1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jадев 2 мали праски, и 200гр цреши (35 црешки се 200гр, колку да знаете) :D

вежбав на Oрбитрејк, чичи стани, 20 стомачни и тоа :)

после уште една серија, и вечерата риба скуша 80 гр со салата :)

утре не знам што ќе се јаде.
    A за зејтин, за пржено јас си јадам :) па кога јадам краби морам да ги пропржам малце, плус на маслинов зејтин, не дека е подиетален ама е поздрав :) :) :) E ајде сега, нема леб, нема благо, нема зејтин, ви се молам, јас нема да се пријавувам на фешн тв :D

На JuLleE и Trendafilka им се допаѓа ова.
  2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Извртено орбитрек 60 мин [​IMG]
    Некојси 10ина минути развежубање со Синди [​IMG]
    50тина стомачни [​IMG]
    8чаши вода [​IMG]

На Artemission и Bright им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Лудо си, ме натера да ги пребројам семките во чинија од црешите сабајле, јас сум изела 38, тууу, за малку. :D
    А за зејтинот и јас си напишав, не гледам колку и како. И така не јадеме нешто којзнае колку мрсно, јадењата не ни пливаат во зејтин.
    Ама да јадам салата без зејтин, оцет и сол, барем малку, тоа нема да го правам.
    :^)

И што фајде сега да се стегнам и да јадам без грам зејтинче и сол, и ќе го симнам вишокот за рекордно време, а после шо прајме?
    Цел живот така ќе го терам, испоснички?
    Режимот е да те натера да го смениш начинот на исхрана, во поглед количински и начин на комбинирање, а не да се лишиш од основни продукти. Буквално.

На JuLleE, Doozy и ludoto19 им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па тоа викам и јас, до вчера сме јаделе лесковачка, чоколади, торти, сега за бананите и зејтинот ќе му ја мислиме :D

Jас во салата не ставам, зашто повеќе ја сакам свежа, ама си користам на други места зејтин, ете краби пржам, во гравчето нели се става зејтин за запршка..

инаку да, 200гр црешки се :D

200гр чрешки=150 калории :)

2 средни праски= 80 калории

На ilipili и Doozy им се допаѓа ова.
  5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Јас недела уназад терам вака,ама ручекот што јадат дома и јас си јадам ама на пола порцијата ја делам и по едно парче црн леб односно само грахам јадам друг не сакам. И вежбам секој ден по еден час и се поткам :doh: ама ако има афект како што гледам :) А,за бананата од една страна се препорачува за диети,а од друга не бидејќи има калории кои што се многу јаки а и малце влијае на килажата. Јас јадев секој ден по една,некогаш и по две па ми влијаеше малце,но не мора да значи дека кај секого е така.А сол и масло воопшто не ставам во салатите

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ај здраво добар дан. :D
    Од денеска и јас ви се придружувам во клубот, редно време беше и јас да ослабам и да се стегнам.
    Е сега значи вака, на некој режим мој сум, одсабајле за доручек палачинка јадев ама мала, за ручек од дома што имаше манџа - ориз и компири со салата без леб и вежбав некои си вежби што ги најдов на нет, ама многу тешки целото видео трае 22 минути јас 10 одвај ги направив и тоа почнаа нозе и раце да ми се тресат, ете толку беа тешки. :D И стомачни 100 направив, сега уште вечер тоа зумбата да си фатам кардио парти што е, и толку ми е за денес.
    Па од утре со Господ напред со нови сили и во нови победи. :hai:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
  8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Девојки да ви кажам дека многу сте ми интересни за читање.. абе ми идат да ве изгушкам сите! :hug: :wasntme:

http://www.myfitnesspal.com е супер страна, денес се зачленав, ми ја препорача пријател кој е на диета (за сериозно) :lol:

На ilipili, LivingGlam, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  9. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Пченицата калорична ли е? Имам слушнато дека помага во регулирањето на тврдата столица? Точно или неточно? :?:

10. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    Пченицата многу помага за тврда столица е сега за калорична мислам дека не е многу зависи сега колку ќе изедеш :lol:
    Јас еве се чудам дали да вежбам или не некако денес не сум расположена а и плус помалку ме болат стомачните и нозето вежањето од претходните денови изгледа вецер ке си направам по 10 од сите можни видови на стомачни со ги има на фемина ама некако не ми се врте на орбитрек а и плус бев втора смена на работа па некако се чувствувам отепана од жешково ајде здравје утре ке ја зголемам дозата на вртење на орбитрек :)

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Леле каква пица сум јадела јаооооооооо мајко опрости! :D

Денес паднав под искушение, и не ми е жал бре, пивце и пица, плус фудбал, еден ден па и јас душичката да си а наранам како човек! :lol:

Инаку еве ме сега, одмарање и филмче, па после ќе согорувам калории со секс!
    Оу да, две тру партии ќе ме вратат во игра(или секако не, ама ај), денес денот ми е слободен но ме интереса нада!

Ве поздравувам вас, и да ви кажам дека и мене како на Брајт сите сте ми срцки и баш ми е мило шо се дружиме и бодриме.

Поздрав и одам јас во акција ;)

На kate21, ludoto19, Bright и 2 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    258.793
    Се потрудив денес да го издржам овошниот ден, ама не успеав.
    Станав во 6, заминав за Ск, цел ден пешачев, 10 км можеби.
    А јадев само 3 банани, овошна салата и 50 грама бадеми и лешници.
    Утрово каснав и лажица мед, морам, заради железото.
    Не бев гладна, ама имав вртоглавици и главоболка. Немав сила да се движам.
    Топлото време ме исцрпи скроз, а имам лошо искуство кога на топло време да не јадам.
    И си купив мало парче пица, сосема мало.
    Ме врати во живот, буквално.
    Знам, ја прекршив диетата, ама денес и многу истрошив, а не би да се правам Супермен и со бананки и портокал да шетам на горештините.
    Од утре, продолжувам.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Абе девојки, секаде читам дека пред јадење се пие вода за да се намали апетит. Јас веќе 3 дена по ред пијам вода пред јадење и ништо, дури ми се зголемува апетитот :D . Некоја од вас го применува ова?

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    денес ме мрзеше да си готвам нешто, а татко ми имаше стекови направено, си ставив 100гр стек со огромна салата, и не можев да го дојадам сетков грд, малце каснав само и салатата си ја мавнав цела

вечер ќе јадам јајца со јогурт салата сиренце, ќе се мезам

утре полнети пиперки ќе правам, сега не се баш диетални, ама па ми сака газот :D
    и за ручек и за вечера тоа :)

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Ме фаќаат живци, јесте дека првите две недели се ашкав повеќе и се зaфркавав наоколу, па не знам ваков леб, наков леб, па едно па друго... Ама еве до четврток четири недели како пазам на исхрана, од кои последниве 10 дена отприлика построго се држам, и грам бе, грам немам симнато. Само обемот на раците ми е намален, а на стомаков ми рипнува за 4цм плус/минус, во зависност од тоа дали имам јадено, отидено во вц и слично, па не го сметам за релевантен извор. |( 4цм бе, како џинче мало сум. :tmi:
    :(

Ама па грамче да не отидам надоле?? :doh:

Еве моментално треба да ми дојде, јас знам дека потешко се слабее со Диането, задржува вода и слично, ама па ни ГРАМЧЕ да не симнам? Поарно да земам да си јадам, да си лапкам, секако исто останувам. :devil:

Како и да е, појадок две јаболкца и праска, сега ручав туна, варено јајце и салата со патлиџан, чувче, кромитче и малку сирење. Во последно време имам голема потреба за сирење, не знам зошто, ми се чини дека комотно можам цело парче да си изедам. Вечер ќе јадам од супата од вчера со брокула, и тоа...

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас мислам дека поради ова не слабееш...
    туна, сирење јајца :D
    Pибата не се меша со млечни производи, јајца и сиренце ок, ама не си требала и туна на сето тоа :D

Tреба да припазиш на комбинациите

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Па одам на таа логика дека се е протеини, и рибата и сирењето и јајцето. :sweat: Гледам, пример, ако јадам макарони да ги јадам само со солца и оригано, а да не им ставам сирење или кечап. Да не јадам месо со кромпири, т.е. јадам така и јадам тоа што јадев кога бев кај Цеца. И лани вака јадев, мислам оноа, пазев на комбинации и се беше океј.

Е Цеца навалува да се исфрли скроз сирењето, ама не можам па без сирење, не ми оди. Се се, ама па, ај ако не на краставици и сол да живеам, не леб, ајде океј, не благо, ајде океј, ама не ги давам млечните производи, па што сака нека биде.

А што е најстрашно, ај да речеш само со јадење чекам да ослабам, не е. Ем вежбам, ем се движам, не ми се даваат пари за такси и секаде пешки си одам и се враќам... Вчера колку пропешачив, па и плус жешко како што беше, па и овошен ден се заинатив и го истерав... 2-3 саата на Орбитрек не ме навасуваа. :^)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    да Aма рибата е месо, а месото не се меша со сиренце, јас така знам, и не ги мешам :D
    леле аман, знам дека го забрануваат сирењето |( .
    па има посни сирења, сигурно нема биено сирење во диета да се јаде.
    Oд 30-40 грама никој не се здебелил.
    Jас не знам зашто толку го исфрла сирењето, а овошјето го префорсира, ама озбилно префорсирано и е во диета, мене не ми се свиѓаат нејзините диети :D

19. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    И како да ослабнам и кога не сум гладна јас јадам незнам што ми е што да направам за да ослабнам да се тргнам од тоа глупаво јадење. Сега па колку толку знам да се контролирам но веќе доцна е имам 70 кг, како да ослабнам??? ;(

20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Никогаш не е доцна ... - за ништо, а особено не за намалување на килажа од 70 кила ;)
    Ќе си имаш поголема самоконтрола, нема да дозволиш едно јадење да командува со тебе. Ќе си го дадеш тоа до знаење и готово. Или ако толку не можеш да се контролираш, стави си се на некоја не толку ригорозна диета, еве препорака од мене Ун-диетата, мислам дека веќе станувам досадна со неа - како на форумов така и надвор од него, на секој што се жали од килажа му ја препорачувам а некогаш и на тие другите што не се жалат. :^) :D

Или пак одбери го наједноставниот начин.(за кого-како, за мене не).Јади овошје летово наместо нешто друго што би предизвикало зголемување на килажата, трчај на кеј покрај Вардар, ако имаш можности оди на некои активности - вежбај. Меѓудругото пливај, и не се замарај. Пиј вода колку што можеш повеќе и не бутај леб. Намали чоколади и слатки, намали маснотии и пржена храна, а почни да јадеш многу зеленчук, месо(нормално не пржено) или риба на скара, пиј јогурт.. Јади житарици за појадок.

Шта друго речи а не заплакати?
    :D

На smiley22 му/ѝ се допаѓа ова.