(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Вчера си организирав така да бидам спремна за вежбање и одам дома отварам програма (сама си имам направено програма, не купено, со помош на другарот Чатџипити) ми вика активен одмор или лесен тренинг, одмори денес. Е да бе, а јас спремна да се активирам. Па така запалив патиките и брзо пешачење со буткање детска количка, Ѓорче-Сити мол-Ѓорче, 16000 чекори. Кога дојдов дома, само туш и кома. Се повеќе сила осеќам дека имам, многу си се сакам ваква. Морам да ја донесам храната во подобра состојба, само тоа ми мањка.

На _Vera_, LocoCroco, Aleks.mar и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    124
    Малце избегавме од првичното мое мислење, само кажав како најлесно до посакувана форма, и дека глад не е еднакво на слабеење. И само уште сликава ја праќам, без да ја искоментирам. [​IMG]

Последна измена: 31 јули 2025
    На theowndemon и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  3. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    514
    И маж ми е со тој став дека со јадење не се слабее туку со нејадење. Јас па не мислам така. На клетките им треба храна. Макронутриентите се клучни.

Инаку да се пофалам за 2 недели ослабев 2кг :dance:кој сака нека честита :rofl:

На LeNora, LocoCroco и Peperutka-bt им се допаѓа ова.
  4. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    78
    Здр помош за слабеење сакам да ми помогнетее никако да ослбнам дури и качувам се пазам цело време броја калории ама никако да намалам ке намалм 1 кило со калории ако еден ден се опуштам 3 качувам, не се движам многу ама тоа што ќе го намалам дупло го вракам.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Телото троши како што и прима, мора да трошиш за да симнеш килажа. А дека од еден ден ќе вратиш 3 кила тешко тоа.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Ај овде да прашам.

Имам мака со пост тренинг тегоби, во стомак се најчесто и се како гадење, болки, непријатности, гасови во вид ждригање, нагони за повраќање... Еден тренинг трае од 45 до 60мин, не е да речеш премногу, таман си е.

7. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    124
    Колку време вежбаш? Сега почна, или? И што од прилика ти е тренингот, кои вежби ги правиш?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Вежбам веќе 4м без прекин, 3 до 5 тренинга неделно, зависи од обврски ама најчесто се 5. Вежбам со тежини, 2х2.5кг или 2х5кг, зависи од вежба и ластици. Вежбам изолациони тренинзи, пример понеделник тотал боди, вторник нозе и задник, среда активен одмор со пешачење, четврток раце, петок стомак, сабота некое кардио без многу скокање зошто сум со болна кичма и недела одмор. Вака терам веќе 4 месеци и супер ми е, енергија фул, многу ми е убаво.

9. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    124
    Искрено не знам, чудно ми е, мене ми беше така мачно малце после тренинг на почетокот кога почував, или сега ако ептен се исфорсирам, ама пример јас правам макс 5 вежби и работам со мн килажа..

10. Imagina

Imagina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    131
    Колку време имаш растојание меѓу последен оброк и тренингот? Мислам дека барем 2 часа треба да не јадеш пред тренинг, само некоја ептен лесно сварлива ужина. Исто и за водата, да се пие континуирано во текот на денот и на тренингот, но не поголема количина наеднаш пред тренинг. Во никој случај не се вежба после обилен оброк.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Повеќе од 2 часа се сигурно, а и вода пијам во текот на цел ден, наутро обавезно една голема чаша од 300мл и потоа на работа за 8ч литарипол, дома до вечер уште најмалку литар, а често и повеќе. Не пијам други течности, сокови, чаеви и слично, пијам вода.

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.373
    Се пријавувам тука, па заборавам и после ми е срам да пишам :D
    -1кг, толку само ќе пишам, маж ми помотивиран е од мене и ме буди секое сабајле да пешачам. Ми се иде да го убијам кога гледам 6h, а децата уште спијат.
    Ова лето го утнав ама се надевам за следно ќе бидам барем -10кг. Идеално ќе ми биде -15кг.

Завчера:
    Д: 3 тонус лепчиња, 3 варени јајца со грчки јогурт
    Р: Пилешки гради во airfryer со салата
    В: Рака бадеми

Вчера:
    Д: Мусли со јогурт
    Р: Пржени тиквици
    В: 3 крем банани од стрес :@

Имате некоја апликација за броење калории? Јадам колку што ми се јаде, пазам само да не е нешто junk, пошо ако се изгладнувам знам дека ќе имам некоја епизода на прејадување. Имам голем проблем со емоционално прејадување.

На simoncelicius, penelope10, Aleks.mar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Желба за јадење нула, капацитет на желудник на мало дете, се прејадам ли ме мава на повраќање озбилно, се дувам, лошо ми е... па затоа јадење јок. Ама затоа собирам сила и вежбам редовно, топ ми е. Е сеа тоа што купив се хл и што се ми е големо, друг муабет е. Вагата е преблагодарна на мене, огледалото уште повеќе.

На DoubleK, Aleks.mar и Skyler им се допаѓа ова.
  14. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    104
    Ги вратив сите изгубени килограми од есента до пролетта. Ми се чини животов во диета ќе ми мине.

Прво држев еден режим, строг беше. На моменти мислам дека гладував. А вежбав и во теретана и се, не ми е прв пат. После продолжив со Ана Стојанова, после прекинав се, веќе ми здодеа. И еве ме сега, пак разочарана, пак на исто.
    Очигледно го немам пронајдено правиот начин за мојот организам.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.607
    Очигледно дека не си сфатила дека ако си склона на дебелеење нема режим, програма или диета кои ќе те ослабат трајно. Дај си рака, на иста мака сум и јас. Откако ќе ослабеш мораш да продолжиш со внимавање, може не цел живот да си на калориски дефицит, али да внимаваш да. И вежбање е пред се за здраво тело, не за слабеење. Сфати си дека ќе се бориш со килограмите и тоа е тоа. Јас кога ослабев со Ана 25 кила бев цела година на одржување и топ ми беше, многу убаво се осеќав, останав трудна и со доење вратив.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    1.694
    Решив да се активирам на темата ми треба поддршка без осудување па сметам дека овде ќе ја добијам. После три инвитра и бременост помината со куп терапии телото веќе не ми е исто. Пред бременоста и последното ивф пешачев многу, планинарев, еден период одев и во теретана имав многу повеќе енергија. Кога ќе почнам да вежбам останувам повеќе време доследна одколку во исхраната. Гледам да се хранам здраво и да бидам хидрирана најмногу поради тоа што дојам. Ме нервира тоа што пак имам леб во исхраната, а предходно ми беше целосно исклучен па се трудам да го исклучам пак. Најголем проблем ми е што прескокнувам ужина па навечер сум гладна и јадам тоа што ми е најбрзо за спремање што не е секогаш баш здраво.
    Со какви вежби почнувате на почеток кога немате вежбано долго време и по колку време вежбате? Ми треба да останам мотивирана, а не да ми трае една недела се надевам дека овде ќе се мотивирам повеќе.

17. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    2.091

Јас почнав со бубало зимото,со нејзините програми на healty.me
    Дека немав како да трчам,многу ладно беше
    Има бесплатно една недела,можеш да се приклучиш да пробаш со постнатал програмата,која е најлесна да речам
    Исто имаш пристап и до мени со здрави оброци
    Вежба цело време со тебе и држи мотивација,пробај

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LocoCroco

LocoCroco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    231
    најубаво со тренер почни си ако можеш да издвоиш еден саат од денот за себе, тренер и теретана е спасот

19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    1.694
    Планирам сега да почнам дома за почеток оти проблем ми е да се организирам со бебето, мало е сега ќе направи 4 месеци мм работи па нема кој да ја чува. Здравје за некој месец имам план да почнам во теретана со тренер. Знам дека најдобро е во теретана така вежбав таму барем останувам мотивирана дома кога вежбам кога не. Најмногу проблем ми е да сменам комплетна исхрана т.е да останам доследна. Јас многу малку јадам брза храна дали еднаш месечно или на два месеци, благо јадам само во пмс. Ама кога и да сум имала мени ретко да издржам цела недела без да направам измена.

20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.373
    -2kg.
    Цел викенд бев со гости, скари, чуда ама се воздржував колку можев. Јадев само месо и салати, овошје и по некое печено лепче, парче торта.

Сабајлево 5км на трака, 4степени успон, пешачење, немам кондиција да трчам :)

Д: Туна и лепче (немав зелена салата)
    Р: Компир манџа ќе биде
    В: Којзнае

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.