(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    девојки .. штотуку ја прочитав темата во актуелни теми ..
    морам да ви го кажам "рецептот" за слабеење .. (оној што кај мене "запали")
    значи .. прв оброк .. нека ви биде јајце .. пржено или варено .. потоа во текот на денот ке внесувате двојно помалку калории .. и тоа ке се одрази .. верувајте ..

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    ај и ова ке пробаме
    а која е таа диета на ирена? ај ако можеш пиши

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
  4. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    а дојде викенд јас 1кг повеќе имам.се што сум изгубила неделата претходно ;(

5. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Не ми оди добро диетата :x

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
  7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Ај да ви препорачам сега јас нешто.Немојте да држете диети!ќе ви ослабе крвта...
    Јас ја држев Ун-диетата,не е тешка диета вистина,за 20 дена ослабнав 5 кг,ама и крвта ми ослабе.
    Почнав да се онесвестувам во последно време,и почна да ми се лоши бев на доктор и ја проверив крвта и ми рекоја како си смеела вака?Сама си го загрозуваш своето здравје.Ми препорачаа да одам кај мојот матичен доктор за да ми каже како треба да се исхранувам.
    Значи диети ви препорачувам да не држете.Хранете се здраво,повеќе витамини а помалку леб,тестенини и благо и повеќе вода,вежбање,пешачење...

8. Swisslion

Swisslion Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas bev na dieta minatata zima , pocnav od Fevruаri se do Maj oslabnav 9kg. No od maj pocnav povtorno da jadam i povrativ 4-5kg :D , :( , Sega summ povtornona dieta i planiram do Maj da oslabnam 10-15kg taka sto od Mart do Maj intenzivno kje trcam a sea dodeka sum doma kje namal so jadenjeto.
    Ps: Super e ova, da se druzime i tesime. Pozdrav :*

9. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Значи претходно држев диети, пиев чаеви, али немав никаква физичка активност и нормално ни кило не ослабнав. Или ќе ослабнев али одма ќе ги вратев килограмите. Но, гледајќи го дечко ми кој ослабна 20 кила, видов дека и јас го можам истото како и он. Ослабнав 12 кила со намалена исхрана, не јадев само прженици, чоколади, не пиев газирани сокови, али затоа многу вежбав и трчав секој ден по 2 до 3 километри и нормално возев и доста велоспипед. Пиев и течности, али не до толку многу. Бев доста упорна и знаев дека ќе ослабнам на тој начин и успеав. Инаку од тогаш, од летоска, немам качено килограм, а не внимавам многу на исхраната сега. Сега чекам пак да се стопли па пак со истиот режим да продолжам и сакам да ослабнам уште 15 кила :) Инаку ако се сака се се може верувајте во себе, бидете упорни и ќе ослабнете. А, да ја гледав и серијана на MTV I used to be fat и до некаде и тие ми беа инспирација :D

10. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    И јас да ви се пофалам ослабнав 7-8 кила !
    Не држев никаква диета, (пробав де ама не успеав) и така без диета само со еден оброк дневно намалив 7 кила (се си јадам не бирам) !
    Може не е многу здраво, но сигурно е поздраво од апчињата за слабеење :!:

11. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Мала мотивација :)
    Во една чаша ставете толку камчиња колку килограмите што сакате да ги изгубите. За секој килограм што ќе го изгубите префрлете го камчето во друга чаша. Не застанувајте додека не ги префрлите сите камчиња!

Инаку јас веќе трета недела вежбам секој ден. Проблем ми е што некогаш не можам да се контролирам со исхраната, ама сепак се чувствувам многу подобро. Немам некои видливи промени, но се чувствувам многу пораздвижено и поенергично.
    Кога почнав да вежбам ги измерив струкот и колковите, за една недела планирам повторно да ги измерам и се надевам на позитивни резултати :)

На kristince51, Iva-Mici, emili.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Maja06

Maja06 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Zdravo devojki!! Eve i jas da spodelam so vas za moeto iskustvo so dietava na Zan Mitrev!! Od pred dva dena pocnav da gi drzam vtorite 15 dena bidejki imam mnogu kilogrami za simnuvanje!! Vo prvite 15 dena oslabev vkupno 7 kg. bez gladuvanje i veruvajte se cuvstvuvam prekrasno i so energija!! Voopsto nema nikakvo gladuvanje, bas naprotiv pravilniot redosled na jadenje znaci mnogu i taka vsusnost se zasituvame!! Vo mnogu navrati vo tekot na denovite sum piela i nes so mleko bez seker ili makijato i namesto telesko sum jadela pilesko ili riba megutoa nemase nikakov problem, kilogramite se simnuvaa!!! Napraviv i krvna slika po zavrsuvanje na dietata i mozam da vi kazam deka rezultatite mi se fantasticni i krvta mi e najjaka do sega!! I sto e najbitno za mene bidejki imav dosta problemi so zeludnikot bidejki imam gastritis mozam da vi kazam deka nemam nikakvi problemi isceznaa i kiselinite i bolkite i se mi se smiri i veruvajte jas sum prezadovolna!! Sega prodolzuvam so novi 15 dena i sum mnogu srekna zatoa sto znam deka ke imam super rezultati, a do sega veruvajte sum se odkazala od sekoja dieta od 3 den!!! Site sto imate problemi so tezina ili nekoj drug problem so metabolizmot Vi preporacuvam da ja probate veruvam deka dokolku pravilno se drzi ke imate na vaga pomalku kg. mnogu energija i sto e najbitno odlicno zdravje!! Pozdrav

13. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Одлична е темава за поддршка. WE ARE STRONGER TOGETHER!!! :muscle: :D време е веќе за селф-контрол, ама од нигде никаде кога ми се појави некое чоколатце ... уфф ОПСЕСИЈА... немам проблеми со лебот, газираното, фаст фуд со години немам јадено, ама денот без благо не можам да го замислам! Знам дека не може многу да наштети во умерени количини, ама кога сакаш 3 килца да стопиш влијае..многу!

14. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    145
    Јас 3 недели јадам само ручек, за вечера супа нешто или овошје, и ослабев 5кг.
    Е сега овие ми се малце зошто сакам барем уште 15кг, читав за УН диетата ама не знам дали да ја почнам како многу долго време ми се гледа :( Порано бев активна спортистка(2спортови трењирав) си бев слаба, ама имам проблеми со кичмата (откако ми забранија да спортувам се здебелив) , и ми ЗАБРАНИЈА секаква активност(дури кога бев средно на физичко не смеев да трчам) :( некое советче вака од вас? :)

15. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    јас мислам сепак со УН да си почнеш, таа е совршена за луѓе што имаат многу вишок . Може е долга, ама сепак не можеш ти за еден месец 15 и кусур кила да симнеш со ниедна диета, освен со некои брзи, па после дупло ќе ги вратиш кг, па пак ке држиш диета и се така во круг и дупло повеќе време ќе изгубиш

16. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    за колку време?

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Е се изнервирав како никој.

Ајде не пазам баш најмногу на храна, знам и по некое чоколатце ама само на сабајле. Вечера немам јадено цела недела мислам и 2 кила сум си подгоила. :@

Сфаќам цела таа филозофија дека ако не јадеш ќе се здебелиш складирање храна и блаблабла ама are you fu*king kidding me? Кога не јадам се дебелеам, кога јадам не слабеам, е ај сеа! Ова слабеењево како нуклеарна физика е бре.

Од утре терам ригорозно со диетата на ирена. И орбитрекон дефинитивно ќе ги јавнам. А ова со камчињата ептен ме бедиса како идеја, ми треба ваква инспирација. Фала :*

18. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Значи јас како што си го држам режимот мој до сега имам ослабено 5 кила па и задоволна сум а инаку отприлика не цели 3 недели за толку време симнав 5 :D си се бодрам со едни фармерки влегов :D во нив и сега само да ми станат покомотни :lol: ај со Бог напред ќе успеам!

+ ќе си го направам тоа со каменчињата :D повеќе можеби ќе ми тргни

19. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Здраво девојки!!!

Денеска ми е 2 ден од диетата на Жан Митрев (која е слична со УН диета, меѓутоа нема благо во неа :) ).
    Сеуште не се мерам, бидејќи е премногу рано.... ама како и да е ми требаат некои 20кг помалку :( ;( .
    Висока сум 1.70 а имам 88 килограми ;(

Дајте некој совет за полесно и побрзо симнување на килограми.
    Фала на сите :)

20. inaina

inaina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

zdravo mozes da mi ja kazis dietata ako ne e problem stvarno mi treba fala odnapred :)