Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Неможам да се придржувам кон диети, сама ќе си внимавам решив... Трчам по кеј по 1 час и вежбам, па немам потреба од строги диети... Сакам да прашам за некои страни на кои можам да видам одредено јадење колку калории има... На пример денес за ручек имам сарма, како да видам колку калории ќе внесам... :D Тенк ју однпред

2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас решив да скинам некое килце уште на почетокот на летото, и не се ставив на некоја ригорозна диета само отфрлив благо, сокови, јадев помали оброци и се немав мерено ама се чувствував ослабено :D е за време на одморот неможев да одолеам на пивцето,пицата,благото и некако се почувствував малце здебелено. :rofl: Ми требаше една недела да се разубедам себеси да почнам да си држам ред како пред да одам на одмор и откако во рок од саат време изедов еден куп карамели и половина чоколадо (пусти пмс) решив да продолжам :D И така веќе недела дена, ама ме колеба и ме копка една моја навика, да пијам по една чаша какао навечер пред спиење, нормална шоља какао, ниту мала ниту голема, и после ми е шубе,незнам зошто :rofl: се мислам дека тоа влијае,како да се преопседнав со тоа што јадам и што пијам, мада ми е подобро така,некако се чувствувам поубаво, полесно :D е сега,какаово..да го шутнам ли :worried: :rofl:

3. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    На денешното мени,октопод на скара,со лимонче,шопска...И официјално ја почнувам ун! Аааајде со Господ напред.

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.087
    Допаѓања:
    134.943
    Минус 7 килограми! Уште 4 до саканата килажа, ама ништо не јадам, немам апетит ич. Ај може од утре да почнам по едно ѓеврече на ден да јадам, страв ми е да не се онесвестам. Инаку цел ден едно кисело млеко и диња едно парче, 2 туски кафиња без шеќер и 2 чаши вода. ДО вечер, ако иам среќа,една чаша бело вино со малку сирење, а ако не излегувам, тогаш само вода.
    Вчера само четврт чинија макарони, и една чаша бело вино.
    Претходниот ден, пинџур и едно парче леб, кафе и вода.
    Пред тој ден, едно мало ѓеврече, и две парчиња пржен црн патлиџан.
    Ептен малце јадам, се надевам дека ќе ми се подобри апетитот, не дај боже да ми се врати:)
    И да, заборавив, секој ден со Rелакс анд тоне, со антицелулитен крем, и многу пешачење. По 6 километри најмалце дневно НА ШТИКЛА!

5. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    :x Абре ти не си за диета те гледав во модни критики колку си слаба,каква диета уживајј си :)

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    Ајде сега јас да ви кажам нешто мнооогу ефикасно за слабеење ;) ЧАЈ
    Направете мешавина од Магденос, Зелен чај и Мајчина душичка и пиете колку што можете повеќе во денот 2-3 кила.
    Резултатите се многу големи се слабее полека но сигурно :!: и не е грд за пиење чајов. Јас ќе почнам да го пијам (и плус не јадам леб и благо) и се надевам на убави резултати (една познаничка многу ослабе со чајов не можев да ја препознаам за 2-3 месеци) поздрав. :*

На vasileva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Лелееее, фала на мислењето, ама не не морам да ослабам, стварно, качив некои килограми сега на одмор, и не се трпи, ова.... :)

А добро да ве прашам како можееее Двопек да има 380калории, а бел пченичен леб 230... Па нели е помалку калоричен двопеков, зошто вака, се разочарав.... Јас јез да јадам по едно парче двопек на ден, некогаш и не зависи од ручекот, ама ова паа, ако е помалку калоричен ќе јадам едно парче пченичен леб, ај ве молам просветлете ме што е проблемот :(

8. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Ништо од моето слабеење. Диетата не покажа резултати, само 3 кг ослабев со неа за двете недели...
    Е повеќе не моажм: спанаќ-од кој повраќам само кога ќе му се спомене името, јајца и целери повеќе во уста не ми влегуваат. Да ја држам уште еднаш?? Шанса нема!!! Подобро дебела отколку со диети.
    Сега си почнувам по мое. Сепак секој најдобро си знае сам за себе. Не вечерам, влаго во уста не се става, се вежба до последна капка сила и тоа е тоа. Лебот се сведува на црн во минимални количини.
    Чисто се сомневам дека некоја диета може да ми помогне. Само внимавање на исхрана е најдобро решение.
    За конечни резултати први дознавате.
    Дотогаш се одјавувам од темава...
    :*

9. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Ја почнувам Седумдневната диета денес,понеделнички. 8)
    Жими децата,нема да и бегам лево десно. :shake:
    Само додадов банани на овошното мени :sun: :D

Ај нек ми е среќно!

На ludoto19 и angel4e121 им се допаѓа ова.
  10. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    успех,јесссс. За една недела 3 кг па тоа е супер, сега не држам диетата толку строго, ама сепак се надевам на уште 2 3 кг до одмор да намалам. И што е најдоброЧ апетитот ми се намали волшебно. И замислете издржав со половина шопска, една банана и интегрални слатки без шекер и мало пржено лепче цел ден. Ова е супер. Намалив и бројче на облека, од пантолони ХЛ, сега сум на само Л. :*

11. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Како успеа да намалиш толку за 1 недела, држеше некоја диета или..? ?Јас се изнамачив, 2 недели ми требаа за 1 кг да симнам :D

12. Prudenreckless

Prudenreckless Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    kako e mozno 2- kilogrami za dva meseci? jas za dva meseci oslabev samo 5 kilogrami a jadam mn mn mn malku i vezbav kako luda! ;(
    KAKO? ;(
    [mod-kirilica:bwzvwfxz][/mod-kirilica:bwzvwfxz]

13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Држев диета, се вика купрусна диета, значи јас на српски ја најдов на нет. Инаку имав проблем не само со килажа, туку и со огроомеенн апетит. Искрено ти ја препорачувам, бидејќи кај мене ништо не помогнало. :*

14. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    тетка ми правеше една купусна диета и морам да кажам дека има ефект ;)

15. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    http://www.dijeta.net/kupus_dijeta.htm
    дали е оваа?или дај пусти ти линк

16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    да таа е. ти посакувам да ги постигниш килограмите што сакаш да ги имаш. :*

17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ух веќе 10 дена не сум ставила скоро ништо во уста а не сум нешто посебно ослабнала.Па добро што метаболизам ќе имав јас ??? :@ Едноставно ми е мака кога гледам како некој си јаде што сака а пак си е слаб а јас кутрата мака мачам да симнам барем некое килце.Ех во овој момент со задоволство би јадела сендвич или пица или било што сладко но морам да се воздржам за жал :( .Ај останите ми поздравени и со среќа на оние како мене што мака мачат со овие килограмите.

18. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6

pa jas veke 5-6 meseca не јадам леб воопшто(и да ви кажам право се одвикнав од него)но ни кило не смалив...а очајно ми треба да смалам 7-8 кг. бидејки имам вишок на стомакот...ве молам кажете некоја диета што ви погнала....фала однапред :)

19. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Значи во моментов очајно ми се става нешто во уста,очајно :sweat:
    ќе вриштам!!!!

20. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Срце јас во тие моменти местам кревет пијам чаша вода и легнувам да спијам, знам како ти е осекам и мене мешево како ми кркори па си легнувам.... Мене мн ми е тешко да не јадам после 8 дека останувам до покасно, ама се мора, ем не е здраво ем се дебелее :D