(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.852
    Ако се тресеш можеби тоа не е за тебе сепак направи крвна слика провери ниво на шеќер и минерали. Се тресеш зошто нагло ти паѓа шекерот во крв почни со помали периоди на фастинг пример 16:8( 8 саати јадеш 16 постиш) па како ќе се навикнува телото ќе зголемиш. Пиј кафе , зелен чај и многу вода , земајќи електролити особено магнезиум. И не се исцрпивај фастинг не е за секого има и други здрави начини за да се намали тежина.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Така, јас најчесто јадам еднаш во ден ама секогаш разновидно и колу што може поздраво(зготвено со свежа салата). Најмногу енергија имаме кога јадеме помалку и поздраво, кога ќе изедам малку повеќе од тоа, веднаш ми паѓа енергијата. Ама, очигледно луѓето веруваат на тоа што прочитале некаде или некој “нутриционист” им го кажал тоа. Пробајте самите навикнете се на што помалку храна за да осетите колку е животот поубав и енергичен. А, исто така и се одржува идеална тежина, поздраво од тоа нема. Храната е енергија кога е малку, а отров кога е малку повеќе.

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Потполно се согласувам. Сам треба да си створиш услови и mindset за што помалку да јадеш.

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.852
    Така како volume eater јас не можам да имам 3 мали оброци јас сакам да се најдам и да не мислам веќе на храна. Еве пример денес јадев во 14 часот мусака 2 тањири и цел ден сум сита, подготвени со лажичка масло без бешамели сосови ни јајца нај здраво можно вкупно цел ден сум изела 1100 калории пре сита сум ниту мислам на храна. А ако јадам нездраво веднаш после некое време пак ми се јаде без разлика што сум изела 2000 калории благо. Тоа е дејството на протеини и здрави хидрати чувство на леснотија и ситост и се губи константното food noise .

На AngelOfArh и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  5. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    1.007
    ja ja znam dietata ........

6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Немам проблеми со тежината , сакам да пробам да постам вака.Ама ќе пробам со 16:8 . Некаде 14 :10 скоро сум често, ама ме зеза некогаш организмот па ќе ми се случи во 3ч да ми појави огромен глад(facepalm).

7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.525
    Допаѓања:
    43.689
    Почни полека со лесно јадење, без лебови и слатки, па намали барем на два оброци на ден, ако можеш и еднаш. Значи не да јадеш едно јаболче, туку ќе си спремиш еден обилен, здрав оброк и ќе си го јадеш.

Ако не се чуствуваш пријатно или здраво, не почнувај со пост. Кога ќе почнеш, ќе си пиеш најдобро ладна вода, обавезно флаширана или филтрирана дома. Еднаш дневно ќе испиеш набрзинка чаша вода со прстофат сол во неа. КАФЕ НЕ, чај исто не би препорачала, али ако пиеш зелен, црн и овошен не.

Не прави тешки физички работи, и најбитно ако не се осеќаш добро, одма прекини. Главоболка е нормална ствар на почеток, се друго не.

На Nana1156, Aleks.mar и Ava.84 им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.063
    Допаѓања:
    110.822
    Вчерашниот ден беше одличен!

10мин загревање + 50мин тотал боди тренинг + 5мин истегнување, саатот покажа минус 440 кал, со тоа што саатот често знае да ме зеза и да ми покажува точно, да се углави подолго време па ништо чудно и поише да се. Буквално се топев цела, цели нозе ми беа мокри, гаќите утоп. Вода течеше од мене, во очи ми влагаше, подлогата беше мокра и едвај довршив зошто се лизгаше.

Што се однесува до храна:

појадок: Шејк со праска и банана, протеин и млеко од бадем
    ужина: Протеинска бисквита, од ДМ ги земав, немаат многу шеќер
    ручек: Мевце и грилован зеленчук, пола количина зошто сакав да јадам овошје после тоа
    ужина: овошје, праска, круша и слива, по полче
    вечера: лубеница

Денес не сум сигурна дали ќе вежбам воопшто и дали ќе имам сила бидејќи ич не ми е арно, изгледа ме фати од беблак стрептокока.

На mylifeasans, dead.flower23, penelope10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Ајде пак да се активирам.
    Хелоу, јас сум Малерозна и еве пак сум на диета :wasntme:
    66.5кг сабајлево, па и не е лошо.
    Треба да симнам до 60кг до 12ти август или губам кладба.
    Почнав со 68.5 :rofl:.
    Ич не ми е тешко да се држам до перфектна исхрана, ама ме нервираат на работа што нарачуваат се што обожавам и ме тераат да јадам. Сите јадеме де :rofl:
    Сите накачија 5 до 7 кила, само јас се вртам околу двете шестки :emo:
    А само колку благо изедов последните денови, се мислам да не ми црквата вагата :rofl: и да лаже.
    Ќе се обидам со карнивор. За ужинка благо. Пмс тропа на врата, затоа...
    Теретана џабе плаќам со месеци :bandit:

На Katie90 и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  10. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Мене лично не, а сум била со 1000kcal на ден и кардио + тежински. Гладувањето не ми ја зема енергијата, напротив повеќе енергично се осеќам. Помалку храна = повеќе енергија. Барем јас така функционирам. Со гладување се имаат излечено доста тешки болести. Во суштина ние јадеме бидејки мозокот така ни бара, ни се јаде за да задоволиме психа, додека телото добро функционира кога изгладнуваш. Не мора секогаш кога ни се јаде да јадеме и да сме скроз сити.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    6.164
    Никогаш не очекував дека ќе напишам во темава ама за се има прв пат. Цел живот проблем ми беше да се поправам и максимумот ми бил 52кг. Последниве 2 години накачив до 60кг, а сум 165 висока. И сега работам на тоа да подослабам.

Почнав да вежбам и да јадам по интуитивно (да престанам со јадење во моментот штом ќе осетам ситост) и речиси сосема ги исфрлив грицкањата меѓу оброци.

Сега сум малку над 58, и целта ми е уште 3 кила барем до 55, бидејки вежбам редовно и не сакам да губам од мускулна маса и многу од облините.

Посакајте ми среќа (fingers)

На Aleks.mar и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.063
    Допаѓања:
    110.822
    Не сум се откажала, ме стрефи јака гнојна ангина, четврти ден, конечно немам температура и ми се врати малку силата ама ништо спектакуларно. Ќе вежбам здравје од понеделник, тоа е. Важно од нејадење, пошто буквално ништо не јадев 2ипол дена, симнав 2 кила, се истопив буквално.

13. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Според висината одлично е да си 58-60кг. И јас сум 165цм висока и најубаво изгледам и се осеќам кога сум 62кг.

На Cinnamon Bun му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    6.164
    Се сложувам. Зависи и од градбата на телото, јас имам многу мали тенки коски и општо како ми се позиционирани. Онаа градба мислам Ектоморф се викаше. Секој грам плус-минус се познава на мене. Другарка иста висина како мене околу 60 кила и изгледа како грам сало да нема, ама она по широки колкови и коски има.

А инаку да и јас можам да изгледам супер со оваа тежина со малку поголема мускулна маса. :D
    Знам дека тежината е само бројка, ама за атер на летото сакам да го смалам салцево на брзина. Ниедна облека и фустан не ме собира. :(

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Исто и кај мене секое грам/кило се познава, а и не сум стегната баш, кога вежбам повеќе подобро изгледам.

16. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    124
    Не ми е јасно како во 2025 година со цел интернет преполн со информации за исхрана, се уште има луѓе што мислат дека гладувањето е начин за слабеење. Луѓе, ова не е 2004та, ниту се слабеат 10 кила со јаболко на ден. Со добро одбрана исхрана, базирана на протеини, зеленчук, здрави масти и сложени јаглехидрати, буквално е лесно да се изгледа одлично. Кај мене, во периодите кога сум јадела најмногу, сум имала најзгодно тело. Јадењето дури ми беше проблем до таа мера што сум се терала да го дојадам тоа што сум го зготвила, зашо не ми се јадело. Ама знам ако не внесам, ќе ми клизне телото.
    И јас го имам поминато и тој фазон 1000-1200 калории на ден. Го правев тоа во прва средно, кога немав појма од животот, а уште помалку од исхрана. Мислев дека така ќе станам згодна. Само праиш да го успориш метаболизмот и си трошиш мускул. И замисли го шокот коа ќе изедеш една палачинка, или па не дај боже да отидеш на одмор и таа недела да не броиш калории. Подуена до немај каде и +5кг.
    Се знае јајца, месо, зеленчук, овес, чиа, протеин (зашто не можам толку да јадам за да го внесам цел протен преку храна). Внес на протеин дневно двојно од килажа во грама т.е внесувам околу 100g протеин. Комбинирано со тренинг 3-4 пати неделно и тоа е тоа. Нема глад, нема драми.
    Колку побрзо го прифатите ова, толку побрзо ќе видите резултат. Никој не ви е крив. Ни гените, ни хормоните (во најголем дел од случаите), ни времето, ни гладот. Отидете, испотете се правилно у теретана не со одење 20 минути на лента, туку со вистински тренинг. Згответе си стекови, јајца, туна и спакувајте си оброци за цела недела.
    Тело не се праи со 1000 калории и самосожалување. Протеин и мокра маица после трениг.

На Cosmi, Aleks.mar, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  17. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Не знам кој овде се изгладнува за да слабее. Јас секако не јадам ништо после 18ч, а и некои денови целосно гладувам, бидејки сама на себе осетив дека е вистина гладувањето е пола вечност. Подобро и поздраво е да си гладен одколку 24/7 најаден(посебно со процесираната и прскана храна од маркет и пазар којашто сметате дека е “здрава”. А, тоа со зготвеното за 1 недела никако, секогаш преферирам свежо подготвено во моментот отколку да ми стои цела недела или неколку денови во фрижидер во пластики или било што.

18. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    124
    Контрадикторна си малце.
    Разбирам дека секој си има свој пристап, ама кога ќе дојдеме до точка каде што се смета дека гладување е поздраво од балансирана исхрана, тука морам да не се согласам. Да, храната денес е полна со адитиви и не е идеална, ама ај ич да не јадеме ако не.. Друга работа, не мислев ти у недела само да готвиш, омлет пред работа се праи за нецели 10мин, и тоа е многу. Стани, стаи парче лосос у air fryer, дур миеш заби и се облечеш и тоа ќе ти е готово.

Како најубаво се осеќаш на 62kg? Зашто јас кога имав пример 54, имав меше и целулит на нозете и газот, сеа имам 58, имам стомачни, дигнат оформен задник и знааааааачително многу намален целулит на нозете. Инаку, исто сме високи.

Последна измена од модератор: 30 јули 2025
    На Aleks.mar и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.063
    Допаѓања:
    110.822
    Потпис!

20. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.948
    Не пишав во недела да готвам само, туку не би готвела храна денес пример за цела недела да имам. Инаку според висината 165цм 62кг е идеално. Вежбам ама не сакам стомачни или општо мускули, си го задржувам својот feminine изглед и не ми смета тоа ептен малку стомаче.

На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.