Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    точно е ,се труете со хемикалии а слушам се збори слим лајн ставале некоја отровна состојка во апчињата за слабеење.Најдобар начин за да ослабеш е да не јадеш леб туку само диетална храна окулу 2 недели и има резулат.Ослаев 5 килограми за 2 недели ,значи 2,5 килограми неделно,инаку го имав истиот проблем како Анастасија ..пробајте

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Сношти апнав 4 ќебапчиња :( И цела вечер ги слушав протестите на моиве цревца, кррррууу, врууууу, ми се приплака да ви кажам :tmi:
    Сабајле изедов едно парче интегрален леб, и после цел ден ждерев диња, се лигавев над книгите додека учев :D , а прееска изедов колку една рака макарони со сирење, мајка ми се пресмеа ко ги варев во малечко тенџерчуле :D
    Сега ме фаќа криза за нешто благо, ама дома нема ништо, што веројатно :D е добро, и плус уште подобро, јас сум во пижами, моите излезени, брат ми на работа, баба не излегла со години и сигурно сонува 43 сон по ред :D така нема кој да натерам да оди да ми купи :rock:
    Уште малце и ќе си легнам, гладна и задоволна :wasntme:

3. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Ајде и јас ви се приклучувам,денес ми е втор ден од УН диетата,ми требаат само 3-4 килограми,можев да одберам друга,но сепак од оваа има многу пофалби па нема ништо да изгуамако ја пробам освен килограмите,денес јадев грашок и салата од домати,ако ми се пријаде довечер ќе вечерам ако не ќе ја прескокнам вечерата и тоа е тоа,утре ми е јагленохидратен ден но јас бидеќи не јадам тави работи ќе јадам јаткасти плодови,па ќе видиме како ќе биде и резултати сепак ќе ве известам :)

4. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Ајде и јас ќе ви се придружам , нема на диета баш да бидам затоа што одам во школо и мајка ми прави ручек не јас сама, ама ќе внимавам на исхраната и ќе вебам. Ств незнам колку кила треба да изгубам ( имам 49 ) мислев 5 ќе бидат доста ама стомакот ист ми остана....стварно незнам више што дас му правам, ноннстоп ми се дуе :@

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Blackcat мислам дека 49 кила ти се сосем доволни,не мора да значит дека ако слабееш ако си на диета ке го намалиш стомакот.Имат посебен третман за стомакот што да јадиш што да не јадиш.ЈАс ослабев 10 кила летово али стомакот ми е ист.И сега се трудам да не јадам мрсна храна,пржено,благо по малце.И правам стомачни за да го намалам.

Иначе денеска ден за одмор денеска за мене,не вежбав.единствена физичка работа ми беше што цела ден низ дома средував.Од утре на школо,мпа ке воведам некој ред кога ке се јаде што ке се јаде.

На angel4e121 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Знам дека ми се доволни ама имам стомак ко на некоја што има 57 кила на моја висина. И незнам веќе што да направам од сабајле до вечер ми се дуе по 8 сантима. А имам тенка половина ( 63 цм сабајле - ми доаѓа до 80 вечер затоа што ми се дуе предниот дел, а не дека ми се шири) . Знам сега ќе кажете претерувам и дека 10000 посто си замислувам ама веќе и слики ќе ви покажам ако сакате :( Знае некој некои трикчиња за симнување на тврдоглавово сало или па за дуење ( нез веќе како да распознаам дали имам премногу сало или па ми се дуе)

7. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Одамна ја немам отворено темава. Не дека се направив шланг, него го игнорирам фактот дека треба да се ставам на диета. Алармантна е ситуацијава. Моментално држам месечева диета, демек. А после некое инстант диетиче. Шта је, ту је.

8. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535

Само стомачни вежби му е мајката. Имам една другарка со таква конструкција и еве ја долго време стомачни вежби прави и уште на првата недела имаше резултати. Е она малку претерува по 500-1000 прави на ден може и повеќе и мускули и се познаваа ама прекина со вежбите некое време и се изгубија мускулите. Сега пак си вежба во нормални граници.

Ова со дуењето мислам дека кај сите е така. Насабајле стомакот ти е празен после го полниш и нормално е да се издуе. Можеш да си земеш алкалакс чај (донт вори нема да бидеш стално на шолјата овој чај служи за урамнотежување во организмот) а добри се и тие јогурти како баланс плус и слично.

На kristii и ludoto19 им се допаѓа ова.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Избегнувај храна што го дуе стомакот и јади во помали количини. За намалување на салото само трчање, со стомачни не правиш ништо. Џабе ги затегнуваш мускулите коа тие се скирени некаде под салото, мора да се испотиш за да го изгубиш, па потоа стомачни за обликување на мускулите
    Шолја зелен чај насабајле мислам дека ќе ти помогне

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.556
    Подршка,подршка :muscle: No giving up!Aко се сака-се се може...
    Дојдов до 50кг...е сега ми велат преслаба сум била,сите ми прават ваква фацка :o
    Абе јас си се сакам битно.Малку по малку ,со не многу труд си се доведов до перфект.Стомачето пак рамно,иако не до толку,не е идеално.Мајка ми вели-ама и веќе во години си,имаш 26,па и се менува телото ова она,не можеш да бидеш како на 18 :lol:
    Еднаш кажав кажувам пак.Си бев убава,згодна,слаба-48кг.На факс почнав полека да се дебелеам-Сендвичи,тостови,пици...мњами!Си реков абе слаба сум,па шо,си можам...Плус,учење,нервози,грицки и чоколади за позабавно учење- ха.Но процесот одеше и одеше,така да добив 8кг повеќе.Уствари 10,грешка :$ Еднаш во живот имам држано диета,од која ми се слоши и ме однеасоа на доктор.Причината беше што не внесував јагленохидрати.
    И си почнав јас -доручек попара,корнфлекс или житарици,варено јајце со овошје,двопек со некој намаз.За ручек-што има,без леб,со многу салата,и скоро секогаш супа во предјадење.Не мешам пример-компири и ориз,јагленохидрати со јагленохидрати.Вечера -ретко онака од стрв нешто ,ама малку.И ете ми се навикна организмот.Леб никако почнав да не јадам заменувам со двопек,а приметив и дека од лебот и некои мрсни работи ме боли желудникот,ме дуе и се чувствувам лошо.Од благо се немам откажано и од грицки-но умерено.Процесот беше долг,но не измачувачки.Сега,неможам еден тост до крај да го изедам :sweat: :lol:
    Исто така-никогаш неможев и нема да можам да се откажам од кафанските искачања :lol: Не во смисол лумпувања со Џеј и Шако,Мако,Дадо Полумента,туку во мераклиското уживање со пилешки прсти ,помфрит со сиренце-сето тоа како мезе со убаво бело вино.Ова не го давам,уживанција моја за душа :lol:
    Исто не ги давам пицата и сендвичот од Енрико,само сега место големи порачувам мали-и погодете-ме најадувало бе :P Тестенини обожавам ,секој втор ден.Мајонез исто.Итн...
    Значи бидете разумни.Сакајте се какви што сте,но секогаш тежнејте кон подобро.Бидејќи можете.Малку по малку,без измачувања ќе ве молам :!:

На She, kate21, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    3 ден од ун,ама како што кажав наместо јаглехидрати ќе јадам јаткасти плодови,ја училиште јадев индијски ореви,и дека тоа гојадев а одмор а од сабајле на училиште си дојдов кај 2 сатот и нешто и пак ми се пријади и зедов лубеница каснав,тоа е тоа засега ако пак ми се пријаде ќе земам лешници ќе си искршам и ќе каснам.
    Само незнам утре ми е овошен ден имам 7 час незнам што ќе правам,сигурно ќе ми се пријаде :|
    Тоа денес ми кркореа цревата а ништо да нејадам музика ќе му свирам таму.
    Па некој совет,што би можела да конзумирам во тој ден?? :?:

12. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Јас колку што знам, тој ден не е овошен ами е витамински, само очигледно кај нас си го превеле во слободен превод :D ...нејсе.
    Сакав да кажам дека може да конзумираш и овошје и зеленчук, ама не во еден оброк, односно не може да јадеш сега банана и откако ќе ја изедеш да седнеш на салатата. Направи си комбинација...

Кога јас ја држев оваа диета, знам дека на мојот мотивирачки лист залепен на фрижидер, на кој беше запишана....ми стоеше дека на овој ден паузата меѓу оброците е 2 часа. Значи имаш луфта да си грицкаш.

Уште една информација...не смееш да јадеш на еден оброк микс од овошја, ако јадеш банана само банана/и, ако јадеш јаболко само тоа, нема и едното и другото во еден оброк ;)

Стисни заби женски...оти знаеш јас ја додржав па сеа се најдов паметна да ти солам памет :D

13. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Уфф колку годи кога сите ти викаат леле колку си ослабела,телото ти е супер сега итн итн
    Навистина годи,ама ако продолжам како што почнав секогаш ко ке сум излезена на вечер да си поткаснувам па макар и најмало нешто не знам дали се уште ке ми викаат така.Значи давам чесен феминстички збор дека од денеска немат да си поткаснувам на вечер(освен во случаи на некои прослави,или на вечери во ресторан или слично) нема више да застанувам и да влагам во пекара кога ке ми смириса убаво па касни си подкасни си.

На EnnieFabulous му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    ^Taка е Кристи!
    Јас можев комотно да имам уште 3 кг помалце да не јадев еден дооообар период од летово после секое излегување и пиење! Ама пуста уста гладна и исперен мозок со алкохол, право в пекара ме носеше! :@

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Од утре почнувам со пилатес и аеробик, 4 пати во неделата е, па држете ми среќа да ослабам што поише :lol:

На kate21, Trendafilka и kristii им се допаѓа ова.
  16. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Девојки знае ли некоја колку калории има во 1/4 бурек??

17. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Околу 500

18. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Лелеле сега изедов 1/8 ама веднаш тргнувам на вежбање :(

19. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Е тргнувај, бурекот е лоша работа, мрсен колку сакаш :) ама добра околност е што не си го изела навечер, енос почнува денот, имаш време да согоруваш калории

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Во врска со тој овошниот ден во УН диетата, т.е. 4-тиот ден, Георгина мома фина е во право - денот е всушност витамински. Може да се јаде овошје до 16 часот, цедени сокови и чајчиња, а потоа да се продолжи со салата и супа, ама ако се решите на таа варијанта, не може повторно овошје во втората половина од денот.
    Значи овошје до 16, зеленчук после тоа. Мешање јок.

Веќе напишав, најдобри резултати летово имав со Аткинсовата диета, 17 денови точно и нешто над 5 симнати кг, со тоа што ми излезе мала алергија од јајцата. :( Јасно дека мора да има некаков downside.

Од вчера конечно и физички сериозно се активиравме со другарките и за сите кои ги интересира - зумбата дома и зумбата на која се запишавме немаат блага веза едно со друго.
    1 час одлично вежбање и потење.
    Вака дома е повеќе за раздвижување и истегнување.

И да не заборавам - многу добра замена за благо се сувите урми, без семка.
    Ги имате во кам маркет по смешна цена од 45 ден. за 400 гр.
    Доволни ви се 4-5, некаде околу 50 калории, многу заситуваат потреби за блашко, богати со диетални влакна, природни шеќери и заситени маснотии, ама од оние добрите, не лошите. :)

Тоа би било тоа.

На kate21 и ludoto19 им се допаѓа ова.