(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    ^ Кај ја види бре око соколово!
    Јас не ни приметив :rofl:

Kупи си љубениц.
    Незнам колку држи сит ама освежува и овошје е и прекрасна е.
    Шо сакаш поиќе? :D

2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Јас од почетокот на летово сум со полна пареа и покрај неколку физички повреди кои ги имав (само престанав со стомачни веќе недела дена). Терам нов режим на исхрана (пирамида на јаглехидрати) и два дена во неделата ми се со по два кардио тренинга и само протеини. Секое утро станувам во осум и одам право на вежбање бидејќи што порано - толку поубаво. :)
    Од сабота стартувам 10 дена со два пати кардио зошто другаркиве ќе ми бидат на одмор, па ќе можам повеќе време да поминувам таму и од денеска немам веќе слободна, па ќе морам до таму да возам точак. :)
    Ме пофалија дека сум била најредовен член и дека кај мене и кај уште едно девојче имало најдобри резултати, скромно да си кажам. :P :D
    До септември здравје, инструкторот ми вика дека ако продолжам да слушам, ќе бидам тотално друга личност. :)
    Во стари фармерки пливам. Морам да се сликам деновиве и да ви покажам што ми се случува со едни фармерки што ми беа таман во февруари. Уште еден човек може да се пикне. :D

На teddybear, Doozy, Lilit и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    За 4 дена внимателна исхрана и вежби, у минус само 1 килце... |(
    Да беа барем две.. На толку строг режим, броење калории, помали порции, љокање вода, трчање, стомачни, скокање јаже. :rofl:

Добро де, ајде... За четри дена ќе се мерам пак и супер ќе биде ако пак видам минус едно килце, барем полека и сигурно ги симнувам. Никаде не брзам и знам дека нема да ги вратам! Затоашто веќе навика ми стана да јадам овошје од сабајле-ме освежува и ми дава енергија, да си ручам во нормални количини, лебот го заменив со салати, да излезам да трчам низ маало или дома да скокам на јаже- исфрлам негативна енергија. Ма шта да ти причам, спортски дух :D

Не, сериозно сега. Се додека вложуваме труд и сме упорни ќе има супер резултати! :muscle:

На Doozy, anabel-a и Lux им се допаѓа ова.
  4. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Мотивацијаааааааа!!!
    http://www.zabavax.com/nekogash-debela-sega-vitka/

Уф, неверојатно! Сеа ќе се сликнам и јас, здравје за 5-6 месеци тип топ кога ќе сум, мускулеста , и јас ќе имам таква слика пред и потоа Се надевам на сликата што ќе пишува пред, нема да сум послаба од онаа на која ќе пишува сега.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Еве го моето мотивационо календарче, ме мотивира да го обојам цело затоа е мотивирачко(пречктрувани се деновите на диета,а од кафеавите денови од медобил)

Edit: вечерва планирам да испешачам 5 км и така секоја вечер :)

Прикачени фајлови:

• DSC00186.jpg
      DSC00186.jpg
      Големина на фајлот:
      117,7 KB
      Прегледи:
      411
    На teddybear, Artemission и ludoto19 им се допаѓа ова.
  6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Гледам сите се фалите па и ја да не останам покуса. :rofl:
    Нема до толку големи резултати кај мене, ама гледам дека малце стомакот ми се намалил и ми се затегнал, прееска на мајка ми и викам глеј ми се смалил и ми вика, не бе, лажеш го собираш. :o
    И ѝ викам фати и ств кај што имав перници од сало сега малце мускул се осеќа. :o :wasntme:
    А денеска па ич не ми се јаде некако, до времето ли е, ама одсабајле само јадев бисквити и млеко и една праска прееска.
    Реков денеска воден ден ќе држам ама накај 12 - 1 почна да ми се врти од што немам јадено, и онака сум слабокрвна на инфузија ќе завршев. :tmi:

На spellbound му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Ајде и јас да си се исповедам и да си ја кажам мојата приказна.
    Јас си бев едно слабичко девојче, без проблеми во однос на тежината, се до едно кобно лето откако завршив 7мо одделение. Ми се случи несреќа поради која се здобив со внатрешно крварење во левиот предел на главата. Лежев во болница една недела, потоа ме пратија на домашно лекување, а со цел крварењето да се повлече за да не ми предизвика дополнителни проблеми, не смеев многу да се движам. Цело 8мо одделение го поминав на клупа, затоа што ми беше забрането да играм на физичко. Не смеев да трчам, не смеев да скокам, не смеев да ја тресам главата. Постојано лежев и одмарав.
    Крварењето почна да се повлекува, но килограмите почнаа да се покачуваат. Нагло се здебелив 10тина килограми. Освен тоа, тој период влегов во пубертет, па и хормоните си го направија своето.
    Паднав во депресија, ништо од облеката веќе не ме собираше. Почнав со диети, но постојано варирав со килажата. Симни 3, качи 2, симни 1, качи 3, симни 2, качи 1...

На мојата висина од 166, максималната тежина ми беше 66. Што не е којзнае колку многу, ама е далеку од тоа што бев пред да ми се случи тоа. Причината поради која секогаш симнатите килограми ги враќав, беа две работи кои обожавам да ги јадам. Леб и компири - голем непријател на тенката фигура.
    Годинава најдолго издржав со посебниот начин на исхрана, а нормално тоа резултираше со симнати килограми. 5 килограми за 3 недели не е многу, ама решена сум да дојдам испод 60.
    Најтешкиот дел од држењето диета е додека да почнат да се симнуваат килограмите. Се случува и 10тина дена да внимавам на исхраната, а да не симнам ни 300 грама, иако целосно сум си го променила дневното мени. Ама веќе кога ќе почне метаболизмот да работи побрзо и ќе ја навикнам храната што секојдневно ја јадам, килограмите се лизгаат. Мене не ми се познаваат многу, затоа што имам широки колкови (а колку и да слабееш, тие си остануваат исти), но си ја чувствувам симнатата тежина најмногу преку облеката. Пржената храна ја заборавив, газираните пијалоци исто, лебот го баталив (освен 2 кришки дневно црн леб, за кои Лудото ме разочара дека биле исто толку калорични како белиот :worried: ), пијам 2 килограми дневно чај и еден ипол килограм вода. Јадам супа, наместо благо пијам кафе со малку шеќер. Чат пат морам да каснам некоја крем бананка, затоа што имам низок шеќер. Порано така од чиста мира си се онесвестував по дома. Па ми стана нормално - падни си, стани си. Воглавно менито ми се состои од многу течности, супа, салати, и по некое варено јајце или пилешко месо :wasntme:
    На почетокот, освен тоа што внимавав на исхраната, вежбав на точак. Вртев по 10 киломентри на ден додека гледав серии. Сега чистам низ дома секојдневно :wasntme: Влечам правосмукалки, рибам плочки, мијам садови, перам теписи... Па така горам калории.

Мотивација ми е вагата.
    Кога ќе видам дека сум симната барем еден килограм, блеснувам од среќа и продолжувам понатаму. Затоа кога почнав со посебниот режим, ја ставив вагата под кревет и ја заборавив. За да не ме демотивира.
    Сепак, најголем мотиватор ми се вавите теми по форумите. Кога ќе видам кој колку ослабнал, си велам себеси - па и јас можам. Еве ќе ја споменам Вајлд како мој најголем мотиватор :)
    Ја следам низ ваквите теми и кога прочитав колку килограми симнала, не можев да останам рамнодушна. Само ќе и кажам да не се откажува и да продолжи додека да не ја добие посакуваната тежина.

На Chelsea, teddybear, LilBaby и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Исто така убава емисија за мотивација ви препорачувам да ја гледате оваа http://www.imdb.com/title/tt1713288/ ги има eпизодите на thepiratebay и кога човек од 50 години може за 1 година да ослабе толку многу, тогаш сите можеме, и во оваа емисија поради тоа што се работи за навистина многу дебели луѓе и после 9 месеци слабеење, мора да се направат операција и да му ја отстраната вишокот кожа, бидејќи навистина му смета во понатамошното слабеење. [​IMG]

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Може некаде емисијава да се следи онлјан?

10. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Јас од понеделник почнувам со вежбање и балансирана исхрана. Ме мотивираше типов
    http://www.youtube.com/watch?v=pIXzDTuOjt8
    Уфффф :inlove: :P
    Ќе ја следам баш таа програма што ја следел он цели 70 дена па ќе ги видиме резултатите. Само се надевам нема да ја изгубам желбата до понеделник :worried:

11. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Леле, чекав цел ден речиси, да залади и да земам да вежбам, ама ќе се онесвестев сега, до 40 минути стигнав и готово, ќе паднев од орбитрекот. Малку обврски деновиве, малку повеќе шетање по жешкото и ручек во 14 и 30, а вежбање во 22 часот... Уф, се бањав со ладна вода малку да ми дојде душичката. :sweat: Морам да одам да поткаснам нешто, краставица, патлиџанче

Не знам што ќе се прави со ова жешково, а под клима кога вежбам наредниот ден половината ми е вкочанета.

Па и овие, жолти, портокалови тревоги ме паничат, алоо, јас работи си имам за свршавање. :D

п.с. Режимот на Цеца се бара под дрво и под камен, очигледно заедно и со песокот. |(

п.п.с. Изгледа сепак ќе си цврцнам малку во сабота. :$ Епааааа, откога си немам де. :D

13. armagedo

armagedo Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    Па еве и јас ке Ви се придружам на овој навистина прекрасен форум.А мојата приказна е многу позната за многу од Вас секоја наредна година се будв со 1 килограм плус за сега да имам 15 вишок.Како девојка пред да се омажам имав едвај 49 килограми со висина 166, кога се породив првиот пат се вратив одма на 52,па со второто се вратив на 55 а по 15 години си станав 75 иако морам да признаам дека најдобро ми стои 60-62 килограми и онака си имам газе цице и уште некоја облина .Не сум присталица за премногу слабо тело ,не е некако природно ниту привлечно.
    Е сега (јас теткица со 40 години уште малце) решив овие вишокот да ги откачам ,ама метаболизмот не е како на 20 па на 30 и се така.Порано внесував многу храна а не се здебелував сега бре од вода само се дебелам.Пред 5-6години успеав да дојдаам на 65 и ми беше супер ,лесно ослабев со диеда нормално ама пусто лепче кој да го прескокне,без благо можам со години ама леб,баничка па сукано од мама ,па на секој наш празник руска,пилешка ... Инаку сум голем инат дури и со јаворов сируп 10 дена издржав и ми беше баш супер ама го препорачувам само на похрабрите. Е сега ме фати пак оној инат ке дојдам на свое и точка и си ветив дека веке нема да се дебелеам.
    Од пред 10 дена сум на некоја диета позната за сите -доручек само овошје и наутро обавезно една лимонада од портокал или лимон дома исцеден без шекер,ручек -варен компир 2 најмногу со малку маслиново масло и многууууу салата или риба со салата или стек со салата или варен зеленчук со салата.Се прејадувам со салата,ама не сум гладна.за вечера- а што беше тоа -бегам од фрижидерот како грешен гавол.Многу ретко ако ептен ме фати криза да лапнам кајсија или праска и тоа семката пола саат не ја вадам од уста ,кога ке ја ишмукам како на сонце сушена.
    Бидејки не сум активна особа да вртам орбитрек неможам ни 2 минути си го користам како закачалка ама штом дојде 18 часот одам на кеј и пешачам едно саат ипол онака брзо колку можам еи се фака некаде окулу 5 километри.Така добро ке се испотам неморам дома да се туширам :rofl: .И оп на вага близу 5 килограми помалце.Инаку си се мерам секој ден и не ме демотивира.Убаво ми пишува -0.350 грама па -0.600 грама и така и рачуна вагата секој ден па си собира колку сум минус до сега и така се надевам дека ке симнам уште некои десетак килограми.Ама имам еден мал проблем бидејки пијам многу вода и чај оној зелениот (одвратен е) морам и нокеска да станам да мокрам што страшно ме нервира ме буди и ми го расипува сонот.
    Држете ми срека а и некој совет ако има не е на одмет.

На kate21 и Doozy им се допаѓа ова.
  14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    армагедо, Welcome во клубот на диеталки! :lol:
    Нека не те обесхрабруваат годините, луѓето можат да ослабат кога сакаат само ако се доволно упорни.За диетата, супер е, само внимателно со лимоните.Јас порано ја држев таа диета, ама ми предизвикуваше многу киселини и лошо се чувствував, а мислам дека е иста реакцијата и кај Lux.Па, морам да те предупредам да внимаваш за тоа, бидејќи ние веќе сме имале лошо искуство...
    Околу вежбањето, пешачењето е супер, но не очекувај резултатите да се многу брзи.За почеток е доволно,а понатаму можеби и би можела да пробаш малку на орбитрекот...
    Со среќа и ти посакувам лесно и успешно слабеење :)

15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Мајке ми не ги можам повеќе јајцава. Низ уши ќе почнат да ми течат. Да беа жолчки ајде - ама белки, па и 6 оброка јајца? |(

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    денес чинија грашак со салата за ручек и вечера :)

17. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    Од денеска и јас ви се придружувам во клубот на феминки диеталки веќе редно беше , неможам веќе да ги носам вишокот од 10 килограми. Цел ден шетам со флаша вода во рацете и си пијам а од јадење се дружам со салатите. Сега за сега е добро ќе ви пишувам за моите резултати :D

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    да ви кажам искрено, ама ич не ме маваат кризи за јадења, можам лесно да им одолеам :) дома имам еден куп ресани чоколади, ги гледам и ништо не ми е :D
    без прекршок сум целава диета, ни леб, ни благо, ни тестенина.... :) :)

На kate21, JuLleE, anuskaNESTLE и 5 други им се допаѓа ова.
  19. interr

interr Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
  20. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Здраво јас пред некое време ја дршев една диета 8кг за осум дена ама не се измерив после тоа и сега почнав да трчам да правам стомачни а планирав од денеска да почнам и велосипед да возам ама денов помина ама ќе излезам после пола сат барем да повозам,сега почнав да јадам од кај 12 до кај 18 не јадам леб,благо и газирано не пијам ептен ако ме фати криза за благо јадам еден ред чоколадо за готвење,сакав да ве прашам за неои рецепти за диетални јадења онака на без масти доам да си спрема па фалаоднапрен инаку ми требаат 7-8 кила да ослабам до крајот на јули па затоа вака и многу сум фрлена на вежбајне по пола сат трчам со велите довоно е фала ви :)