(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.949
    Ау летово на сите ви ги помати сметките, не дека и мене не, ама јас бар не се залажувам дека држам диета, пијам шејк и кога ќе претерам едноставно испивам отповеќе чај и уште еден шејк навечер и тоа е тоа. Е сега во врска со моите матни сметки можам само да кажам едно просто зборче од три букви кое кажува многу ПМС, ми иде цел фрижидер Делта да си го паркирам дома, Здравје Радово да ми стане втор дом, да направам поход на Зелен Пазар....све ми иде да изедам, среќа овој пат тоа е само сладолед, сирење, зеленчук и овошје, знаело некогаш да биде и Седмица :D

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    На Ariel, Butterfly15 и Wild.Child им се допаѓа ова.
  3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Денеска не отидов да вежбам, многу ме боли ногата што се повредив. Утре ќе одам со растеглив завој и стегач за глужд да вртам на точак. Права мотивација ќе бидам дека за нешто што сакаш бараш само начин. :D

4. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Луѓе само да ви пишам дека ја имате и мојата подршка :) .
    Јас имам друг проблем кој за жал тешко ми иде решавањето :worried: .
    Ајде, само не се откажувајте, ке ја биде работава ;) .
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Можеле они ке можете и вие и да...

На Rock.Girl и anabel-a им се допаѓа ова.
  5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Од денес и јас ви се придружувам во темата. Гледам дека не има повеќе кои сакаме да ослабееме, и супер е тоа да си даваме поддршка. Јас бев некаде околу 52-3 кг и зимото се здебелив многу и ете сега сум 57 кг. :tmi: Порано немав ни нога, ни меше, ништо, а сега од се по нешто си имам.
    Денес почнав со диета ја најдов овде на фемина и ми се виде прилично добра и се надевам дека ќе ја издржам. Сакам да симнам околу 3 кг и се надевам со ваша поддршка ќе успеам.
    Eве и од мене поддршка до сите кои што се како мене.

We ALL can do that!

Прикачени фајлови:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас јадев пржени пиперки на маслинов зејтин, со урда јајце и доматче. ама малку едно тацниче

значи денес еден залак компир, манџа чинија со мала шоља јогурт и тацничка пржени пиперки :D
    Hе е многу бре, утре овошен ден :)
    и едвај чекам да ослабам малце на фаца, сите ми рекле дека на фаца сум највеќе поправена |( .Cе гледав сега со дечко ми, имаме слики од една вечера, леле слабо, гревно, па да кажам дури и убавко у ликот, сега баскет глаа :D

На JuLleE и anabel-a им се допаѓа ова.
  7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Овие сликиве кога ќе ги видам ми иде сеа да излезам и да трчам :D . Многу голема мотивација се, фала ви девојки што ги ставате. Кога можат они можеме и ние!!

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    262
    We can do it !

Прикачени фајлови:

9. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    На priceless му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    262
  11. Flower20

Flower20 Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    Денес и јас ви се придрузувам и почнувам со диета,па ај нека ни е со срека! :)

На Butterfly15 и anabel-a им се допаѓа ова.
  12. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Девојки можно ли е за 1 ден да се симнат 2 кг? :o Вчера пред да ја почнам диетата бев 57 кг, сега се измерив 55 кг сум. :rofl: :rofl:

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    ^Можно е-тие две кила се вода...Ако јадеш малку повеќе денес ќе видиш утре дека пак ќе ти се вратат :lol: На почетокот на секоја диета е така, првите две-три кила се вода, а салото се топи со намалување на повеќе кг...

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Денес со мене е работава ко преживи - причаче! :!:

Овошен ден, појадував банана со едно канче кисело млеко. Немаше нормален јогурт по мој вкус, и си земав кисело млеко.

Само што завршив со моите 60 минути на Орбитрек, и искрено, првите 45 ги вртам како од шала... Ама последните 15, вр, вр, вр, душа немам. :D

Сега ќе јадам 2-3 јаболка, си земав 3-4 крукчиња бејк ролс зш сум преморена од вежбање и додека се бањав мислев дека ќе се онесвестам од пареата. :rofl: Планирам и супа да сварам, од тие бистрите со зелче или што и да се наоѓа дома салатичка. Си купив и лупен сончоглед за занимација. :wasntme:

Иако не е баш овошен само со овошје, јадам како што јадев кога Цеце ми кажуваше, ми даваше јогурт, салата и супа во овошниот. :)

Иначе, уште си пишувам на калори каунтер зш ми е интересно, :D и вчера бев буквално прејадена од овошјето, месото и салатата, плус вечерта ми донесоа малку невестинска торта и морав да каснам, и не надминав 1 000 калории. Ако прерачунаме дека тортата само околу 300-400 имаше, супер е останатиот дел. :)

На ludoto19 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  15. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    ^Дузи, би сакала да те прашам, како искусна вежбачка, како успеваш еден саат на Орбитрек? :o
    Јас вежбам дома, ама тоа се мешани вежби и не ми е проблем еден саат, ама ако треба да седнам на статичниот точак, не издржувам ни 15 мин на него.Почнуваат колената да ме болат ненормално и мислам дека ќе цркнам ако не престанам и се откажувам.. ;(

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Дузи, алал да ти е како вртиш по саат време на орбитрек. :)
    Јас месеци уназад, малку по малку, физички и ментално се спремив за до 42 минути максимум.
    Еве отсабајле извртев 28 минути, ама многу ми стана жешко во малото клаустрофобично собиче, а и чудни звуци ми испушта машинава... за греота. Ме вади од такт со тие квичачки звуци, ни подмачкување, ни бутур, си плаче за нова. :(

Вагата си покажува сосем исто, ни помалку, ни повеќе.
    Гледам тој ден вчера со винце и палачинка и не направил некоја разлика.
    Шшшшш, нејќам да слушам муабети како 2 чашки вино правеле стагнација во слабеење.
    За срце е тоа бе.
    :D

На ludoto19 и Doozy им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Абе интересно ми стана. :D Поинтересно ми е дури и од Зумбата, па више ми се смачи од тоа чудо. |( Се тоа па тоа, не се ни потев дури, а вежбав кардио, се некои брзи песни и ме изнервира тој типот, ги избришав сите зумби во компјутер.

Го мразев Орбитрекот така година-година и пол, не го вртев со ќеиф и повеќе од 30 минути ми беше замарање на него... :puke: сега сфаќам дека не сум знаела да се занимавам и моментално имам некоја голема желба за вежбање, ова ми е веќе втора недела како вртам Орбитрек преку еден ден :D . Си пуштам Пријатели, три епизоди. Вртам 20 минути, пијам вода. После си викам ајде уште 20, кога ќе ги извртам тие пак пијам вода и си викам - е сега изврте 40, што се правиш мајмунка за 20? :D

Од мене буквално пот лета кога вртам брзо, сестра ми ми вика - Дадо доста вежбаш ма, оди избањај се. :rofl:

Е на статичен точак немам вежбано, со Орбитрек не ме боли ништо, јас кога трчам си имам мака со зглопчето на ногата, ама од Орбитрек немам мака. Можеш да пробаш да си ги стегнуваш колената со таков растеглив завој, зависи што те боли. :)

Заборавив, Трендафилке, Орбитрекот во близина на климата ќе си го ставиш. Мене климата ми е во другата соба, вратата отворена, јас си вртам и тако то. 8)

На Saki15 и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  18. priceless

priceless Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    379
    Sekoja cest za temava. Navistina mi se dopaga i planiram cesto da ja posetuvam. Neznam dali imate slusnato, no prepostavuvam deka imate, za dietata 90 dena. Znaci majka mi za 2 meseca oslabna 10kg. drugarka isto taka. Jas ja drzev dietata i oslabnav 5kg za 1 mesec, no ete poradi nedostatok na motivacija, sega sum povtorno +5kg. :( Od denes ja zapocnav povtorno dietava, i se nadevam deka ke izdrzam!! Celta e -10kg :) Iskreno na site vi ja preporacuvam taa dieta, zatoa sto navistina e zdrava i kilogramite koi ke gi namalite tesko se vrakaat. Mojot najgolem problem zosto gi vrativ tie kilogrami bese, toa sto otkako gi oslabnav epten se olabaviv i jadev vo izobilie :( Ajde so sreka na site, pa pisuvajte kako napreduvate :D

19. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    колку калории трошите на орбитрекот на 1 километар пример кај мене статичниот велосипед покажува некаде околу 15 калории?

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас 10 минутки не можам да свртам, не па саат :D Hаучна фантастика е за мене :) :)
    дефинитивно треба да го редуцирам таксито, и да пешачам повеќе мене тоа ми е спас, ем за буџет ем за газот :)