(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Jaс со ова постов ќе се збумбарам. Се сум ненајадена, па јадам глупости, а и леб јадам повеќе. Од утре решив да се дружам само со салати и овошје, не го бива вака инаку.

2. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Девојки да ве прашам како да го намалам стомакот значи сабајле кога станам е 82см а навечер 85см јадам само еднаш малку ретко два пати значи само тој ми е проблем и треба ли да вежбам некако помагајте

3. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    да во право си, и јас сум повеќе за ун диетата, но проблемот е во тоа што ја држам 50тина и нешто денови, и резултати имав, до 30тиот ден од тогаш не сум мрднала, а внимавам и тоа многу, вечерам салати, пијам многу вода, не јадам леб воопшто и пак ништо, мислев оваа една недела, до 2 максимум, за малце да мрднам, зашто ова веќе ме утепа, се разочарувам секој ден се повеќе и повеќе
    како и да е, фала ти за искреното мислење, те поздравувам и јас тебе, и ти посакувам мн изгубени килограми

4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    10.046
    Едно кило имав симнато од диетата на Ирена за една недела....
    И после од диетата нервоза симнав 3 кила за една недела...Апетит за кафе едвај наоѓам, уште не ми е јасно како стојам на нозе со сок и вода.
    Сакав да ослабам ама не вака. :|

5. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    како од диетата нервоза??? јас не ја држам таа ама ја прочитав и знам каква е, да ја завршам мојата и ќе почнам со таа, не за слабеење туку чисто да имам некој ред во исхраната, иначе диетата е на место, незнам зашто тоа ти се случува, да е некоја од они брзите да разберам ама за оваа чудно е, поздрав до тебе и ти посакувам побрзо да се средиш

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    10.046
    Е така, се нервираш и губиш апетит и не ти текнува на јадење со денови :)
    Се опоравувам лека полека.

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a зошто не ја започнеш Ун диетата? ем имас бллаго, ем имаш позитивни резултати, сега не за 2 недели, ама за 2 месеца сигурно

8. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Мој совет - кога јадете секое касавче добро џвакајте го и на секое касафче или две пиете вода..
    Јас така не дека сакам да правам него самата душа од натре ме тера и многу сум слаба :)
    НИкако неможам да се поправам, моите од дома ме караат дека пијам многу вода па дури и на јадење водата ми го одзема апетитот :|
    ПРОБАЈТЕ со ова верувам дека ќе ви биде од корист..!! :)

9. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    и јас би ти го препорачала истото, со оглед на тоа дека имаш 25кг вишок тоа значи дека си јадеш повеќе, а диетава што ја држиш е построга и сметам дека е за оние кои сакаат да симнат кило две три бидејќи и онака јадат количински помалку. со ун диетата мислам дека нема да згрешиш, добро е избалансира, има доста за јадење, постависи цел да ја држиш 1 месец, бидејќи од одма 3 месеци изгледаат недостижни, ќе осетиш резултати и ќе се мотивираш за уште месец плус и после постепено ќе намалуваш и од таа исхрана и ќе успееш

10. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Колку што јас знам диетата на Жан Митрев има јојо ефект, бидејќи е наменета за луѓе кои мораат да ослабат брзо пред операција, после си се враќаат килограмите.
    Ун-диетата мене ми изгледа најпогодна и не гледајте брзо слабеење, туку ефикасно слабеење. И што и да правите добро е барем малку да имате физичка активност. Не мора да одите во теретана или да трчате, можете дома некои лесни вежби, пола саат е сосема доволно, бидејќи и нагло да ослабнете, кожата ќе ви се опушти и или ќе се занимавате со стрии или целите ќе бидете нависнати.

Јас морално си се поддржав, морам режим да одржам најмалку еден месец. Ми требаат -5 кг, така да ја започнав УН. Глад воопшто не почувстував, само одма од прв ден гледам на маса тулумби, торта, кока-кола, динстано месо, топол леб, аргета паштета, мегле павлака.
    Штом од прв ден не посегнав по вакви работи, нема ни воопшто да посегнам.

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Диетата на Жан Митрев е ужас невиден, не само што по завршувањето се враќаат килограмите, туку и жив прегладнет ќе бидеш. Воопшто не ја препорачувам.

12. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    За брзо намалување на килограмите би ти ја препорачала диетата со Јаворов сируп, се држи од 7 до 10 дена, толку ја препорачуваат.
    Во 250мл вода се раствараат 2 лажици лимонов сок, 2 лажици јаворов сируп и малку, ЕПТЕН малку чили во прав. Дневно треба да пиеш од 6 до 12 вакви чаши, и дневно се губат од 1 до 2 ипол килограми, така нешто беше.
    Многу строга диета е ама доколку ти треба ептен да ги изгубиш тие килограми, почни ја. Цел ден си на тоа, не ми претставува некој голем проблем мене затоа што напитоков ме заситува и дури преку сила пијам и 4 чаши дневно а треба најмалку 6.
    Ако ја почнуваш, кога ќе ја завршиш не се враќај на нездрава храна почни 2-3 дена со природни овошни сокови, па вметни зеленчук и понатаму можеш и протеини како риба јајца и слично :D

13. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Јаворов сируп да , но тешко кој може и тешка е ставарно.За брзо слабеење нај добро е супа од зелка лично немам пробано да ја држам но сум го пробала вкусот на зелката. Сум видела резултати кај луге одични се ..... но тешка е за јадење затоа да ти кажам како би била по вкусна додај во неа трошки од соја сојата не е лоша напротив е препорачана во слабеење , и една рака ориз нема ни да се осети на толкава количина.... јас лично ако некогаш се одлучам на таа диета така би правела ....поззз

14. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Диетата на Жан Митрев што ја држам не е онаа фамозната диета од 15 дена :) . Се држи циклус од 4дена од кои еден е протеински, еден скробен, еден јагленохидратен и еден овошен. Значи слична е на УН диетата со тоа што во оваа диета не се јаде леб и благо и наутро се пие по еден цеден лимон во 200мл топла вода. Воопшто не гладувам со неа, ама сепак претходно кога ја држев имав подобри резултати отколку сега. Денеска ми е 28ден (утре воден ден) и се на се имам ослабнато 5кг :( а имам уште 20 сигурно за симнување бидејќи сум висока 170цм а моментално имам 83кг :tmi: :( .

Ако имате некој предлог како да го забрзам слабеењето ќе ви бидам ептен благодарна :) .
    Позз 8)

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Којзнае по кој пат се навраќам на темава.
    Држ се сега Џинџер - од овој момент идеш у трансформација! [​IMG]

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Упорни диеталци и оние што не држат диета да прашам иако мислам дека е можно, можно е за месец дена да се симнат 4 кила?

17. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    ехеееее, и повеќе, зависи од диетата и од тоа колку имаш вишок

18. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Лукс, 4кг баш е идеално да ги стопиш за 1 месец,ама онака на здрав начин избегавај брзи диети па јо-јо ефекти. Да си го средиш дневниот режим со повеќе зеленчук, овошје, вода, чајеви и малку вежбање или движење таман ќе ти дојде.

Јас пред неколку години за 2 недели имам ослабено 4кг, кога ме фати инает да го сништам скроз вишокот и сето то со интензивно вежбање и без диета, него само намалена и здрава исхрана.

Ама, идеално би било баш за 1 месец. :!:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ајде од утре и јас ви се придружувам :D немам многу вишок. некој си 4 килца. сега се мислам дали да ја фатам редуцираната или УН диета. ке се мислам до утре :* подршка и од мене до сите..

20. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Зависи колку вишок имаш, нели општо е познато и докажано дека последните 5 кг најтешко се губат...Јас еве сакам да симнам 2/3 кг и никако не ми успева, трајно. Ги симнувам па пак ги качувам и така све во круг. Веќе 2 години варирам.

А инаку може да се изгубат 4кг за 1 месец. Колку што сум упознаена со твојот случај, чат пат среќавам килажа во некој твој пост, ако не се лажам немаше многу вишок, и заради тоа ќе се помачиш малце повеќе ама ќе биде ;)
    Напред кон идеалот :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.