1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Триве минати дена му мавнав корпа на лебот. И ќе се потрудам да го откачам во наредниве месец дена, можда и повеќе. Мене тоа најмногу ми смета :tmi: Е сега, богами биче рат...
    Ама можам!

2. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Мене пак не ми смета лебот, не ме дебелее, а ме заситува. Зборувам за 100% интегрален леб. Јас без леб ручек не можам да замислам, освен ако не се тестенини или компири и месо :D Секогаш сум си јадела леб кога сакам да слабеам и пак слабеам. Мене поголем проблем ми е месото, не сум многу голем љубител а посебно не на вареното месо, а во секоја диета го има.
    Бидејќи решив да се придржувам до диетата која ми ја препорача Лудото, а во таа диета за ручек треба протеини, овие неколку дена си јадам чорби и супи од варен зеленчук, но со ова и едно парче интегрално лепче :$
    И решив првото мерење да го направам на 3 декември, па ќе видиме што ќе каже вагата тогаш :)

На kate21 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  3. Sunshine.love

Sunshine.love Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    10
    Од утре почнувам со диета, овоа веќе не оде вака. Мечка станав само благо и тестенини јадам :D Целта ми е 6кг овај месец нели мора за Нова Година да се средеме. Само не решив кој диета да ја држам ако знаете некој ефикасна кажете :D

4. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Да ти дадам еден предлог :) И јас исто не поднесувам никакво варено месо, и кога држев диета го правев на тостер.Значи ставаш фолија па месото па пак одозгора фолија, и на средна температура.Можеш да пробаш, мене барем ми беше многу вкусно, а не е мрсно пошо не го пржиш ;)

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас секој ден си почнувам со диети и никако да си почнам. Најголем проблем ми е времето не сум дома по цел ден ама баш никако не можам да се прилагодам пробав на милион начини и не бива. Ако си продолжам вака можам само да си качам некое килце а не да симнам ....

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Да се придружам на клубот :)
    Ајде и јас конечно се решив да се ослободам од стомачето и перничињата. Премногу ми сметаат и мразам кога ќе видам како ми штрчат од некоја тесна блузичка или фустанче. Целта ми е да ги намалам колку што е можно до Нова година, па за понатаму верувам дека ќе има уште подобри резултати.

Лепчето и благото ми се проблем, но во последно време гледам да ги избегнувам. Внимавам што јадам, наутро внесувам јаглехидрати, стандарден ручек без или со едно парче леб и навечер протеини и салати. Вежбам секој втор ден аеробик.

Околку една недела го применувам ова, секако, сеуште нема некои резултати но многу подобро се чувствувам.
    Конечно се решив и ќе издржам.

Еден поздрав и мотивација за сите вас

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Гладна сум :devil: Грицкам свената краставица и замислувам дека е чоколадце. Ахх, затоа мразам кога седам доцна во ноќта, се нешто ми се јаде :envy:

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене така ноке кога ке ме фака криза,ке каснам малку суво грозје и после не ми се јаде ништо,или чај ,е зелен чај кога ке се напијам веке после не можам да помислам на храна :lol:

9. sanja-bt

sanja-bt Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    kolku casi zelen caj mozi da se pie vo denot?i dali e korisen?dali deluva za namaluvanje na tezinata?

10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Зелениот чај е за забрзување на метаболизмот.И да делува за намалување на тежината со самото тоа што го забрзува метаболизмот,но не гарантира дека само со пиење на чај ке ја намалиш тежината.Ти требаат и други мерки како намалување на исхараната,вежбање и слично.И препорачливо е да се пие по една две чаши во текот на денот,но не да се претера

11. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Јас во средно си бев стандард 49-50, а висока сум 166. Благо јадев како ненормална, на одмор јадев смоки и чоко бисквит, цела ресана и плус онака на главниот голем одмор ѓеврек, бурек или лиснато :D
    Од тоа мое благо и по лекари имам одено. Дома моите кога ми купуваа благо секогаш ми носеа цело пакетче Албени или оние Метро и тоа од големите :!: Ама многу се движев, гимназијата ми беше многу далеку, па плус и на други активности одев, одев на танц а кога престанав дома сама си играв. Сум пробувала и да трчам и да вежбам, ама ни едното ни другото не ме препотувале толку добро како танцот, а плус и забавно е. И дојде време да се запишам на факс, и пошто студирам информатика, нон стоп седам со лаптопот и јадам, ич не се движам , сега пак и работа си најдов од дома значи активност=0. Секаде со бус одам, а во соба сме три души немам кај да се свртам а не па да играм. И од 50 се направив над 63 кг :( Во Мај мислам дека и повеќе имав. Ништо не ме собираше, нови фармерки не сакав да купувам и одев се во едни исти шалвари :D Ама 4 месеци тврда работа во Америка си го направија своето, ослабев доста, не сум се мерела ама сигурно имав нешто помалку од 55. И се вратив тука, пак стара песна, пак само јади и пред компјутер и се осеќам попраена и стомаче иам :( И многу ми е страв, никогаш не сум си набивала комплекси дека сум дебела, ама не сакам да ми се повтори истото од Мај, да не можам да влезам во ниедни фармерки. Сега за распустот од 1 месец ќе сум си дома, мајка ми само ме затрупува со храна и ке си лежам пошто ќе биде ладно и ќе ме мрзи да излегувам. И не знам што ми беше поентата со овој пост :D Почнав демек да пешачам, од факс пешки си идам, на факс јадам јаболко обавезно и гледам лебот да го исфрлам и да не јадам навечер. Инаку, од претходните постови видов дека зборувате за ленено масло, јас си купив денес, па ме интересира кога да го земам ? Пред или после јадење, наутро навечер, кога ? Знам дека ми нема спас, гледам кај ми е грешката. Со што да го заменам благото бе луѓе :( суво овошје ли,или кажете ми некои апчиња што намалуваат апетит ...
    Ми треба ќотек мене изгледа :(

12. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    Е немој со апчиња! Пробај со сушено овошје, мене ми е многу убаво суво грозје да го комбинирам со орев или лешник (ме потсеќа на чоколада :lol:). Исто пробај овошна салата со свежо овошје, можеш и јаболки со мед и цимет (исечкани и прелиени- мераци!). Пиј какао или ако многу, многу сакаш чоколада, бар одбери ја таа со над 70% какао (и многу е корисна). Домашни компоти (незашеќерени по можност или со мед). Можеш и со алва некогаш да поминеш- калорична е, ама е посна и здрава. Не знам дали си пробала мед со матичен млеч. Тоа е многу здраво и барем ке знаеш дека кога внесуваш шеќер во организмот, попатно му правиш и голема услуга.
    Исто и бонжитките ми паѓаат сега на памет (мислам дека тие мн ми помогнаа да го редуцирам благото во исхранава, па сега немам проблем и две недели без никаква слатка да поминам-мед со млеч јадам дневно, обавезно).

13. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Може ке бидам надвор од темата ама сакам да прашам дали некој слушнал дека со расолница или јува како и да се вика се слабеело???? Тоа е многу грозно никогаш не сум пробала ама ако стварно се слабее ке соберам храброст да пијам :puke: :)

14. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Ахх, ни ленено масло, ни расолница, ни јува , ни тикви со расол не помагаат!Ни апчиња, ни средства за слабеење!Инаку сите ке бевме манекенки што јадат по еден до два хамбургера од 7-ца дневно!
    Од горе наведените расол, јуви, апчиња и слично, може само да се добие дехидратација,несвестица и лоша крвна слика.
    Пробајте еден по еден да ги отфрлате калоричните продукти,пробајте да внесете некоја физичка активност, макар тоа било и брзо пешачење.
    А овие залажавки од типот ке ослабам 10 килограми за еден месец????!!!!Ноу, ноу :x

15. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    ајде девојки и јас ви се придружувам...
    иди нова година па мора малце да се намали некое килце...
    јас сама си направив диета.....ќе јадам само јаткасти плодови и овошје една недела....
    а вака му кажав и на другарками и ослави 3 кила... :)
    сега за една недела ќе пишувам да видам дали ќе има резултати и кајмене ;)

16. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    Феминкии мн ме интересира дали некој ги има пробано препаратите за слабеење на MEDOBIL ...ај ако пробал некој нека каже резултати дали има PLEESE :)

17. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Еве имаш тема на форумов за МЕДОБИЛ
    dieti/medobil-t2444/ ;)

18. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Ленено масло најдобро е да се зема наутро, на гладно. Едно лажиче во една чаша сок од цеден портокал. А плус ако земаш и една лажица ленено семе на ден, столицата ептен се регулира.
    Што се однесува на благото, најдобар супститут е сушено овошје во комбинација со јаткасти плодови. Е сеа да не се претера и од тоа, до 100гр. овошје и 30гр. јатки на ден. И то :)

19. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Денеска се мерев :) Резултат е -2 килограми :^) Значи денес ми е 11 ден откако сум на диета, ама некако не ми одговара темпото, сакам побрзо да слабеам |( Ќе пробам малку построго од денес, па ќе видиме дали ќе има подобри резултати :?:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    МyGirl јас мислам дека баш е таман,може и дури многу е 2 килограми за неполни две недели.Мислам,ова од лично искуство,ослабев многу,малку ми свисна кожата и многу време ми требаше да се вратам во нормала.
    Слабеј си полека,подобро е за тебе :)

Јас сум здебелена 8 кила,не знам веќе колку јадам,си немам мерка,многу сум глупава.Денес сум добра,добро издржав и само му се молам на господ да ми даде сила да си почнам по старо.
    Денес си добив една шлаканица кога пробав маички,џемперчиња и гледам не ми стојат така убаво,излегло стомачето,рачињата на толкави..Воопшто не ми се свиѓаше одразот во огледалото.

Ајде,ќе биде..

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.