Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    1.145
    кај мене неделава е таква-колку се убив од пазење вагата оди нагоре ???? :D:@оти среда? тима некое правило????? а што значи да намалиш обем а да да стош во кг? се нервирам.И дали да вежбам настината? дали е подобро или не?:emo:

2. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.220
    Ако намалуваш обем а стагнираш со килажа значи веќе се формира мускулна маса,таа има поголема тежина од масно ткиво.
    Евентуално стагнација на вага може да зависи и од задршка на течности, особено околу циклус

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Зависи тоа и од циклусот. Кај мене обично 1 претходно, безразлика колку "гладувам" вагата не мрда, или на инает иде нагоре.
    Имав недели кога јадев по 1000 калории на ден, а трошев со пешачење и вежбање над 1300. И вагата пак не мрда :drunk:

Со обемот најлесно се мери слабеењето. Запишувај редовно и ќе видиш. Килажата иста, обемот се намалува, алиштата летаат околу тебе :inlove:

Имав и личен тренер едно време
    Screenshot_20250124_113947_Gallery.jpg
    67 кила сум била тогаш :muscle:

На Espadrila и DoubleK им се допаѓа ова.
  4. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    1.145
    wooooow браво супер,баш ова ќе го применам чим викате од среда до среда.
    Мора да дојдам уште -10.А тогаш може ќе сакам и уште помалце ко тебе :D(hollest)

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Хахахаха
    Абе заборавив да пишам зошто среда.
    Пред некоја година тука на темава ден за мерење ни беше среда 8-|

Терај диетата, движи се колку можеш повеќе, јас по 20 000 чекори одев секој ден :D
    Највеќе се слабее со пешачење. Не се изморуваш многу за да огладнеш, а лесно е.

Пиши секој ден, баш си ми мотивација. Може и да се мериш, ама не се нервирај (facepalm)
    Најјака бев ко не јадев 48 саати и вагата ми покажа +1.4кг :whew:

На simoncelicius, Ariel и DoubleK им се допаѓа ова.
  6. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    1.145
    ц ц ц ц + 1.4? нешто слично сум овие дена.од понеделникот као фатив салам и како дојде петок кај мене +1.7 кг плус покажа сабајле :xарни? зоврев. плус станав толку настината одвај седам на работа. а утре сакам да вежбам. Ти блазесвам за чекорите.јас незнам дали во животот некогаш 20.000 имам зошто работам канцелариска седечка работа надвор од цивилизација 10 ч на ден плус по саат возење напред назад (n):puke:.отров сум ама упорна :D:devil:

На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    4.770
    Која апликација е ова?

Иначе и јас мината недела бев на 83, се вагав секој ден, вагата одеше 82,5, па 83, па пак 82,3 , па 83.
    Па решив да оставам неколку дена и еве последно мерење беше 81,3 мислам.

Иначе помалце од 1200 калории дневно не се препорачуваат, тоа е некој минимум кој треба да се внесува за нормално функционирање на телото.

А за кардио би ви препорачала одење на лента со успон, на 7-8-9 со средно темпо.

Денес тренинг готов, за доручек младо сирење со овес, ручек бурито и вечера ќе видиме.

На simoncelicius, malerozna и DoubleK им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    И јас седам на работа. Или лежам :$
    12 саати ми е смената.
    Затоа наместо да се возам, се симнувам две станици претходно и одам пеш по 30-40 мин :muscle:.
    Саатот ми го мери секој чекор, може затоа се многу чекори. А сега на ладново ни 1000 немам, дома си седам.

На тренерот беше апликацијата, сфатив дека немам потреба толку многу да плаќам и му откажав (lalala)
    Ама мислам дека има неколку вакви што покажуваат обем и форма на телото, баш ќе побарам како се викаше.

Се научив веќе што како треба, дека си малку храна не слабеам, освен ако не сум само на вода, неколку дена. Плус и зависи кој ден од месецот е (facepalm). Ако е од лошите, ништо не помага, освен вода :lol:.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.220
    Иии легендарно ја заебав вечерата,изедов третина пица (facepalm)(facepalm)(facepalm)

10. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    9.601
    Епа хеолу повторно девојки! Одамна ме немаше на темава, многу збрки, многу обврски а премалку време. Најдов старо мислење (може последно во темава не знам) и решив да се цитирам. Се хранам колку што е можно поздраво, но секако има и моменти факс, студирање работа и се останато па може да каснам и нешто настрана но претежно се хранам здраво, бел леб и глутен околу 90% имам исфрлено, газирани и обични сокови не пијам заради шеќерот, може некогаш зеро ако ми се пие, или заради друштво. Благо не јадам, многу ретко се случува да каснам обичен шеќер. Брза храна хамбургери, донери, помфрит чипсови итн. не јадам. Пазам на калории, јадам многу овошје и зеленчук, јадам месо, претежно пилешко но во глобала секаков вид на месо можам да јадам. Масло маслиново и тоа многу пазам и со него, не ми требаат дополнителни калории. За појадок некогаш си правам смутиња со шумско, банана овесни, путер од кикирики или едно црно лепче јаус со јајце и авокадо. Јадам се, не сум одречена од ништо но тоа што ќе го јадам или пијам гледам да не е количински и калориски многу, стекнав навика да се стопирам. Е сега може ми е грешка ама обожавам да јадам зелка и карфиол а не смеам многу заради тироидната, но не се замарам искрено за тоа. :rofl:
    Сабајлево се мерев последно имам 62 кг. Може ќе треба уште некое кило но не се брзам воопшто, што побавно тоа подобро и секако подобри резултати и навики. Се на се од 87 кг (заради тироидната најмногу) стигнав и до 62. Оваа бројка од кога знам за мене не сум ја имала, одиме понатаму уште 2 до макс 3 кг. повеќе никако. Дури и докторот ми рече под 65 да не сум спуштила но тоа сум јас цела, инает. :rofl:
    Инаку не гледам искрено во кој дел од денот што ќе јадам туку гледам се да ми е калориски распоредено, ако ми се јаде ќе јадам и во 3 навечер ама нормално нешто лесничко (како сега:rofl:).
    Ај сега добра ноќ, ќе се пишиме од утре почесто, се надевам доколку ми остане доволно време. :*
    Ви држам голема среќа на сите, да си дојдете што побрзо до целта и со стекнати добри навики.

На Marsi*, H.VAGA, Ariel и 3 други им се допаѓа ова.
  11. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.260
    Добро утро. Денес на мени:
    Д: 50г чоколино со протеин, 10-тина бадеми, кафе со млеко
    Р: 200г пилешко со печурки, протеинско колаче
    За ужина 2 парчиња кашкавал, се надевам тоа ќе е тоа, ќе бидам во околина на грицки вечер.

Сакам да истрчам 10 километри денес, се надевам ќе издржам.

На Marsi* и malerozna им се допаѓа ова.
  12. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    4.782
    Јас редовно ве читам, после втората бременост од 90 кг дојдов денес до 79.
    Бебе во февруари година ќе прави, значи скоро година мака мачам со килажава, не знам дали е до втора бременост ама многу е потешко.
    Се израдував на седмицата иако порано не ја сакав, ама сега да сум 70, ќе бидам пресреќна.
    Моите стари 63 ми се невозможна мисија.
    За доручек
    турско кафе со лажичка шеќер
    Сум пробала горко, не иде...
    До ручек може портокал, 2-3 урми, лист кашкавал и печеница...
    Ручек марула со јајца, марула со туна, цезар салата, ориз со печурки, леќа манџа, гравче, пилешка супа...
    Лебот откако го исфрлив иде надоле вагата.
    Од новогодишните пакетчиња на децава имам 4 фиоки наполнето, секој ден се убедувам да не посегнам по нив. Професионален бинџер сум, кога ќе ме фати кризата, едвај се воздржувам да не изметам се пред мене.
    Гледам да не вечерам, ако ептен ми се пријаде, морков или краставица.
    Во право е @malerozna за јаглехидратите, се дур се лажев ај две кришки интегрален леб за доручек што се, ај за ручек една кришка... не мрдаше вагата надоле

На Lavender13 и penelope10 им се допаѓа ова.
  13. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    8.536
    Петок - ден 5
    У: 2 портокала, 1 нескафе
    Д: леб, ајвар, сирење
    У: пченка
    Р: грашок, леб
    У: 2 нескафиња
    В: грашок со павлака
    У: 1 нескафе, пченка

Сабота - ден 6
    У: 3 кафиња
    Доручек скокнат
    Р: ајвар, сирење, мортадела
    В: мортадела и павлака
    У: кафе

На Marsi* и penelope10 им се допаѓа ова.
  14. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.260
    Не издржав со грицките вчера, скроз се изглупирав вечерта. Сигурно внесов вкупно 2000-2200 калории цел ден за ништо. А ги истрчав тие 10км и се саботирав. Што е тука е.

Денес малку полесна варијанта.
    Доручек: протеин чоколино, 10-тина бадеми, кафе
    Ручек: грчки јогурт, јаболко, 2 мандарини, ред чоколадо
    За ужина можеби лист кашкавал и пилешки гради, и тоа ќе е тоа. Се осеќам тешко во стомакот и како да имам задршки.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    401
    И јас од денес почнувам посериозно. Ќе ја откажам фитнес апликацијата, ќе вежбам сама и ќе бројам калории.

Сабајлево бев 60,3 кг. Целта ми е до 1 април да сум 56 кг. Овие 4 кг ми се најтешки за симнување. По бременоста бев 70 ама успеав да стигнам до 60 без многу мака.

Од денес ќе почнам да бројам калории па ќе си пишувам тука.

На Marsi* и penelope10 им се допаѓа ова.
  16. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    401
    Денес прв ден:

Д: јајца со урда и 1 домата
    Р: два тоста со печурки и салама + јогурт
    В: парче кашкавал и пола двопек
    У: мандарина

Според ChatGPT и апликацијава што ја имам, ова се вкупно 1200 калории.

Вежбав само 15 минути.

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    8.536
    Недела - ден 7
    Д: шунка, павлака, малку ајвар, печенка
    Р: мантии и малку ѓеврек
    В: банана, 2 портокали, 2 кафиња

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.260
    Се измерив денес, што имав спуштено 700 грама, се беше вратено од викендов :( Ќе пишам во среда колку ќе бидам

Денес:
    Доручек: 30г чиа со млеко, една банана, кафе
    Ручек: интегрална тортиља, 50г пилешки гради, два листа кашкавал, 100г cottage cheese и протеинско барче

Планирам и да истрчам 7км денес.

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    10.390
    Сите се средуваме за викенд, преку недела се враќаме во ред.
    Вчера и јас, мекица за доручек една, ручек пица....катастрофа.
    Затоа под казна вечерта истрлав 60 мин на орбитрек.
    Денес за доручек овесни снегулки со банана и кисело млеко.

Чекам среда за мерење. 8)

На penelope10 и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  20. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    401
    Кој ден ни е ден за мерење?

Јас денес малку утнав, ама не многу.

Цел ден убаво се држев сега вечерта ја зафркнав работата. Наместо 1250 калории, изедов 1500 денес :(

Се тешам дека имам истрошени 250 калории од пешачење и вежбање.

Планирав да почнам денес една фитнес програма ама се' ме боли од последното вежбање, ќе почнам друг ден.

На penelope10 и malerozna им се допаѓа ова.