(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Фотосинтеза :D

Шала, ама многу малку јадев, и затоа сега сум болна.

Инаку диетата ја држеше една братучетка на сопругот пред неколку години, а и ја имаше дадено нутриционист. Ова беше некоја моја изменета варијанта, т.е. сама си комбинирав.
    Главно, за појадок јадев овошје секој ден, и тоа често додека се вратам од работа. Некогаш попладне на работа јадев и салата, ама ја правев без масло, само сол и разни зачини (јас многу сакам зачини). И ако почнам со салати, не се враќав на овошје.

За ручек јадев вариво, и тоа бирав некои нискокалорични, и главно без масло, или со неколку капки - боранија, печурки, зелка, а најчесто јадев и печена риба, или туна од конзерва, без масло - и многу салата. За вечера и немав време, зошто ручекот ми беше околу 18.30, а ако некогаш ручав порано, вечерата ми беше свежа салата без масло.

Некогаш јадев и ориз, компир, грашок, еднаш мислам дека и макарони... ама овие се покалорични од оние горе што ги набројав, па гледав да не претерувам со нив. Значи не мешав, слично како во УН и Дајмонд, ама многу порестриктивна.

Само еднаш-два пати каснав по едно мало колаче - за Нова година и Бадник. Инаку на овој начин порано за три недели сум слабеела по 7 килограми, па 5 и не се многу, особено што последното се должи на стомачен вирус, а не на диетата :D

Искрено, не го препорачувам начинов, зошто е многу садистички, и го ослабува имунитетот - па еве ме мене сега болна. Туку се запнав да ослабам за една свадба, за да ме собере во еден фустан - и еве ме собра, само со здравјето не можам да се средам. Уште еднаш не би го правела ова. Подобро послаб напредок, поздраво е. Иако, пак ќе речам, диетава е своевремено дадена од нутриционист, и дури и порестриктивна е - на пример два дена по ред боранија, или два дена по ред само овошје, што е малку тешко да се изведе, освен ако си во хибернација :D

JuLleE likes this.
  2. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Намалив со лепчето и забележувам дека перничињата од страна ми се намалени малку. Јееј! :D

Од понеделник планирам да се запишам на курс по аеробик, пилатес и зумба, едвај чекам! Овој пат сум ептен загреана :lol:

3. vesni4kaaa

vesni4kaaa Истакнат член

Јас од денес почнав со УН диета и сакам за 1 месец да ослабам 6 кила... се надевам дека ова не е невозможна мисија :D држете ми среќа :tmi:

4. astra20

astra20 Истакнат член

втор ден диета.Сега за сега ок.Последниот оброк вчера ми беше во 18.30 па малце се оптеретив со помислата дека не јадам.Ама си пиев вода и чај без шеќер и тоа е тоа

5. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Мене ми е убо ни слаба ни дебела за моја воздраст килата што ги имам се одлични :lol: Па луѓе ако сте дебели немора да се страмувате! Моја другарка дебелка е и ми кажа дека страм и е да јаде пред луѓе и и реков јади што те боли уво за друг знам и ги разбирам некои навистина сакаат да ослабнат некои така викат да не се страмуваат а дома по 30 чололади на ден кје изедат! Ете и јас бев малку дебела но почнав на кошарка да одам и се извишив малку и ми се собра мешето, трчав по 1 час, правев вежби и сеуште си правам! :!: или пак пробајте со некои апчиња за слабеење тие ќе ви го намалат апетитот! позз girls :*

6. astra20

astra20 Истакнат член

Трет ден на диета.Добро е покажа вагата минус 1кг.Знам дека се течности али добро е за психа :)

7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Уф добра сум јас мислев дека сум се здебелила со празнициве али сеуште си ја држам истата килажа. Не било за џабе трчањето и намалената исхрана лани кога ослабнав 12 кила, барем не си ги вратив килата :) Ајде веќе нека дојде пролет па пак на слабеење :D

8. BlackCat

BlackCat Популарен член

Ехх еве сум и јас, ви се придружувам во смалување на стомакот и колковите :@
    Не сум на диета но сум на некој по-здрав режим на исхрана...
    Незнам што ми беше но до сега пиев само по 1 чаша вода на ден, понекогаш пола
    Сега веќе скоро недела дена пиам пола литро вода одма штом ке станам и уште 1.5 до 2 литри во текон на денот, значи се на се околу 2... После тоа пијам зелен чај и јадам јогурт со матре овошје, некогаш и малце муслу внатре, само јогурт и мусти, млеко и мусти, само мусли и овошје, претежно овошје од сабајле...
    Не вечерам, навечер само многу вода и пак чаша зелен чај,
    Е сега сакам да прашам дали ќе има резултати затоа што за ручек јадам така по-калорично
    Ок не сегогаш еве еден ден јадев копанче со салата, другиот ориз и месо, потоа 2 дена леќа со салата, па риба со салата, денес макарони со сирење.... Немам услови секој ден меса и манџи да си готвам, т.е мала сум и јадам тоа што мајка ми ќе направи, ама без леб... + тоа минатиот пат коа си држев диета ептен строго ја држев и не јадев воопшто ЈК т.е ептееен малце, ако имаше нешто покалорично за ручек јадев само салати или може и јајце и ептен ми паѓаше шеќерот, мислам дека ќе се онесвестев кога гледав како луѓе јадат благо и нонстоп бев гладна + тоа и тие килца што ги изгубив одма ми се вратија....
    Не си уништувам се што јадам така покалорично за ручек нели? :^) :$

9. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

2 ден на диета сум :)
    Ја почнав Ун диетата,за резултати подоцна :)
    И супер ми е вака,вака барем си јадам под контрола иначе јадев кога ќе ми текнеше :)

10. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Se reshiv da pocnam so edna dieta so mi ja kaza brat mi .Dietava ne e ich komplicirana a dava mnogu dobri rezultati,brat mi za 2 meseci oslabna 20 kg......i toa mi dade potik da pocnam so dietava.Znaci dietava se sostoi od toa shto jadesh sve najnormalno dorucek,rucek,blago,sok sve do 5 saat ...poslem 5 saat ne jadesh nishto..no mozesh da isedesh ovoshje .Stvarno prviot dn dva se mnogu teshki no poslem i ne bash.....vekje 4 dena sum na dieta i oslabnav 600 grama i zadovolna sum od toa.mojot predizvik e da oslabam 10 kg za 2 meseci....dietava e mnogu dobra zshto poslem oddreden period pomalku tii se jade ....jas naprimer od toa sho ne mi se jadeshe vcera ne ni doruckuvav i samo vcera oslabev 200 gr

Sakam da znam dali nekoj e zainteresiran za dietava i dali ke pocne da ja drzi???? MORA DA SE SKINE NEKOE KILCE :@

11. BlackCat

BlackCat Популарен член

ПА ете и јас тоа го правам, ете види на претходната страна, ете можене до 5 ( иако најчесто до 5 ми е ручекот), ама барем после 6 ништо не јадам...... има врска ако некогаш јадам покалоричен ручек или пак ослабел брат ти ?

12. stojanovskata

aha sega te razbrav :) mislam deka nema vrska kolku e kaloricen rucekot ni pojadokot no gledaj da ne jadesh poslem 5 taka povekje vreme vo denot nema da jadesh i povekje vreme ke bidesh na dieta .Brat mi oslabe taka shto on nekogash go preskoknuvashe dorucekot ili rucekot a i mnogu se dvizeshe i vezbashe no i bes toa ima rezultati inace koku godini imash i kolku dena si na dieta ???? :)
    Koja dieta ja drzish ?????

13. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Ун диетата е навистина добра, јас ја држев повеќе пати.....Видете вака, јас бев 67 килограми и веќе во 1 година средно треба нели дечко да се фати нема смисла толкава да бидам и не јадев и ослабнав до 57 кг и тоа со ун диета, па ја прекинам на некоја недела па пофторно и се така околу 1 година, ама не приметив дека држам диета, летово бев 53 кг со што секој ден вежбав на орбитрејкот по пола саат целата замотана во фолија ЦЕЛИ 2 МЕСЕЦА и ослабев уште 4 кг :D Сега сум 55 бидејки знаете зимото сите се поправаме но супер ми е :) само да ви кажам дека чувството е прекрасно кога ќе се видиш на некои слики од пред 3-4 години Буце и сега супер :))) за сите кои сакаат да ослабат да им кажам дека треба да се упорни и да го сакаат навистина тоа и да го прават единствено за себе да се чувствуваат подобро :):) А да не зборувам какво е чувството кога летаат коментари од секаде :):) СО СРЕЌА НА СИТЕ И ГОЛЕМО ДА ЗА УН ДИЕТАТА :) :) :*

14. stojanovskata

a dali so dietava oslabnuvash samo vo liceto ili vo stomak,butovi itn. isto taka i jas vezbav ne aerobik tuku stomacni koi gi najdov na you tube i za 2 nedeli stvarno pocnaa da mi se poznavat plocki ......no ne oslabev vo kilaza :)

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Готово, крај на лапачки! :fubar:

Како се научив, појадок ручек вечера, појадок ручек вечера, срам да ми е!!!! :devil: Почнувам по стариот терк, јогуртче, бејк ролс, овошје насабајле, што има за ручек, тоа. Ќе гледам навечер нешто супа, овошје, мусли... Без блага, торти, пити, теста, алкохоли и по некоја чаша газиран сок. :@

Има да се стегнам па што сака нека биде. :fubar:

kate21 and beached like this.
  16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Дебелото дете си купи справа. И ако не ја скрши од прво качување, ветува дека ќе вежба активно, дури 3 пати неделно, по непознато времетраење. [​IMG]

Продолжувам и со полно и младо месечарење, два дена во месецот мислам дека ми се доволни за диета. :wasntme:

irenna, kate21 and LivingGlam like this.
  17. BlackCat

BlackCat Популарен член

15 и на диета сум од неделата

18. sanja-bt

sanja-bt Активен член

за колку време со ун ослабе 10кг?одговор те молам јас сум 2 недели на ун и само -1 па мислев да се откажам

19. stojanovskata

i jas imam 15 god....a na dieta sum od ponedelnikot

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

жени ама вие немојте ептен да гладувате! дечко ми така ништо не јадеше, ама он од стрес, ослабе 25 кила, и што.. кога почна нормално да јаде 15 си врати!
    Tака да немојте со гладување, се враќаат килата