Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Слабеење до лето

Ахх, јас не сакам коцки на стомак до толку. Грубо ми е некако. Доволно ми е стомакот да го направам како онаа рибицата што ја постирала Ема.ск :D Многу секси е бре! Рамно стомаче и сосем малку мускулчиња доволно ми е. Тргнав и на вежбање, ама исхраната да ја контролирам малку потешко ми оди :tmi: Совет некој како да се воздржувам од храна што дебелее? :( Не сакам да слабеам, можеби само малку -2 до 3 килограми,ама побитно ми е да спречам дебелеење, зошто гледам овој зимскиот празничен период почнал да се познава на мене ;)

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Слабеење до лето

Јас имам мисија да си го приберам задничево и да го затопчам малку пошто ми фаќа кривини. Во суштина, стомакот не ми е проблем, рамен ми е ко даска, затоа пак лав хендлес имам исто така, кои УЖАСНО ме нервираат, ама пустион степер во Борис Трајковски ме изнамачи... крв проплакав.
    Мене ме нервира што секој месец, од 4 недели, јас сум две недели подуена ( пред добивање) со ненормален апетит и си качувам малку по малу, и после..се спласнувам како сува слива и си го гледам целулитот.
    Значи нема добра варијанта. Почнав да вежбам, сакам да си го средам задниот дел на нозете, задникот и спојлерчињата, за другите делови немам некоја замерка...
    Ама споро е пустото... Башка не се оди секој ден во теретана, туку секој втор, пошто иначе Урко ќе ме викате за некој месец :rofl:
    На пример сега... МИ СЕ ЈАДЕ МИ СЕ ПЛАЧЕ. Факинг 55 килограми...

На A.r.t.h.e.m.i.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Слабеење до лето

Не,ама ако уз неа си ставиш сиренце, мевце...е тогаш не е нискокалорична. Полна е со Б витамини и добра е за стомакот (столица),
    Ме иритираат вакви теми, прво беше слабеење до Нова Година а сега и до лето. Се додека не се свати дека треба да се сменат навиките за исхрана и физичката активност - немора да се вежба бар да се пешачи секој ден по некој км, без рестрективни диети и што ти јас знам, и го ставиш организмот во ред тогаш и телото ќе ви биде благодарно. А сите останати диети, рестрикции, пилули имаат краткотраен ефект и уште полошо јо-јо ефект

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Слабеење до лето

Јас правам стомачни на тренинзи, ама се решив сега и дома пак да почнам да си правам. До неодамна си правев по 100 секоја вечер и тоа наеднаш без прекини, не ми е проблем да направам..проблемот е да се решам :wasntme: И супер ми беше кога си правев ама нешто прекинав.Еве од денес пак почнувам а исто ја држам и УН диетата до летото сакам да се затегнам, таман со време а не во 5 за 12. Јас во принцип не сакам да бидам на диета туку постојано настојувам да се хранам здраво. И за целулитот исто решив да го "отепам" доста му беше мандатот, се масирам секоја вечер со гел од бршлен.
    Се надевам ќе си ја подобрам формата таман до јуни некаде ќе има коцки..абе незнам шо се срамат овие моиве плочки па толку им е тешко да излезат на виделина :lol:

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.166
    Допаѓања:
    156.546
    Слабеење до лето

Абе што сте такви...јас па се нервирам некој кога ќе рече,да се смени начинот на исхрана.Мислам ... duuuuh! како да не се знаело тоа,ама муабетот е што сите се демотивирани од муабетот,ЗАСЕКОГАШ!Затоа мора да се има временски интервал во кој си викаш,е од тогаш до тогаш и крај...ама после самото си се наметнува одржувањето ако бидеш успешен во мисијата (добро,освен ако не е некој што пати од емоционален глад).А плус,менување на начинот на исхрана не значи и слабеење,значи можеби само подобрено здравје.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Слабеење до лето

Ќе може да посочиш каква е таа исхрана?

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Слабеење до лето

Вечерва ми следува едно големо, чоколадно, парче торта... 8) цел ден му се радувам... :lol:

На A.r.t.h.e.m.i.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.166
    Допаѓања:
    156.546
    Слабеење до лето

Таква што вклучува многу протеини,воопшто јагленихидрати и ќе те однесе до лудило и тоа кравјо,така што ќе јадеш како крава откако ќе завршиш со неа,а плус бара и дополнителни суплементи и додатоци,протеински шејкови,кои чинат околу 3000 месечно.

9. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Слабеење до лето

И јас сакам да ослабам до лето... барем 5 кила.... :D

10. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Слабеење до лето

ok, fala

11. ubavicata123

ubavicata123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    Слабеење до лето

zatoa ke si pazime vo tekot na cela godina i so hrana i so vezbi i nemame gajle za vo leto.Ama....
    A za brzinsko slabeenje do leto ovosje, salatki i dobro potenje.Jas zapocnav so ovie aktivnosti, zosto samo zaDekemvri kaciv 5 kg i bese alarmantno, ama sega se vrativ vo normala.

12. Eci15

Eci15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    11
    Слабеење до лето

Те молам кажи ми како ослабна 20 кг за 2 мецеци!!!И јас сакам така, ако не толку барем нешто од нешто!!! ;( Ти благодарам однапред!!! :)

На amy-ame му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Слабеење до лето

Од неделата ослабнав 2 кила :rock: ама пак ништо зошто стомакот ист ми е напапчен... :( само во нозе слабеам а во стомак се дебелеем it's not fair :(

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Слабеење до лето

^^Па веројатно јадеш храна што те надувува, или пак кога јадеш, не џвакаш, само голташ. Затоа и имаш подуено стомаче. А некогаш е и до генетиката, едноставно таков ти е стомакот и тоа е тоа.

15. Muchacha

Muchacha Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Слабеење до лето

Здраво девојки!!!

И јас имам во план да ослабам до лето 10-15 кг зошто со дечко ми идеме на одмор во Италија а неможам да си дозволам Италија со вишок килограми :)

Ви посакувам мнооогу мнооогу успех на сите и кога имате некои совети пишете ги!!!

Поззззз

16. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Слабеење до лето

па баш јадам бавно и џвакам по стопати , а до пред 2 лета ( 2009) имав рамно така да можам да имам рамно

17. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Слабеење до лето

Сум качила 3 килограми :@ Ах, готово, од утре почнувам помалку да се хранам, таман онака понеделнички :lol: Еве, си давам предизвик до лето вакво стомаче да имам:

или вака нешто:
    Во јуни ќе ставам мои слики, да видиме дали сум го остварила предизвикот :lol:

18. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Слабеење до лето

Пресреќна сум (можеби некому ќе му изгледа смешно), 2 недели како припазувам на исхраната, утрово се мерев -3 кг сум.
    Доручекот (околу 9 часот) го започнувам со шолја зелен чај (нормално без додатоци), после 1/2 час подготвувам 5-6 големи лажици овесни снегулки со 1/2 канче кисело млеко.
    Накај 12 часот јадам некое овошје (портокал, јаболка).
    Околу 16 часот ручекот, она што имам подготвено и за син ми и сопругот, само без леб, или ако е некоја лесна манџа (леќа, грашок) земам едно парче леб, за подолго време да ме држи сита.
    19-20 часот земам пак едно овошје и толку до утредента не јадам ништо.
    Овие 2 недели некако апетитот ми беше намален, и покрај сите торти (за мојот, роденденот на синчето), баклави, немав желба за благо (за среќа). Од денес продолжувам уште 2 недели, ако ослабам уште 3 кг, супер ќе биде, ама за да се вратам на тежината пред да родам, ми требаат сигурно уште 3-4 пати по 2 недели да внимавам (околу 10тина кг. треба да намалам). Ама не се откажувам, 2 год. поминаа јас никако да ослабнам, срам да ми е :$

19. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Слабеење до лето

^Зашто да ни биде смешно??? :^) Па тоа е успех што си го постигнала и големо БРАВО за тебе :clap: Јас само можам да ти посакам да истраеш и да успееш да си ја оствариш целта ;)
    И еве пак да се пофалам, од утре ја почнувам диетата од 20 дена (т.е. 19 де, без благото :P )
    Wish me luck! :)

На Ma4u64ence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Слабеење до лето

Може да ми кажете каква храна подујува? знам дека тестенини и храна која создава гасови но има ли и уште нешто што помага...затоа што незнам веке од што мислам дека немам проблеми со подуеност затоа што и од сабајле ист ми е стомакот, ама па јас могу тешко се дебелеам ептен ако претерам 1 кило ке качам, а стомакот цело време ми е ист подуен...може ли да е од гасови ?