Здраво И јас почнав да внимавам. Ќе се мерам понеделнички да следам колку слабеам. Чет: д: тост со црн леб моцарела песто и авокадо и неколку пржени компирчиња р:пржени пиперки со малку масло и урда и малку сирење+ црн леб в:/ Пет.:д. Омлет од 2 јајца и моцарела р: пилешко во сос од јогурт и песто во фурна без масло В: протеин од ванила бадемово млеко неколку јагоди банана и овесни снегулки и чиа Саб.: 2 јајца, парче салама црн леб Ручек сендвич со тофу плус прот. од чоколадо В: овошје планирам праски или лубеница
Jas pocnav da namaluvam kilaza otkako go isfliv lebot.Dosega 5 kg za meseci a drugo se si jadam I blago poretko si dozvoluvam
@FierceFemme_ кај ми избега девојче, јас стигнав до 83кг, ти се приближив мислам а ? - корнфлекс и јогурт - овошје - ќе го терам маже да јадеме надвор, некое месо и салатичка
Првите денови да. Ако сум јадела неколку дена се и сешто и после почнувам пак да пазам, првите 2-3 дена имам..
Добар ден. Јас да се пријавам со + 1.5 кг се запустев последниве 2 недели изгледа. Ама ај да се тешиме не е страшно. 63кг па идеме со Господ напред надолу
Ако имаш вртоглавици, не внесуваш доволно калории. Ако се чистиш од шеќери, може да имаш главоболки, ама вртоглавици не. Пресметај си колкав треба да ти биде дневниот калориски внес за да ослабнеш, и колку од тоа треба да бидат протеини, колку јаглехидрати, колку масти.
Подобрено здравје и изглед. Замисли си колку подобро ќе се осеќаш у своја кожа, па и како самодовербата расте некако заради сето тоа. Само не препорачувам па и да се опседнеш со изглед, ниту нереални очекувања да имаш, полека иди си кон целта. Да уживаш низ целиот процес на трансформација. Инаку да, и инаетот голема работа брка.
мојата мотивација е еден русин што ми излезе на тик ток само да го видиш на се ќе те мотивира Башка од тоа како што ти кажаа погоре потребата за енергија за подобро физичко и ментално здравје општиот изглед на себе....
Zelba da se vratan na starata kilaza 60kg, inaet, omileni parcinja garderoba, pogolen izbor na garderoba.
Цел ормар гардероба Шала на страна, повеќе имам енергија коа сум на таман килажа Вака немам сила да си поиграм со децава што ми е и најкриво
Браво девојко! Јас добра сум, одлично сум задоволна од придржувањево на новиот режим. Пазам што јадам, си имам една граница. Полека симнувам ама супер сум. Последно кога се мерев имав 79 кг, сега на одмор сум и не знам како се движам со килата, ама внимавам што јадам, не претерувам. Не пишувам што јадам бидејќи ми подздосади некако, а и повеќето не пишуваат редовно и го запоставив. Кога би се вратила на пост пак би пишувала, оти тогаш е екстремно ограничувањето и најголем ми е фокусот на исхраната. Сега малку полека, ама одиме кон целта
Девојки сакам да ви напишам некои добронамерни совети за исхрана од моето долгогодишно патешествие со диети. Од пубертет држам диети јадев само овошје наутро многу погрешно и со гладување и прејАдување и јојо ефекти стигнав до 100кг. После се сфатив дека за да функционираме ни треба храна редовни здрави оброци гладување и нејадење организмот го смета за закана и не слабее под стрес е.Јас гладував и не слабеев а потоа се прејадував изгладнета и билдав килограми. Сега редовно се хранам имам 5 оброци од кои 2 се овошна салата и 1 лесна вечера и организмот самиот го исфрла вишокот јадам и слабеам.Плус пешачам. Денес имав Овошна салата Појадок варен овес со јатки и зеленчук Овошна салата Ручек грашок салата многу и 1 тонус Вечера дел од ручекот со салата. Со овој начин на исхрана плус ми се забрза метаболизмот.
Овошна салата 2 тонус гвакамоле домат Овошна салата Јуфки со зеленчук шампињони малку веге кашкавал Малку грашок салата