоа знаев да си поткаснам да се опуштам малку. Денес се враќам во форма.

Ден 63
    Денес такос со месо и зеленчук и веџис компири со сирење.

11. Nisaaaa

Nisaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    zdravo devojki imam mnogu dobra dieta za 7 dena se slabeee 7 kg mozam da recam deka e stroga no ima predobri rezultati koj saka moze da mi pise vo inbox

12. FierceFemme_

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    233
    Денешно мени
    Поручек овес со млеко
    Ручек цезар салата со помалку дресинг
    Вечера 2 пржени јајца со домати

13. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    За денес;
    - овошки и салата
    - на роденден сум вечер 8-|

14. MI052021

MI052021 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    Јас сум на онаа 20 дневна диета -8 кг што ја напишав и тука. Со тоа што јас јадам и овошје плус. Денес ми е 7 ми ден, се мерев -2,5 кг. Па и не е толку лошо. Имам барем мотивација за понатака. Инаку еднаш само вежбав Орбитрек немав време воопшто бидејќи сум со две малечки дечиња:) Неделава ќе се потрудам да повежбам повеќе. Сепак има некој резултат за да продолжам понатака. Ми се допаѓа ова со поддршкава барем не сум сама:D

На FierceFemme_, Vanilla15 и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  15. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    За денес:
    - јајца и салата
    - јаболко/јатки
    - гравче и салата 8-|

16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.432
    може нешто повеќе за таа диета?

17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    77.345
    3.5 недели после последниот пост.
    Се дупнав од јадење, хотелски смештај ол ин. Солено, благо, леб, се јадев, само алкохол што не пиев.
    Вагата само 2.5 кила плус кои со една недела нервози се симнаа.
    На 65 килца сум од ноември, за недела две ми е годишнина од диетата. Оној ден кога сериозно си ја сфатив работата и 4.5 месеци не грешев.
    Нит се фалам, нит се жалам. Форумов ми е како дневник. Јавен, ама јбг

На andrejko82, Vanilla15 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  18. FierceFemme_

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    233
    Браво, супер ти оди. Дали се имаш мерено? Јас изгледа по сиот муабет стварно те почекав со килограмиве. Деновиве со славење си почнав полека да си поткаснувам благо. Дури денес многу благо изедов, премногу. Сега некако се замислив и се исплашив да не почнам да скокам нагоре со килограмите. Сега се мислам каков режим да започнам, што да правам. Утре во план ми е да поручам и да ручам, да не вечерам, да не јадам повеќе благо, леб, сокови. Од Вторникот си се подопуштив неколку дена. Морам да се вратам назад, многу се плашам луѓе.

19. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    И јас се подопуштив, затоа ќе ме почекаш уште со килажа, плус вчера бевме излезени, се јадење надвор ни беше :D
    Ајде можеме девојче, нема што плашење, ќе се вратиме назад за брзо
    Направи план за секој ден што и како да јадеш и спремај од вечерта за да не потпаѓаш под искушение ако си прегладнета, мене ова највеќе ми функционира искрено...

За денес;
    - пица омлет
    - овошка/јатки
    - тестенини со мелено месо и сос од домати 8-|
    + од денеска трака на располагање (сигурно нема да трчам, ама барем ќе пешачам на висина) :devil:
    Морам да почнам да движам повеќе, ми виснува кожата кај царскиот.... HELP :D

На marchi-cool и FierceFemme_ им се допаѓа ова.
  20. FierceFemme_

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    233
    Нема откажување, ослабевме толку, па за уште некое кило. Ќе се запнеме сега, лето иде и таман овошје и зеленчук подостапни ќе ни се.

Денес за поручек испив една мала чаша млеко со протеин. За ручек еден хамбургер, мрсничок. Е како ми е мака што го изедов, не вредеше, не беше вкусен толку. А калориски мислам дека преминав повеќе :worried: Тоа е за денес, нема друго јадење. :tmi:

На Vanilla15 и cvetche. им се допаѓа ова.