(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Оф јас де стагнирам, де диетирам :D :wasntme: Нигде не одиме вака :tmi:Денеска за доручек каснав половина едно ко сукано со сиренце како мазниче.Ручек јадев ориз со салата,а за вечера љубеница.Физичка активност половина час трчање и половина кардио.
    ОД утре почнувам уште пожустро. :rock:

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Решив да ви се фалам со поголеми бројки, ама пусто срце јуначко не издржа. :lol:
    Ви пишувам за да ви кажам дека за 20 дена изгубив цели 2 кг.
    Скромна бројка, но доволно ме мотивараше за понатака. Знаев дека диетите не ми штимаат нешто, мојот режим се покажа најефикасен.
    Камо да го почнев порано. Уште едноцифрена бројка ме дели до мојата идеална тежина.
    Одиме понатака. :emo: :*

На Doozy и ice.woman им се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^браво Lux....само продолжи така. :clap: :clap: :clap:
    Ајде јас на 10тиот ден ќе ви пишам како сум со килажата.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    http://hajdpark.mk/6-napitoci-od-koi-se-slabee/
    Девојки, еве најдов една статија каде што пишува дека млекото не дебелее напротив кај возрасни придонесува за полесно губење на килограмите.
    Јас пак секогаш сум мислела дека млекото дебелее.
    Инаку јас со мојот здрав начин на исхрана, кој го имам неколку пати наназад пишувано за околу 3 ипол 4 месеци успеав да ослабнам цели 11 килограми. Значи до мај некаде стагнирав со тежина од 75 кг. потоа малце пазев на исхраната и во јуни бев 71 кг. а понекогаш и 70. Од јуни месец па до крај на август успеав да стигнам до 64 кг. Намерата ми е да дојдам барем до некои си 62 килца. Мислам дека толку ми е доволно. Слики неможам сега да ставам, не сум дома, ама ви ветувам за 2-3 дена обавезно ќе ставам пред и потоа. :D
    И уште нешто, не се откажувајте, еден ден сето тоа ќе ви се исплати. И исто така слабејте полека, но сигурно. Значи, ЗДРАВО СЛАБЕЕЊЕ! :* :D

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    ^^Па јас најмногу имам ослабено кога во исхраната ми беа најмногу застапени млекото, јогуртот и сирењето (нешто повеќе од 20 кг). Млекото заситува прилично, па ако сте гладни, подобро испијте чаша млеко отколку да јадете овошје ;) барем кај мене тоа пали :D

Инаку женски, јас малку стагнирам со слабеењето, иако не јадам ни пола од она што јадев, едноставно откако сум во Скопје немам апетит. Прикаснувам кога јаде малиот, понекоја овошка ќе гризнам, и пијам вода, само вода. Вежбањето ми е забрането, исто и кревањето на тешки предмети, вклучително и син ми :( за роденденот си добив подарок - дијагноза дископатични промени во седалниот дел на 'рбетот, па морам да мирувам и да примам терапија против болки, и после на физикална терапија... уф |( не можам да седам, имам ужасни болки, при лежење исто, па прекинав со вежбите за да не ја влошам работава. Може и нешто сум зезнала со вежбите, којзнае... ама ќе биде подобро!

Браво за сите оние кои беа упорни и истрајни во својата намера, и само така продолжете!

На ice.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Е јас па обратно, ако каснам сиренце знам дека во наредните три дена нема да мрдне вагата, можно е дури и да се здебелам. За слабеење, тотално треба да ги исфрлам од исхрана, иначе, не оди. Инаку, јас сум мнооооогу, ама многу голем љубител на млечни производи и млеко, и многу ми е тешко оти треба да се откажам од нив.

Како алтернатива, купувам едно посно сирење/урда, спакувано е како сирење ама уствари е урда... којзнае што чуда има во него, на Типтоп, 60 денари е 400гр, ама кога го јадев тоа, слабеев. А баш е убаво, малку поблаго е само. :) Сега одамна немам најдено такво, дека имаше пости и цел град го вртевме со кола, ама такво сирење не најдовме.

Се случува да каснам сирење чат-пат, ако имам протеини дента, и знам дека од тоа проклето сирење стагнирам во слабеење. А времето си мине, еве го септември дојде. :sweat:

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мене млечните производи мислам дека ми одговораат за слабеење.
    Ги немам исфрлено, ама не ги конзумирам толку често.
    Апетитот ми е тотално изгубен. :)
    Не јадам после 6 ништо и кога ќе станам не сум гладна. Можам цел ден само со урми да бидам.
    И ми одговара така зошто не се измачувам со гладување. А килцата треба да си одат надолу.
    И читав пред некој ден статија од доктори.мк дека водата не би требало да ја пиеме по 8 чаши на ден како што секаде се пишуваше и сите викаат за слабеење по 2литри ако можеш и 3л на ден да пиеш.
    Тоа било само смислено од компаниите кои продаваат вода за да имаат поголема продажба.
    Џабе пиев по 2,5л литри некогаш и 3 и пак не ослабев. Значи не е до водата.
    Без пиење вода(само кога ми се пие) пак си ослабев две кила.
    Значи треба да гледаме што ни бара ораганизмот, што му е потребно и што му одговара.
    А ние самите со проби ќе си дознаеме се. :up:
    Знам дека благото ме уништува па еве веќе долго време не го јадам.
    Грицки и такви работи скроз исфрлив. :hai:
    Овошје престанав да јадам како што си имав навика сега се случува само со едно јаболко на ден да поминам или без ич овошје само со урми. Се одвикнав од јадење многу овошје, ги прејадов изгледа и се заситив за цела година ми се чини.
    До 16.06.2013 благо в уста нема да ставам. :!:
    И тоа е тоа, видете што му треба на вашиот организам, како реагира на одредена храна.
    Проценете која храна ве дуе, ве дебелее, ве заситува побрзо, не ве најадува.
    Направете си сами режим и ќе успеете. Ете, кај мене мојот режим си делува, не ми се потребни диети.
    Уште ако вежбав можда и повеќе резултати ќе имав.
    Заборавив да кажам дека и метаболизмот ми е забрзан со ова нејадење после 6. Одам во веце по голема нужда најмалку еднаш до два пати на ден. Обавезно на утро после пола час од будењето.
    И тоа е тоа, од мене ја имате најголемата поддршка, само бидете упорни и истрајни. :*

На ice.woman и Cakica им се допаѓа ова.
  8. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Na dieta sum 2 meseci i nikako da oslabam. Izgleda nekoj mi stava cokolado vo jadenjeto! :D

9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.393
    Допаѓања:
    142.914
    Јас се вратив од одмор. Како што претпоставував, многу јадење и многу алкохол, а пливав помалку од вообичаено поради некакво солзење на очите, ама и не беше малку.
    Се вратив со точно иста килажа како на одење.

Сега треба да почнам да се спаструвам. Два дена сум дома, а на диета не ми се помислува. Некако неорганизирана сум, се чувствувам изморена, уште не сум распакувана, на работа ме фатија гужви, и не можам да се скрасам да направам план што конкретно ќе правам. Веројатно ќе биде нешто слично на диетата на Ирена, зошто УН ја имам држено неколку пати, и преку глава ми е. Има резултати, ама не ја можам.
    За појадок житарки со млеко или јогурт, или некој геврек, а може и нешто благо. Аууу, сега се сетив дека ќе бидам на нова локација на работа, а во новата околина диетата ми е под сериозна закана :D

За ручек може и да се претплатам на кујната на моите, луѓе во години, лесна храна јадат. Само искрено, така момакот ми е проблем. Децата ручаат во школо, и не сакаат пак дома да јадат класичен ручек (читај: манџа), јас ќе јадам тоа што зготвила мајка ми, а тој не сака ни да чуе за лајт јадења, човекот сака класични ручеци, со месо и запршки, без компромиси :D. И многу е среќен кога му готвам, а јас многу сакам да го правам среќен, АМА кога треба да готвам само за еден човек, некако немарна сум. И не знам како да го надминам ова, не можам и не можам. Мислам, и кога не е само за еден човек, маката ми е што треба да готвам навечер после 10, а кога станувам во 6.30, во 10 навечер креветот ми е многу помил од шпоретот, особено кога знам дека децата ми се подмирени со ручек.

За вечера ништо, или јогурт.

Има три позитивни моменти:
    1. Ќе почнам редовно да одам на базен.
    2. Почнувам со редовната животна динамика, и нема да имам време за кафанчиња - мојот најголем непријател :D
    3. Свадбата на другарка ми во ноември. Свадби на блиски другарки посебно ме мотивираат да слабеам, којзнае зошто. А, ми текна зошто, затоа што сакам да си најдам убава облека, а големите броеви посебно ме фрустрираат. За претходната ослабев 5 кила, и уште не сум ги вратила.

Може и нема баш од утре да почнам, ама најдоцна од понеделник - ќе биде, ако не и викендов. И да, ќе ми треба поддршка, а повремено и ќотече. И сакам бе да пишам едно мислење во успешни стории, мерак ми е! :)

На Trendafilka, Ammy.Lee и ice.woman им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.774
    Допаѓања:
    162.921
    Млечните производи го поттикнуваат слабењето зошто содржат калциум и магнезиум,кои се забрзувачи на метаболизмот и му овозможуваат на телото полесно да ја црпи енергијата од храната која ја конзумираме. Пресно млеко,особено јогурт се нужни во секоја диета,а можете и како суплементи да ги земате.
    http://www.livestrong.com/article/30304 ... ight-loss/

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Дечки, не е лошо да отвориме една тема како што предложи Анабела/Јуле/Трендафилка/Миднајт флауер, не знам која од нив беше :D ... Што после диета? :?:

Факт е дека сме луѓе и дека не е возможно цел живот да се контролираме, да пазиме и да броиме калории.. Одиме на факултет, работа, училиште, сите имаме обврски и навистина е тешко да се балансира со исхраната. Некогаш и парите се проблем и ако немаш што друго, ќе јадеш што има дома и тоа е тоа, јасно е како ден дека не може секој по две јадења да прави. Ќе има и свадби и венчавки и крштевки и излегувања и погреби мајке ми, а цел живот многу тешко дека ќе ја одбегнувам невестинската торта или свинското печење. Кој како се справува, кој што јаде, планира да јаде, да пие. Навистина, еве и да ја терам УН целосно, 90 дена, сепак се броени денови и како викаат, брзо ќе летнат. :tmi:

Не сум спремна пак да стасам до 100кг, ќе дадам се од себе никогаш да не бидам тоа што бев. Ама секогаш го има тоа АМА, оти не знаеш што може утре да се случи.

Не е лошо и да се посоветуваме околу физичка активност, некои локални теретани, зумби, фитнеси, аеробици, па макар и споделувања на километража што сме ја истрчале.

Оти тешко нас зимово. :x

На lackygirl, Trendafilka, loveeeeeeeeee и 5 други им се допаѓа ова.
  12. babybelle

babybelle Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    70
    Еве и јас откако завршив со УН диетава и дојдов до посакуваната тежина, и јас не знам сега што понатаму. Се би дала да не ги вратам килограмите зимово и пак да се чувствувам тромаво и да се чудам што да облечам затоа што ништо не ми се допаѓа како ми стои :swear: Сега сум презадоволна од својот изглед и не сакам тоа да се промени затоа што пак сум изгубила контрола над себе и над исхраната!

Јас продолжив да се хранам според УН режимот, без мешање на намирниците, ама ете сега полесно ми е да направам прекршок затоа што не сум на диета нели???? :rofl: и не пишувам тука мени, па нема кој да ме кара дека сум згрешила! :rofl: :rofl:

Ајде отварајте таква тема Што после УН диетата? и јас ќе ви бидам редовна ;)

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    12.835
    На Doozy и babybelle им се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    само ќе речам дека на 14ти август имав точно 71,3
    денес се мерев имам 67,9 .... не зборам ништо повеќе да не се подречам......продолжувам понатаму :angel:

На Lux, Trendafilka, Ariel и 3 други им се допаѓа ова.
  15. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    За 2 недели сум на свадба и дотогаш ми треба да симнам барем 3 кг, макар нека се и 2 ама да ги симнам. :D Гледав по странава диети кои ветуваат добри резултати но колку е точно тоа не знам. Па затоа би сакала ако може да ми препорачате некоја диета со која вие сте успеале да симнете толку кг за 2 недели ????

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^тебе не ти треба диета за тие 2 кг. едноставно стави се на прост режим, и за 10дена ќе ги симнеш.
    Сабајле лесен оброк.
    Ручек нормален,колку што си јадеш. Но намали леб. Дури ако можеш со 1 кришка црн леб да поминеш би било одлично.
    А вечера не многу јака, и не после 20h.
    Пиј многу вода, и преполови ги газираните сокови.

п.с. и не претерувај со благото,јади во нормални количини

17. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    За 7 месеци ослабев 20кг :) Сега ќе одам на факултет и ќе биде малку потешко да се внимава на исхраната ама ако ослабам уште толку до следното лето ќе бидам пресреќна :rofl:

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Уф јас денес каснав за доручек љубеница,за ручек полнети пиперки,а за вечера ништо. Кај мене проблем е тоа што престанав да имам физичка кативност :doh: Од утре почнувам пак дек вака нигде не одам ако продолжам со ова темпо,а и од режимот чат пат забегавам :tmi: :worried:

19. wildness

wildness Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    23
    Крај. Крај на прекумерените благи и грицки. Стварно ми се преку глава.

Од утре почнувам диета, било која некоја ефикасна, само да има ефект, инаку ќе полудам. Малку самодоверба ми требаа,ми треба да бидам задоволна со моето тело, а не да го вовлекувам стомакот на секоја слика или било каде. Доста е, крај!

Од утре.Почнувам.Нема прекршоци.Само ефекти.Ветувам.

На kristii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Кристи е повторно тука со маките со нејзината килажа.Ослабев како ослабев,но никако да ги задржам посакуваните килограми.Последно време се поправив,почнав да си јадам како порано,доцна на вечер,и тоа леб,тесто се нешто што дебелее.Мотивацијата за вежбање на 0.Па од сега понатаму изгледа дека пофторно ќе се дружиме на оваа тема драги мои феминки :*