(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. alison

alison Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    8
    незнам зашто ама ун некако не ја свакјам и незз некако чудна ми е :/ како да ја почнам.. тоа со деновите протеински бла бла ич неможам да се снајдам.. сум слушала добри зборови за неа.. ама нз.. мн ми е тешко девојки незнам морам да почнам некоја диета.. ке си полудам вака мора 10кг минус... ;( ;(

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Трет ден заокружувам :) И најдов финта кога апла ќе ми се сјаде :lol: Излегувам надвор, се врткам низ двор, садам цвеќиња, копам, и единственото нешто што ми изегува пред нос се краставици од оранжер :lol: и зелени кајсии :envy: (скислена фаца) Рупкам како прасе, па се „брзам“ да се искапам, па да излезам, и така јадењето ми е сведено на доручек, и евентуално чаша млеко навечер, а меѓувреме бегам подалеку од кујна, повеќе се дружам со зеленчукот :)
    Е уште да се пофалам истово дека го правам за две недели отсега, ќе се наградам со чоколадо :D Ете ми мотивација :lol:
    Али... :worried: се плашам кога ќе седнам да се натрескам ко свинче :tmi:

3. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    2.475
    утре дефинитивно почнувам со седумдневната диета, се надевам ке успеам да ја издржам.. обврските се сведени на минимум така да ќе можам да вметнам и поголема физичка активност :)

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    луѓе, ми се пријаде соја шницли, за понатака :) E сега бидејќи освен овие трошкиве што ги користам, во мало количество, пржени соени шницли никогаш не сум користела во диета, и ме интересира дали се добри за диета? :^) пржени па цедени на салфетка? :)

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Лудо, пробај пржени да не ги јадеш. Ако се соини, ама ипак, пржени дека..
    Вака направи им, свари ги, и земи испечи ги на фолија во рерна. Без масла, без ништо.Многу се вкусни. Посебно ако ги јадеш со павлака, прсти да излижеш се. :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Aааа павлака не е за во диета :D Jас мислев да ги запржам на маслинов зејтин, варени ми се :puke: .
    Jас па и во диета си јадам пржено чат пат, и цедам на салфетка :)

7. alison

alison Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    8
    жени дај кажете некоја добра диета.. еве кој сака да ме дружи јас сакам да почнам од утре со некоја диета.. коа ви ги читав мислењата неколку страни предходно.. реков аа мора да почнам и јас.. :)))

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    http://www.caloriegallery.com/foods/

Mногу е интересна странава, ти ги има сите јадења по боја, текстура вкус, слатко солено :)

На teddybear и LivingGlam им се допаѓа ова.
  9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    После целата таа изодена километража вчера, резултатот се покажа денес - 1 кг во минус.
    Јас денес сакам да пешачиме пак, дечко ми ми откажува љубов.
    Страв му е - дека ќе ослаби.
    :D
    Он мака мачи кутриот да качи некое кило.
    Ја му викам - ма све ти е тоа од злоба дете, ние подебелките гледај колку сме фини и насмеани. Затоа сме и буцковци.
    :D

На Ammy.Lee, JuLleE, sesilija и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    луѓе, имате ли видено нешто слично на ова JELLO кај нас? :) Jас кај дечко ми ги јадам и купени, а има и прав,од желатин, за да се прават.
    Hе се лоши, немаат калории, а онака ти ја убиваат желбата за благо :) има чисто желе, и желе со овошје,
    ако сте виделе нешто слично репорт :) поготово за правот

Прикачени фајлови:

• jello-gowanus.jpg
      jello-gowanus.jpg
      Големина на фајлот:
      64,6 KB
      Прегледи:
      385
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Лудо кај нас не сум видела такви, но како алтернатива можеш да си купиш желе бонбони и да ги измиеш со вода од шеќерот. Ич не се калорични, баш има информација на интернетов: 25 мали желе бомбони - 98 калории.

На sesilija и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Погодете кој вежбаше точно 60 минути и 23 секунди на Орбитрек денес. :wasntme:

На Marilyn-Monroe, teddybear, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    ^Лудото? :wasntme: :rofl:

Него јас добро се држам, престанав да јадам ко стока некоја. Денес ми е овошен ден, ручав малку јаготки, праски и некоја кајсија. Приквечер ако ми се јаде ептен ќе сварам супа. :)

На JuLleE, Trendafilka, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Blago bez seker i malku kalorii Orbit bomboni. Skoro eden mesec ja drzam dietata na Irena a ne se imam mereno kolku sum oslabena. Vazno ima rezultati.

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.191
    Рејн каква супа вареш?
    Јас неможам веќе, кризаа.
    Мајка ми торта прави, а јас овошен јогурт, кој патем беше катастрофа. И мед додадов и не бре, не е вкусен.
    И сеа? Гладна сум!
    Се мислам диетава да ја држам без овошни денови.

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Бистра супа со смален содржај на масти(демек). За чудо некое не ми се ни јаде, јас кога ќе сопрам со јадење сопрено е, ама работата е додека да сопрам. Татко ми ми рече 5 кила сум се поправила, онака од око. :worried: и после не ме собирало ништо, епа не ме собирало. Готово, јас со храната сум скарана.

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Мајка ми каква чорба ме научи да правам, значи лиги ми течат, толку е вкусна, мислам дека највеќе ми недостига, но мислам дека може да се адаптира првиот ден во УН диетата.

Значи се запржува на малку масло - кромитче ситно сечкано, пилешки стек (сосем малку, исечкан исто на ситни коцки), компирчиња, морков (по желба) со зачини - сол, вегета, бибер. Се пропржува 2-5 минути и се полева со вода. Се остава да се вари едно 30-40 минути, убаво да се размекне се'.
    Потоа се додава една готова супа, од петле или говедска, како сакате, таа ќе ѝ даде уште поубав вкус и густина на чорбата.
    На крајот, некаде 5 минути откако сте ја ставиле супата, ја исклучувате, се додава лажица-две оцет, по желба значи, ситно сечкан лук и свеж магдонос. Се промешува.
    И нема нешто поубаво и поздраво.
    Ако евентуално ви е премногу ретка, може пред да додадете супа од ќесичка да ставите запршка од 1 лажица брашно и малку вода. Но, јас не ставам, ја сакам поретка чорбата.

Варијации има многу на продуктите, можете место компир малку оривче, грашок некое зрно, пченка...
    или свежа брокула, ама она се става при крајот, заедно со супата, зашто брзо омекнува, да не се раскомбаса.
    ;)

На macence85 и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    262
    Пред некој ден читав дека за 1 минута танцување се согорувале 4 калории (особено со стомачен танц).Така да девојки пуштајте музика и џускајте :D :dance:

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008

Јас на диета, а мајка ми денес со полна кеса од Слатката куќа |(
    Ама не попуштам бе! Црешите се послатки од чоколадото :wasntme:

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Леле Тренди, сега те сфаќам како ти било 15 дена да не симнеш ни еден килограм.

Прееска се мерев, за една недела испоснички живот сум ослабела само 300 гр :devil: :@

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.