Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.244
    Допаѓања:
    17.759
    Не морам ја 10 искрено, колку се толку се, мои се.

Со таа разлика што ти викаш си 174, а сакаш 10, притоа имаш 73 сеа, а ја 168 со 84, а сакам 73 може и 75, не се проблем ич.

Не се брзам ја, да сакам за месец дена 6 ќе симнам, очигледно не сакам..

Се оптеретувате со бројки, па преувеличувате :)

Ајде убав ден, сo среќа :f:

Последна измена: 9 февруари 2026 во 17:42
  2. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    1.176
    Не се расправајте дечки, секој најдобро за себе си знае.
    Тука сме да се поддржиме. :hug:

Бројката на вагата не мора ништо да значи, една иста килажа на различна висина и различна градба/конструкција, може многу поразлично да изгледа.
    По опишаново, @Ana-lib има слична градба како мојава, и висината ни е тука негде.
    Ја имам широки и доста изразени кукови, доле сум покрупна, горе поситна.
    И најмногу се дебелеам баш во нозете, куковите и долниот дел од стомакот.
    10 кила мене лично ми прават доста голема разлика, нозете ми изгледаат далеку поубаво кога сум -10 кг.

Моите очи и очите на некој друг, не гледаат исто, тоа е веќе работа на вкус на кого какво тело му се свиѓа.
    Јас на мојава висина и градба најубаво си се осеќам со 65 кг, што е и најбитно, пред сѐ ние да си се осеќаме пријатно во својата кожа.

А што некој друг решил да прави со своето тело, мене стварно ништо не ми мења.
    Сѐ додека не се работи за екстремна гојазност или анорексија, (што во случајов мислам дека не е) сѐ си е таман.
    Не гледам ништо страшно во тоа што девојката сака да симне 10 кг. :f:

Последна измена: 10 февруари 2026 во 15:52
    На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    3.538
    Не се фаќајте никогаш стриктно за бројка на вага и дека мора толку да сте, килажа може да биде и задржана вода и мускул..
    Повеќе обрнете внимание на мерење на обем и изглед.

И најважно само калориски дефицит за намалување на масти и тренинг за затегнување на телото и додатно трошење калории. Ако не сте сигурно дали сте во дефицит или не некоја недела можете да броите калории и ќе видите од прилика каде треба да се движите со храна.

На MissChievous, Lovebug01, pinklipstick и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.720
    па и јас мислам дека е кортизол. Осеќам стрес. Се мислам да си воведам ашваганда.
    не можам да средам спиење бидејќи одам на работа во 3 смени. Не дека не сум наспана коа сум 3та смена ама тие 5 дена се стрес за организмот бидејќи е нарушен биоритамот а тоа не го осеќаме краткорочно но долгорочно излафа на виделина. За пешачење пешачам одвреме навреме вежбам дома. Сега изнакупив ластици од тему и кај да е почнувам малку посериозно.

Иначе за овие 2 недели успеав да симнам само 2 кг