(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. InnaA.B

InnaA.B Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    bravo za tebe,ama ne sum vo tek,od shto i za kolku vreme kolku oslabe :)

2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Само намалив со исхрана, и почнав да вежбам, рачунајќи ги тие килограми шо ги симнав пред да почнам да пишувам на темата, се на се имам симнато околу 11-12 килограми. :D

На babybelle, Ammy.Lee и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Во благото имаш ЈХ и многу шеќери така да на нив ќе заборавиме извесен период.Малце е монотоно во диетава што немаш голем избор на јадење,ама пусти женски маки.Јади мнооогууу салати во комбинација со секакво месо ( освен виршли,зошто имаат конзерванси ) и нема да осеќаш многу глад и чат пат каснувај си сиренце ама гледај да не биде секој ден зошто сепак првенствена цел на диетава е внес само на протеини во организмот :)

4. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    мене овде ми треба многу поддршка, бидејќи очигледно, дома ја немам :worried: неколку пати почнувам диета и одма мајка ми и татко ми - не си дебела, немој да сум слушнал/а дека си на диета, па мајка ми ми ги прави омилените јадења, и на крај пак завршувам со полн стомак :worried: инаку не се некои од оние диети со нејадење, туку ете на пример до пред некој ден ја држев Диетата на Ирена, и 3-4 дена успешно а држев и 5,6 ден и денес зафркнав работа, почна мајка ми да ми прај една пита со сирење шо ја обожавам а незнам дали смеам на сабајле да јадам ама сепак денес јадев и одма стомакот ко тапан ми се напрај.. вчера и завчера правев мафини (бидејќи во оваа диета на сабајле треба благо да се јади) и испаднаа толку неодоливи шо си ги јадев по секој оброк :tmi: :headbang: а и плус она шо мајка ми ми спречува да бидам на диета, пред некој ден се онесвестив (веројатно од жешкото) и одма почнаја паники да се креваат дома, демек од диетата ми е... сега сакам да ја почнам пак диетава, и со вежбање, до крајов на месецов планирам да изгубам барем 3-4 кила и да го израмнам стомаков, само незнам колку е изводливо тоа :worried: па ако има некој шо сака да ја почни диета на ирена, нека ми пиши заедно да почниме, можеби така повеќе ќе внимавам што јадам :?:

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48

Јас ќе ти бидам диета другарче :) :lol:

6. InnaA.B

InnaA.B Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    jas sakam da prasham..shto mozam da kasnuvam koga sum na stroga dieta-so supa od zelka..neshto soncogled,soja dali e premnogu kaloricno :\

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Прво пишувај кирилица, после другото лесна работа. ;)
    Друго што можеш да каснуваш, а да не е калорично би ти препорачала овошје и зеленчук.
    Сега барем имаме лубеница, поубаво нешто и поосвежително овај период од лубениче немат, можеш исто да рупкаш свежа краставица, морковче. Да си правиш шопска.
    Имаш варијации. Можеш и сушено овошје да јадеш или бадеми, лешници, ореви една рака како замена за ужинка. ;)

8. InnaA.B

InnaA.B Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    да,сакав да прашам за тие апетисаните..инаку зеленчук и овошје јадам..ама за занимација прашував што значи бадеми,ореви :)) добро :)

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не знам каква ти е диетата, ама секогаш кога ќе ти се сојаде нешто касни си една свежа краставичка или напиј се една чаша вода и апетитот го снемува.
    Често пати знаеме да јадеме од дрчност, а не од што навистина сме гладни.
    Се ни е во главата, и можеме да го контролираме и тоа чувство.
    Се зависи од самоконтролата. ;)

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    MaggieTatum
    И кај мене е истата ситуација.
    И мене истото ми го велат,не си дебела вака така,зошто диети ова она |(
    И се нешто дома ми ги прават омилените јадења за да неможам да одолеам :|
    Гледам да ги намалам оброците,и да не се прејадувам,и има ефект многу полесно се чуствувам.
    Ова не ми е диета,вака ќе си јадам до крајот на животот :D Ќе се навикнам и ќе си терам така.
    Џинџер од се по нешто јадеше па си ослабе 10 кила :clap: за неа.
    Ќе гледам да јадам здрава храна,сега нормално ќе си се почестиш некогаш по нешто повеќе калорично ама без претеризам :angel:
    А имам приметено додека сум на диета си одам по даденото,откако ја прекинам јадам од се и тоа со две раце,да не ми земи некој :swear:
    Затоа несакам да се ограничувам,вака ќе каснувам од се ама ако некогаш сум јадела цела чинија сега ќе јадам 1/3 :)
    И на секои два сати да јадиш ама по едно залче колку да си има работа желудникот :!:
    Иначе имам голема физичка активност,берам тутун :!:
    И правам некои вежбички во слободно време :)

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Луге многу сум задоволна од аткинсовата диета еве 2 дена сум на диета и -1,300 ....никоја диета не ми дала вакви резултати и многу сум изненадена .До 1 септември треба да симнам све на све 10 кила па ако за 2 дена успеав 1,300 усхе 20 дена сигурно ке симанм уште 8-9 браво за диетава :clap: :clap: :clap: ако уште некој е на аткинс ајде да си се дружиме :)

12. Darya

Darya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    51
    мене ми требаше да ослабам малку и со Аткинсонова за една недела ослабев 4-5 кг. ама мене лично не ми одговара зошто има многу протеини, месо... и ме исцрпи...ама во секој случај има резултат ако ти одговара само напред :rock:

мене најдобра ми е Медицинска диета што ја има и на Фемина и брз резултат и ми одговара храната и си слабеам само никако да решам да почнам пак

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Во џунглава нема вага, којзнае каде е, ама да ви кажам дека на одмор облеков фармерки за првпат летово, мислам откако ослабев 7кг, и мачееееее, уау. :rofl: Ноџенцата бе многу смалени ми се, морам да почнам да вежбам за газот, и после ја гледате Дузи како песочен часовник. :D

Денес не можам да се замарам со јадење и диети, од утре или задутре се враќам на стариот начин.

На одмор јадев се, не цело време, ама не претерував. Бев најадена, а не прејадена. А на сето одење, пешачење и бањање, еве очекувам максимум кило-две да имам вратено, вода од солените работи, друго ништо. Баш ќе побарам вага сега.

Би ставила и слики, ама ептен ми е мисла да не ме познае некој. Ако не ставам овде, тие што ме имаат на ФБ ќе треба да посведочат која мачкица сум. :D

На Serafima, Annath, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Jaс вака да ви кажам, џабе се стегате од чоколадо и тост кога ви се јаде тоа, после полошо си правите, чим „завршите“ со диетата прво на тоа ќе се фрлите.
    Овие диети од по месец, недела, тоа не е тоа. Џабе ви се, значи ЏАБЕ, и 10 кила, и 20 да изгубите нема поента ако од нив не стекнете навика да се храните здраво. Тогаш ќе ги изгубите килограмите. А додека гладувате и се воздржувате-не.
    Јас внимавав на количината на исхрана која ја внесував во организмот, а си јадев се, и леб, и чоколадо.
    Ама, ако денес јадев чоколадо - леб ќе јадам утре. :!:
    Јадев што ми се јаде, ама си планирав кога ќе го јадам.
    И немојте да ја одбегнувате физичката активност, со тек на време ќе ви стане навика и ако не земете да вежбате у текот на денот дури и бесмислено ќе ви биде.

Значи, мој совет е да не се лишувате од (одредена) храна за да ослабете, туку да научите како правилно да ја конзумирате истата. Се друго ви е џабе. Кога за 10 дена ќе изгубите 5 кила, и 11тиот ќе почнете да гнетите коо луди, наредните 10 дена ќе си ги вратите и пиши пропало. Треба да научите точно да ги процените потребите на вашиот организам, кога е стрв-а кога е глад. Јас јадев чоколадо кога СТВАРНО ми се јадеше чоколадо и не жалев за тоа, оти тогаш ми се јадело стварно.

Ако наутро треба да јадете крем, а вас ви се јаде маргарин со сиренце - апнете си маргарин со сиренце. Може ќе биде помалце хранливо ама бар ќе ви биде погодено оти баш тоа сте си го јаделе.

И тако то, жени мои. Ајт, со среќа. :D

На Annath, Ammy.Lee, astra20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    ајде и јас да ве поздравам и да ви се вклучам во друштвото.Од 1 мај до кај 22 јули почнав да вежбам секој ден по 30мин од здраствени причини.Телото видно ми се затегна.Имав вишок некои си 4кг.Гледав преку ден до 12 да јадам само овошје,за ручек дома некоја салата може месо,а навечер мезе некое :) .Секој втор ден седенки ни се дешаваа.Ама пазев на леб и на благо многу.Како и да е јас успеав 3кг да ги изгубам.Ама отидов на одмор и тоа со дечкото кој јаде 5 пати на ден и колку и да одбивам храна пак јадев поише него што сум научена:( . Ај тоа него што неможам на топлово да се натерам пак да вежбам. Од понеделникот трнав на работа и решив да се дисциплинирам. Вежбањето ќе почека ептен е топло,ама па пешачам до работа и назад едно 50 мин и шетам куче секој ден по мин 30 мин.
    Сабајле си јадам две лажици мелен лен во лажица сок и до 12 само овошје(грозје деновиве )
    за ручек нешто што има дома со парче леб
    за вечера салати со месо или јајце или сирење.
    Вака му иде дека сум на режимот на Ирена ;) .Ми се бендисува разновидноста на исхраната,па мислам дека до кај септември ќе го стопам тоа едно и плус уште едно :) .

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    мене ми требаше да ослабам малку и со Аткинсонова за една недела ослабев 4-5 кг. ама мене лично не ми одговара зошто има многу протеини, месо... и ме исцрпи...ама во секој случај има резултат ако ти одговара само напред :rock:

мене најдобра ми е Медицинска диета што ја има и на Фемина и брз резултат и ми одговара храната и си слабеам само никако да решам да почнам пак[

сега за сега не ми смета тоа што јадам само месо,сиренје и јајца али верувам дека ке почне да ми здосадува али нема откажување + бидејки сум зависник од благо си јадам и од тоа што значи дека стрикно диетава не ја држам а и да сакам немозам да му одолеам на благото али сепак го јадам во мали и што по не калорични

17. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    MidnightFlower јеееј си имам другарче за диета :rofl: јас денес пак ја почнав диетата на ирена ама сега читам кај stojanovskata за аткинсовата диета и баш и вчера читав и интересна ми се виде :^) па ај stojanovskata ако не ти е мака, објасни ми повеќе за диетата (например што ќе јадиш за појадок, што за ручек, што за вечера) па ако се сложува и MidnightFlower можиме сите три да ја почниме, ама утре, бидејќи денес по диетата на ирена, јадев јаглехидрати а како шо читав за аткинсовата, не треба многу јаглехидрати .. :call: во ЛП :D

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Еве од мене бифор & афтер.
    Не сум можеби којзнае колку ослабната,ама мислам не ми се забележуваат многу спојлерчината :D
    Полу задоволна сум и одам понатака со нови сили :clap:

Прикачени фајлови:

• IMG3906A.jpg
      IMG3906A.jpg
      Големина на фајлот:
      650,4 KB
      Прегледи:
      251
    • IMG3871A.jpg
      IMG3871A.jpg
      Големина на фајлот:
      83,7 KB
      Прегледи:
      251
    • IMG3548A.jpg
      IMG3548A.jpg
      Големина на фајлот:
      8,9 KB
      Прегледи:
      251
    На Lux и Annath им се допаѓа ова.
  19. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ете ме и мене, оваа црно белата е од пред неколку недели, а оваа у боја е од вчера.
    На црно белата скроз го пополнувам фустанчето со телото, на оваа не ми лепи, си има размак сантим-два меѓу мешето/нозете и фустанчето. И тако.

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      357,5 KB
      Прегледи:
      744
    На Buttterfly, Beauchamp, Monna.Monna и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Еее, специјално за ова се враќам на компјутер. Храбро срце не издржа, еве сликички, бефор енд ефтер.... Е сега ако ме познаете, пишете ми, ќе се дружиме, што да се прави.... :tmi:

Првата слика е од 2009, фаза кит. :D Вака од око, имам околу 95-6-7 кг.

Втора слика, од понеделникот, 80кг. :D

Be gentle. :D
    Крупна мома сум јас.

Прикачени фајлови:

• Untitled2.png
      Untitled2.png
      Големина на фајлот:
      489,3 KB
      Прегледи:
      728
    • phpraRG4yAM.jpg
      phpraRG4yAM.jpg
      Големина на фајлот:
      138 KB
      Прегледи:
      728
    На tinkerbelll, Buttterfly, moliv4e и 54 други им се допаѓа ова.