1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Денес на моето мени-половина краставичка-го убив годинава од јадење |( :D
    За ручек-пиперки пржени со јајца и домати,ние ја викаме паштета овде и мммммммм многу е вксно,а не е калорично :!:
    Вечера-ништо :x
    Уште час ќе вежбам вежби за стомак,нозе и кардио,па после најверојатно ќе пешачам.Доста е за денес мислам :^) :?: :D
    Женски да ве прашам патем,јас првиот ден имам големи болки ко ќе ми дојди тетката и не знам дали да вежбам тие ден,два :?: видов дека некои вежбате,па што мислите за тоа? :D

2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Чим имаш болки одмори малце, да не ти се ствара мачнина, и онака е жешко. Попешачи си и одмарај два дена. И глеј да не те натера тетката да се фатиш за благото. ]:)

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Ноќеска на полноќ сум вртела орбитрек како нетачно детенце, а он си крцка, се тресе од оваа снага која го јава :D луѓенца малку оф топик, ама дај кажете се продаваат ли некаде оние шрафови кои ги спојуваат педалите, такви ко шестоаголни, и каде се продаваат клучеви такви специјални (јас ги изгубив оригиналните) |( , има ли на пазар, малку да го оправам и затегнам, оти ќе го поебам скроз вака. :(

Нејсе, свртев 25 минути во жешкото, 3x30 стомачни, се наклокав вода и легнав.

Денес среда, а среда и недела обично паузирам по некоја логика.
    Наредните 4 денови по гости, ама физичката активност ќе ја заменам со најубавото уживање на свет - пливање. ^_^
    Радости сум.

Поздрав и поддршка до најупорните диеталки, Јуле да не ми се нервира многу многу, еве ви една тајна - не и требаат повеќе од 3 кг за симнување, џабе се живцира толку :)
    Ќе се вратам за 3-4 денови, се надевам нема да има некои огромни гревови за исповед, :D ќе се потрудам да го одржам чесниот диеталски збор.

Инаку првите 2 денови со добиено одбегнувам да вежбам, евентуално некои полесни вежбички на топката и истегнувања, оти па умереното вежбање ги намалува менструалните болки. ;)

На anabel-a и ilipili им се допаѓа ова.
  4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    аааааа никако, скарани сме со благото :x вака ќе ја запечатам устата за да ако ми се пријади да не јадам :D Режимот ќе си го терам како шо го терам ама првиот ден,па и вториот можи нема да вежбам и трчам :) и да :tmi: ќе абораев браво за тоа што стомачето полека ти се намалува :clap: ајде само напред :rock:

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Трендафилка- такви штрафови има во секоја железара ;) .
    Мене ми падна едната педала (или како и да се вика) и потоа ставив нов штраф и сега немам гајле.
    А тоа што ти крцка можеби е знак дека треба да го подмачкаш каишот внатре :!: .

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Кога ќе дојдам да пишам во темава се осеќам како во исповедалница :D.
    Денеска јадев супа од зеленчук, многу салата, за доручек стандард овошје ќе терам овој и наредниот месец.. И после доооооооооооолго време се почастив со еден сладолед таму кај 5 саатот. 30 минути издржав на орбитрекот, повеќе мало сутра на времево. Со климата реков сум скарана, а на ,,суво'' не се вежба подолго. Чиниш ќе колабираш :(.

И така :emo:

7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    http://www.livestrong.com/myplate/

Повелете една страничка на која може да си забележувате што сте јаделе денес и колку калории сте си внеле. Мене ептен ме бендиса. Може некој ја има споделено, ама у секој случај. :wasntme:

8. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    I'm back on track! После интензивното трчање наваму-натаму овие 2-3 дена, денес си најдов време, па си се почастив со 70 минутно вежбање :D .
    И да ви го кажам интересното. Јас таква препотена одам накај купатило да се избањам, кога нема вода :D . На крај мојата луда глава одлучи да се бања со ладна вода. Ова дефинитивно беше најбрзото бањање во историјата :rofl: . Смрзнав од глава до пети, ама затоа мускулите не да ми се опуштија :D . Сега ме фаќа напад на смеа додека си го пијам врелото чајче за да се згрејам :rofl:
    П.С. Не се секирајте одма јас се напив витамин ц и бе комплекс, нема да настинам :rofl:

Како и да е, денес јадев многу лајт, а сега не ми се ни јаде. Можеби ќе каснам нешто минимално, ама не верувам. Уф леле одвај пишувам, вежбиве ме преморија, можам комотно да си заспијам :yawn: .

Инаку еве ги вежбите што ги правев:

http://www.youtube.com/watch?v=nNe1p2uPt_g

http://www.youtube.com/watch?v=uB_ejT_DgUM

http://www.youtube.com/watch?v=m8AkyDAiRXo

На danniela5 и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Си скокав на јаже денеска и секако правев вежби во двор. Поубаво е на отворено. Само едно ми е криво што не отидов да трчам по кеј денеска. Утре ќе морам да надокнадам освен ако не отидам на гости.
    Како и да е уште две кила ги смачкав деновиве. Ајде уште 10 кила и таман ќе сум си :D

10. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Ајде сега прочитај го она што си го ведила дека ќе го направиш за денес и признај си себеси не мора на нас колку од тоа што о вети фчера го направи денес.
    Да не ме сватиш погрешно не те критикувам туку поентата ми е се почнуваме од утре а кога ќе дојде тоа утре, оставаме за наредниот ден. Значи немојте да се оптоварувате со вежби особено во овие пеколни денови особено ако досега не сте го правеле тоа летото никако не е добар период за почеток на такви активности. Треба да знаете дека вежбите нема многу да ви помогнат доколку обилно се храните, намерно не велам неправилно бидејки ретко кој може да си дозволи да јаде по некоја нутриционистичка рецепта, затоа што пред се тоа многу кошта. Значи не се оптоварувајте ако имате 1-2 кг вишок според вас бидејки никогаш нема да бидете идеални ако се гледате со сопствените очи. Но постојат и екстремно дебели особи кои незнам како успеале да си дозволат толку да гнетат.
    Нокеска фатив некоја реприза на Алфа тв каде гостуваше една млада особа со екстремна килажа која зборуваше за сопствената дебелина како да се гордее со тоа, навистина не разбрав во што беше штосот, звучеше како да пропаѓира дебелина а не да апелира на останатите да не го праат тоа што оо направила она. Навистина неможам да ги разберам оние девојки кои дозволиле до толку да се запуштат да имаат над 100 килограми како да се товеле, а не да јаделе нормално, навистина незнам која е смислата на животот кога си заробена во сопственото тело баш би сакала некој да ми објасни.

11. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Леле денес ништо не сум вежбала ќе се убијам :tmi: ! Ама затоа утре има да се истурам од вежбање и ќе надокнадам и за денес. ;)

12. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Незнам како но за една недела сум изгубил 3 кила. :)

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Денеска да ме тепате од што калории внесов. :!:
    Доручкував 2 јајце со 5 кила вегета и уште кечап им бапнав одозгора |( , и нешо као салца демек пржено патлиџан со салама (ова на сестра ми специјалитет демек, запнала да ми напраи па да ми напраи |( :D )Ручек имав ориз и полојна батак изедов ама од тие големите што се. :D
    И лубенца и сладолед јадев, а уште накрај пола тост ми фалеше да купам од сендвичара. |(
    Сега 3 дена треба да не јадам после вакви шокови, а утре на слава сум.
    Оф, муко. |(

14. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Оф добро си почнала освен оризот и тостот. и внесувувај повекје овошје , а ако неможеш без леб нешто како мене земи двопек имаш од КАМ. :)

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    ^Немам проблем со лебот, веќе 3 и кусур недели немам леб ставено во уста, се научив веќе. :) Него за тостот што да правам ме насрди другарка ми, јас покуса да не останам. |( :rofl:

16. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Ќе те сватев помфрит да земеше,не е така лошо и мене ме молеле едноставно ќе речеш не,јас сум љубител на тостовите еве векје втора недела неам стаено ниту пак газирано,освен сунголд соковите .

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    За доручек-две кајсии
    Ручек-пире и риба со таратор ама :!: без леб
    Вечера-ништо
    Попладне по ладот или ќе трчам или ќе вежбам ,нешто ќе биди од овие две :)

18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Јас не би комбинирала риба со таратор. Риба не се јаде со никакви млечни производи, зошто се ствараат некои отрови во желудник.

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Хм,видиш не знаев јас пак за ова,а имав слушнато дека рибата не смее да се комбинира со домат од причина што дали киселини се стварале,па затоа со таратор јадиме некогаш,ама јас нема да јадам ко е таква работата :) а доматот испушта дали некои канцерогени својства се ствараат. Не знам точно :?: ЌЕ побарам подоцна и ќе ти пуштам како е точно тоа :) Фала ти многу за советот :bow:

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  20. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Што мислите за оваа диета или дајте ми некоја диета што се слабее 5 кг :)
    Šok dijeta! 5 kg manje za 7 dana

Šok dijeta se razlikuje od drugih dijeta po tome što je veoma jednostavna i za razliku od drugih "brzih" dijeta može se držati duže od 3 dana bez negativnih posledica. Sama dijeta je napravljena za 7 dana i izbalansirana je dobrom kombinacijom masnoća, proteina, ugljenih hidrata, minerala i vitamina što će suziti vaš struk bez da vaše telo trpi.

Suština šok dijete se sastoji u dnevnom kalorijskom unosu do 1.000-1.200, podeljenom na 5 obroka i tako cele sedmice. Jedini uslov za ovu dijetu je da imate dovoljno vremena koje nije pretrpano obavezama već da u mirnom ritmu možete da se posvetite sebi.

NAPOMENA: Ako imate bilo kakve probleme sa endokrinim sistemom, bubrezima ili stomakom, onda zaboravite na ovu dijetu kao i na druge dijete za intenzivno smanjenje telesne težine.

Svakog dana treba da konzumirate:

Vitamine i minerale u tragovima koje telo dobija iz voća i povrća. U toku jednog dana treba da jedeta tri vrste ovih namirnica. Štaviše, sveže voće i povrće morate jesti između obroka a kuvano voće i povrće da spremate za doručak, ručak i večeru.
    100 gr biljnih ili životinjskih proteina (riba, jaja, mlečni proizvodi, žitarice, mahunarke, testenina, hleb, orašaste plodove). Kad ste na ovakvoj dijeti telu trebaju proteine jer ga oni štite od zamora i gubljenja mišićne mase.
    Masnoće pomažu moždanu funkciju i pozitivno utiču na kožu i na kosu. U ovoj dijeti treba da koristite biljna ulja i to 3 - 5 supenih kašika dnevno u salatama.
    Ugljene hidrate ćete imati u 100 gr hleba (hleb možete podeliti na komade od po 20 gr po obroku), 100 gr pirinča ili 100 gr krompira ili 100 gr testenina. Ugljeni hidrati i skrob su takođe potrebni jer su oni glavni izvor energije. Ali, beli šećer treba da bude potpuno i zauvek isključen iz upotrebe.
    Sedmodnevni jelovnik Šok dijete

Prvi dan

Doručak: dve čaše soka od pomorandže i tri supene kašike kuvanog muslija
    Prepodnevna užina: niskomasni jogurt (2 dl)
    Ručak: 180 gr ribe sa 15 gr zelenog pasulja i dodajte 20 gr svežeg hleba.
    Popodnevna užina: pojedite jednu jabuku
    Večera: 80 gr kuvane testenine sa paradajz sosom (50 gr) ili kuvanim jajetom
    Drugi dan

Doručak: čaša soka od borovnice i kriška svežeg integralnog hleba
    Prepodnevna užina: jedna kruška
    Ručak: salata od dva paradajza, 100 gr kupusa, kašike barenog graška i kašike parenog zelja. Začinite uljem i dodajte komad hleba sa sirom (20 gr)
    Popodnevna užina: jogurt (2 dl)
    Večera: 80 gr špageta sa svežim povrćem

Treći dan

Doručak: jogurt (2 dl) sa kriškom crnog hleba
    Prepodnevna užina: dva do tri kivija
    Ručak: 200 gr pečene morske ribe sa kuvnaim povrćem
    Popodnevna užina: koktel od mleka i voća
    Večera: 70 gr pirinča sa 100 gr zelenog povrća
    Četvrti dan

Doručak: biljni čaj, tost i jabuka
    Prepodnevna užina: jogurt (2 dl)
    Ručak: 100 gr škampa ili drugih morksih plodova, 200 gr kuvane šargarepe i zeleni pasulj (50 gr)
    Popodnevna užina: jedna jabuka
    Večera: 50 gr testenina sa povrćem i 40 gr rendanog sira
    Peti dan

Doručak: čaša obranog mleka sa tri supene kašike heljde
    Prepodnevna užina: jedna kruška
    Ručak: 150 gr zelne salate sa kuvanim jajetom i kriška hleba, pola jabuke i 5 jezgri oraha
    Popodnevna užina: jogurt (2 dl)
    Večera: kuvana manja lignja (ili kuvani pileći batak), 50 gr pirinča, dodati 150 gr rendane sveže šargarepe i 40 gr sira

Šesti dan

Doručak: pasirana šargarepa i čaša surutke sa nekoliko biskvita
    Prepodnevna užina: koktel od mleka i voća
    Ručak: 150 gr pečenog pilećeg belog mesa i salata od paradajza
    Popodnevna užina: niskomasni jogurt (2 dl)
    Večera: 50 gr kuvanog pirinča sa 50 gr pečuraka
    Sedmi dan

Doručak: jedna pomorandža, čaša voćnog čaja i dva biskvita
    Prepodnevna užina: niskomasni švapski sir
    Ručak: supa od povrća
    Popodnevna užina: sok od šargarepe i limuna
    Večera: 60 gr kuvanog pirinča, prženo jaje i 100 gr kelja ili spanaća sa kriškom crnog hleba
    * * *

Fizička aktivnost: Lagana šetnja 30 min. svakoga dana ujutru i uveče