(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008

Повеќе по облеката се гледа отколку по вагата. А бе жени... нас килажата ни варира зависно од циклусот... во ПМС имаме кило-две плус, водата ја задржуваме, сакале-нејќеле, тоа е. После завршување на менструација сме нешто полесни, за после како иде наредната, пак да собираме вода |(

Јас само на јогурт и супи сум од викендов, понекоја кајсија, краставичка и пиперка, за ручек јадам од она што му правам на малиов без јаки зачини и маснотии. И многу вода пијам, вежбањето ми се состои од шетање низ дворот (читај трчање по малиот приквечер), а дома тешко да вежбам, оти кога не спие малиот „вежба“ со мене :P , а кога спие, кујната ја средувам и му готвам. Башка немам некоја мотивација за јадење, ми фали најглавната физичка активност, ама ќе се издржи, нема друго.

На slavica999 и Noemi им се допаѓа ова.
  2. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    абе не да ја хејтам! незнам!! :@ :@
    јас се правам веќе 5 месеци па едвај се мрда, едвај !! :) ама ајде ќе биде се мотивирам по огледалото и по алиштата

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Добар ден :sun:

Испробав една тактика, морам да признаам повеќе ми се бендисува од претходнава. :D Порано вежбав ова време, таман, си го пуштав бојлерот од 13ч, до 14ч, се стоплено, спремна за бањање. А вака, и реков на мајка ми да ми го пушти кога ќе стане да се спрема за на работа, и таман ми го гаси кога треба да испадне.

И кога ќе станам (а во последно време спијам помалку неголи кога одев на факултет, чисто за пример, не можев да заспијам до 3 и пол, а станав во 15 за 10, свежа и наспана :| ), веднаш се качувам и веднаш вртам 1 час. На гладно додуша :D , ама поарно ми е вака. Многу поарно. Дека беше уште ладничко тоа време, можев да вежбам и без клима (многу битен момент, не ме скина тоа на П како обично) а да не спомнувам колку се препотив, имав такво како лигавче од пот. :rofl:

Плус правев и стомачни, ќе се лацнев дури. :rofl:

Сега си седам, си кулиркам, си грицкам малку лупен и непечен сончоглед и чекам да дојде време за ручек. :D Риба, супа од вчера и салата на менито. Туната ќе си ја поделам на два дела, да си вечерам пак.

На Artemission, ludoto19, minne-mouse и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Добар ден добри луѓе и од мене,
    јас и објавив војна на вагата, откако се качив на таа кај дечко ми пред некој ден и ми покажа скоро 2 кг повеќе. :o
    Ќе се онесвестев, знам, јасно ми е се', подуеност, неиспразнетост, внесена вода и храна во текот на денот, ама пак - демотивирачки влијае и покрај сите силни аргументи зошто таа проклета стрелка си игра така пакосно со моите (нашите) живци. :worried:

Па така некое време нема да ја играм вагата.
    Имам и јаженце за мерење во обем, а си ги имам и мерките фино лепо уште од ланскиот септември, почетокот на мојата слабеачка голгота, благодарение на Теди-мендо, она ме премери тогаш на времето, многу стручно и концизно. :hai: :P

Ама ни јажето не го играм повеќе, гледам само колку што е можно да ја смалувам количината на оброци, па макар и за лажица и две, и да го зголемам времето на орбитрек, бројката на стомачни и други ситни вежбички.

Па така, мерењето ќе се одвива на 2-3 недели. 41 ден сум на диета, малтене на половина и ќе ја истуркам до крајот.
    Времето на завршување на диетата ќе се поклопи со фотката сликана лани, токму пред сите диети во период од една година, па ветено е дека ќе ставам пред и потоа.
    Дури специјално за таа намена ќе се одм'кнам на истото место, во истите парчиња облека (кои нели, ќе висат на мене овојпат, надежно). :D

Патем, оваа тема ми дава навистина силна поддршка и мотивација. Сите девојки тука се за восхит, сите ваши различни проблеми врзани за и околу тежината ги чуватвувам блиски и свои, затоа што и јас ги искусувам на своја кожа. :)

На Sparks, Buttterfly, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  5. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Јас сум статус кво од последниот пат кога пишав, освен што успеав малце повеќе да ги подзацврстам нозете тоа е се.
    Сега сум поиздржлива на вежбиве, на почетокот за 5 мин испуштав душа но сега 45 мин издржвам некако :lol:
    Само ова стомачето ме нервира, не ми е многу големо но несакам да го имам бре, но изгледам сум осудена на него колку и да вежбам :(

6. Swatki4ko

Swatki4ko Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Значи невозможо е да се ослабе колку што ти е зацртано и после да не си вратиш барем пола од тежината што си ја изгубил ( јојо ефектот маме му е***)... ама со постојано вежбање мислам дека се се може....тоа подразбира секакви физички вежби во секој период од годината ...
    E ај тогаш со лесно нека ни е ;)

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Уште нешто што сигурно сте го знаеле - секогаш на една иста вага мерете се, на исто место поставена, со иста облека секојпат (ма што е до мене и голи може да се мерете), и секогаш во ист период од месецот. Само така ќе видите резултати. Јас одамна баталив вага оти се случувало во рок од пет минути да ми покаже пет различни вредности... па сега вие видете...

На Doozy, anabel-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Toa е поради подот, зашто не е рамен, на пример јас имам и дигитална и обична
    на дигиталната кога ќе ја наместам на подот. одма ми покажува 0.8-1.1 кг, зависи од позицијата, и после си ги одземам тие :) :)
    A додека со обичната вага си изгледа дека е на 0, ама нема врска :D

9. Freckles

Freckles Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Две недели како не јадам благо и леб и 3 симнати кила. Ќе треба уште време да пројде за да почне да ми се познава, ама задоволна сум од досегашниот резултат. Денеска посебно ме фати криза, ми се јаде чоколадно нешто не знам што да правам. :)
    Планирам кога ќе залади да тркнам до маркетот па да си купам она со фруктоза. Вкусно е?

На Doozy и portokalova им се допаѓа ова.
  10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Добро ми оди, добро. :rock:
    Си појадов утрово, пред саат време ручав три лажици пире со малце сиренце и половина домат, и вечер краставиче со солца, или една чаша млеко. :lol:

Еве сега ќе тркнам докај бабЕ ми, да и застанам на вагата. :sweat: :sweat:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Типично за деновиве пред менструација, стомаков, наааа, толкав, ко трудна се осеќам |(
    Јас немам вага, не се мерам, значи абер немам колку воопшто кила имам :lol: , ама си терам даље, и добро е што некако се навикнав да не јадам навечер. уствари, најчесто јадам околу 12, па после или млезгам нешто ситно, или лажам душа со салата, се давам во салата. И таман ми е, не сум се осетила нешто гладна :)
    Денес каснав една чинија посна зелка-манџа со кришка интегрален леб, и еве до сега немав гајле, сега отворив едно пакетче диносауруси со кечап :D , ехеее, до вечер ќе ме матат. Се надевам, апетитов да не ми стане правопропорционален со желбава за да се стегнам :lol:

Е сега сакам да се напијам едно Нескафе, ем благо, ем кафе, си велам дека сепак не е толку штетно, не сум внесла калории којзнае колку :?:
    Ај просветлете ме како беше страницата за броење калории, не мислам да бројам до грамче ама отприлика сакам да имам предвид колку јадам( да се тешам дека можам уште нешто да поткаснам де :lol: )
    И уште стомачниве, не ги правам овие два дена, додека да ми дојди, пошто ми влијаат на менструалниве болки и плус не сакам да ризикувам да ми задоцни :$

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  12. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

Истата мака како тебе! стомаков подуен треба да добијам, а апетитот на максимум! КАКО МИ СЕ ЈАДЕ БЛАГОООО :worried: цел тон чоколадо ми можела да изедам сега! Инаку за калориите ич не ги брои ни од прилика, не си скратувај од кафето или нескафето со шеќер, не внесуваш МНОГУ калории. Само избегнувај мрсно, пржено, БЛАГО, леб и ќе си дојдат резултатите полека. И не гладувај, ако ти се јаде јади си.... само здраво, значи салати, супа, житарици, такви работи :) Вака мој совет ти давам зашто кога се замарав јас со броење калории не издржував диета, а вака имам видливи резултати кога се замарам со здрава исхрана само :)
    поздравче!

На smile...100 и kate21 им се допаѓа ова.
  13. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Јас да си се пофалам - денес сум трчала за прв пат во мојов живот...
    Тргнав рано утрински од 6 ипол скептична дали и 100м ќе издржам и многу позитивно се изнендив кога истрчав 3,5км за 20 минути без паузи, ова за мене рекорд.
    Кондицијата ми била добра, изгледа ради орбитрекот. :^)

И дојдов до заклучок дека трчањето дефинитивно нема врска со орбитрек. На орбитрек сум вртела по 2сати без престан па не сум се изморила и исцедила ни пола колку од тие 20 минути трчање. Значи тежината на активностите неможи ни да се спореди. :shake:
    Сепак, ако немав вежбано редовно на орбитрек немаше шанси да истрчам толку.

Планирам да трчам секое утро по малку, добро се затегнува телово, ми фали уште малку и има да истраам докрај, а орбитреков ќе го вртам ради разонода и кондиција неколкупати неделно.

На kate21, Bright, anabel-a и 5 други им се допаѓа ова.
  14. smile...100

smile...100 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Јас правев диета пред 2 месеци која траеше 21 ден и ослабев 7 кг... :)

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Јас во моменти кога вагата не оди надоле, или уште полошо, стои во место (е ова иритира повеќе и од тоа кога оди нагоре, жими се :devil: ), ми иде да се откажам од се. Си викам, секако нема резултат, барем земи јади си како човек, напиј се нескафе кога ти се пие, јади си нормално за ручек, касни си ред чоколадо кога стои во фрижидер веќе цела недела, гајле ти е. :swear:

Ама па како за инат, баш за 2-3 дена, благодарение на чудото наречено дигестевен систем :D, се се исфрла надвор, и оп, се гледам полесна. И ајде пак, ти то можеш, ајде напни се... |( :rofl:

Алал нека ви е ако слабеете само со отфрлање на благо и леб и малку зголемување на физичка активност. Тоа значи дека многу лесно може да си го обликувате телото, а ако земете да вежбате, Плејбој-зајачици ќе станете. :D Јас за да одржувам килажа ги отфрлам тие намирници, само на крај краева... И јас сум човек, и мене ми се јаде гулаш со шпагети, а не само гулаш или само шпагети, (уште ги мислам, ќе земам кога ќе имам печурки, ќе ги издинстам со кромид како гулаш 8) ), и јас сакам некогаш да земам и да јадам десерт или сладолед или што знам. :D

И тако...
    Ме изнервира ова тунава, одвај 1/3 каснав, уф, ич не ми беше убава денес. Како што ми стои работава, мачката ќе ја вечера, а не јас. :lol:

На wolf4e и ludoto19 им се допаѓа ова.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Амори дузи ти туна најде на 1000 степени ли да јадеш :D Aу не сакам ни да мислам жими се :D :D
    Hего мене ми донесоа 20 кила домати, леле едни краставици, јас толкави во мојот 22 годишен живот немам видено, со тоа по глаа да те тресне чоек, потрес ќе добиеш.
    Oпремена максимално, сега вечерав, после 2 чаши јогурт и тоа е тоа

2 јајца и шопска за ручек и вечера, денес 4 ден, немам кризи, не ми е тешко, не ми е лошо, чоколадите колачите оддамна не ме предизвикуваат и тоа е тоа :)
    да се надеваме дека до 20ти ќе бидам на 56 кила, и ќе се радувам :D

дечко ми денес му е исто 4 ден одма -3кила, мајмун :doh:

На JuLleE, Bright, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    9.438
    Feminki eve vi sovet od mene ,ako sakate uspesno da slabeete pokraj balansiran nacin na ishrana,pijte i sok od kajsii mene mnogu mi pomaga ,sekoe licno simnivam do 10 kila ,epten e efikasen a i zdravo e.
    Jas doma go pravam sokot samo ne mu stavam premnogu seker i si slabeam ;) .
    Najbrzo ke vi se namali stomaceto.Vi posakuvam uspesno leto

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Епа така пишува, денеска и во четврток имам риба... :geek: Најпрактично ми е вака. Ами да земам па да пржам риба, кога ќе се распали тоа, кога ќе испопрскам се живо и диво, кога ќе испозамириса. :tmi: Уште чушки да земат дома да запржат и да се онесвестам од опојните ароми. :rofl:

А не сум се распрашала дали негде во градов има готова пржена риба, можда во Туш. Само оддалечен ми е едно саат време одење. За риба не одам толку далеку. :D

Дај некое кило патлиџанче, дома нема веќе, јас како правосмукалка сум. Сега си купив едно кило кајсии, таман за утре и задутре, ќе ги зобам како појадок. :D

Хермоса сестро, колку кајсии ставаш во сокот, како го правиш? Озбилно те прашувам. Тоа изгледа слабееш ради појавата нашироко позната како пролив :D , која ја добиваш од кајсиите. Или?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    другарками за еден месец ослабе околу 10 кг али не е тоа тоа значи она од мала си има проширени колкови и проширени цревца сега колку и да слабее конструкцијата на телото кје и остане иста.мада сега стомачето го затегна вежбајкји а диета држи само со тоа што леб не јаде само салатки и овошје и по некое парче торта.тоа е тоа

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    9.438
    Nikako,nemam proliv taman rabota.Znaci go pijam sokot za vreme na pojadok i navecer posle vecera najmnogu 3 casi sok na den,zavisno prema dietata koja ja odbiram.
    Pa kako sekoj domasen sok sto se pravi se pasirat kajsiite i se varat so kilo seker,na doza kilo kajsii.Toa e mojot recept Doozy