(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    796
    Девојки, ве читам веќе некое време и искрено, вие мене повеќе ме демотивирате отколку што ме мотивирате. :)

Кога одлучив дека сакам да го тргнам вишокот килограми од мене, јас не планирав дека треба да го правам сето она што вие гледам го правите.

Дали да изедам една банана или не?
    Дали внесов 1000 или 1500 калории?
    Една чаша млекце за појадок. Јаготка за ручек. Вечера нема.
    Тоа никако не смее да се јаде, ниту тоа, ниту тоа.

:^)

Јас не можам одеднаж да се откажам од се’ што сакам, како што сте направиле вие.
    Ниту еднаш не си забранив да јадам нешто.
    Мојот план беше да јадам се’, но во умерени количини.
    Немам орбитрек нити гледам некакви видеа во кои некои стегнати лепотици ми кажуваат кои вежби да ги правам за да симнам некое кило.

Ништо од тоа.

Пешачам. Многу. Секој ден. И пазам на количината храна која ја внесувам. Тоа е се’.
    И еве, чувствувам како се намалува ценетото меше.
    Луѓето околу мене ме прашуваат дали сум на диета.
    Влегувам во облека во која лани не сум можела да влезам.
    И чувството е прекрасно. Без никаква диета, без никаква и ничија помош.

Ќе почнам да ве дружам на темата се’ почесто, се надевам.
    Дотогаш моја огромна мотивација ќе ми биде другар ми кој за три месеци симна 30 килограми и сега е прав манекен. Од пешачење. И без диети.

Ве поздравувам, we can do it. ;)

На Doozy и Trendafilka им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    пусто срце, се измерив :D 3 кила и 700 грама сум ослабена. од 28ми мај ако не се лажам сум на диета :^) ..
    почнав со 62, сега имам 58,3 :) Aма има уште работа, со оглед на тоа дека сум 162, и највеќе си се свиѓам со 52 :)

На crazylady, Doozy, Artemission и 10 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.461
    Денес убав ден, со убави вести, а јас и Лудото одиме во пакет 8) .
    Честитки Лудо, ја мавна таа 6 напред што ти расипуваше работа.
    Денес и јас се мерев. За 14 дена (денес ми е 15) 2 килограми (и 500 грама) минус :party: . Иако сум далеку јас од ослободување од 6 :devil: .
    Ептен мотивирачки се чуствувам денес ^_^ .

На Doozy, Artemission, Lux и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    E толку иде Jуле, да да, стигнав на 5ката фала богу, ама сега, ќе се окозам за 6 кила, знам тврдам :D
    Oд утре јајце диета, 3 пати на ден по 2 јајца, малку сиренце, чаша јогурт и салата.
    Hе се секирајте, нема да ми се крене холестерол, сум преживеала на долги стази со јајцава :D
    се надевам дека овие 30 дена ќе симнам барем уште 4, не верувам дека ќе има неверојатни резултати, зашто сепак ние немаме кој знае колку вишок :)

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.461
    Па тоа е проблемот што немаме многу, а тие се најмачни за симнување.
    Ама овој пат да се надевеме дека ќе успееме.
    Се чудам како можеш да јадеш јајца, јас само пржени.
    Ај со среќа со јајцата :D .

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Jас ги јадам ровно варени, течна жолчка, многу ми се убави така, затоа можам да ги јадам

плус татко ми ми купи ваков крем сир, има 134 калории на 100гр, така да 50гр на ден ништо не е :)
    Aјде ќе видиме Jуле, сега не се мерам 20дена :D

Прикачени фајлови:

• krem sir.jpg
      krem sir.jpg
      Големина на фајлот:
      66,1 KB
      Прегледи:
      196
  7. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Девојки дали некоја од вас знае дали печурките содржат јагленохидрати и отприлика колку во 100 грама? Планирам од утре да почнам со Аткинс ,а најдов една салата што содржи печурки и баш ми е вкусна за вечера да ја јадам,ама страв ми е да не ја утнам работава со печурките

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    3,28гр ј.х на 100гр :) :)

На tessi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Јас денес потфрлив.... :( :( :(
    На работа јадев колбаси пилешки :( и чоколадо. Е па не се издржува овој притисок на работа, постојано некој носи нешто за јадење.Многу тешко да одолеам :(
    ;( ;( ;(
    Кога сум дома,супер е се,се воздржувам...А тука не можам и не можам...
    ;( ;(

10. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Уфф.. Денеска уште од сабајле .. ако може да се каже од 9 до 11 .. два пати правев иди ми дојди ми до школо,оддалечено 25 мин... и од денеска почнувам со диета ...па да се надеваме на резултати и дека ке издржам :)

11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Немој да мислите дека сум ве напуштила ако не пишувам.Ве читам секој ден, ама нешто слабо мотивација имам и за пишување и за слабеење :( Не сум се измерила и немам намера да се мерам уште неколку дена.Гледам дека стомакот ми е многу намален,онаа подуеност што ја чувствував последниве неколку месеци ја снема.На рацете веќе си ги осеќам бицепсите како се формираат, иако знам дека ќе им треба уште многу време и вежбање.За нозете не знам и никогаш и не сум знаела да одредам дали се ослабени или не.Вежбам секојдневно, а и многу пешачам.Од петокот направив и ново дополнување на режимов - нема веќе благо за мене.Првите два дена бев ок, вчера ми беше тешко зошто морав да одбијам огромна порција сладолед од јагода и ванила со медени срца, специјално направена за мене.Но, одлучно одбив и преживеав.Денес ме фати гооолема криза за благо и се залажав со една лажичка мед.Знам дека и тоа е шеќер, ама барем е здраво, за разлика од чоколадите и сладоледот.Сеуште не сум го прекршила правилото за невечерање, иако ми е стварно тешко да издржам.Морам да ги следам правилава зошто...чувството кога изгледаш добро, вреди многу повеќе од чувството кога јадеш нешто добро :lol:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  12. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Јас се извинувам ако пречам на темава ама уште овој пат само :D . За 5 месеци :o . [​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]

На crazylady, ludoto19, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Готово, полудев. Имам менструација, плус имам малку дијареја (секогаш кога имам менструација имам и ваква придружба), плус сум подуена во стомаков како не знам што, а да не спомнувам дека последниот оброк ми беше вчера на ручек, печурките мои сјајни кои веќе нејќум да ги видам. :devil:

Ама готово, пукнав. :@ Ги вадам после на Цеца режимите, се договорив со мајка ми, исто ќе јадеме. Пример, јас имам стек за јадење, тие можат да јадат стек со компири, јас само стек и салата. Само да одам по листот, зш јас вака веќе не можам да се нервирам. :devil: Секако немаат веќе идеи за јадење. |(

И се откажувам од млекото, не дека многу го пиев во последниов месец... А за сирење МОЖНО е да си земам козјо. Ама не знам од тоа како ќе се откажам, сирењето ми е слабост. И алкохол, готово, фајронт, не пијам веќе!

Сега ќе земам да појадувам две јаболка и праска, и супа си правам за ручек. :envy:

Единствените добри вести се дека Орбитрекот многу ми помага, гледам резултати и гледам дека се намалувам во обем, каишите ми отидоа назад по едно дупче, спојлери се намалуваат и зачудувачки, грбот ми станува се постегнат. Е сега Цеца + Орбитрек, гррр! ]:)

Па ќе правиме муабет за еден месец.

п.с. Има мал проблем - треба да јадам торта во сабота :fubar: , ептен нема смисла, мојата е. :rofl: Планирав да купам повеќе за пиење, ама сега ќе купам минерална вода и сокче за гостите, нека страдаат и тие со водичка како мене. :rofl:

На JuLleE, ludoto19, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Дојдов само да ви кажам дека сабајле се мерев и сум ослабена погодете дури 1 килце. :whew:
    Ич не е многу, ама за 19 дена од диета (со прекршоци, признавам :^) ) и 6 дена од медобил, добро е.
    Се надевам дека ќе одам уште надолу, следно мерење очекувам -3. ]:)
    ЕДИТ: Недели не вежбам, значи завчера не вежбав, вчера вежбав, денес ради полагањето утре нема да вежбам, само 50 стомачни ќе правам.

На ludoto19, CharmedGirl и anabel-a им се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    ^ дузи после твојата торта, и јас ја имам мојата :D Cе мислам дали тој ден да ми биде слободен, а да ти кажам и ќе си го земам бе :) па ми се јаде благо, ќе се почастам торта сладолед чоколадо...
    Eпа умрев без горенаведениве продукти :D

денес не почнав со јајцето, јадев варен ориз :) и за вечера исто, а мене покасно накај 22-23 ако ми прокркорат црева пијам една шоља јогурт, па ме заситува да ви кажам, зашто јас со вечерата во 18-19 часот завршувам, а легнувам дооооста покасно

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Епа јас веќе редовно идам една недела на кеј и трчам,или возам ролерки или точак.Ама исхраната и вежбите дома,катастрофа :( Фрижидерот ме привлекува и секогаш кога ќе дојде време за правење стомачни,грбни или разни вежби,јас нешо ќе почнам да мрчам е ме мрзи сеа,е ај за утре,еее ако прескокнам еден ден нишо нема да ми биде..е тоа цело време го праам!до пред една недела правев по 60 стомачни на ден,а сега по 20 :( Пуста мрза,ко пензионер сум.
    ЗАТОА ОД УТРЕ ЈАС ЌЕ ПОЧНАМ СЕРИОЗНО ДА СЛАБЕАМ! :D
    еве вака јавно пред сите,морав негде да напишам,значи од утре слабеам и вежбам!
    ќе пијам по 8 чаши вода на ден,ќе отфрлам благо и грицки и такви глупости,секој втор ден ќе идам на кеј,и секој ден ќе правам вежби за стомак,нозе,задник!Е ако телово не го направам лудница до крај на јули,еве на,ива не се викам!И доста веќе се откажувам,ќе издржам и само по 3 пати на ден ќе јадам,а коа ќе ми се пријаде ќе си пијам водичкааа!Е ТАКА!
    Јас го можам ова :D

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Се мразам, се мразам, се мразам. :@ :@
    Значи 4 дена си терам ко што треба, све диетално и тоа, ама денеска пукнав. :(
    Бев кај другарка и јадев и чипс, и сладолед, и за ручек пире (единствена светла тачка) и ќофтиња од тиква пржени и со лук во прав.Добро леб што не јадев, уште тоа ми фалеше. |(
    Е сеа, ко ќе му се заинатам, 150 стомачни има да направам, и цело кардио видео, и утре воден ден.
    Оно на мене. :devil:

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    луѓе јас некако се осеќам лошо :worried: Tмурно,никакво, не можам ни да јадам многу да ви кажам, тотално ми го снема апетитот, а плус и во пмс сум, може и затоа се осеќам грдо, ама наместо многу апетит немам ич :?: ... Oсеќам дека стомакот ми е празен, ама не ми се јаде, некако тешко ми е, не знам од што.
    ќе почнам и некои шумечи таблетки да пијам, дали смее во диета?
    Eдит- да ви доловам како се осеќам- Mислам на вкусни јадења и ми се повраќа :(
    Hе знам што ми е ...

19. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Голема поддршка за сите диеталки. Само напред, не се откажувајте! :D
    Не знам за вас, ама мене периодов апетитот ми залутал некаде. Едвај со сила по нешто поткаснувам. Изгледа од топлото е. А и не е битно многу од што е, нека се задржи само. :D
    Неприметно и без мака имам подослабено, вчера облеков едни фармерки што ги немав облечено одамна и се зачудив колку ми беа широки. Се немам мерено, немам вага тука ама сигурно имам ослабено 2-3 кила неделава. Полесно е бе, нек си е*е матер! :lol:

Инаку денес сум на лунарна. После неколку неуспешни обиди, се надевам дека овојпат ќе ја издржам до крај. Водата не ми е проблем и така пијам по 2 литри секој ден. Сега може ќе испијам повеќе, да се залажувам ако ми се пријаде.

Ве поздравувам, расположение нагоре - килограми надолу! :hai:

На Lux и pamelche им се допаѓа ова.
  20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Сметајте ме за чукната или не знам ти што, ама јас мислам дека оваа била на липосукција или ако не тоа барем на отстранување на вишокот кожа. Ја забележав сабајлево и баш ми остави впечаток како еден од поекстремните случаи на ослабнување, особено стомакот и немаше да му се посомневам ако носеше некој тесен фустан, под мидер се се крие, ама вака не престанав да ја мислам цел ден (и да ја гледам богами). Ајде да речеме се држела девојкава до најстрог режим на исхрана и вежби, се стегнала и го стопила салото, ама како го снема сиот тој појас од вишок кожа на и околу стомакот?

Тешко ми е да поверувам дека овој резултат е само нејзина заслуга, гарант некое докторче замешало прсти. Едноставно, премногу добро за да биде вистинито...

ПС Истата маичка и виси на закачалка пред и по 5 месеци :lol:

На crazylady, Doozy и JuLleE им се допаѓа ова.