(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    :wasntme: :lol:

Редно време беше и јас да ви се придружам :)
    Нема да држам диета, ама ќе јадам поздрава храна и ќе избегнувам маснотии.
    И секојдневно ќе вежбам :!:

Ај со среќа нека ми е, и на сите вас кои сте упорни :)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ај со среќа и со лесно нека ти е и тебе. Добредојде во клубот.[​IMG][​IMG]

На AlicaInWonderland, L-enna и Ann.94 им се допаѓа ова.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Добровечер :D

Денес појадував банана, две јаболкца исечкани во мусли и троа млекце. Е сега работата е што се мислев дали да јадам мусли, бев со план само со овошје да буткам, меѓутоа, требаше да одам да се сликам по пасош баш во најжешкото.... и си реков, не се мајтапи, касни нешто повеќе. Не знаев дали ќе чекам многу или не, дали е климатизирано таму или не, на крај краева, не можев да мкнам јаболкца со мене.

За ручек, пилешка плескавица со некое парченце ситно кашкавалче просеана низ неа и гооооолема шопска со чувче, кромитче и слични артикли. :)

За вечера, јадев голема чинија супа, и се напив една мала чаша пиво со 10тина кикиритчиња во знак на фудбалско расположение. :$ Ми нудеа торта, ПАК, ама јас решително - НЕИН! :wasntme:

Меѓу оброциве, грицкав непечен сончоглед, кајсии, 2-3 јаболкца, онака, кежуал јадења.

А вчера беше многу весело кога ме мавна една криза вечерта кај 10, 11, и земав еден патлиџан голем, го јадев како јаболко од што бев гладна. После пак ми се пријаде и си земав чушка со малку сиренце. :rofl:

4. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Од денес и јас се придружувам. Од кога видов дека после претходното лето многу сум се смалила во обем, и тоа само со ролерки,ова лето ќе трчам, и се надевам на крај на летово ќе има резлутати.
    П.с. shame of me, ама неможам без чоколадо дневно. Ветувам дека ќе биде само 1 ред. Ќе се стремам кон помалце :wasntme:
    П.п.с. Денес доручкував млеко со бисквити, а ручав павлака со печени лиснати.Како за почеток. И од благо, само какао пиев денес :!: :D

5. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    4 дена вежбање, 4 дена невечерање, 4 дена без грицки, кока-коли, мрсно...И застанувам јас сабајлево на вага, и ај погодете што се случи?
    Не сум мрднала ни 200 грама од тие 67 кг, туку сум качила уште едно кило |( Знам што правам погрешно-јадам благо.Е ок тоа, ама другиве работи ич не вредат?Порано со малку невечерање сум симнувала и по две кила неделно, а сега плус вежбањево, и пак нема резултати.Знам и што ќе ми кажете-рано е, што очекуваш, преку ноќ не си се здебелила, значи нема ни преку ноќ да ослабеш...Ама, барем некое едно мотивациско изгубено килограмче, колку да ме држи надеж дека ова мачење ќе има некакви резултати... :!:

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ке имаш разултати, ова што го правиш продолжи го, плус не јади благо, и ете те минус 5-6 кг :D или започни ја УН диетата, ем ке јадеш благо, на 3 дена :D ем ке слабееш, јас се држам сега за сега немам качено кг, кон тоа и се стремам :) трчам по 1 час дневно,пешачам, не јадам леб, или сосема малку јадам, не вечерам, пијам зелен чај... да се затегнам уште малку и доста е, поентата ми е да ја одржувам оваа килажа 53 сум со висина од 162 и во план,ако даде господ да забременам, :$ Со што помалку кг, толку подобро, барем така читав :^)

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Само што завршив со моите 60 минути он д Орбитрек :wasntme: .

Појадував три јаболка и мала, полускапана :puke: банана, си ги исецкав во овошна салата и им ставив малку лупен непечен сончоглед.

Додека вежбав, првите 40 минути мака немав, ама после морав да запрам, пиев вода, и изедов едно јаболкце. Епа не ја бива, оваа снага не е од ма-ру-ли! :rofl: Напоредно со вежбањево, нели,да не губам време, си сварив макарони, јадев една чинија макарони со солца, оригано и малку кечапче. :)

Осеќам, некако осеќам, дека до вечер пак ќе ми се пријаде, долга е нивата :rofl: , така да планирам да си сварам супа со салатичка. И тако то, спамирам наоколу со диетиве, на калори каунтер, овде... ме мотивира де. :P

На BlackCat, JuLleE, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    ова е голем проблем, се очекуваат резултати за 4 дена... ало што се четири дена? тие наталожени масти не се качени за 4 дена нема ни да се симнат за 4 дена ако сакаш двапати до водно качи се. :!:
    си имам кажано и во други теми дека уште од јануари се придржувам до поздрав начин на исхрана со овошје, зеленчук, газирани НИКАКО, брза храна од тогаш само 2пати, благото редуцирано имам 16 годни што значи моето салце се топи побрзо од некој на 30 год. и до сега сум 4 ипол кила ослабена!
    само не се откажувај ама не очекувај дека за барем уште 2 недели ќе имаш некој посебен резултат.
    поздравче :*

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Cега се качив на Oрбитрејк издржав цели 10 минути |( Mногу бре,ми се слоши
    Oд утре секој ден го користам стартни минутки 15, секој ден ќе додавам по минутка-две
    има време дур ја стигнам дузи :lol:

10. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Јас сакам да ослабам во стомакот само. Купив relax and tone па ќе видиме резултати :)

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Извежбав ја 60 минути на орбитрек се испотив така убаво. После ќе правам други вежби за нозе и така.

На Doozy и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ce напнав јас уште десет минутки свртев :D :D :D значи денес 20мин, со пауза.
    од утре ќе вртам 2х15 мин едно од сабајле едно навечер :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    ^Пази да не се лацнеш. :rofl: :rofl:

Се зафркавам, така се почнува, од малце. :D Пушти си филмче некое, серија, и врти до бескрај. :D Еве и Лукс нека ти биде мотивација.

На ludoto19 и Lux им се допаѓа ова.
  14. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Гледај пред вежбање да не јадеш едно 2 саати најмалку, можно е заради тоа да ти се слошило. Јас знам си јадев така барем саат пред вежбање и се чудев зошто не можам да издржам повеќе од 10 минути и ми се лошеше многу, ама со полупразен желудник оди многу полесно.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Mоево беше сакразам, зашто ептен сум се изнавежбала дури 10 минути :D

сега вртев уште 10 мин, значи 3х10, 30мин, ко за прв ден абре супер е. :D

јадев денес накај 13 часот ориз, во 17 часот пак ориз, и пред малце 2 варени јајца :)

од утре, веќе нема играње играчки, ептен строго ќе се фрлам, зашто од тогаш, не се осеќам веќе ослабена деновиве, а може сум и во пмс. :)

16. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    ^ Епа смешки бев и јас еден период кога си лапкав пред вежбање :D
    Повеќе време ми требаше да се пресоблечам и подготвам за вртење отколку самиот процес :rofl:

Али ко за прв ден ти си ТОП, 3 х 10 минути не е за потценување, а и не си јадела многу.

Јас овие 2 недели се опуштив максимално и во рок од 1 недела изедов дури 4 чикенбургера :tmi: Не е ПМС кај мене, на нервна база е, и се отрув со цигари ама за среќа не се осеќам здебелено, баш напротив. Со вагата сега за сега сме скарани се додека не се вратам на прав/здрав пат.

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Hи јас не се мерам, ме демотивира, најубаво ми е вака, знам дека почнав со 62, има време, за некоја недела ќе се мерам :D
    Hемам живци секој ден да се мерам, ќе се разочарам
    Aјде сега малце построго, а јас сум приметила темава 1 месец пред одмор е окупирана, вака преку година, слабо слабо

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Јас мислам дека се зафркава Дипблу, а ако не се зафркава ќе го килнеме сите оттука. :D

Си имам јас со Лудово муабет правено баш на таа тема, зошто преку годината се запуштаме... јас лично ради обврски, кога сум во Скопје, на факс, вамте-тамте, главата не знам кај ми е, и последно на памет ми паѓа да го минам денот со 5 јаболкца, јогурт и супа. Јадам што стигнам, прв семестар беше океј, ама испитната сесија ме дотолчи. Тоа е тоа, јас диетирам само кога сум опуштена, под притисок, нема теоретски шанси. :D

Емоционален јадач бе. Како и викаше тој од Пријатели на Моника - remember, food is not love. :!: :rofl:

Е и со мене така работава. :rofl:

Сепак мислам дека е потрагично ако се запуштиш во духот, ти опадне оптимизмот.... ако се гледаш со саати и се проучуваш секој ден во огледало и си викаш дебело, свињо, краво и слични комплименти :D , неголи ако си го запуштиш телото. Мислам дека ние овде на темава сме многу повеќе од килограми сало. :)

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    A зашто сте толку против сиренцето?
    си јадам сиренце 30 гр си мерам на дигитална вага :)

добро сега не јадам секој ден, ама чат пат јадам, и тоа татко ми ми купува свежо, од канта, и не е солено нешто, плус и во вода стои

Hа здравје Pадово им се најкалорични преку 350 ако не се лажам :)

Aма па и нај убави се :wasntme: .

и тоа жени, или пак да си ја замислам диетата без идеал шипка јогурт, дал диеталниот дал тој со 61 калорија, ма нема шанса :D

Hајвеќе ми е криво што имаме тон овошје, а така скапува, абре не знам ко фобија да имам од овошје, а највеќе сакам овошни торти, и овошни сладоледи, е ајде нзд :D

E дузи, дузи, наши аргатски маки. :D

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Охх бе девојки на свадба сум за две недели ама тие пусти спојлери ме спречуваат да си облечам фустанче :( дајте некое чаре како да ги стопам, животот ми го попречуваат :D