(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.628
    Допаѓања:
    109.029
    На пазарче ;) , а јас нели да бидам по Архитетка се мерам со метро, она ѕидарите што го користат, мавната работа, и му одземам по 2 сантима, од пуста мрза да купам метренце од пазарче, од таа пуста мрза и не слабеам рамномерно, иначе како тргнав замалку ќе ме снемаше, сеуште стојам на 70че. Ми снемаа од финансиите за шејкче и сега сум на чај од Хербалајф за слабеење, тој ми остана од претходно и на растителни влакна, ама добро е, може да се рече дека и вака иде работата, а и забушавам доста со храната, си почнав преку ден да си мцкам сладоледче па стагнирав малку. Е мрдањето г`зе ми иде малку потешко, започнав на степер по 15-20 минути, ама да земам и предвид дека идам и си одам од работа пешки мислам дека и не сум толку голема мрза нели :?:

2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    И ево га за сутра, пред да напраем некој непланиран отступак, да си испланирам одвечер. Шо е сигурно - сигурно е. :rofl:

Појадок :

Кроасан и кафе

Ручек :

Шта би кучи, полутушка

Вечера :

Чаша јогурт и краставица. :rock:

Почнав да возам точОк, ама денес малце ја претерав, дека одамна немам возено, и мерак ми беше, па два ипол саата заверглав по тоа патиштана, и супер ми беше цел ден, ама сега кога тргнав по скали да се симнувам.... :rofl:

Углавно супер се чувствувам, физички. :!: Психички малце ме тепаат некои бедови ама ќе помине. :rofl:

Немам вага да видам што се случува, а и рано е, ливинг хелти фор уан деј (од вчера до денес). (ако не се рачуна неделата пред оваа,а не и давам за право да се рачуна :rofl: ) :wasntme: , ама ќе тркнам кај баба ми за точно седум дена од денес да видиме шта че да буде.

Доаѓам да ви пекам со сета сила за благите кризи. После глупите хормонални апчиња си се пореметив скроз, нит се чувствувам здраво :x редно е да ги искористам овие два слободни месеци да се опоравам.

Аирлија :rofl: :rofl:

На ludoto19, anabel-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    24.430
    Јајцава ако ги јадиш цели не е убаво за здравјето и плус мислам дека дебелат жолчкиве, само белките јади ги за вечера (протеини чисти) и 2-3 јајца со се жолчки (дневно) ;)

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Hе дебелеат јајцата :) едно јајце има 70-80 калории, не ми е прв пат да сум на ваква диета, многу имам ослабено :)
    E сега не се баш здрави, ама тоа е, ќе се гура некако :)

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    24.430
    Ок сакав само да кажам и јас од искуство, не го направив со лоша намера извини. ;)
    Јас брат ми го гледам што прави, вежба 5 години (боди билдинг) и само по 2 жолчки во денот јаде, а другите само белки. А јаде по 8-9 јајца и тоа секој ден.
    Поздрав :*

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Aбе јас не те сфатив лошо :D знам дека не се препорачува жолчката, ама јас па заради нејзе највеќе можам да ги јадам јајцата :) бидејќи кога е течна ми е многу вкусна :)
    и точно е дека жолчката е таа што има масти и содржи холестерол, за разлика од белката која што е многу здрава

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Денеска час на орбитрек извртев и изодев едно добри 7км, ако не и повеќе.
    Други вежби за жал не извежбав, а не планирам ни да вежбам, ме болат нозеве.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.628
    Допаѓања:
    109.029
    Неделно се препорачува да се изедат 2 јајца само, најголем извор на холестерол и триглицериди има во јајцето, од диетава префрли се директно на лекови против лош холестерол. Еден добар совет да ти кажам, пиј Омега3, тие некако може ќе ти помогнат да не го кренеш холестеролот до плафон, инаку сметај дека нема да можеш летово да го прогураш баш лесно, нема да можеш по жештиниве да поднесеш толку маснотии верувај ми. Прочитав мислам дека пиеш и оцет од јаболки, слободно продолжи бидејќи и тоа ќе ти помогне во борбата со холестеролот и триглицеридите. И јас сум запнала холестерол па холестерол, триглицериди, па триглицериди, ама верувај ми ако на овие години го закачиш верувај ми дека за 5 години нема да можеш лесно да се откажеш од него. ;)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Женски од денес јас почнав и да трчам покрај секојдневните вежби што си ги правам веќе 2 месеци наназад,а и исхраната видно ја променив јадам наутро полесна храна,некогаш и само краставичка и за ручек,а невечер не,но едно нешто не ми јасно минатат недела имав точно 60 кг,а оваа имав 56,за една недела ослабев 4 кила, некако ми е многу наеднаш. :?: дека претходно две недели ми требало за да ослабам едно до две кила. Битно слабеам :D

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Aбе луѓе цело лето сум била на 6 јајца CEKOJ ден, ништо не ми беше :D :D Hи X од Xолестерол, јас затоа не се плашам, ако приметам нешто лошо, одма ќе ја прекинам диетата.
    A тоа дека се штетни јајцата се уште 100% не е докажано :) :)

да да, пијам јаболков оцет,ете сега се напив :) :) Hе дај боже да ми се крене холестеролот, само 3 недели ќе ја држам, итно ми е да ослабам, значи ептен, ете не ми оди мене со грав грашак, ваљда дека сум 0 група :?:

11. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Хахахахахахахахахах :D
    Баш ме насмеа AngelOfArh. Јас на првото мерење се мерев со врвка и после ја мерев на метро и ми излезе приближна должина ма не и точна, а јас сакам точна. Баш утре ќе побарам и така ќе идам накај зелен пазар :)
    Ми текна една рецепта со јајца и јогурт/павлака/кисело млеко. Сигурно ја знаете. Едно јајце ептен ситно сецкано може дури и рендано на чаша или две јогурт или било кое од тие што ги набројав(или па колку да се покрие јајцето). Мх мх мх :P :lol:

12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Денес сум задоволна што успеав да издржам да не каснам благо и леб :)
    За појадок си направив салата од домати,за ручек една краставица и 4 компири варени,за вечера една краставица и 1 чаша јогурт :)
    Воопшто не чуствувам глад,значи ако се сака се се може :)
    А да почнав и да скокам на јаже :!:
    Не ми се брза да ослабам,а и немам многу за слабеење.Само ужасно сум разочарана од стрииве значи дерман да се немало :devil: :devil:
    Денес се чуствувам многу лесно,и не ми е така стомакот подујан :P

13. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2

e tocno e deka treba da vezbam,voopsto nemam kondicija i muskulite mi se oslabnati,a toa e samo od dieti oslabuvaj popravaj se,posle desetina minuti luge vezbanje a be ne mozam da disam gradi me bolat i sve,a vo spalna mi stoi tolkav cross trainer slicno kako orbitrek sigurno znaete,samo prasina sobira a se si se nadevam deka ke pocnam ama nikako...ama ili ke pocnam ili ke go frlam negde bar nekoja komoda ke si staam na negovo mesto :D

14. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2

dietava ne e losa,osven zelen caj sto ne mozam ni da go pomirisam stvarno i kafeav oriz sto nikogas ne sum ni probala ni videla iskreno,ama nema veza ke si zamenam so bel oriz,mora da isprobam,jas drzev tri dena dieta samo so miks od 2 lazici javorov sirup,pola limun isceden,malku lut crven piper i 200 ml voda pa ova kao pesna ke mi e,a plus mi se zgadi veke od veke od dvopek i vareni jajca ;) ....poz fala

На Witchy-style му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Ружица никој не започнал со повеќе од 5-10 минути вежбање.
    Постепено зголемувај го времето и ќе видиш како ќе се навикнеш. Иако јас си стојам на тоа дека за вртење на вакви справи како Орбитрекот и слични на него, не е потребна кондиција. Јас можам на него да вртам еден саат, а да истрчам не можам да издржам ни 3 цели минути. Готово, срцето мислам дека ќе ми излезе. Значи има огромна разлика. И немој во никој случај да си ставала комоди на местото на справата :D.

Јас продолжувам со мојот начин на исхрана. Денеска пукнав луѓе, не се издржуваше ептен жешко ми беше. Буквално ништо не ми се внесуваше во уста, па бев на салати и многу овошје цел ден. На орбитрекот издржав едвај само 25 минути и морав да се симнам, мислам дека ако останев уште 2,3 минути ќе се онесвестев на него од што ми беше спарно. И прееска на зумба бев. Толку од мене денеска, јас стварно не знам како ќе продолжам на орбитрекот на вакво време. Клима не се осудувам да уклучам после затната и укочена сум цела недела. :envy:

На lackygirl, RuzicaT и Trendafilka им се допаѓа ова.
  16. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    da taka e i fala za motivacijata.dosta se vadev so toa sto ete jas imam dve kerkicki sve kako okolu niv i mama nema vreme za sebe ama ne moram da si se vratam vo forma...5 min,5 ke mora da se razvrtam malku... sekako i so dietata zatoa sto bez dieta ne praam nisto...a kakva dieta drzis ti i kolku e efektivna

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па јас зашто навечер вежбам, преку ден прееска вежбав, како ми се сврте на орбитрејкот, ќе се онесвестев, на ова жешко, тешко иде вежбањето.
    A ај излези па и пешачи, колапс да ти се случи :(

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Кога сме веќе кај вежбањево, една другарка држеше диета, и не сакаше да вежба некои посебни вежби, вртење орбитреци, возење триста точаци и ово оно, и девојчево си минеше 2 часа дневно у соба, со гласна музика и денсање до потење. Имаше резултати. :D

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.584
    Допаѓања:
    9.706
    Да се приклучам на клубот вага-хејтачи. ]:)
    Две недели како ептен се пазам, дури чоколадо немам каснато! :!:
    По облеката се приметив дека има ефект, ама... доаѓам денес дома, се качувам на вага- 300грама полесна. Ми пукна филм, знам дека пмс ме тресеше ама не си дозволив ништо!
    Не се демотивирам, ама фак ју вага! :devil:

20. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Уф колку ми се мачни вежбиве, ми се смачи веќе вежбањево :(
    Ама не се откажувам..