(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    10.955
    Почнав со броење калории, се запрепастив кога си избројав отприлика колку калории сум внесувала претходно... Не јадам количински премногу но многу благо, чипсови. Од кога пишав овде еве веќе ми е 3 ден како пазам. Плус почнав да пешачам:inlove:

На Cosmic Girl, Ema.Sk, Снегулк@23 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. GoodGirl45

GoodGirl45 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    8.861
    Јас да ве поздравам, стигнав до целта 61кг.
    Не е невозможно!!! Се осеќам супер. Во текот на слабеењето си ги запишував калориите и чекорите во ексел табела и подоле е слика од неделните просеци и како ми се движела тежината во овие неколку месеца.
    upload_2026-7-5_15-24-18.png
    Сега доаѓа фазата одржување. Мислам дека нема да јадам благо и грицки како и до сега или ќе биде сведено ептен на минимум, на пример еднаш во месецот или еднаш во двете недели.

На theowndemon, ivicka_mopn, Aleks.mar и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Dek0

Dek0 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Еднаш до два пати во месецот мора cheat meal, за здрава психа. Многу фитнес икони тоа го прават. Само број си дневни внесени калории, да имаш внес околу 1600-2100 за одржавање.

На Снегулк@23, GoodGirl45, Aleks.mar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Dajmo89

Dajmo89 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Само внимавање на внес на калори ,и внесувње повише течности, активнос пешачење еден вид ново хоби кое пополека ќе ве трасформира, и нкогаш нема откажување колку и мали да се резултатите и неприметливи не застнуваме, секоја трасформација трае подлг период , дур се адптрира телот, не доѓа ништо брзо, мене ми се деси слично , од активности да забравам дека го преминувма нивот , пред 4 години кога видов 99к аларм и со труд многу напор од секое поле за 3 години се вратив на 80 и сега после 4 години ја одржувма килажата 77 до 80 комција си давам, ама автомобилот ги заменив со велосипед за места низ градов го заменив , така да се може само труд и војничко не отажувењеее

На Aleks.mar и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  5. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.287
    Допаѓања:
    6.860
    Кажи ја тајната, како :)

6. Bubiška

Bubiška Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    1.473
    Претежно јадам повеќе протеини јајца ,јогурт,пилешки стек.Скроз исфрлив бел леб ,јадам црн само со некоја манџа или омлет.Почнав и повеќе салата да јадам што не беше така претходно, не сум се откажала од ништо ,но се со некоја граница и благо знам да изедам нешто и сладолед некогаш,но претежно протеинска исхрана.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.835
    Допаѓања:
    21.833
    Дај ми некој совет како го припремаш пилешкото те молам.:rofl:
    И пржено и печено ми испаѓа секогаш суво, конкретно за пилешки гради зборам. Ми се згади веќе.

8. Bubiška

Bubiška Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    1.473
    Најчесто го правам во фраер или скара само со малку вегета, ништо друго не ставам.Во фраерот на 10-12мин на 200' ,на мене ми се допаѓа .

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  9. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    343
    Ќе ми се качи ли холестеролот ако секој ден или преку ден по 3 јајца дневно? И зошто во некои диети жолчките се исфрлаат , ако може некој да ми каже?

10. Dek0

Dek0 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Не би требало. Зависи од човек до човек, но 90 % нема да ти направи проблем.
    Иначе од таа причина, многу луѓе се плашет од истото и ја исфрлаат жолчката бидејќи всушност таму се наоѓа околу 200mg холестерол, а белката е чист протеин.
    Ако имаш проблеми со срце, тогаш се препорачува помала доза, и/или избегнување на жолчка.
    Знам луѓе што јадат 7-10 цели јајца во ден и немаат проблем.

На Dajmo89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    10.955
    Почнав да гледам резултати од броењето калории а од утре почнувам и со вежбање :inlove:

На Cosmic Girl, Dajmo89, GoodGirl45 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dajmo89

Dajmo89 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Најубавао пилешкот малку поразличен фкус , нешто празличен и норамално со помалку калорои на пареа , се става на посебна решта ,и дури секо месо на пареа има дриг шмек..

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.