(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Леле луѓе, ја држам ун 11 дена, и вежбам секој ден и само сум 3 кг ослабена ;( ... се нервираммм, неможам да издржам, си мислев повеќе ќе сум ослабена се разочарав в крај :@ :@ :@ :@ ;( ;(

2. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.149
    3 кила за 11 дена е малку?
    Дај не претерувајте, не знам што сакате вие за 20 дена да симнете 10 кила?
    Здраво слабеење е умерено слабеење, добро ти оди продолжи така

На JuLleE, lackygirl, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Јас имам уште 20 кила за симнување, неможам да се поднесам, некому 3кг му изгледа многу а јас воопшто не се осеќам како тие кг да ги нема од мене, не чуствувам промена ни сантим во облеката :( ... а премногу стрикно се држам до диетава, досега ја немам прекршено... и вежбам урлам секој ден по 1 сат...ми се плаче, очајно сакам да ги тргнам овие килограми од мене до септември ;(

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    @Marbella, не се разочарувај па ти така лесно, не си ги качила тие 20 преку ноќ, нема ни да ги симнеш преку ноќ.
    Супер ти оди, 3 кг за 11 денови, јас со УН првите 15 или 17 денови не симнав ни грам. :(
    Па не ја прекинав, еве ме, се ближам до 50тиот ден од диетата и одлично оди.
    Не кревај раце така лесно, не се фрустрирај, полека, без нервози, олабави ја психата, тргни ја вагата, не ја користи некој ден, продолжи со вежбање и уживај си.
    Јас моите 20 килограми вишок ги расправам од ланскиот септември, ме мрзи да ја оправам сега детално мојата диеталска голгота, |( ама со последниве 6-7 за симнување, ќе ме фати точно една година како се оправам со 20 килограми.
    Вие сакате за 1 месец малтене, па не оди... бидете малку реални. :?:

На JuLleE, lackygirl, Ammy.Lee и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Еве ја, кај си ма Сесилија? Си најдов тегчиња. :P :rofl:

Земи си ги, не ми требаат :smoke: , и онака не можев ко човек да седам на газот цела недела. А гледам и цела Фемина кенка и оди на криво и лево. :D А, бе, ако треба за тебе и на шишињата Роса со песок внатре ќе пишеме Сесилија (C), проблем ли е. :D

На темава, имам сила за трчање и ми фали вежбањето. :( Сега пак морам да одам да си земам сукњи за кратење, иначе право од автобус, накај Прилеп ќе фанам со трчање.

Дополнителна информација, мевот ми е смален. Дали од жешкото и секојдневното траќање наваму натаму, дали од режимот или од третманите, еден Господ знае. И приметив дека колку повеќе се замарам, толку повеќе ништо не бидува. Затоа, ќе гледам да не ве читам, да не мислам на тоа, олабавувам психа, не забегувам веќе и да видиме дали тоа ќе вроди со ефект.

Едит- еве ја и Трендафилка со истиот совет. :rofl:

На sesilija и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Дузи што ти бараш накај Прилеп?
    Ако мислиш за на пивофест,тогаш заборави на режимот едно добри 4 дена :D
    Нема да одолееш на мирисот од скарата :!:
    Џинџер да се надеваме дека ќе има резултати во блиска иднина,како и да е не се откажуваме :)
    Лилит ја има во поголемите маркети таа кокосова вода? :^)
    Едит:Си ма‘нав една најголема краставица нелупена :tmi: ,сега одам да вежбам :hai:

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Јас пред 2 години симнав 10 кг. ама во период од фебруари до јуни некаде и бев 54-55 кг. Без физичка активност. Диетата ми беше слична на УН, само што за вечера јадев само салата. Една година ја одржував килажата и после се здебелив 5кг. и баш супер бев зошто со 55 кг преслабо изгледав. Арно ама дојде матура и учење па си накачив уште 5. Така што мислам дека здраво слабееш и сосема доволно е за помалку од две недели да си 3 кг ослабена.Можеби сега не забележуваш промена,ама ќе видиш по облеката за уште две недели. Не се откажувај. Само продолжи така,одлично ти оди. :)

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.356
    Има,има,како нема,од струмичките кокоси тоа! :D
    Нема бе кај нас,јас дома си правев нешто! :D

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Јас си го најдов лекот за мене :| Тврдо рмбање :D Баш сакам да се измерам да видам колку сум ослабната, најмногу сум среќна што доста ми се познава во лице и не сум онаа топка во фаца што бев пред два месеца :D
    сите од Америка се враќаат поправени јас манекенка :rofl: :rofl:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Лилитке смеј се ти, мајка ми у моето славно јужно гратче израсна банани и урми, и тоа вистински, да не зборам јапонски мушмули, лимони, портокали, мандарини и уште еден куп други медитерански овошки и зеленчуковци :rofl:

11. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Доручкував мусли,па правев вежби за стомак,па ручав таратур па после пица ( :sun: ) ,и после накај 5 ипол каснав сладолед,и сега вечерав две кришки со џем од капини,и чаша млекцееее. :D
    e многу здрава исхрана денес,шо да ви кажам. |(

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    :rofl:
    Не сме се разбрале.

Планирав да одам за Пивофест, ама не одам. На Лепа Брена гревој да правам, нема, не рмбам ко коњ да одам таму да локам пиво. А ќе ме набуцкаат, а ја таква, одма се набуцкувам, вака седи си трај си дома.

Мислев накај Прилеп зш кај што планирам да трчам е локален пат по кој се испаѓа на автопатот за Прилеп. :rofl:

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    http://sky.mk/life/26295.html?task=view
    Женски еве како и секогаш доказ дека не треба да се изгладнуваме,туку само да избереме правилна исхрана и да сме физички активни што повеќе подобро за нас. Така да не гладувајте бидејќи тоа не е нормално за организмот.Тој си бара се ,но :!: во умерена количина секако. И месо дури иако знам дека не се препорачува,но пак ќе кажам во одредени количини се е убаво за организмот.
    Јас вечерва праев кардио на Doozy да си здрава и жива се преродив со вежбите :bow: :bow: и за стомак плус.За доручек каснав едно лепче слабо ,морав дека излегов на жешково |( ,за ручек турлитава,значи мноогу зеленчук,а за вечера една кајсија и половина краставичка. :)

На Doozy, anabel-a и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ја лубеница се накркав едно 4-5 парчиња прееска и сега да се домочам неможам, 3 пати мочав од тогаш и пак ми се моча. :rofl: :lol:
    Па денеска може да се рече дека бев на (скоро) овошен ден, освен што изедов едно ресанче, четврт виршла и капучиното.
    Вежбине што ги постирав ги правев и едно 60 степ ап на клупа направив. :rofl:
    Па доста е за денес. :geek:

15. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Моментално чекам да зоврие вода, па да истурам едно пакетче кокос.
    Малку сум скептик околу ова, ама не сум жива ако не пробам :rofl:
    Вчера кога ве читав мислев дека варите кокосов орев и ја додавате и водата што е внатре во него, ама вака е дефинитивно полесно.

Поради шеќерната паста, побарувачката на шеќер одамна е зголемена, сега се очекува да се случи истото и со кокосовото брашно.
    Газдата на Макс Струмица ни на сон не сонил дека толку ќе му се зголеми продажбата :D

На JuLleE, LivingGlam и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    И со мали измени денес, успешно помина мојот појадок.
    Изедов пола кроасан и еден ред чоколадо, и се прејадов. :x

Ручекот ќе ми биде компирче со ориз и супа.

И за вечера ќе мавнам една чаша јогурт, доста е. :^)

Него глем мешко ми се собира се повеќе и повеќе, ајде, ќе биде работава. :wasntme: :rofl:

На Shery и anabel-a им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.308
    Допаѓања:
    259.456
    Кога ве читам ми иде да си бапнам една жешка.
    Браво девојки, вежбате, диети, режими, а јас, јадната, во сладолед се претворив.
    Дневно по еден макар. А ретко на еден останувам.
    Пици и слични ствари на мени :tmi: . Ко гладните од африка сум, сал јадам :x .
    И на плажа сите слаби и затегнати, а јас раскашавена како зимскиот снег :devil: .
    Од септември планирам, со аеробик, протеински шејк и диета да се ставам во ред.
    Таман за зимото. Не сум нормална знам, сите во лето слабеат, а јас во зима ^_^ .
    Ама сега немам инспирација, башка со гости сум и стално сме на вечери.
    Е они пици, јас трева ли да јадам :^) . Не оди така :!: .

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас денес слабо со кардиово. Една рунда и 50 стомачни.
    Не сум некако расположена, се изнервирав денес, башка многу ми е жешко. У секој случај дадов се од себе. Утре ќе појадувам овошје дефинитивно, и ќе си зготвам нешто најверојатно.
    Ќе излезам од сабајле да попешачам колку-толку, и ќе вежбам повеќе од денес.

Вечерата од утре ќе биде чаша јогурт, и така..
    Во недела планирам малце да се прочистам, па ќе појадувам овошје и ќе бидам цел ден на вода или евентуално некоја зелена салата ако ептен не се додржуе, оти жешково заебана работа е, не ми е баш верно за прочисталки вакви. Можеби понатака некоја поцврста од оваа, за почеток една со зелени салати.

И така...

О, ќе заборавев. Решив до наредната среда да не се гледам у огледало, си имам едно малечко за лицето.
    Подобро се чувствувам така. :emo:

20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Ќе ги вратиш одма, џабе ти е верувај. Не пробувај со вакви диети, ништо не правиш.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.