Забележав дека за мене прескокнување на вечерата носи дефинитивно најдобри резултати. Не ја прескокнувам целосно, туку само пијам јогурт, и тоа 2-3 дена, и веднаш вагата ми покажа еден килограм помалку.
Мене сега за сега со мојов режим добро ми оди. Да напоменам само дека не сум лишена од храна, ама не ја јадам секоја. Леб, благо и грицки не. Нејадење после 6 часот и во обем сум подослабена. Продолжувам понатака.
шетање , движење ... без конзумирање на газирани пијалоци , леб и слаткиши = добитна комбинација за губење вишок килаа ...напорните вежби не се неопходни =) Дај па јакии сме ние , можеме да издржимее
И мене на школо ме пофалија дека сум била ослабната. Но јас повторно се чуствувам дебелооооо Во пмс сум и мислам дека се што ќе каснам се фаќа за мене
Ме интересира како помина анабел-а какви беа реакциите од другарите и другарките кои долго време не ја виделе т.е за време на летниов распуст... ?? :geek:
Јас искрено се плашам да застанам на вага... не сум страшно дебела, бидејки сум висока 180цм и сум стегната , значи можам да носамзалепени маички и слично, но од мојата висина јас неможам да дојдма до израз дека сум дебела, бидејки сум висока. Еве изгледам вака како оваа последнава ( третата од лево на десно ) само што имам рамни половини. И сега, сакам да ослабам барем како вторава ... леле како да го постигнам тоа, коа сум голем гурман, и уживам во храната м ? Ама кога оваа ослабела, епа ке ослабеам и јас, по било која цена
Истово ја прашав јас, еве овде можеш да и го видиш одговорот. dieti/sto-po-zavrsuvanjeto-na-dietata-t14174/40.html?hilit=%D0%A8%D1%82%D0%BE%20%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%20%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%80%D1%88%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0?#p1292910
УН диета, и сеуште ја држам, т.е. на почеток сум. И вежбам. Пешачам 10ина км дневно и трчам околу 2 км.
Држам една диета во која е вклучено кафе без шекер, но бидејки јас неможам да го пијам горко купив еден засладувач како овој на сликава но ок ли е ова ко за диета ???
^Да не е за дијабетичари шеќеров? Ако не можеш ептен да го откажиш шеќерот барем замени го со кафеав, има две или три врсти на Виталиа, барем е поздрав ако ништо друго. Јас кафеав си ставам од време на време. Инаку да ви соопштам уште една убава вест. Чекор по чекор одам, ама некаде ќе стасам со сигурност. Уште едно кило минус значи -3кг за вкупно некаде 30 дена. Не се многу, ама за мене се премија како што стангирав со килажата. Одиме понатакам, битно тргнаа надолу, за една недела планирам со ова темпо уште еден минус зошто нели првите се проблем, после лесно паѓаат, па ќе видиме. И + инфо, влегов во едни од поомилени фармерки што ги носев пред да се здебелам Денеска сум многу хепи заради ова
За дијабетичари е Има ли тоа некаква врска(мислам да не се штетни) што јас не сум дијабетичар а ги земам?
А бе нема штета, ама не е здрава варијанта, дури полоша од обичниот бел шеќер ако не се претерува со него. Ако веќе не можеш без шеќер во кафе и чај, поарно земи си dark muscovado шеќер, го има во сите поголеми маркети. Поздрав е.
Зачудувачки, денеска од прва мајка трчање, ја истрчав цела патека во нашиот парк, таа била 1 км, после истрчав уште два круга по 400 метри на стадион, и два круга по 400 метри изодев. Овие два со два, одев пола круг па трчав пола круг, така четири пати си мењавав. Битно тргнав. Задоволително како за првпат по два месеца пауза од секакво вежбање, ептен задоволително.
Само АЗ ли бе сичко трчам... Денес 2км трчање, 2км одење. Ни грам подоле, како обично и се по старо. Велешкиот Усаин Болт напаѓа на патеката низ паркот.