Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Слабеење до лето

Мајгрл да ти кажам дека и јас го поддржувам овој начин на исхрана зашто и јас се придржував до него и си бев во нормала. Во последно време ( до вчера) малку забушавав :tmi: , си јадев благо, си мешав мевце со компири или со ориз и јадев леб почесто. Сега сакам да намалам некое кило, па од вчера почнав да се придржувам пак до ова. Не мешам храна, ако вечерам гледам да е оклу 6-7, не подоцна и гледам храната да е во помала количина, појадокот и ручекот ми се како што напиша ти. Задолжително пијам по 2 литри течност ( вода, лимонада - цеден лимон и вода, без шеќер или пак растворам домашен сок), благо се трудам да не јадам многу често, но ако ми се присака би си каснала еден ред чоколадо :$ , леб не јадам, газирано не пијам, пржено избегавам и се надевам дека ќе има резултати :)

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Слабеење до лето

Ефективни резултати:
    Вежбање и внесување помалку калории преку исхраната.
    Толку :)

Никакво гладување,апчиња,некои апарати за слабеење и слични глупости.Додека не се испотиш нема убаво тело човече :)

На Dulce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Слабеење до лето

Совет плус, конзумирајте многу лута храна.

На Ma4u64ence му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elena1347

elena1347 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Слабеење до лето

јас еве од утре почнувам со медобил, па ке ви кажам како иде :D зошто мене ми кажаа дека доста се слабее, и за негде одолу 45 дена се слабее до 13 до 15 кг :)

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Слабеење до лето

да, ама затоа ништо не јадеш, т.е прескокнуваш 1 оброк и освен мала лажичка медобил растворена во вода ништо нема друго |( !
    да е за така, и јас ќе прескокнувам оброк, и нема да морам да давам 1800 денари |( !
    Cамо не лажат, а ние само им веруваме

6. elena1347

elena1347 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Слабеење до лето

тоа си во право дека можеш сам да си прескокнуваш оброци и не мораш да даваш пари. но проблемот е кај мене вака кога знам дека сум го купила, морам да го пијам и знам дека така треба, а ако сум без тоа пак ке си рецам ај малку од ова малку блакце и отиде пак :D вака единствено што ке изгубам се 1800 ден :)

7. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Слабеење до лето

Јас скоро два месеци не јадам леб,некогаш ептен малце.Забележувам дека сум ослабена малце.Се осекам ослабено.Е сега имам голем предизвик пред мене.....да се откажам од благото,ако не да се откажам барем да го намалам :( ....ама тешко идет :( :( :@ :@

8. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Слабеење до лето

Кога јас се откажав од благото, секој може :D , се давев во благо и имав вистинска потреба од него, полека почнав да го намалувам а сакав да јадам, и сега не ми ни текнува на благо а што е уште подобро ќе стои ќе го гледам а немам желба да го јадам, што беше неверојатно во моја близина да се задржи нешто блачко повеќе од 3 сек. Е сега не сум 100% откажана, нормално дека ќе си дозволам понекогаш но умерено.

На 4ever и Dulce им се допаѓа ова.
  9. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    Слабеење до лето

apcinjata se vikaat SLIM LINE i se premn stetni!!!!

10. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    Слабеење до лето

kako da se staam lugje na dieta ??kako??nz stv ednas oslabev pa se zdebeli i sea nz kako da se staam sekoj den od utre i nikako moze pomosh :sweat:

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Слабеење до лето

Прочитај ги оние диети што се објавени тука на форумот, види која нај ти одговара, за да не ти е како измачување и почни едноставно :). Почни и пешачење секој ден по 30 мин. токму супер е времето. Вози точак, ролерки било што само да си активна. Гледај да не зјапаш у фрижидер да гледаш што се има хахаха ма поима немам, треба сама да одлучиш иначе не бива.

12. Ani.taa

Ani.taa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Слабеење до лето

Дага missy
    како што сите знаеме повеќето диети имат јојо ефект :o .иако сме свесни за тоа сепак ги практикуваме. Јас не бев на диета а сепак за 1 месец симнав 4 кг. Кога нашиот желудник е навикнат на повеке храна, нема шанси да го навикнеме на многу помалко одеднаш. тоа си оди постепено како некоја навика. немој грицкањето да ти претставува хоби. јади почесто, но по малку. пиј многу вода, посебно пред јадење. Водата го полни стомакот и нема да имаш толку апетит. зеленчук овошје колку што можеш повеке. немој да јадеш многу касно. тоа не само што е штетно за желудникот туку предизвикува и појава на целулит со тоа што мастите се таложат по телото за тоа што нема движење. намали ги грицките и движи се. верувај ако го практикуваш сето тоа не ти треба никаква диета, плус и здраво е. се надевам дека помогнав ;) . поздрав :)

13. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    Слабеење до лето

fala vi aj ke probam pa ke pisam :D

14. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Слабеење до лето

Сакам здраво да ослабнам 4 кг. Располагање на време имам околу 3-4 недели.
    Дали некој има пробано и знае некоја диета за да се симнат 4 кг. за највеќе 4 недели но сепак да нема гладување /можам без благо :D/?

15. samovilce

samovilce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    15
    Слабеење до лето

а какви се тие апчиња за намалување апетит?

16. samovilce

samovilce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    15
    Слабеење до лето

купи едно паковање руска салата 45 ден е од неа ке јадеш секој ден за ручек и вечера доручекот освен јајце варено нека ти биде и двопек само едно лепче ..или ај да не набројувам со се треба гледај да јадеш се што може да се вари и најважното е ќе ти изгледа смешно можеби ама кога ќе седнеш на маса TV нека ти е исклучен а очите врзиги со нешто за да негледаш верувај 1 третина од оброкот ке ти остане нечепната јадиси што ти душа сака само со врзани очи :inlove:

17. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    Слабеење до лето

a da ve prasam odenje vo sauna dali pomaga za brzo slabeenje??dali posle edno idenje ke se vidi razlika vo kilazata (pr -1 kg )?

18. samovilce

samovilce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    15
    Слабеење до лето

oд еднаш не барем 3 до 5 пати за да осетиш нешто искрено кај секој е различно ете јас живеев во хрватска 4 год и ме носеа во сауни редовно после првите неколку седенки да ги наречам не осетив дека сум ослабила ама порите се отворија отровите ислегоја кожата омекна се прочисте и се си дојде на место а сауна искомбинирана со масажа ДА ќе видиш аир ама не оцекувај од една посета да намалиш едно кило no heart feelings

19. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Слабеење до лето

фала! инаку не јадам двопек така да ќе глеам да го изоставам...

20. m.tr

m.tr Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

ne e mnogu 7 kg za 1 mesec poshto ja sea oslabev 14 kg za eden mesec :D