(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    ПОЛНА МЕСЕЧИНA - денес следи чистење. За сите оние што неможат да издржат без да каснат нешто, можете овошје, зашто само овошје во комбинација со вода и чај чисти, не дебелее. Јас сум денеска на овошје, а може и утре зашто вчера многу лошо му направив на мојот стомак, го измалтретирав до бескрај, душичка :( .

Ариел јас земам ленено масло секое утро и не е толку гадно, го мешам со сок од портокал, голема чаша вода и јајца од препелица и не го ни осеќам. Дефинитивно одличен начин за регулирање столица.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Јас земав ленено семе, масло не најдов вчера.
    Ок е, една лажица сабајле, и веднаш чаша вода, за да можам да го голтнам семето.

Како и да е, се решив и за по хард-кор варијанта - чај Алкалас. Ги знам негативните страни, ама сега ми требаше. И онака уште помалку од две недели планирам да држам диета посериозно, после знам дека се ќе ми се регулира како што треба.

Катастрофа бев, стомаков ми е многу мек, и генетски, и од невежбање, и најмногу од две бремености во рок од две години, и сега кога ми отече изгледав како да сум 5-ти месец трудна, без претерување.
    Налет изгледот, туку грчеви ме маваа.

Јас Месечевата диета не сум ја држела, некако нелогично ми звучи, ама секако мислев да бидам на овошје денес зошто вчера се опуштив на Божиќниот ручек. А и желудникот да си го средам, иако овошје јадам цело време, па пак имам мака.

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И јас денеска ќе сум на течности и овошје. За сега цитрон и кафе без шеќер (турско, мада реков ќе си ги пијам тие три во едно, ама дефинитивно колку што е вкусно, толку ми го издувуваат стомакот, па само за частење ќе си ги користам :(). Така и ќе ми продолжи денот според плановите, а може на овошје и течности да останам и утре, ако се осеќам ко денеска.
    Потоа, УН режимот го враќам, само не толку строг, пак се надевам конечно ќе си ја најдам мотивацијата за вежбање, оти ја загубив пред неколку месеци :D

Тој чајот Алкалакс, го имав пиено многу одамна, кога имав проблеми со столицата. Душата мислам ќе ми излезеше од него. Страшни болки осеќав во стомакот.

4. marija.hana.una

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Месечевата ја препорачува и нутриционист, само разликата е во тоа што можеш овошје цел ден. Не е убаво ништо ако не внесуваш. И со овошјето обавезно пиј многу вода. Вода и овошје рака под рака и имаш загарантирана детоксикација.
    За лаксативите знаеш и сама, ама од еднаш/два пати не е страшно, не е добро ако и понатака се практикува.
    Точно знам како се осеќаш и јас денеска се осеќам така, издувано, со гасови, грчеви и глупости, се заради тоа што се прејадов вчера. Контрола му е мајката, ама ајде де... :sweat:

5. crno19

crno19 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво женски ... долго време ве следам и еве конечно и јас се логирав :)
    Имам голем проблем со кг. ... веќе долго време се борам но никако да успеам да победам :(
    Имам намалена функција на тироидната жлезда и ниедна диета не ми помага... Веќе 4 години леп воопшто не јадам и секогаш пазам и нема никакви резултати .. малку ако се опуштам одма се дебелам...
    Еве од 28.12.2011 сум на Ун диета т.е. 14 ден денес и нема некој резултат ... во кг нз дали имам ослабено сеуште се немам измерено но вака по обем имам симнато некој цм.
    Вие дали ја имате држено Ун диетата? и какви резултати имавте?

6. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    rezultati od mese4evata na 9ti nistooo,hahah kaciv 500tini grama samo
    denes prv den na un mi e

7. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13

8. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    2011 ќе си ја памтам (покрај по многу убави работи што ми се случија) по вечното трагање по совршената диета. Бев буквално секој втор ден на некоја екстремна диета, утредента паѓав во даун од немање енергија и се прејадував. Потоа чуствував вина за најпосле да ми текне дека треба здраво да се хранам. Меѓутоа тогаш почнував со налудничаво броење калории. Главава ми беше полна со бројки (собирај, одземај, додавај калории) и најпосле и тоа ми здосадуваше па пак се прејадував и се така во круг.
    Дури ја држев и ABC (ana boot camp) диетата - не знам како преживеав 10 дена со по 100 максимум 500 калории дневно. Значи скроз откачив, бев спремна на се само да ослабам.
    Успеав да симнам 10тина килограми за месец-два, и сите си ги вратив за истото тоа време. После тоа не се помрднав од истата тежина, иако бев на диета секој втор ден.

Затоа си решив оваа година да почнам од почеток. Меѓутоа не како лани.
    Сфатив дека единствениот и најдобриот начин за слабеење и за зачувување на истата ЗДРАВА тежина (а не жив костур, што ми беше лани целта) е преку менување на навиките. А тоа е она најтешкото. Затоа од оваа недела почнувам со елиминација односно искоренување на навиките дел по дел. На пр. оваа недела го контролирам количеството на храна кое го внесувам. Прејадувањето ми остана уште како секојдневна навика иако помина скоро година откако држев екстремни диети. Меѓутоа оваа недела се надевам ќе успеам да го надминам овој проблем, а храната која ја внесувам е иста како и претходно (читај џанк фуд).
    За наредната недела имам нов предизвик - да ја сменам обичната кока кола со лајт (потоа и неа ќе ја сменам со вода).
    И не, не е битно ако ми треба година, две, три. Знам дека смирено и полека ќе си ги сменам навиките, а килограмите сами ќе си заминат.

Long story short: ви се придружувам и тука сум за поддршка. :$

На ElenI777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    малку офтопик но сепак добро е како инфо..... за ленено семе знам дека со лажица мед (што е многу вкусно барем за мене) тера во wc, имам исто така слушнато и за со џем од сливи(лажица) наутро на гладно дека го јадат за столца или пак со кисело млеко.Но по таја лажица треба да се испије цела чаша вода, ова го јадат во замена на алкалакс -(лаксатив на природна база)

На marija.hana.una му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Подршка и еден мал совет, што незнам како до сега не сум го пишала
    Секое сабалје на гладно, 1 лажичка мед и една лажица jaболков оцет помешано во пола чаша млака вода!
    После пола саат не би било лошо да изедете парче леб, геврек, овошје.
    Не дава ултра брзи резултативо слабеење, но е одличен диуретик.
    Се што е вишок се празни од организмот.
    Со континуирано конзумирање, од 1 година се забележува топење на масни наслаги, салото што најчесто се собраа кај раце, стомак, бутини и грб.
    И намалува холестеролот :)
    Мене најмногу ми се допаѓа тоа што откако почнав да го пијам до сега, има резултати, во денот обавезно одам во Вц по 2 или 3 пати, што порано не се случуваше.

11. sanja-bt

sanja-bt Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    денес ми е 4 ден,рано е за вагање,ке се вагам на 14 ден и ке пишам дали има резултати,а ако има ке ја пишам и диетата

12. marija.hana.una

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Уште ова за ленено семе и толку за него.
    Можеби за некоја чудно, ама ја си го грицкам и многу ми е убаво. (можда си умишљам дека којзнае каква храна јадам, ама стварно ми е убаво, ми има вкус на јатки) А плус и кога е мелено ефектот е поголем. И така додека седам пред компјутер и сл. седечка работа си грицкам семе по семе кое најчесто ми е во чаша со вода или чај.

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас два дена бев на течности, од кои вториот пиев млеко со какао меѓудругото :D и вчера бев на две варени јајца, ко додаток на сето и стомакот е стабилизиран,нема буна,нема подуеност ништо.
    Денеска ќе сум на супа и зеленчук. Ќе грицкам моркови воглавно :P

На marija.hana.una му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Што е Калорија... Тоа е мала безобразна појава шо преку ноќ влегува во мојот ормар и сите фармерки и кошули ми ги намалува за по некој број за да не ми се точни. Срам да и е :rofl:

На amy-ame, stojanovskata, milosavljevski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Кај мене ништо ново.

Три недели диета, пет килограми помалку, и како и секогаш после три недели диета - ослабен имунитет.
    До душа последнава недела и не внимавав многу, ама ете - се случи. Пак.

Сега и онака не можам да јадам од стомачниот вирус, ама кога ќе ми помине морам да внимавам повеќе што и колку јадам.

16. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    јас викав е ај на диета
    ама се мерам на вага сум качила 2 кила :o :tmi: :@ :devil: :swear:

17. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    epa aj na dieta,jas imam super rezultati so un :)

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.301
    Допаѓања:
    259.321
    Браво, 5 кг за 3 недели е супер.
    Која диета ја држеше?

19. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Денес започна со диета.Понеделнички :) .Немам многу вишок ама празниците си го направија своето :(. Почнав со на Жан Митрев диетата.Завршив со ручекот.Се надевам на позитивни резултати :)

20. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Еве еден мал апдејт... :lol: Понеделникот не издржав на месечавата диета, али си пијам рековно чај за слабеење и вода, без леб и сокови, дури и блачко јадев малце и ослабев три кила :rock:
    Значи ако јас можам да седнам да ручам, лебот пред мене да стои и да не го пробам, сите можете... :)