(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    137
    Ден 9

Поручек
    1 ѓеврек и кафе чаша од 86 калории и чаша сок од калинка.
    Ручек
    1 чинија полна со пилешка чорба и 1 ѓеврек, сиренце малку, јогурт една чаша и домати.
    Како за десерт си измешав боровинки со малку сушен ѓумбир и мешовина од јаткасти плодови (многу малку).

Чатџпт ми пресмета 1800 калории, но мислам дека сепак нема толку многу, ама во секој случај сум тука негде.
    5.000 чекори до сега, но ќе стремам кон 10к.
    Вчера ги направив 10к и каснав само една мандарина.

:inlove: послушна сум деновиве.

На hermosa, Aleks.mar, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    15.109
    Во ѓеврекот имаш калории, во чорбата ако има мн. масло, и тоа има мн. калории, јаткастите исто имаат доста калории, затоа мери во грамови на вага. Ако не си во дефицит нема да слабееш.

На Aleks.mar, m.triball, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    Screenshot_2025-11-06-19-45-15-844_com.miui.gallery-edit.jpg
    Денес чекори средно жалосно, ама страв ми е да не донастинам па денес скокнав активно одење. Ваљда уште 1-2к ќе допрам до вечер. Ама ќе видиме.

На hermosa, Aleks.mar, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.317
    Можеш домашен тренинг некој да потрошиш уште некоја калорија место пешачење.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    Можам. Ама неќам. :devil:
    Се шо сакам е да оздравам зошто настинав непосредно пред примање терапија и то ми е приоритет ngl. Еден неактивен ден никој не убил. Додуша и салатава ја туркам со сила не знам дал ќе влези дур и пола од неа.

На Mumoftwo30, senjorita-v и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.317
    Мене ме убива, ако сум толку болен што не можам да тренирам повеќе се нервирам што не тренирам отколку што сум болен..
    Како сум се нервирал после операција на колено кога неможев да вежбам и што мора да одмарам ми доаѓаше да фатам да се обесам или кога ќе ме заболи на тренинг па морам да прекинам..:@

На Mumoftwo30, Polyincognito, lorenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    Претходен месец настинката не ме спречи да сум активна пошто со ништо не ми се поклопваше и можев да сум тврдоглава.

Ова настинка има ужасен тајминг. Преѓе пишев на докторката дал има врска, дали воопшто да одам за боцкање. Рече нема врска. Дојди. Ама то не ме спречва да дам ден одмор пошто мене настинки ми трат толку, три дена. Четири ако е ептен сериозно. :D Ко за имунокомпромитиран чоек имам доста јака дефанзива.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    15.109
    Што значи ова 75 во кругчето?

Многу ми се допаѓа како ги комбинираш оброците. А и апликацијава е супер, иако не ми се плаќа. :rofl:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    6.932
    Демонче имам желба да ми готвиш секој ден. Толку вкусно изгледа се, ми отвараш апетит. Браво :bow:

На Peperutce6, theowndemon и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    Вчера се прошуткав до 7к колку да не изгубам streak. :D После ден 100 со над 10к неќев да се форсирам многу па намалив стрик на 7к.
    Screenshot_2025-11-06-23-01-08-691_stepcounter.pedometer.stepstracker-edit.jpg
    Салатата сепак остајв. Уствари цел ден со leftovers ми е ама не ми е толку важно за да прерачунам колку реална беше бројката на внесот вчера.

За секој оброк има нутритивен скор, и после има вкупно за цел ден. Јас го сликнувам и ставам то за цел ден шо е.

:hug:

На senjorita-v и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    137
    Немам вагичка, порано така правев. Ама отприлика по грами одев,и гледам да наддадам во калории секогаш малку, за да сум сигурна дека сум во минус.

Ден 10

Поручек
    Ѓеврече, две пржени јајца (користам едно масло како спреј, за најмалку што е можно да се користи масло), доматчиња, краставица, домати и боровинки.
    Ручек доматна чорба со две лажици грчки јогурт и уште едно ѓеврече и малку ориз варен и парче сирење.

Околу 1000 калории отприлика. Има место за уште нешто, ако сум гладна би изела од доматната чорба и некој зеленчук или овошје.

Чекори денес само 5000 имам до сега.
    :clap:

На Mumoftwo30 и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    2.259
    Јас од денеска почнав.

Сабајле: Овесни снегулки потопени со вода, банана и малини.

Ручек: Боранија спремам.

Вечера: Салата ќе јадам, во план ми е марула и краставица.

Поддршка за сите. :inlove:

На penelope10, senjorita-v, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    Screenshot_2025-11-07-19-34-18-469_com.miui.gallery-edit.jpg
    Тестенините ни до пола не ги турнав, ако настинка не ме ослаби - шо друго? :rofl:

На m.triball, penelope10, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. m.triball

m.triball Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    137
    Ептен ми се свиѓа идеава твоја со сликиве. Може да ти се придружам? Некако повеќе мотивација наоѓам кога е и естетски сето документирано :inlove:. Само не знам како да прикачам слика.

Ден 11

Поручек: две пржени јајца, шери доматчиња, краставички, пола јаболко и сушен ѓумбир 2/3 коцки.
    Ужинка: banana bread веганска и капучино
    Ручек: зеленчук со малку компирчиња и fishnuggets со сосче од лукче.

Thats it Отприлика се околу 1500 калории.

Последна измена: 8 ноември 2025
    На penelope10 и theowndemon им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    Неделен извештај :dance:

Во поглед колку различни состојки користам од 115 претходната недела, на 106 ова неделава намалив:
    Screenshot_2025-11-08-08-58-57-843_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Овие слики се пред Сабота како ден ама само руска знам дека лајца ќе пробам и буквално сите индивидуални состојки ги каснав неделава.

И дефинитивно ѕвезди ми се овие:
    Screenshot_2025-11-08-09-00-37-509_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Грчкиот јогурт не знам како не ми е тука. Мислам дека преживувам на грчки јогурт. Имам другарка чиј сопруг купва пакетчиња грчки јогурт наеднаш, да не се мачи на секое да оди. Јас купвам по х2 зошто си ставам продавница во рутата на одење за да имам причина да излезам од дома. Ама толку многу грчки јогурт јадам шо можи треба и јас вака ко него да почнам, па нешто друго ситно за купвање да си клам со рутата за пешачење. :D А, за оние перечињата од ДМ се, со спелта биле. Не можам да опишам 1) колку е вкусно и 2) колку е мало, а сузбива глад. Најчесто земам такво ко ќе сакам да поттурнам да јадам покасно (пример пред да одам на чорба за да не пукнам за јадење, оти секогаш ми каснат луѓето за на чорба). Едно е 11г, а на 100г има 412 калории.

Са причината зошто мерев секој ден:
    Screenshot_2025-11-08-09-03-12-778_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Вчера бев +1кг цело. Си реков ај, условите не ми беа исти за мерење. :wasntme: Нормално е. И денес не ми се ама дава то кило во минус. :D Имам една другарка ми велеше, забележала ако јади луто и солено после неколку дена давала поќе килажа. Не знам колку е точно, а ни па колку можам да забележам, јас луто додавам во се шо можам. Да не речам, јадење луто ми е некој статус кво. Сакам да кажам, можи има некоја врска во поглед задршка вода (солено) или пиење поќе течност (ради луто).

Ова се го пишам Сабота сабајле така да Сабота не ја вклучва туку само ќе ја прикачам како последна слика пошто се ова си има индивидуално прикачено и на неа. [зошто реплицирам во башка мислење ќе е денешниот ден]

Неделава сем еден ден шо беше под просек со 66% (просек т.е. цел ми е над 70%), друго се ми е над 70%. Денес има потенцијал да е пониско оти еве уште ја мислам руската.
    Screenshot_2025-11-08-09-13-10-576_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    Ко видов ова -2 се вратив назад. Претходна недела сум имала оброк кој индивидуално бил 100%. :D Мислев 98% или 99% ми е највисоко ама ете, изненадување. Овес, путер од кикири и банана инаку. Зато и го рекреирав неделава со плус чиа (шо не беше проблем и скорот остана) и темно чоколадо (и тука малку падна скорот, незначително ама не беше чиста 100ка).
    Разликата меѓу двете овесни каши:
    Screenshot_2025-11-08-09-16-32-933_com.pookies.food.ai-edit.jpg Screenshot_2025-11-08-09-17-52-055_com.pookies.food.ai-edit.jpg
    @Mumoftwo30 вака личи тој индивидуален нутритивен скор инаку, со се овие "наградите" (и секоја ако ја прицниш има како стори презентација со информации за та категорија) + шо прајш добро во оброкот, и како можиш да го подобриш (некогаш и двете ги има, некогаш една категорија фали, зависи од оброкот). И после од цел ден индивидуалните скорови, вади еден дневен просечен шо јас го споделвам. :D
    Me and my Racoon against the world. Ми прирасна на срце. Можи да не го викам поќе Garbage eater. Искрено првата недела ме фрустрираше со то колку е sassy (за секое јадење дава како коментар демек и често ме "кара").

------

Апсолутно! Самото то шо седнувам на вечер да едитирам слика ме тера да сум транспарентна и да сум "добра" за да не прикачвам само џанк. Денес ми тргна надолу дено ама успеав скор 70 да извам. Имам уште овошје и јатки за денес ама дур не завршам и не прицнам дека почнувам пост - не го сметам за завршен денот. :D

Инаку само на "прикачи фајл" долу. Screenshot_2025-11-08-16-28-44-031_com.android.chrome-edit.jpg

На simoncelicius, m.triball и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.317
    До тоа кај што кликаш за да испратиш мислење имаш опција "прикачи фајл", поле тоа ќе ти се отвори прозорче "додај датотека" кликни на тоа и избери фотографија која што сакаш да ја прикачиш.

На m.triball му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    15.109
    @theowndemon леле, многу ми се допаѓа апликацијава, изгледа ќе морам да си ја купам! :rofl:
    Премногу добри информации дава, ептен убаво и од твоја страна! :inlove:

На Peperutce6 и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    И ти па не мора да се венчаш за апликацијата. :D Фри верзијата дава калории + нутритивен скор (без "наградите"). Мислам дека и за растителни влакна даваше? Не сум сигурна. Не знам дали спомнав ама и влакна во исхрана број. Имаш три дена премиум фри. И можиш да се пробаш со неделен пејмент ако ептен сакаш премиум. Јас прво пробав така недела, па недела фри и си реков тоето, се венчавам со апликацијата една година. :D

Овие шо се екстра инфо од "наградите" можам да ти сликам за кое сакаш, макс еднаш би ги прочитала нема потреба од поќе така да не се толку важни ако ме прашаш мене. Е сега едино екстра (а, важно) е то шо ти кажва шо прајш ко шо треба, а кај можиш да смениш нешто. Ама како rule of thumb сака комбинации. Сега јадев кифлички со руска и после една крастајца со сол. :D То е тој баланс за да се радва ракунот место да ме кара. :rofl: На секое јадење пробвам поќе групи на храна да опфатам (извор на комплексни ЈХ, масти и протеин + зеленчук; овошје + здрави масти итн). Така да ако прајш комбинации ќе го радваш без да ти кажи дека прајш се во ред. :D

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    15.109
    Се што опиша ми се свиѓа за во апликација :rofl:

Затоа ќе си ја испробам на неделно ниво прво, убаво викаш!:hug:

А кажи ми, за рецептиве од кај црпиш мотивација? Зошто некад ми недостига ептен. :rofl:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    179.699
    cymbals-monkey-brain.gif
    Најголем % од денот мислам на храна, и гледам рилс за храна (често) така да е нешто потсвесно шо сум видела, нешто шо со тек на време научив дека "оди" заедно итн. :?:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.