Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. bibiii

bibiii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Слабеење до лето

Brzoto slabeenje go unistuva imunoloskiot sistem zatoa mnogu podobro vi e da slabeete poleka no sigurno a da znaete deka kilogramite nema da se vratat :))

2. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

Za 4 denaa ?? :o Pls ako moze..i jas sakam link ;)

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Слабеење до лето

Еј готово више помина и велигденските и прво мајските празници и сега морат да се запнам и да ослабам.Џабе ми беше што два месеци немав каснато леб кога сега све надохнадив.Морат морат и морат сега да бидам на некоја диета ако не на то да се хранам уште поздраво.уф....се надевам ке успеам да симанм барем 10 кила :( :sweat:

4. bootie

bootie Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Слабеење до лето

Да ти кажам искрено имам една другарка која беше 70 и нешто кила и колку што знам за неа таа е цел живот на диети. Но, дозна за диетата според крвната група и си плати 1500 ден. месечно и сега е веќе 2 месец на таа диета. Јас самата не верував, но за 4 дена ослабна 3 килограми! Само за 4тири дена. Е сега, уствари финтата не е да се гладува по цели денови, месеци.. само не треба да се мешат јаглехидратите со нешто друго (го заборавив во моментов :D ) Исто така и СТРЕСОТ има главна улога во диетите.. незнам дали имате приметено, но кога сме под стрес се ставаме во уста! Значи, одбегнувај стресливи ситуации и трчај, вежбај! Сепак само доколку јадиш овошје и зеленчук јесте, ќе ослабниш но треба и вежбање за оформување на фигурата. Јас од пред некое време по дома си пуштам музика и играм ко ненормална (навистина) и половината ми е оформена и ослабена и задникот е пооформен. Звучи малку лудачки, но пробај. Дејствува.. :) Со среќа! <3

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Слабеење до лето

Многу се нервирам на вакви постови, и сега ќе ви кажам и зошто. :fubar:

На форум полн со млади девојчиња - од кои 70% немаат вистински проблем се тежината, туку се опседнати дека мора да имаат 40кг - ова да го кажеш е убиствено. Прво, затоа што ако имаш на пример, 200 кг, и ослабеш 14кг, ти е исто како да имаш 40кг и ослабеш 2-3кг. Уште одамна е многу јасно дека колку повеќе имаш за слабеење, толку повеќе ќе слабееш.

Зборот ми беше, ако некој, недоволно информиран, го прочита твојот пост, ќе си помисли дека си имал/а 60кг и си стигнал/а до 46кг - што можеби и е така, ама верувај, не е ова начинот да го направиш тоа слабеење -. Брзото слабеење е дозволено само во екстремни ситуации, кога тежината е преголема и мора рапидно да се намали. Во сите други случаеви, едно големо НЕ!

Затоа, ќе ве замолам да размислите два пати пред да напишете нешто, некои луѓе стварно земаат за збор се што ќе прочитаат тука. :?:

6. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Слабеење до лето

Превод за болдираното: фати дома дрецкај се од ѕид и искрши све околу тебе. Од ко ќе искршиш све (ама биди сигурна дека скроз све е искршено) ќе имаш убав гз и рамен стомак.
    Сори за офф топик ама место не ме држеше :D
    Без навреда! :)

7. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Слабеење до лето

Za 4 denaa ?? :o Pls ako moze..i jas sakam link ;)[

сакам и јас линк плис

8. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Слабеење до лето

ВТФ??? :clap: за 4 дена... :^)

ЕДИТ: И јас сакам линк :)[/quote][/quote]

Za 4 denaa ?? :o Pls ako moze..i jas sakam link ;)[

сакам и јас линк плис[/quote]
    dieti/atkinsova-dieta-dieta-bez-jagleni-hidrati-t3569/
    Еве има тема за аткинсовата диета,инаку јас ја држев 5 дена и ослабев 2кг,па се откажав,но планирам пак да ја почнам :)

9. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    Слабеење до лето

Ај види овде ..http://www.dijeta.net/atkins_dijeta.htm

10. bootie

bootie Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Слабеење до лето

Тука сме сите за да споделиме мислења и искуства. Во горе наведеното не споменав "Крши све што ќе најдеш дома" хелоу! Имаш видено настап на модерен балет ?! Одам на истиов веќе 3 години.. ако незнаеш што е тоа распитај се одоколу.. :))

11. kikicka.a

kikicka.a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

срцки едно прашање..од септември почнав на строга диета и ослабев 20 кг..до пред некое време немав скоро никаков апетит за храна, но почна да ми се враќа и за кратко време се здебелив 6-7кг..ептен брзо ми се лепат сега...дали мислите дека би можела да се здебелам повеќе од 20 кг?? повеќе од колку шо бев??

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Слабеење до лето

па ако седнеш да јадеш на велико, многу јасно дека ќе се вратат!
    Aко си пазиш, нема да се вратат :) A многу ли јадеш периодов или??

13. kikicka.a

kikicka.a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

даа...ептен имам апетит..мн ми е страв да не се напрам 80 90 кгг..нз како да го контролирам апетитот :worried:

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Слабеење до лето

Eпа ќе си пазиш! немој да вечераш, т.е после 19 часот да јадеш леб и благо, тоа јади го насабајле ;)
    за вечера нешто лесно.... и мислам дека нема да се здебелиш!
    A што диета држеше??? :?: да не ти се десил Jо-Jо ефект?? :|

15. kikicka.a

kikicka.a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

па ептен строга држев..имав 73 74 кг на 1 71 висина..како којзнае колку да бев дебела..со супа јаболко и салата..2 месеци така, и вртоглавици имав ама пуст инает, и немав никаков апетит..ама сега затоа јадам ко ненормална, зш 7 месеци организмов нема примано асолно храна како што треба..затоа ми е страв да не се здебелам повеќе од 20 кг..:(((

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Слабеење до лето

епа ти си се изгладнувала, и нормално е да ти се јаде до тој степен :| !
    епа ништо ќе си пазиш, јади си, ама од се по малце! зашто можно е да се вратат килограмите, бидејќи овоа твоево не било диета, и не ти дошло до промена на метаболизамот

17. kikicka.a

kikicka.a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

а би можела да се здебелам поќе од 20 кг? на пр. до 80-85 да дојдам?:|

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Слабеење до лето

E, не знам :| се зависи од организамот!
    ама ти кажав, ако си пазиш, нема воопшто да се здебелиш. E,сега во 03 саатот ако го отвараш фрижидерот и јадеш пола кило леб со мајонез салама и кечап, и те како ќе се здебелиш :) :)

19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Слабеење до лето

Точно така потполно си во право... Јас и предлагам последниот оброк да и е некаде во 6 часот. Па после навечер ако и се пријаде нека пие многу вода може и сируп или нека јаде овошје.

20. kikicka.a

kikicka.a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Слабеење до лето

па и јас се согласувам, ама претерано ми се јадеее :(((