(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979

Браво за тебе, ама искрено, мене дечко ми ако ми пререче дека сум дебела и дека иде лето а јас нема да смеам да се соблечам, кога ќе му ја шутнам една дебела клоца, хамбургери од Вили сосе вилењаци ќе му играат пред очи. Мислам, се океј, си ослабела и сето тоа, но треба да го направиш ти ако го сакаш, а не затоа што дечко ти сакал. |(

На Trendafilka и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    142.798
    Добро е, две од трите новостекнати килограми како последица од вафлите си отишле...
    Уште едно, па да продолжам каде што застанав :D

3. Heydi1221

Heydi1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Браво за тебе, ама искрено, мене дечко ми ако ми пререче дека сум дебела и дека иде лето а јас нема да смеам да се соблечам, кога ќе му ја шутнам една дебела клоца, хамбургери од Вили сосе вилењаци ќе му играат пред очи. Мислам, се океј, си ослабела и сето тоа, но треба да го направиш ти ако го сакаш, а не затоа што дечко ти сакал. |([/quote]

хаххаха :D имаш право, ама јас бев повеќе крива цело зимо му се жалев секој ден, и јас самата се почувствував колку сум досадна.Тој никогаш не ми прирече за мојот изглед тогаш ниту ми рече дека сум дебела (негираше така кога му викам..знаете ние женските секогаш се жалиме нешто |( ) или такво нешто, секогаш позитивни комплименти нормално ...ама кога запнав да трчам тоа беше голема мотивација навистина , тоа сакав да кажам начинот на кој ми помогна и сега се чувствувам одлично.

п.с. Ми кажа уште тогаш дека не му е сеедно кога ми зборува така ама ногу фала :*

4. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    На Melody13, Extraordinary.girl, macence85 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Брат ми правеше палачинки, и пред носот ми ги стави :( ако не побегнев на комјутер ќе полудев, цела вечер на нив мислам :@

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.630
    Допаѓања:
    140.557
    62 кг. Уште две. Многу ми е тешко за овие неколку што со месеци ги симнувам. Сите викаат дека ми е доволно слабеење, ама јас уште се чувствувам дебело. Мислам, супер ми е што сега можам да си влезам во фармерки и да изгледам добро, ама уште ми се делеби нозете и газот. Морам да ги стегнам со вежби, ама не ми оди ич тоа вежбањето. А типов е цел мускули, стомачни, ова она, а јас мека целата со дебели нозе...Мислам и тоа ако не ме мотивира....не знам што веќе. Мора да се вежба, веќе никако леб. А па мајка ми готви се нешто што оди со леб...Аман веќе.

7. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Епа девојки што да ви кажам освен секоја чест на оние кои успеваат да одолеат:) Јас летово ослабнав 9 кг не јадев ништо мрсно, леб и благо одбегнував. Ама лето ко лето повеќе шеташ не ти е паметот во јадењето. А сега? Ми се јаде бе луѓе :sweat: Не знам дали дека така нагло ослабнав ама сега све ми се јаде! ;( Џабе се мачев. Еве приметив дека сум се поправила 2 кг за месец ипол! Инаку почнав да правам една финта :lol: Кога на пример дечко ми ке купува хамбургер и нели кога ке треба да одиме заедно јас не купувам му викам дека не ми се јаде и ке земам еден гриз (нели колку да не пометнам :lol: ) Или кога се прави нешто благо земам ептен малку по гризче 2, чипс исо така ке земам малку ама не купувам зашто ако купам луѓе отидов! Ми иде да ги изедам сите сендвичари, слаткарници, пекари и пицерии!!! :D Од благо јадам чоколадо за кување има едно во КАМ на СЊИССЛИОН мислам дека е од она на еуро...ми се слоши. И така. Па ке видам до каде со финтава :D

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас денес се суредив. Претерав малку со благото и изедов неколку компирчиња ама затоа утре за доручек и ручек овошје а за вечера супа. Незнам што се случува ама денеска ми се јаде како да неам јадено 5 дена. Страшно!

9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Некако многу замре темава а и останатите што беа за диети.Готовo више не слабеете :) Почнаа славите и сите баталија диети хаха....Ајде кажете што има ново,до каде сте....Јас ја постигнав мојата цел до неkаде -15 кила,па сега сум во фаза на зацврстување на телoто.Оди некако потешко но не се откажувам зимава ке продолжам како и до сега :)
    А јас сум тука секогаш да ви давам подршка и совети :)

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    142.798
    Море не поддршка за тие што сакаат да ослабат, туку линч за тие што ќе увезат нови слатки продукти!!!

Едвај се откачив од холандските вафли - и ете ти нов предизвик: Моцарт кугли во Кам! Е*ати среќата!

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Еве ти од мене едно најголемо БРАВО и уште поголема поддршка да си стигнеш до целта :* ...Инаку ако не е тајна за колку време и со која диета? :)

12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    6.772
    Jас чекам да ни помини славава Митровден ..ај добро посна е ама пак ...бев до пред некој ден на диета ама вчера кренав температура и сакам неќам морав да јадам мајка ми над мене стоеше дури не изедам се што сервира :D
    Ама ветувам еве , чесен пионерски збор дека од среда сум си пак на старо ;)

13. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
  14. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Си спуштив неколку слики за да си ги ставам на десктоп :$ Aма што да правам, стварно се мотивирачки :!: Mи треба голема мотивација за вежбање! За диета, ајде можам, но за вежбње ми е многу тешко :x :worried: Големо БРАВО :clap: за сите кои ја постигнале својата цел!!

15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.630
    Допаѓања:
    140.557
    Петокот бев на вежбање, се ме боли, се изнапотив...И таман решив дека слабеам, вчера јадев свинско и пола чоколадо.Сеа само на вода една недела!

16. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Колку забушавам значи срам да ми е! 63 кила сум се направила! Но сега почнав со џогирање па ќе продолжам да вежбам и да бројам калории, па ќе видиме што ќе се случи. Сакам да имам 53 до 17 декември, па со господ напред. Инаку и јас си симнав од сликите, си ги ставив во фолдер мотивација и си ги гледам кога истата ми треба! :D

17. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас уште си ја држам УН диетата и ми е супер. Малку претерувам за викендите, прекршувам симнав нешто па си се опуштив, ама од утре ќе бидам на построг режим. Утре овошје цел ден да се прочистам од неколкуте глупости што ги изедов овој викенд. Веќе си се навикнав и не ми е тешко. Само напред и не се откажувајте.

18. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Јас од утре дефинитивно почнувам со диета.
    Периодов ми беше многу тапа,се здебелив 7-8 кила,ама навистина морам да се вратам во нормала.Не се поднесувам со стомак,со целулит воопшто.
    Нервозата си го направи своето.Додека другите се нервозни обично слабеат а,јас јадам ко свиња,буквално ко свиња.Ај тоа што јадев многу туку и сето тоа беше нездраво.Желудничето мое овошје нема видено..
    А ни орбитрекот ме нема одамна видено...
    Така да од утре почнувам да се хранам на стариот начин,посакајте ми среќа!
    Сакам да си ги носам тие фармерки без да ми излегуваат спојлерите и стомакот од нив.Сакам да носам тесни блузи.Сакам... :(

Мора да се вратиме во нормала.60 kilos I want you back! :(

19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    6.772
    Епа драги мои , конечно ни заврши славата и сега можам да се препуштам на диети . Чекав да заврши овој ден оти неможев да му одолеам на тесно витканите сармички , ама еве помина и тој ден и сега да си стоиме на зборот нали , и пионерски збор дадов :D

20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Луѓенцаааааааааааа!!!

7 кила сум ослабната! :) :) :) :) :) :) :)

Не ми се верува, конечно една од моите најголеми цели во животот ми се реализира, и се чувствувам одлично, енергично.

Вчера кога бев на контрола кај нутриционистот и кога застанав на вага и го видов резултатот солзи ми надојдија, почнав да скокам, одам надоле, одааааааааааааааам!!!

Боже мој фала ти, и секако :clap: за мене, за мојата издржливост.

Можиме сите само без откажување :hug:

На teddybear, Ariel, milaaaaa и 10 други им се допаѓа ова.