(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    AirBrush_20251018160005.jpg
    Крофничките од вчера, и истиот состав како мафин испечени со малку чоколадо од горе. Денес изедов х3 мафини. После секој оброк по еден. :sweat: Ама па не се ни вау благи и се генерално балансирани така да пробвам да не се осеќам лошо за то.

AirBrush_20251018160045.jpg AirBrush_20251018160055.jpg
    Рибја чорба со една ж'та + лепче и макало. Girls just wanna have rakija and makalo.

х1 raw ball од сините [КАМ]

AirBrush_20251018160030.jpg
    Не е многу ручек јадење ама земајќи во предвид дека ме мрзеше и одолеав да не нарачам - победа. Јајце со парче кашкавал пржено, еден домат, кисели краставички, чили сос (?), мајонез (?), нешто. И едно интегрално лепче.

И каснав со малку леб едно veggie stick од Вердино само веќе бев уморна и ме мрзеше да одам по телефонот.

На Mumoftwo30, senjorita-v, Aleks.mar и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.581
    Допаѓања:
    5.440
    Јас од денес почнувам, цел ми е -20кг до нова година :$

На Cutiepie1 и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  3. LocoCroco

LocoCroco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    266
    за 2 месеци 20 кг е нереално, најмнг што можеш се 7 до 10 максимум и тоа ако јадеш по 900 до 1200 калории

На Калатеа, Mumoftwo30, Aleks.mar и 2 други им се допаѓа ова.
  4. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    116
    Денес добро се држам, барем така мислам.
    Поручек геврек со малку путер и едно капучино.
    Ручек чорба од домати со печен зеленчук, пржени јајца со пиперки и малку зеленчук потпечен.
    Две кришки леб со кашкавал гилти плежр ова.
    Вечерта изедов едно парченце пица мало и една чаша црвено вино за добар сон
    :hai::l:

5. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817

@Снегулк@23 мора да си поставуваш реални цели ако сакаш да не бидиш разочарана и да не се откажиш. Ако ти не успејш -20кг до НГ (шо стварно не е реално) - ќе се разочараш, а ако се разочараш имаш големи шанси да се откажиш. Следно, ако некако успејш толку многу кила да намалиш то нема реалност каде ќе биди на здрав начин и после би имала проблеми со здравје (+ забавен метаболизам) и страшен јо-јо ефект ко ќе почниш да јадиш нормално (зошто за толку брзо, толку кила да намалиш не можиш едноставно да смениш навики, туку мора да напрајш ептен голем дефицит шо не е издржлив долгорочно). Така да, ти почни го процесот. Евентуално ќе стигниш до -20кг, ама не можи одма.

На Mumoftwo30, senjorita-v, LocoCroco и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    Денојве ми беше досадно и платив една недела на BitePal зошто бев бомбардирана со реклами и јас сум само жртва на конзумеризам. :D

Ко шо реков не бројам калории сем 1 недела месецо. И видов дека апликацијата има нутритивен скор на секое поединечно јадење + на целиот ден се на се. И исто како ко ќе почниш да бројш калории - прво бројш да видиш која е реалноста, после прајш промена. И си дадов два дена да видам колкав нутритивен скор вадам in my natural habitat. 50 и 61 од 100. :wasntme: Така да си ставив цел барем над 70 да бидам. И денес ми е 79.
    5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg
    Шо ми се допаѓа, особено за некој кој пробва да балансира и да носи поздрави одлуки во поглед избор на храна - има мали tips and tricks со шо е богата храната и ако има можност како да подобриш оброкот. Онака ако прицниш пример на source of fiber и ти дава како неколку информации во формат на рил кој го кликаш. 8-|

Ова апликација е створена за спржнат мозок. Ама се плаќа или еднаш годишно околу $30.00 или неделно по $4. Ако ми е доволно долго интересна можи и ќе се комитнам поќе кон неа.

На senjorita-v, simoncelicius и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  7. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.312
    Дали некој ја има пробано програмата Fitness Mastermind Momentum на Наде Василевска? Ми излезе пред некој ден на инста и ме интересира некој дали има искуство

8. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    116
    Ден 1

Поручек
    Овесни снегулки со протеинче, банана, боровинки, овесно млеко и семки од тиква.
    Какао едно со стевиа и овесно млеко една капка.
    Ручек
    Три сарми со пушено месо и 3 кришки цен леб од цело зрно.
    Како што пресметав сето има околу 1500 калории.
    Цел ми е 10.000 чекори во секој случај, а можеби и нешто плус.

Идемо :clap:

На Aleks.mar, penelope10, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    1.523
    Одлично како за почеток, мислам дека се е внесено во оброк. :clap:
    Почни и со вежбање, па ќе видиш како напресуваш и дали треба промена.:muscle:

На m.triball и theowndemon им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    Screenshot_2025-10-29-19-36-56-651_com.miui.gallery-edit.jpg Screenshot_2025-10-29-19-37-15-877_com.miui.gallery-edit.jpg Screenshot_2025-10-30-17-42-32-303_com.miui.gallery-edit.jpg
    Денес ден 100 како одам над 10к чекори. Најдобра одлука шо ја донесов годинава. :D Неделава засега 200 грама во минус. Цел ми е полека да оди надолу и за сега само 1 имав стагнација ама то е ради то шо потфрлав со исхраната. Така да минус 200 е подобро од ич.

На Mumoftwo30, senjorita-v, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    116
    Толку имам навика да пишувам, ама ќе се трудам почесто.

Ден 2
    Помфрит од тиква, вафла со цимет и малку месо ролат и едно капучино. Тогаш направив 21.000 чекори.

Ден 3
    Ѓеврек со путер и едно капучино поручек.
    Ручек геврече со кашкавал и малку месо свинско.
    12.000 чекори

Ден 4
    Поручек
    Ѓеврек со путер и салама
    Мекица со павлаче лукче и кашкавалче и една палачинка блага :worried:
    11.000 чекори

Знам не е идеално особено денес, ама си ветив дека ќе настојувам да бидам редовна во извештаиве. Па ќе си ги пишам и грешките :$.

На Aleks.mar, penelope10 и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    Јас се решив неделно да објавувам чисто оти макс можи 10 слики во мислење, плус my garbage eating racoon ми дава екстра сличе статистики. Тамам. :D Е са никако немом да наместам да функционира со почетен ден Понеделник. Зошто функционира со почетен дел Недела статистиката ја имам во Сабота. (facepalm) :rofl:
    Screenshot_2025-11-02-04-23-55-986_com.miui.gallery-edit.jpg Screenshot_2025-11-02-04-23-41-151_com.miui.gallery-edit.jpg
    Денес денот хаос ама меѓу 5 и пол сати сон и кајдае за сат ќе напрам 24 часа будна - и не е така лошо. Знаев каква вечер и тек на ден ме чека па утрото се трудев максимално да го импресионирам ракунот. Џабе. 59%. :D
    [цел: 70+ %]
    + да додам за чекорите, не се 10к ама се 8к праени на штикла. Real feel нозете ме болат. (hollest)

Прво му дадов шанса на апликацијава ко на секоја шо давам шанса и ми здосадва. После еве скоро 2 недели користење, можам да кажам дека ко ќе одбирам храна се думам како ќе ми ја оцени и дали има доволно различни состојки вклучени. Шо ме носи до food diversity делот:
    Screenshot_2025-11-02-04-27-13-111_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Ми број колку различни состојки јадам ова седмица и колку поќе, или помалку разновидност има од претходната седмица.
    Исто вака имаш графа за каков нутритивен скор имаш во текот на неделата и каде е повисок, каде опаѓа.
    Screenshot_2025-11-01-12-03-05-203_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Ова искрено ми е напредок зошто претходната седмица личеше вака:
    Screenshot_2025-11-02-04-30-19-446_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Јас исто знам да сум опсесивна со калории, и мило ми е дека тука се "претпоставка" колку да знам во кои рамки се движам, зошто ако бројам ко шо знам да бројам - лесно станвам (нездраво) опсесивна.

Добив коментари дека личам подобро и свежнато. Јас си знам дека е до килата зошто сега ко ќе се видам во огледало се препознавам. A baddie. Искрено "трансформацијата" од последната година имаше напраено да не се препознавам и да изгубам то "здраво" ниво на нарцисоидност шо го имам. :wasntme: :D Иако завршвам неделата со 3к калории (real feel 3.5k ама која сум јас да му преречам на ракунот дека не се согласувам), генерално сум задоволна од ова недела.

Ќе пишам пак наредна Сабота со се минус кила во статистиката зошто мерам во Понеделник најчесто. И да, знам дека долу ќе пиши дека мислењево е во Недела пратено. Мене уште ми е Сабота зошто немам легнато да спијам од вчера ова време. (facepalm) :rofl: Ова беше долг, долг, долг ден и ако станам пред 8.30 ќе плачам.

Последна измена: 2 ноември 2025
    На senjorita-v, Maelina, Aleks.mar и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    106
    Сликиве сама си ги едитираш или ова е некоја апликација? Супер се за мотивација. :)

14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    Јас ги едитирам со Insta stories. :D
    Таму користам се шо ми е достапно за да напрам да личи како шо сакам. Прво со layers, после со cutout додавам слики шо сакам да се од горе.

На senjorita-v и Maelina им се допаѓа ова.
  15. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    116
    Ден 7

Поручек 1 банана
    Ручек 4 кришки протеински леб (малечки се, колку од тонус лебот големина) со ајвар и две чаши ајран јогурт. Кафе со малку млеко, сушен ѓумбир од дм и една рака јаткасти плодови.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.207
    да не имаш и инста профил на истава тема?

17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    Не, жалам. :D Само ги едитирам сликите и зачувувам во папка "daily food". Едно време објавував рецепти со се нутритивна вредност ама ако бројам толку детално калории стварно запаѓам во посебна дупка. Зато вака на vibes.

Не е Сабота ама ај се собраа неколку дена да објавам:
    Screenshot_2025-11-05-10-51-21-473_com.miui.gallery-edit.jpg Screenshot_2025-11-05-10-51-33-171_com.miui.gallery-edit.jpg Screenshot_2025-11-05-10-51-43-033_com.miui.gallery-edit.jpg
    Нормално дека ракунов сака комбинирани јадења. Во смисла ако седнам сега да јадам само салата ќе ми дај понизок скор. Ако решам да јадам ручек и со ручекот да ја додам та салата - ќе ми дај повисок скор. И пошто ми е како irl игра, почнав поќе да комбинирам така чисто за да извам повисок скор. Некогаш се смеам дека ја „хакнав“ апликацијата ама уствари то е целта. :wasntme:

Во поглед кила, неделава е 200г. :D За експеримент мерам секој ден ме интересираат тие флуктуации сакам да ги доживеам за да се ослободам од ментален терет.
    Screenshot_2025-11-05-10-53-36-598_com.pookies.food.ai-edit.jpg Screenshot_2025-11-05-10-53-47-071_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Црвено е инаку оти завршив со 600тина грама претходна недела, па качив кило и пол (?! мислам, знам дека има толкави флуктуации ама малку се шокирав) и сега прогресивно секој ден паѓа и ми рачуна само 0.2 во споредба со претходната недела. :D

На senjorita-v, Aleks.mar и penelope10 им се допаѓа ова.
  18. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    116
    Ден 8

Поручек јајце пржено, сушен ѓумбир, малку јаткасти плодови и боровинки. Чаша аризона чај.
    Пола пиде изедов за ручек :x
    Вчера се зафркнав, вечерта казнав сирење отпоќе :clap: браво за мене и здебелена плус, страв ме фаќа:worried:

На Aleks.mar, penelope10 и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.207
    добар фидбек би имала доколу почнеш со Инстаграм

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.477
    Допаѓања:
    178.817
    Работата е шо мене се ми здосадва евентуално. :D Јас и да напрам профил и да постирам можи по месец да го запоставам скроз оти едноставно "не ми е вајб" поќе. На арт профилот сум објавила последно Мај годинава, а претходно Март 2024. И така тага на срце ми паѓа дека толку труд ми пропадна. :D И ова има скроз ист потенцијал. Да се фиксирам на нештото па да го баталам. Башка, ако потенцијално стани нешто со поголем фидбек, неќам некој то шо јадам и објавувам да го земи здраво за готово. Пошто јас нутриционист не сум. :D Сакам да кажам дека го осеќам како преголема одговорност да го прам "формално", за разлика од тука шо е анонимно и сум од дете и кој ме чита по темиве знај какви проблеми со храна имам.

И ко веќе пишам, уствари ако не си водам монолог јас можам и секој ден да објавувам место поретко групирани слики:
    Screenshot_2025-11-06-11-15-15-725_com.miui.gallery-edit.jpg
    Ептен имав крејвинг за торта вчера и скоро цела ја изедов. :D Тргнав и да пешачам ама изгубив сила и со кола ме вратија. И така кренав температура. :wasntme: :D Она кашата со туршија екстра мала слика оти само ја макнав малку и остајв јбг. Кузнај шо ме најде џизс. Имунитетот поголема каша ми испадна од та шо пробав да ја јадам вчера. :rofl:

Се мерам секогаш под исти услови: на сабајле, после празнење, на гладно. И денес е нахнадни -0.5кг. Знам дека и во ден да се мерам 1939292 различно ќе кажи ама вака оти мерам секој ден и гледам разлики ми е чудно.

Вкупно за неделава дава, не од вчера за денес ова:
    Screenshot_2025-11-06-11-17-35-426_com.pookies.food.ai-edit.jpg Screenshot_2025-11-06-11-17-47-030_com.pookies.food.ai-edit.jpg

На penelope10, Aleks.mar и senjorita-v им се допаѓа ова.