(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    И јас денес се туфкав, се мрткав, демек пешачев малку, па работев низ дома, па жешко ми е, па проблеми (од секаков вид ме настасуваат инаку) и си викам - не вежбам бе, ќе одмарам... ама дојде 8, и како под команда оп - се качив на орбитрекот и извртев 30 минути.
    И сега некако полесно ми е. Барем малку.
    :|

На anabel-a и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.107
    Јас денес си купив и антицелулитен гел.
    Не дека се надевам дека ќе ми го стопи целулитот, ама барем ќе ме замазни :wasntme: .
    Јас од понеделник построго ќе ја држам диетата, се решив, барем до 60 да стасам до јули.
    Потоа се е бонус, а и не планирам да ја држам 3 месеци, некаде месец и пол.

На anabel-a, ludoto19 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Од кога мрднав 2кг првата недела, овие две абер немам :@
    Се мерев прееска, пак исто, веќе 2 недели никако да изгубам ни едно кило.

Ама морам да признаам дека си грешев неделава- па жив човек сум, не можам само треви да јадам :( а дома саботажи ми прават цело време некои примамливи јадења се готват- ќе видат тие :devil:
    Како и да е сепак очекував барем кило да намалам, на толку вежбање и трчање вметнав и пак статус кво.

Јуле и јас денес прв пат ја купив Сатвата, малку да сменам, се мачкав како луда- леле луѓе кога почна да ме пече, да ме чеша, ми поцрвене цел газ- дури и рацете што ми се допирале на бутовите кога сум мачкала.
    Страв ме фаќа од чудово.

Како издржувате бре стварно, еве јас вежбам, ама ова јаденцево како ме мами :devil:
    Кога живеев сама беше лесно, отварам фрижидер- гледам нема ништо привлечно, го затварам и јадам нешто колку да преживеам, а сега... :@ :@

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Најубаво и најлесно е кога дома некој ти прави друштво.
    Јас и мајка ми нели заедно ја држиме диетата и заедно си готвиме, си се бодриме, уште транспаренти и дресови ни фалат. :D
    Тоа е јадењето за денот, ако на третиот г-дин дома не му се свиѓа, препуштен е сам на себе, што значи - виршли и јајца, :D а реално нема ништо привлечно во нив, нели?

Арно ама, јас си бев на диета и додека готвев порано за сите, вклучувајќи и за дечко ми, и тоа правев специјалитети, палачинки, мафини еден тон, сосови, тестенини... и не лизнував воопшто.
    Сатисфакција ми беше да ги гледам другите наручани, т.е. бев на тајна мисија да ги здебелам, за да јас изгледам послаба од нив, буахахахахах ]:)

Шала.
    Инаетот само, ништо друго.
    И еден колаж од убави женски тела кои ми се допаѓаат, Блер, Бијонси, Софија Вергара, Нина Добрев...
    помага многу кога визуелно кога гледате згодноќи, автоматски ви се одјадува.
    :D

Дома кога сум можам, и на роденден можам, и по гости, секаде можам... ама кога ќе ми речат - пиеме вечер, па искачаме, ајде дојди... е тогаш ми се крши срцето.
    Ја сака да си пина... А не бива. :( :doh: ;(

На CharmedGirl, anuskaNESTLE, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Cеси батали ја Cатвата, тоа пржи гори, мислиш зејтин ти се покапал, јас ја имам користено ич не сум задоволна, освен пржење, и црвенила друго ништо не видов

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.107
    Сеси јас Сатвата ја користев минатото лето и најзадоволна сум од нејзе, ама гелот или кремот, кој и да е, не е баш битен, побитно е масирање. Знаеш веќе. А за пецкањето и црвенилото не грижи се, само првите неколку пати се појавува, потоа нема ништо освен црвенило.

И јас кога пробувам да си воведам режим не симнувам ни грам, често го прекршувам, ама за диети сум инает. Јас штом Аткинс издржав 18 дена, оваа ми е како песна. Плус и кога си дома тешко е, те сфаќам. Ех кога живеев сама, немав маки. Пробај со УН, не е тешка воопшто, ем можеш се да јадеш во определени денови.

А јас денес пак се мерев и ослабнета сум 100 грама од вчера :D .
    Трет ден сум во циклус, не знам дали сеуште да се тешам дека сум потешка за еден килограм.
    Ми велат дека не се мерело за време на циклус, ама јас вага да не видам :devil: .

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Kај мене беше обратно, со денови ми стоеја огромни кругови засушени дури кожата ми се исуши почна да ми се лупи, а бев упорна, ама не се трпеше :D

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Заборавив да пишам и да ве прашам, и јас денеска си купив антицелулитна крема во Тинексот, на намалување е, Bones group е, некоја српска мислам, заедно со гратис крем за лице од мед, па еве сега уште вртам орбитрек, туш и ќе се измасирам и ќе ја пробам, па некој ако има искуство нека ми пише.

И уште еднаш да прашам, шумачите на Суправит смеат или не?

Заклучив дека најубав отпор ми е средниот, почнувам малку со лесно, па после го правам на средно, милина, потење до бесвест!

9. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    Девојки и ја се приклучувам у групата на Вежбачи на орбитрек :lol: пред да поцнам да вртам на орбитрек си правам вежбички и разни видови на стомачни што ги има на фемина и секој ден си го зголемувам вебањето на орбитрек за 5 минути и само што излегов од туш уште ми останува масажата со Сатвата мене ми се свига ако пецка малку ама сметат дека со тоа ја зголемува циркулацијата и се топи целулитот .
    А за шумливите не се калорични затоа што не содржат обичен шеќер , туку засладувачи други и обично пишува на нив дека се препорачливи за дијабетичари според мене немај мака ;)

10. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Од денес и јас ви се придружувам, не дека треба многу да ослабам, ама и 6кг. не се малце :wasntme:
    Немам некој посебен режим, 2дена како трчам, а со исхраната се борам некако. Проблеми имама со тврдата столица :worried: но се обидувам и тоа некако да го средам со баланс+, секако и лебот ми е проблем, тешко ми е да се одвикнам :| ама денеска издржав :devil: се надевам дека и утре ќе се обидам, макар со малку леб да поминам :angel:

11. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    И јас водам војна со лебот без благо можам ама тоа пусто лебче ме мачи го намалив и него и со вебањето па ке видиме колку ке има резултати ама нема откажување овој пат минатото лето терав вакво темпо имаше резултати ама после еден месец ми здосади вебањето секој ден :@

12. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    ^Леле благото не ми го ни спомнувај, колку ми е само тешко, гледам само насабајле нешто да апнам и да го внесам како јагленохидрат и се трудам да не мислам на него што е можно повеќе, да го заменам со овошје итн. Прав манијак сум по благото ]:) :wasntme:

13. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    И јас сум страшен манијак по благо. Ќе издржам без леб без сендвичи без секое јадење, ама без благо како без воздух, едвај се борам овие денови :D

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    јас еве некое време не вечерам и вежбам и стварно има ефект :angel:

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Еве една убава страна со менија, може да ја разгледате.
    http://1000caloriedietmenu.com/

Има избори за менија од 1500, 1200, 1000, 800 и 500 калории што се добро избалансирани и ко што гледам - сосем доволно храна дозволуваат (го разгледував тоа од 1000).

Инаку, Трендафилка спомна за бананата - не треба да се избегнува во диети затоа што и покрај тоа што има повеќе калории од останатото овошје, го забрзува метаболизмот (богата е со влакна, fiber, ватевер) и работи во ваша корист. Плус најадува. :!:

На JuLleE и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  16. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Јас за бананата знам баш обратно, дека го успорува метаболизмот и посебно се препорачува за лица кои имаат течна столица. Знам приметив и по мене, порано секое утро јадев по една, го дознав ова па прекинав и од тогаш зачестив со излегување по надвор.
    Можеби е богата со влакна и не знам ти што, ама мене лично не ми недостасува :)

17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Јас па знам обратно, баш пребарав и на Google за да се осигурам:

Bananas regulate the bowel system: Are you suffering from constipation? The best solution to constipation is eating a banana a day. This is one of the major health benefits of bananas. Bananas are rich in fiber that helps in regulating the bowel functions.

Diet
    One banana has 11% of the RDA of dietary fiber and only about 108 calories. The fiber in bananas not only keeps digestion regular, but also helps maintain low blood sugar and curbs overeating.

А најверојатно помага и во двата случаи бидејќи го балансира метаболизмот:
    Healthy Digestive Tract
    Bananas can diminish the uncomfortable effects of diarrhea and constipation. The high amounts of potassium in bananas can restock electrolytes that are easily depleted when suffering from diarrhea -- potassium being an important electrolyte itself. Furthermore, bananas can relieve the body from constipation and help restore regular digestion with pectin, a soluble polysaccharide that helps normalize the digestive tract.

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас сега јадев една банана :D
    уште ништо друго не ми се јаде. после може ќе јадам и црешки цитрони праски. а за вечера риба со салата :)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.821
    Допаѓања:
    163.173
    Бананата регулира секаква столица. А е добра за диеталици зошто содржи магнезиум кој е поттикнувач на успорениот метаболизам,ги забрзува сите метаболички процеси. Така што и јас никогаш не сфатив зошто ја исфрлаат од диети. Изгледа е некое отрцано правило кое мора да биде апдејтувано со други факти.

На JuLleE, LivingGlam, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Е ќе истерам овошен ден денес, па што сака нека биде. :!:

Јадев сабајле три патлиџана, една безобразно голема чушка :rofl: , 2-3 лажици урда, си сварив и јајце, јогуртче и во поход по вруќините, по патиштата, по автобусите. Искрено не знам како се довлечкав до дома, ќе дехидрирав, ама моментално ми крчка една супичка со брокула, магдонос и мало кромпрче, па ќе го изедам цело проклето тенџере. :D

Вечер нешто спомнуваат јадење вака,така, ама јас ќе јадам шопска и ќе пијам вода, не сакам алкохол зш ќе почнам да пеам на толку малку јадење. :rofl:

А го прерипав вежбањето денес, не е физички возможно јас да извртам 1 час после толку одење. :|

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.