(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Од денес на трчање абееее иччччч више не се онаквам
    Мора да ослабанам и да добијам кондиција пффф пусто женско ебате пмс

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Бравооо!
    Одлични вести :)
    Туку јас значи силом прилике викендо неможам да држам диета, ќе внимавам ама УН диетата неможам да ја држам, малку сум разочарана искрено затоа што добро ми одеше :(

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 567

567 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    me interesira za kolku vreme i na koja dieta si bila jas imam psihicki problem golem duri nemozam sega ni da pisuvam pocnav so proteinska a moram do pocetokot na januari da simnam 20 kg ve molam za podrska gi kaciv od lekovi i ne izleguvanje od doma 1.5god i uste nesto sto mislite za soino brasno moze li vo proteinska da go konzumiram kolku sto vidov nema jaglenhidrati pozz

4. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    на диета бев од јуни ,всушност го сменив начинот на исхрана,лебот целосно го откажав,си вежбав на орбитрек,и симнав 10 килограми сега облеката што не ми чинеше ми е широка т.е. пак не ми е по мерка ама сега дека ми е широка :lol: и сум хепи за тоа ,ама сега имам проблем пошто нема толку свежи работи и некако не можам пак да јадм како летото на вешер јадев љубеница ,сега јадам супа ,но преку ден неможам да се најадам само јогурт на утро и друго не знам што би можела да јадам да ме засити а да не е калорично плиссс хелп некој предлог :(

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Од понеделник поцнувам со диета ама сериозно нема зафрканција мислам да ја поцнам Ун диетата пё ке видиме како ке биде

6. betty-boop-bt

betty-boop-bt Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    луѓе помагајте како да ослабнам????како да започнам т.с како да се решам на диета.....не можам да се клам на некоја строга диета........:( вервајте ми се плачиииии сакам да ослабам....:/

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па сега имаш друго овошје....јас пример мандарини обожавам. Зеленчук исто има, можеш салати да јадеш. Спанаќ исто јас многу сакам и има повеќе начини на приготвување.
    Со јогуртот јади житарици, ептен заситуваат, или со млеко.
    Грашок, леќа, боранија.....

На stylishh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    И јас немам одамна пишано на темава.
    Прво честитки за тие што си ја постигнаа целта и што настојуваат да си ја одржат линијата и со среќа на тие што се во фаза на слабеење.
    Да си кажам за мене :) .
    Од летото до сега сум прилично ослабена и тоа без строги диети, само со физичка активност и малку внимавање на исхраната. За краток период, околу 2 недели, намалив многу.
    Сега гледам да се одржувам, пешачам постојано, правам некои вежби за затегнување, пак внимавам на храната, но не се потресувам многу ако претерам со нешто - ќе сум повнимателна неколку дена и се се враќа во нормала. :)

На betty-boop-bt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aleksa.1

Aleksa.1 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Доколку некој сака да намали или да зголеми килограми,
    и најважно да не ги поврати изгубените/додадените кг. и крвната слика да биде "кристална"
    нека ми пише лична порака.

10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    16.067
    Не верувам дека постои човек што може тоа да го издржи...

11. Ordinary-Girl

Ordinary-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Еве уште еден член во клубот :lol: од утре почнувам! Цел ми е -7кг за 2 месеца.. мислам дека е нормално и реално. Е сега ќе треба да се вложи поголем напор за да се справам со искушенијата (особено прва недела од јануари :rofl: ) ама нема откажување. Ај ќе пишам како ќе ми оди, ќе споделуваме искуства ќе се бодриме ;) Браво за девојките на кои што му оди добро со слабеењето, само напред!

12. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    леле девојки јас веќе почнав не сум на некоја одредена диета, тука само намалив со лебот и внимавам што јадам и помалку количински се надевам дека ке има ефекти до нова година :)

13. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Верувај дека ке има,јас леб не јадам веќе 6 месеци и има резултати доста
    Ама женски кажете бе што да правам со престојниве празници,па слави ова она.Не можеш на гости да појдиш а да не касниш,страв ми е дека ке си ги повратам килограмите што ги изгубив.

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мене празниците никогаш не ми биле проблем.
    Чоколадите и слатките работи што ги добивам на поклон ги давам на мојата мала сестра и братучетка, ем они среќни ем јас немам благо за да паднам во искушение.

Баш за празниците храната е домашна, и цело време дома има храна па така немам прилика за брза, нездрава храна.
    Пред да идете на гости јадете дома она што ви е според менито и таму ќе бидете сити. А и нема ништо лошо во една кифла, или некое овошје. Само треба да се воздржите од мајонез салата :) Ама затоа руска (ваљда вака се викаше) не ми бега. И баничките со праз :)
    Значи се наоѓа храна ехееее.
    Или пак нема јадење дома, а на гости послужете се со мала количина.

И не ми е јасно зашто периодот околу празниците теретаната е празна. Нов година е еден ден, бадник со божиќ е 2 дена.....а теретаната е празна еден месец околу нив. Нема потреба. Не сме толку окупирани со празници, да не се лажеме. Вежбајте си редовно и ќе немате проблем.
    Ако некој ден претерате со јадењето и се осеќате виновно, вечерта во теретана наместо еден час, вежбајте еден и пол. И готово, 15-20 дена се со прашање. You can do it :D

15. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ајде и јас да ви се придружам во вечната борба со килограмите :devil: Ве дружев претходно по малку, но тогаш само одржавав линија, а сега треба да ослабнам и тоа како. Значи, почнувам со - 65 килограми.
    Крајна цел - 55/54 килограми.
    Еве што имам на мени за денес:
    Појадок - една банана со мааалку еурокрем и кафе.
    Ручек - чорба со телешки коски.

За вечера планирам некоја салатичка да си направам, најверојатно шопска или таратора. Ајде, посакајте ми среќа! :P

На kristii, NATALIJA89 и Hopeful им се допаѓа ова.
  16. NATALIJA89

NATALIJA89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    43
    Па ајде нека ти е со среќа ;) .И јас решив да симнам некое килце,само незнам за која диета да се одлучам :?:

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Немој со благото многу, два пати неделно само.

18. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Диетата многу ретко помага,и тоа углавно се враќаат сите килограми,понекогаш и повеќе,пошто после толкав период на апстинирање од вашите омилени јадења,има да ви се пријаде ептен многу. Ускратете ја вашата дневна порција на пола,трудете се да внесувате повеќе овошје и зеленчук,комбинирајте го во салати,и соковите скратете ги на вода и цедени,колку можете повеќе. Направете си распоред за вежбање,почнете со пола час во денот,ако имате време може и да го зголемите,и не дозволувајте мрзата да ве победи. Фотографирајте се,испринтајте ја сликата,запишете си колку тежите,обем и сето тоа во една посебна тетратка и ставете ја сликата,и секој ден водете евиденција за тоа колку смалувате,колку отприлика калории сте внеле во текот на денот и одземајте уште од исхраната во однос на тоа. Знам дека ве привлекува тоа што со диетата брзо смалувате поголем број на килажа,но во овој случај е подобро тоа да биде споро,но ефективно. Одвреме на време правете нови слики од вашиот напредок и споредувајте.

19. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Незнам дека вака се слабее..

20. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    А јас па не знам,што те збуни?
    Па појадокот е најважен,препорачливо е насабајле шеќери да се внесуваат за да му дадат енергија на организмот,во текот на денот се трошат.

На BabyD0ll и Mygirl им се допаѓа ова.