(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Еве еден интересен начин на бележење денови кога сте издржале мушки како што треба, а кога сте згрешиле нешто :)

http://www.kafepauza.mk/zivot/najdobrio ... vi-naviki/

Јас само ќе ги заокружувам деновите што сум ги издржала со една боја, а кај што ќе згрешам ќе ставам иксови, со една боја ако нешто малку сум згрешила, сум скубнала залче од домашниве или нешто, а со друга боја ако нешто поголемо сум згрешила, цела кришка леб ако сум изела, или нешто благо ... ваљда ќе има помалку иксови :D

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    леле, а баш сега испив едно нескафе со млеко... ;( дома правено, преднекој ден купивме и шлаг пена ( бидејки чекавме гости) и сега викам дај да ја пробам... а башка што сабајле испив и едно 2 во 1, незнам и тоа колку калории има :( ама толку беше, од утре само турско без шекер
    инаку се трудам да ја одржам тежината, ослабнав 7 кг со УН, и изгледав баш добро,се симнав од 60 на 53 кг и 2 месеца успевам да ја одржам килажата, до душа пазам што јадам, се давам во зелен чај, но овие денови малку се ппуштив и одма + 1 кг :( а знам дека несмеам... ајде од утре построго, се мислав за вечера да си направам пудинг, но сега кога го прочитав ова за нескафето се откажувам :^) ке се задоволам со зелено чајче :P

3. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Нема шанси нескафето да има 440 калории :x

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    зглобчето мое вели 162 мм, идам идам накај крупна градба :D :D
    едит- AAA фркава е која градба си?
    дузи дај линк ваму да си пресметаме? :)

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Затоа кога сте на диета ќе си се ставите на турско кафе. Без шеќер, евентуално со една таблетка натрен, две, како сакате по вкус и блажина.
    Или ако ви стиска - она во гранули, само попарено со вода, исто без шеќер или со натрен.

Нема аир од нескафето во диета.
    Беспотребно само се трупаат калории. Шеќер, млеко, па некои си додаваат и чоколадо и шлаг, :lol: каде бре, каде?
    :D

Нема 440 калории нашето, зашто американците пијат прво огромни кафиња, мислам количински поголеми од нашите, со повеќе млеко и шеќер, и други додатоци, преливи, кајмаци, чуда.
    Ама 200 калории не им бегаат на нашиве во домашно издание.
    :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Нема шанса несот да има 440 калории.Многу пати сум си го поставила прашањево и според моите пресметки има околу 150-160 калории.Да речеме дека ставаме 2 dl млеко што е околу 120-130 калории,а ние не ставаеме толку зошто ако пиеме матено пената зазема пола чаша.Кога ќе го додадеме и шеќерот не испаѓа повеќе од 160 :)

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Абе и мене ова со нескафево ми е сумњиво, ми се крена косата вчера. Ама така го пишав вчера во тоа фуд лог, Нескафе, ориџинал ми дава, и оп, 440 калории. :o Е сега се мислам дека странава е американска, да не е такво нескафе со нивни тракатанци внатре, шлагови, млекоини, шеќери и еден мафин внатре :D . :^) Како и да е, јас веќе ќе гледам да не го пијам... сигурно е калорично. Подобро една рака јагоди или банана каснете неголи ова. :x

Епа ете го Лудо, само што ќе го мериш ова зглопчево пресметуваш. Ти си средна градба. :D

А Артемишн да не забегува, ја видов во модни критики и мислам дека не слабееш затоа што нема што да ослабеш. :D

Едит, сега видов, и Трендафилка го пишала истото. До тоа ќе да е. :D

На teddybear, Artemission, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Jас и не пијам такви кафиња, прво не ми е ни вкусно, второ толку калории имаат, подобро чоколадо ќе си изедам. A оние Cтарбакс стајл кафиња па да не правиме муабет колку дебелеат.
    со тон шеќер чоколадни преливи, караме преливи, благо тужно, 600 калории.
    дај ми ја милката :D
    Cтандард сум јас турско без шеќер, ем најубаво ем пола калорија и тоа е тоа :)

Jас гледав документарка, Aмериканциве годишно лупаат по 8 кила, само од газирани пијалоци и вакви кафиња, да да, така да сега видете дали вреди да пиеш и да се дебелееш, нема смисла, подобро јади и здебели се, помалце срце ќе те боли :D

На LilBaby, JuLleE, wolf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Сега баш тоа и кажував на Теди мече, луѓе озбилно многу лапаат! Кога се на диета, јадат повеќе неголи јас што јадам кога не сум. Како ништо на ден ги внесуваат над 2 илјади калории... :x

Инаку, странава е баш корисна, не забегуваш со јадење, се гледаш секојдневно, што како, и таман да сакаш да лапнеш нешто, ќе ти текне дека треба да го пишеш тоа, па ќе те примрзи и ништо од лапачка. :D

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Tи дузи на која диет си?
    Hа јаболче диета? Tвојата стандардна? :rofl:

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Таа де, само поручеква ме стегна некој стомачен вирус, од кај испадна не знам... Се надевам нема да се влоши, сто работи имам за правење.

А и вчера испив 1.5 литри вода, денеска само нецел литар, не можам да пијам, нема да испаднам од вц ако испијам уште малку вода. :puke:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    A како го мерите зглобчето, зглобот на раката?
    Исто ќе направам како теди мече со календарот и ќе употребам повеќе бои за повеќе активности и ќе гледам да не го прекинам синџирот.
    Сега нема повеќе да држам диета туку мојата исхрана ќе се сведе единствено на житарки со јогурт, салати(најчесто шопска и марула) и јаблока(овошје, што поразновидно).
    Ама ме фати инает и сигурно овај пат се придржувам до ова што го пишав, а и си го ветив на самата себе богами и тешко дека овај пат нешто ќе ме попречи. Вметнувам тука дека понекогаш ќе јадам сладолед(ама ако ептен ме фати криза за благо) зошто нели иде лето а ја сладолед обожавам.
    Нескафињата ќе ги сведам на едно (пијам од 3 во 1 што се) некогаш знам и три да испиајм па затоа дека викате имале многу калории ќе пијам само по едно на ден.
    Како и сега ќе пијам по 3литри вода на ден вклучувајќи и чај(или зелен или од магдонос или и двата)
    Го вметнувам тука вежбањето, вртење на орбитрек по 50 минути и можеби некои други вежби.
    Од средина на Јуни почнувам со трчање.
    Мислам дека имам одличен план и се надевам на минус 5кг за месец дена што не е многу.
    Некаде крај 20 и некој Јуни ќе се мерам и ќе ви соопштам резултати, а дотогаш ќе си даваме поддршка и ќе пишувам стриктно точно се што сум изела и извежбала во текот на денот.
    Ме радува што има и други феминки кои се придржуваат до некој план и се мотивирани, заедно посилни до целта! :)
    Е овој пат целта не ми бега, ене ја, ја гледам, само да ја достигнам.
    Поарно чекор по чекор, него ли ниеден чекор...
    Сигурна сум во себе, мотивацијата да си ги вратам килата назад не ме напушта, сликата за тоа како сакам да изгледам за скоро време е присутна, имам дома поддршка(и мене се ми готват по список) и ја имам и вашата поддршка се надевам. :o
    Ќе успееме, само не се одкажувајте и не им подклекнувајте на искушенијата.
    Еден тост(трескам) едно парче пржено месо или пица што ќе ме задоволи или најаде?
    Ќе ме најде салатата многу повеќе ем е поздрава, а задоволството од чоколадата кое е моментално верувајте е многу помало од она кога ќе се видам во огледало витка и убава. :emo:

На Bright и teddybear им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Hе можам јас јаболки бре, не можам :D боље гладна ќе седам него јаболки да јадам :D
    Jас не сум јадена ништо. ми дојде стомак ме боли. Tрендафилка е на ун читам :D
    Aјде среќно Tрендафиљ, и тебе дузи, мада немате вие што да слабеете :)

На teddybear и Trendafilka им се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Имаме имаме, ти не си ме видела мене одамна :lol:

15. sweetdreamer

sweetdreamer Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Помош!

Јас имам 15 години и во јуни имам полуматура. Имам еден мал проблем со стомакот бидејќи имам бишок стомак над моите стомачни. Имам 56-57кг. а сакам да дојдам барем до 50 килограми. Ве молам да ми помогнете со некоја ригорозна диета што се држи околу 2 недели :) . Тренирам одбојка и сум многу успешна во тоа но сепак таа наслага што ја имам да изчезне. Фала однапред, поздрав! :*

16. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Епа ајде, и јас да направам камбек на темава, крајно време е :)
    Ај сеа, прво моментална состојба, па после план.Моето слабеење лани си пропадна во вода после сите можни празници и гнетења, мекдоналдс и гирадико, и слични напасти од кои не можам да се спасам.Имам 69 кг, а иде лето и треба да се убацам во купачи за еден месец :tmi: Знам, каснам, и тоа многу, ама дури сега некако успеав да се ослободам од секојдневните обврски и да најдам малце време за вежби и разни диетишања.Целта се 9 кг, а рокот е септември.Уште ова лето ќе си го поминам како fat person, ама си ветив дека есента ќе ја почнам како sexy person 8)
    Стандардно, немам намера да се придржувам до никаква диета, туку ќе си направам сопствен план за јадење.За почеток, тоа ќе биде моето слабеење, заедно со нешто малку физичка активност што ќе успеам да ја вметнам некако деновиве.Со тек на време ќе го зголемувам времето на вежбање и се надевам дека ќе биде доволно за да стигнам до фамозната 60... :sweat:
    Нема да ве замарам со тоа што сум јадела или колку сум вежбала секој ден.Само, ќе ви го пишам прогресот(ако го има |( ), после неделното мерење.Wish me luck, I`m going to need it! :geek:

17. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Јас почнав пред 3 дена и мама по незнам кој пат ме саботира со фино јадење. :|
    А не бев на диета тоа беше здрав режим на исхрана.
    Незнам колку беше здрав додуше ко канаринец јадев појадок и ручек.
    Ама вечера...ех вечера.
    Ги знаете рибите "чистачи" шо ги има по аквариумите?
    Е јас така му напнав на фриждерот. Пепел направив.
    Мислам дека за цела фамилија изедив ко ајван.

И сеа морално се спремам за да почнам од понеделник...
    Виш ми лак кис.

18. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Незнаев каде да прашам па мислам дека тука најбрзо ќе добијам одговор.
    Епа вака имам 17 години и сум околу 170см висока имам околу 79-80 кила. Според сите калкулатори на интернет јас би требало да имам 60 кг. Е сега мојата мака како да ослабам 15-20 кила за време на летниот распуст. Која диета би ми ја препорачале? Најверојатно ќе почнам и да вежбам така да дајте ми предлози, идеи и искуства од диетиве која е најкомпетентна за мене.
    Фала однапред

19. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    Zdravo
    Ти ја препорачувам UN диетата .
    Ја има на форумов , лично јас ја држам и сум задоволна .
    Со оваа диета имаш правилен режим на исхрана , се слабее бавно ама сигурно за 3 месеци се симнува до 25 кг а една девојка на форумов симна 32 кг замисли!!!
    Добро е тоа што имаш разноврсна исхрана и не е многу тешка како другите а верувај многу сум пробала и плус е добра за здравјето , ги имаш сите потребни хранливи состојки и метаболизмот ти се менува , па кг те не се вракаат .
    Гледај да слабееш на здрав начин а не со инстанд диети каде само ке се измачиш .
    Срекно !!

20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Дузи секогаш може подобро :wasntme:

Далеку од тоа дека сум искомплексирана или уфилмана дека сум дебела, туку свесна сум дека имам некој килограм повеќе (6-7 ако веќе збориме реално :lol: ). Тие ми се најтешки за симнување и веднаш штом почнат помалку да се губат се охрабрувам и се враќам на старата љубов, фрижидерчето и брзата храна.

Инаку и јас се ставив на мисла со овие 400 и кусур калории од нескафето... Нема шанси да внесувам толку многу, кога кафе пијам исклучиво беш шеќер и пола пола ми е соодносот вода и млеко. Али како и да е колку и да сум гладна едно кафенце ги тепа бубачките во желудникот, а тоа не верувам дека е на арно или пак диетално.