(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    Epa drushtvo zdravo, jas sum nova vo klubot "celulitki" ama i na forumov...chitajki gi skoro site mislenja i jas se naterav da si kupam masazer ( iako go imav pred 3 godini i go prodadov, zaradi toa shto mi zadavashe strashni bolki vo grbot), sega go zedov poradi ceelulit, koj za prv pat mi se pojavi....e sega iako nekolju od vas spomnaa deka go koristat i za stomak, me interesira, kolku ste sigurni, i dali ste se konsultirale so struchno lice ( ako mozam taka da go narecam, deka e bezopasnpo koristenjeto na relax&tone i na stomak, posebno koga imash dobieno????
    epten ke mi znachi informacijava:)
    p.s. inache denes mi e vtor den i imam napraveno 4 "tretmani" do sega, so anticeluliten krem, a i so talog od kafe , pa da vidime....

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вчера сум испешачила скоро 10км, два часа без престан шетав и според тоа имам изгубено за толку време 692.2080000000001 калории, плус вежбав на орбитрек 1 час.
    Се немам мерено, па за некој ден треба да и се качам на вагана иако не очекувам којзнае што за една недела. :^)

3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Eве ме мене, пак.

Појадував парченце лубеница и една тортичка од Винчини. :devil:

За ручек ќе смувам некоја салата со малце соја, и за вечера ќе пијам млекоУ. :emo:

Стомачето почна да ми се усисива. ^_^ :rofl:

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Here I am, again...
    Ух... овошјево ми се одмилува лека-полека... сабајле јадев резен диња и две кајсии, одвај ги изедов. Ич не го сакам овошјето, ама наместо благо (читај сладолед :sweat: ) ми е.
    За ручек едно пилешко копанче (од ручекот од малиот - ориз со копанчиња) и малку салата од краставица и патлиџан.
    За вечера - хммм... јогурт ќе биде најверојатно. А цел ден пијам многу вода, и едно турско кафе со млеко без шеќер (од кафето не се откажувам).

Се чувствувам полесна, ама не оди слабеењето лесно како што одеше пред неколку години. Ќе мора физички повеќе да се активирам, се мислам дали со вежби во фитнес центар со инструктор, или пак трчање и активно пешачење. Во секој случај, имам малку повеќе стомак од што сакам, ама бременоста си го направи своето...

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Пак го расипав Орбитрекот. :fubar: 10 минути извртев, се распадна десната страна. Се ми изгледа на сервис ќе треба да се носи.

Како и да е, сабајлево читав нешто за кардио тренинг со висок/низок интензитет. Малку прогуглав, и многу се задоволни од ова, топело многу масти, не е потребно да се вежба долго време зошто и од малку се раздвижуваш и слично. Како порачано, Орбитрекот ми се расипа, и викам ај ќе го пробам ова, секако би да вежбам нешто.

http://www.youtube.com/watch?v=_Ov-lSkp ... ure=relmfu

Значи јас сум презадоволна! Мислам дека и вас ќе ви се бендиса. И видеата се јасни, концизни, без музики и глупости, си пуштам Антена и е петка.

Успеав да извежбам до 12 минута, не можев повеќе, ни втора рунда не ја завршив до крај, а се препотив како после саат време на Орбитрек. Потоа земав правев стомачни, па се тегнев, се на се, денешното вежбање се сведе на околу 40тина минути. Сега сум како преродена, многу убаво се изнарипав. :D

И ај се мислев прво да си ќутам, се исповедав само кај одбрани луѓе, ама ај. Може ќе му помогне на некој. :rofl: Вчера шизнав, во се изгледав како слон и не испаднав на кафе оти во ништо не се бендисував (да да, и Дузи што е прилично стабилна забегува на моменти :D ) и земав го купив купонот од Групер, тој 14 третмани за слабеење и затегање, во вредност од 1800. Последен момент, неколку часа пред затворање на зделката. Во сабота ќе одам, закажав. :rofl: Донт џаџ! :!:

Знам, знам, го читав на Лилит постот околу козметичките третмани, ама вие не знаете колку сум шизната оти не слабеам. :D Не очекувам дека ќе ме стопат, очекувам мало затегнување, онака, за мотивација плус. Ќе ви кажам што станало. :geek:

На simoncelicius, Christyn, Chica.Loca и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Аииии... супер е клипчево, го изгледав набрзинка, со скокање што би се рекло :D ... ај ќе си го пуштам да си повежбам... убаво ќе ми дојде, и се надевам дека ќе ми премине во навика :)
    Имам куп антицелулитни креми и масажерот, белки и тоа ќе има ефект малку.
    Дузи, за тие третмани, може супер се, ама се е до организам. Моја роднина одеше во Силуете на времето (пред 10тина години), се стопи, ама не само што ја тинтраа таму, туку и дадоа и некој режим на исхрана. Ама после, пак си ги врати килограмите. Мислам дека тоа е до човекот, ако не се пазиш и откако ќе ослабеш, џабе ти е. Во секој случај, супер зделка имаш, па искористи ја.

7. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Дузи, ова видеово треба да се прави два пати? :D

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    http://www.kurir.mk/republika/skopje/76821-Od-deneska-besplaten-fitnes-za-site-skopjani

Од денеска бесплатен фитнес за сите скопјани

Бесплатните фитнес часови на отворено ќе се одвиваат на градската плажа Парк на кејот на реката Вардар, секој четврток во текот на летниот период со времетраење од еден час. Часовите по зумба, фитнес и аеробик ќе ги изведуваат искусни фитнес инструктори од студиото „Топ Форма“.

Овде ќе можете да се дружете сите заедно :D

9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Е, па затоа и го земав, оти другите што ги гледав, прилично скапички беа. Додуша отпосле може си помислив малку дека избрзав и слично :?: , треба на жешко да одам, па со автобуси да се возикам, ѓавол и пол ќе ме фане сосе патни трошоци... ама па 7 пати треба да одам до Скопје и да се вратам, една недела ќе се издржи. Пак ќе речам, не очекувам чуда, ама дека имам за топење, имам, така да, веројатно барем НЕШТО ќе се стопи/затегне/растегне. :D

Си давам фора до крајот на јули со овој режим на Цеца што го имам дома, ако не бидне ништо, си барам нутриционист и ќе одам таму. Дали пак кај неа или кај Тања, не е битно, битно ова на психа ми мава. Можда и ради тоа не слабеам, премногу се опседнувам. |(

А Џинџер не бре ова двапати, ќе те мавне срце ова двапати :rofl: , имаш гледај Раунд 1, Раунд 2... Јас ни втората не ја извежбав, немав сила, до 12 минута и капут. Видов и други вежбички има, утре овие ќе ги вежбам, ми се бендисуваат. :wasntme:

10. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Ти пишува на почетокот на видеото 2 Rounds, значи имаш две рунди, ако сакаш ти можеш и два пати да го правиш ама нема потреба :)

Иначе и јас ќе го пробам ова зошто ми се расипа Орбитрекот и мене :( . Вчера трчав ко будала низ дома и одвај издржав 20 минути, па ај денес ова да го пробаме :D

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Doozy и јас ги најдов овие вежби пред некое време, ги симнав повеќето видеа од youtube и ги ставив на УСБ демек во дневна на поширок простор и плус на ДВД да ги гледам, ама не ми ги пушташе и се разочарав. Сега барам чаре, да ги конвертирам некако па планирам и јас да ги правам, имаат премногу виедеа и сите ми изгледаат супер. Тука ги има сите.

Имаат и книга со одреден програм за вежбање "Fitness Blender’s 8 Week Fat Loss Program to Lose Weight & Tone Up Fast" за правилно комбинирање на вежбите и се мислам да ја купам деновиве. Се плашам само да не биде и тоа некоја пропала инвестиција зошто нема да биде првата книга со вежби што сум ја купила, а останала нечепната.

Што се однесува за моето слабеење/затегнување во моментов е на статус кво така што би избегнала да пишувам било што да не ве демотивирам. Ќе се пофалам кога ќе има за што.
    :(

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Јао Дузи колку ти се добри вежбиве :sweat:
    Жива вода сум луѓе ^_^
    Немам сила повеќе ]:)
    Иначе по цел ден само салати јадам,немам дома вага,но и немислам да се мерам за да не се разочарам :)
    Но ефектот мислам дека се забележува во огледалото :)
    Се чуствувам секси,откако почнав со ваков режим...
    Можеби немам ни С од секси али битно е да се чуствуваш супер во своја кожа :)

На Doozy и Artemission им се допаѓа ова.
  13. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Море Дузо, да те прашам нешто, ти мене планираш да ме убиеш? :D
    Ова беа најдолгите 20 минути од мојот живот :D . Не знам како издржав. Остај овие што ги извежбав, после земав нови да вежбам, дали до пола стигнав и на крај некои 10тина минутки трчав напред назад.

Престанав да трчам зошто почна да ми се повраќа, да ми се превртува желудникот, ама во права смисла на зборот, се прашувам од што може да е?

Како и да е фала ти Дузе за вежбиве, од утре за секој дел од телото ќе правам ако не папсам :D .
    Сеа си се истуширав, се напив чашка јогурт и се осеќам феноменално. Ќе го издржам денов на лубеница и ролатчето од Винчини од сабајле што го изедов, па вечер малце пуканки на Прометеј.

Добро било да се вежба бе :muscle: :D

14. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Eве ме и мене :)
    Почнав да возам активно велосипед, аеробик дома и плус 20 тина минути трчање низ игралиште. Ама некако тешко оди се во еден ден, па си комбинирам ]:)

Сега се опседнав со вагата и не се качувам цела недела на неа , за да не се демотивирам :lol:
    По трчањето приквечер, си доаѓам и кога ќе се предоблечам ми се чини стално дека сум ослабена ејјј :D
    Каков парадокс, а ? :D

Како што кажав и не ми е важно за килограмите туку да се зајачам. Си велам да си измерам јас точно димензии и да видам колку ќе намалам на крај на лето најубаво ќе е .

Патем си најдов едни убави фармерки во гардеробот кои подолго ги немав облечено, па гледам салото од нозете ми се излева. Цел ќе ми биде да сум таман, ноџиња слаби стомак јок ! Отидов на аеробик , па пишиме резултати наредните неколку дена ако има подобрување :)

15. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Абе се немам убоо благо најадено со денови, не можам да мислам, гледате одма у забуни паѓам. :rofl:
    Е ај, и јас после ќе се запотам со вежбиве.. 8)

16. elizabethsuon

elizabethsuon Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    15

Прикачени фајлови:

• rCJ36.jpg
      rCJ36.jpg
      Големина на фајлот:
      31,2 KB
      Прегледи:
      232
    На Buttterfly, anabel-a и Lux им се допаѓа ова.
  17. elizabethsuon

elizabethsuon Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    15

Прикачени фајлови:

18. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Уфффф ама сум се најала шопска салата :lol:. два тањира полни ама баш убаво ми дојдоа после возење точак на ова топлово. И за крај си го измацкав тоа остатокот што остана од салатата со една кришка леб. Нели не треба ништо да се фрла :P :D

19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ле - ле, сум цркнала од вежбава на Дузи. :o
    Абе гледам ја кардио, ама 17 минути малку ми се видеа, ја научена на зумбине по саат време си викам ова мед и млеко, ама на 8ма минута таму коа сум се забрефтала, су се уздишала, па на крај кога завршив нозе и раце ми се тресеа, незнам како успеав по туш да влезам. :D
    17 минути, ама ко 117 да сум вежбала. :D

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Тоа е знак дека вежбањето било ефикасно. Уште малку нека се позаладит и ќе ја проба вежбата на Дузи.