1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Леле луѓе, ја држам ун 11 дена, и вежбам секој ден и само сум 3 кг ослабена ;( ... се нервираммм, неможам да издржам, си мислев повеќе ќе сум ослабена се разочарав в крај :@ :@ :@ :@ ;( ;(

2. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.139
    3 кила за 11 дена е малку?
    Дај не претерувајте, не знам што сакате вие за 20 дена да симнете 10 кила?
    Здраво слабеење е умерено слабеење, добро ти оди продолжи така

На JuLleE, lackygirl, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Јас имам уште 20 кила за симнување, неможам да се поднесам, некому 3кг му изгледа многу а јас воопшто не се осеќам како тие кг да ги нема од мене, не чуствувам промена ни сантим во облеката :( ... а премногу стрикно се држам до диетава, досега ја немам прекршено... и вежбам урлам секој ден по 1 сат...ми се плаче, очајно сакам да ги тргнам овие килограми од мене до септември ;(

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    @Marbella, не се разочарувај па ти така лесно, не си ги качила тие 20 преку ноќ, нема ни да ги симнеш преку ноќ.
    Супер ти оди, 3 кг за 11 денови, јас со УН првите 15 или 17 денови не симнав ни грам. :(
    Па не ја прекинав, еве ме, се ближам до 50тиот ден од диетата и одлично оди.
    Не кревај раце така лесно, не се фрустрирај, полека, без нервози, олабави ја психата, тргни ја вагата, не ја користи некој ден, продолжи со вежбање и уживај си.
    Јас моите 20 килограми вишок ги расправам од ланскиот септември, ме мрзи да ја оправам сега детално мојата диеталска голгота, |( ама со последниве 6-7 за симнување, ќе ме фати точно една година како се оправам со 20 килограми.
    Вие сакате за 1 месец малтене, па не оди... бидете малку реални. :?:

На JuLleE, lackygirl, Ammy.Lee и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Еве ја, кај си ма Сесилија? Си најдов тегчиња. :P :rofl:

Земи си ги, не ми требаат :smoke: , и онака не можев ко човек да седам на газот цела недела. А гледам и цела Фемина кенка и оди на криво и лево. :D А, бе, ако треба за тебе и на шишињата Роса со песок внатре ќе пишеме Сесилија (C), проблем ли е. :D

На темава, имам сила за трчање и ми фали вежбањето. :( Сега пак морам да одам да си земам сукњи за кратење, иначе право од автобус, накај Прилеп ќе фанам со трчање.

Дополнителна информација, мевот ми е смален. Дали од жешкото и секојдневното траќање наваму натаму, дали од режимот или од третманите, еден Господ знае. И приметив дека колку повеќе се замарам, толку повеќе ништо не бидува. Затоа, ќе гледам да не ве читам, да не мислам на тоа, олабавувам психа, не забегувам веќе и да видиме дали тоа ќе вроди со ефект.

Едит- еве ја и Трендафилка со истиот совет. :rofl:

На sesilija и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Дузи што ти бараш накај Прилеп?
    Ако мислиш за на пивофест,тогаш заборави на режимот едно добри 4 дена :D
    Нема да одолееш на мирисот од скарата :!:
    Џинџер да се надеваме дека ќе има резултати во блиска иднина,како и да е не се откажуваме :)
    Лилит ја има во поголемите маркети таа кокосова вода? :^)
    Едит:Си ма‘нав една најголема краставица нелупена :tmi: ,сега одам да вежбам :hai:

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Јас пред 2 години симнав 10 кг. ама во период од фебруари до јуни некаде и бев 54-55 кг. Без физичка активност. Диетата ми беше слична на УН, само што за вечера јадев само салата. Една година ја одржував килажата и после се здебелив 5кг. и баш супер бев зошто со 55 кг преслабо изгледав. Арно ама дојде матура и учење па си накачив уште 5. Така што мислам дека здраво слабееш и сосема доволно е за помалку од две недели да си 3 кг ослабена.Можеби сега не забележуваш промена,ама ќе видиш по облеката за уште две недели. Не се откажувај. Само продолжи така,одлично ти оди. :)

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    162.910
    Има,има,како нема,од струмичките кокоси тоа! :D
    Нема бе кај нас,јас дома си правев нешто! :D

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Јас си го најдов лекот за мене :| Тврдо рмбање :D Баш сакам да се измерам да видам колку сум ослабната, најмногу сум среќна што доста ми се познава во лице и не сум онаа топка во фаца што бев пред два месеца :D
    сите од Америка се враќаат поправени јас манекенка :rofl: :rofl:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.003
    Лилитке смеј се ти, мајка ми у моето славно јужно гратче израсна банани и урми, и тоа вистински, да не зборам јапонски мушмули, лимони, портокали, мандарини и уште еден куп други медитерански овошки и зеленчуковци :rofl:

11. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Доручкував мусли,па правев вежби за стомак,па ручав таратур па после пица ( :sun: ) ,и после накај 5 ипол каснав сладолед,и сега вечерав две кришки со џем од капини,и чаша млекцееее. :D
    e многу здрава исхрана денес,шо да ви кажам. |(

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    :rofl:
    Не сме се разбрале.

Планирав да одам за Пивофест, ама не одам. На Лепа Брена гревој да правам, нема, не рмбам ко коњ да одам таму да локам пиво. А ќе ме набуцкаат, а ја таква, одма се набуцкувам, вака седи си трај си дома.

Мислев накај Прилеп зш кај што планирам да трчам е локален пат по кој се испаѓа на автопатот за Прилеп. :rofl:

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    http://sky.mk/life/26295.html?task=view
    Женски еве како и секогаш доказ дека не треба да се изгладнуваме,туку само да избереме правилна исхрана и да сме физички активни што повеќе подобро за нас. Така да не гладувајте бидејќи тоа не е нормално за организмот.Тој си бара се ,но :!: во умерена количина секако. И месо дури иако знам дека не се препорачува,но пак ќе кажам во одредени количини се е убаво за организмот.
    Јас вечерва праев кардио на Doozy да си здрава и жива се преродив со вежбите :bow: :bow: и за стомак плус.За доручек каснав едно лепче слабо ,морав дека излегов на жешково |( ,за ручек турлитава,значи мноогу зеленчук,а за вечера една кајсија и половина краставичка. :)

На Doozy, anabel-a и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ја лубеница се накркав едно 4-5 парчиња прееска и сега да се домочам неможам, 3 пати мочав од тогаш и пак ми се моча. :rofl: :lol:
    Па денеска може да се рече дека бев на (скоро) овошен ден, освен што изедов едно ресанче, четврт виршла и капучиното.
    Вежбине што ги постирав ги правев и едно 60 степ ап на клупа направив. :rofl:
    Па доста е за денес. :geek:

15. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Моментално чекам да зоврие вода, па да истурам едно пакетче кокос.
    Малку сум скептик околу ова, ама не сум жива ако не пробам :rofl:
    Вчера кога ве читав мислев дека варите кокосов орев и ја додавате и водата што е внатре во него, ама вака е дефинитивно полесно.

Поради шеќерната паста, побарувачката на шеќер одамна е зголемена, сега се очекува да се случи истото и со кокосовото брашно.
    Газдата на Макс Струмица ни на сон не сонил дека толку ќе му се зголеми продажбата :D

На JuLleE, LivingGlam и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    И со мали измени денес, успешно помина мојот појадок.
    Изедов пола кроасан и еден ред чоколадо, и се прејадов. :x

Ручекот ќе ми биде компирче со ориз и супа.

И за вечера ќе мавнам една чаша јогурт, доста е. :^)

Него глем мешко ми се собира се повеќе и повеќе, ајде, ќе биде работава. :wasntme: :rofl:

На Shery и anabel-a им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.208
    Допаѓања:
    258.567
    Кога ве читам ми иде да си бапнам една жешка.
    Браво девојки, вежбате, диети, режими, а јас, јадната, во сладолед се претворив.
    Дневно по еден макар. А ретко на еден останувам.
    Пици и слични ствари на мени :tmi: . Ко гладните од африка сум, сал јадам :x .
    И на плажа сите слаби и затегнати, а јас раскашавена како зимскиот снег :devil: .
    Од септември планирам, со аеробик, протеински шејк и диета да се ставам во ред.
    Таман за зимото. Не сум нормална знам, сите во лето слабеат, а јас во зима ^_^ .
    Ама сега немам инспирација, башка со гости сум и стално сме на вечери.
    Е они пици, јас трева ли да јадам :^) . Не оди така :!: .

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас денес слабо со кардиово. Една рунда и 50 стомачни.
    Не сум некако расположена, се изнервирав денес, башка многу ми е жешко. У секој случај дадов се од себе. Утре ќе појадувам овошје дефинитивно, и ќе си зготвам нешто најверојатно.
    Ќе излезам од сабајле да попешачам колку-толку, и ќе вежбам повеќе од денес.

Вечерата од утре ќе биде чаша јогурт, и така..
    Во недела планирам малце да се прочистам, па ќе појадувам овошје и ќе бидам цел ден на вода или евентуално некоја зелена салата ако ептен не се додржуе, оти жешково заебана работа е, не ми е баш верно за прочисталки вакви. Можеби понатака некоја поцврста од оваа, за почеток една со зелени салати.

И така...

О, ќе заборавев. Решив до наредната среда да не се гледам у огледало, си имам едно малечко за лицето.
    Подобро се чувствувам така. :emo:

20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Ќе ги вратиш одма, џабе ти е верувај. Не пробувај со вакви диети, ништо не правиш.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.