(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Па најмногу ми се позна во лицето, па во стомакот и рацете а најмалку во бутовите, но најверојатно затоа што ми е таква градбата, газлеста :) хахах ама во тоа што ослабев со вежбање е напорот и тоа што после вежбање бев жива вода, значи вода се цадеше од мене, а со диетата се слабее навистина, многу е тежок овошниот ден, јас искрено го мразев нааааајвеќе :) ај со среќа и сигурна сум дека ако вежбаш со таа фолијата за јадење таа PVC фолија ќе започне и да се топи стомачето не само стомачни да се праватЧ)

2. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    и да се додадам на тоа, 100% е точно, јас целото време до 6 часот само јадев, после 6 само овошје и тоа 1-2 овошки и по 2кг вода, и сестрами кога ме виде (бидејки е студент и ме немаше видено на гаќи повеќе од пола година) се зачуди каде ми отишол целулитот и не ми веруваше дека е од водата, колку повеќе вода пиеш толку повеќе ти се разредува целулитот, ама ќе треба да си попиеш по 2 кг вода пола година :) малку е досадно ама се исплати :)

3. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    најискрено како на сестра ти велам немој да се откажуваш диетата е полн погодок, кај сите е различно јас за 1 недела ослабев 2 кг, ама имам другар ослабе за 2 месеца 20 кг само со УН диетата.Кај тебе сега е само 1 кг , но после нагло ќе ги осетиш килограмите како си одат, само биди упорна и ќе успееш ти гарантирам, ама само ако строго се придржуваш кон правилата, ниту сок, ниту додавање на оброци ниту одземање :) биди упорна и пиши што направи ;)

4. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    ^^ Женски место да се маткате секој ден со фолијата и да фрлате по 40тина ден на неколку дена земете си еден ваков појас од body sculpture ги има во орка. Истата функција ја има, поточно фолијата ја користат како замена за појасов. Овој е околу 300 ден.
    Јас имам ист само плав и го земав од топшоп беше поскап стотина денари, а тогаш немав видено дека во орка имало.
    Ефектот е неверојатен, за поласаат вежбање има жива вода да се сторите во половината. И еден совет-никако да не го редите на гола кожа зошто потта ќе седи на вас додека вежбате и ќе ви удри еден ден тоа на бубрезите... Носете го над боди или некоја тесна маичка па се ќе се впие на неа, па по вежбање таа за перење и тоа е...

То е предноста на појасов, додека фолијата морате на гола кожа да ја редите и после ќе имате последици по здравјето.

Прикачени фајлови:

• pojas.gif
      pojas.gif
      Големина на фајлот:
      31,9 KB
      Прегледи:
      187
  5. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Луѓе многу уништуваат 2 сарми? Морам да земам, па немам ништо друго за ручек, а не можам сама да готвам, да беше лето бар ќе земев нешто јајце со патлиџан и краставица или таратур, ама вака морам ... :(

6. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Ко за диета т.е. слабеење комбинацијата на ориз и мелено месо е лоша, ама пак од друга страна ако не се големи мн сармите нема гајле, нема да е премногу калорично, па и не е толку касно ќе го потрошиш до вечер :) само гледај да не јадиш леб или пак ако имаш интегрален јади, ако ептен па неможиш без леб земи само едно парче бел максимум. Добро е да комбинираш и со некоја салата, тоа шо имаш по дома, од зимниците...

7. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    тоа е навистина убаво, јас не сум го сретнала :?: па затоа со фолија се мотам........а за бутините како ? тоа е само за стомак и може и задник нели? а за нозе?? има нешто слично??

8. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Појасов ти е со лепенка накрај и се прилагодви значи на каков било обем. Јас го редам на половина само, не сум пробала на нозе, ако можиш смотај го :) ама ќе ти требаат два појаси за двете нозе а и можно е да ти смета на нозете при вежбање. За задник па нема шанси, нема да можиш да се движиш. Најпогоден е за на стомак сепак, зошто финтата е да е добро прицврстен и да го загрева проблематичниот дел па има ефект на сауна исфрла вишок течности, токсини...

Пробај и ќе кажиш резултати. Јас вежбам 45-75 мин зависи од денот и некогаш на пола вежбање ја слекувам маичката под него и редам нова пошо таа се напрајла жива вода. Има голем ефект.

9. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    не не нејадам леб воопшто, само со таква кисела зелка си јадев и 2 мали сарми + уште едно екстра мало :D Фала

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    A go ima vo orka vo skopje vo GTC? inaku super bravo za izdr\uvaweto 45-75 min woooow sekoja cest :)))

11. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    a kako mislish so folija .....se motash i nekoja maicka imash od odozdole ili ne .Za kolku vreme oslabnuvash i dali vo toj period koga se vitkashe so folija drzeshe dieta i kolku oslabnuvash ,kolku kila te molam kazi mi :) I ushe ova mozesh li taka da pravish i na butovi i koga ke se izvitkash dali pravish obicni vezbi mislam nema nekoi specijalni :)
    i da ve prasam dali moze so eden pojas sho go imam doma ..toj plus i greee mislam ne e za vezbi ama mislam deka mozi i so nego ist e ko crniov pogore samo shto e bel i vnatre ima grejaci za greeenjedali moze ???

12. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    a kako mislish so folija .....se motash i nekoja maicka imash od odozdole ili ne .Za kolku vreme oslabnuvash i dali vo toj period koga se vitkashe so folija drzeshe dieta i kolku oslabnuvash ,kolku kila te molam kazi mi :) I ushe ova mozesh li taka da pravish i na butovi i koga ke se izvitkash dali pravish obicni vezbi mislam nema nekoi specijalni :)[/quote]

епа вежбав на ORBITREJK од топ-шоп(го имам дома)(( не некои специјални вежби ))точно од 2-3 април до 25 мај ама секој ден или 6 дена во неделата по 30 минути, пред вежбањето: гола(само на гаќи- се мотав од колената до под градите и тоа: прво едната нога започнувајки од коленото, па нагоре задникот стомакот и се враќав на другата нога и кај коленото ја скинам фолијата......одозгора се облечам на тренерки блуза некој елек за да ми е потопло повеќе да се испотам, ја има фолијата во секоја продавница пишува ПВЦ фолија нема шанси да не ја најдеш :) проѕирна е :) Инаку не држев некоја диета конкретно, но внимавав на исхраната и после 6 часот не јадев(го имам спомнато некаде тоа :) ) И ослабнав 4 кг, ама мислам оти толку вода се исцади од мене за тие 2 месеци :) хаха и + многу вода да пиеш, при тоа потење многу ќе ти биде потребна :)

13. The.Fame.Monster

The.Fame.Monster Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    32
    Ајт +уште еден член на темава.

Поминаа празници, делници, викенди, пмс, менструален циклус и време е да се фатиме за работа.
    Јас од понеделник почнувам со строг режим со времетраење од две недели.
    Имам посебен начин на исхрана со еднолична храна, вежбање зумба, тае бо и сл, пешачење, мачкање со антицелулитна крема, па ќе видиме резултати по две недели.

Стискајте палци и јајте целка :D

14. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Pa posle spodeli kako si pominala i sekako rezultatite :):)

15. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Сигурно го има во ГТЦ, јас не сум од ск ама истата продавница е и истата роба ја држат па сигурно ќе најдиш. Појасот јас го гледав лани пролетта кога имаше некои попусти па затоа можда беше поефтин (280 мислам беше) ама сега и да е поскап сигурно нема некоја голема разлика. ;)

На Moodgy.y му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Дневникот на ламјата, внес 1. :!:

Вчера појадов мусли со млеко, ручав тоа што имаше, динстан стек со печурки и рижото, за вечера јадев пак од рижотото и печурките, многу ми беа убави. :wasntme:

Пијам чаеви и вода, тоа како и секогаш.

Денес сум во план да појадам мусли пак, со чај и две мандарини, за ручек не знам што има... А вечера, ако ми се пријаде, планирав да јадам или парче двопек со чај или овошје. Ќе видиме тоа.

Ај со лесно нека е. :D

На Ariel и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  17. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    епа ништо од диетата минатата недела.Три дена диета,четири не :( .Денес почнувам пак од почеток па ќе видиме

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    ДЕНЕС ПОЧНУВАМ СО МЕДИЦИНСКАТА ДИЕТА!!!! :geek:
    Аmen!

19. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    јас со ун.со срека на ситееее

20. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    23.01.2012, 08:39 – млада месечина

И така испив само вода од сабајле, не појадував а и мајка ми е цел ден на работа па нема да ме тормози да јадам, ќе гледам да ја истерам Месечевата до крај :sweat: