1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Не знам дали смее да се ставаат линкови
    Еве една успешна приказна за мотивација
    http://www.motika.com.mk/index.php?option=com_content&id=34742

2. veronika.zafirova

veronika.zafirova Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    дечки јас сум 13 год. и имам 64 кила дај казете некоја ефикасна диета со трае околу 14 дена односно 2 недели позз

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Дете, убаво кажа, имаш само 13 години, значи сите вие деца, внимавајте многу, вие сте во раст и развој, сите овие диети можат многу лошо да влијаат на вас, на вашиот раст и развој. Ти си дете, ти сеуште растеш, твоите килограми можеш да ги симнеш исклучиво со правилна исхрана, за 14 дена можеш само да го изгладнуваш организмот и да постигнеш контраефект. Мој совет ти е доколку имаш некоја свеченост на која сакаш да се појавиш или слично, претпоставувам бидејќи велиш 14 дена, обиди се тоа да го направиш со правилна гардероба, ама немој да се изгладнуваш или да пиеш некакви апчиња за брзо симнување на килограмите. Погледни ја Анабела како изгледа, таа успеа, ама не за 14 дена, за 3 месеци и кусур. Сите тие диети кои траат две недели всушност по кратко време ги враќаат килограмите и дури и дополнително се качуваат килограми, не е работата во две недели да завршиш се и после да се мислиш што те снашло, ако прочиташ има девојка која како и тебе сакала набрзина да симне килограми и што направила, напротив качила многу повеќе и сега се бори со нив. Ова ти е совет од мене, јас одамна се борам со вишокот килограми и знам што ти пишувам, прочитај по странициве, ќе видиш дека не е толку едноставно, ќе ги видиш добрите и лошите страни и сама ќе одлучиш.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Не се занесувајте со диети уште од 13 години, при нормална килажа.
    Особено не со диети на кратки стази, кои ветуваат губење на голема бројка за кратко време.
    Јас стварно не знам дали се работи за комплекс на нижа вредност или нешто друго е во прашање. Најверојатно некој друг ви ставил во памет дека сте дебели и дека треба да ослабнете. Прекинете тука, за подоцна да не се соочувате со какви не ти знам јас проблеми.

И ме интересира дали вашите дома се запознаени со одлуките кои ги донесувате на оваа возраст во врска со диети и разни други чуда што ви паѓаат на памет? Јас да, подржувам и слабеење и се што е во границите на нормалата, и нормално доколку сето тоа е потребно, додека обратниот случај е сувишен за коментирање.

Интернетов ви е пред нос, побарајте нешто на него и научете за штетноста од диети на таа возраст.
    Па побогу што се пубертетот и целиот тој развој? Пубертет што??!?

На emili.m, realistikgirl и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  5. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    Анабела бравооооооооооо
    ах камо ли јас да бев толку упорна ама сега де ресив дефинитивно ја почнав un
    ќе може. да ми кажес со што ослабе толку дали само со. ун или со уште нешто?
    Pozz. i uste еднаш огромно браво од. мене :) :*

6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Извини што не ти дадов одговор одма ама бев отсутна некое време :)
    Иначе веќе 6 месеци сум опседната со слабеење,и сеуште сум :!: Сметам дека уште треба да слабеам,не сум ПРЕзадоволна од самата себе`.Имам ослабено во обем,а колку кила и што појма си немам,зошто кога и да држам диети не се мерам на вага 8) Не ти дадов конкретен одговор али страни наназад во темата,имам постирано слики,можеш да ги видиш. :)
    Туку мене сега друго ме загрижува,од понеделник сум 2ра смена на школо,ај дома ќе појадувам нешто,ама за таму некој да ми препорача што да јадам??
    + Одморот би требало да ни биде кај 15:05 h,а дома се прибирам во 8 ипол.Е како би можела да издржам 5 ипол сати без храна?Обично јадам на 3 ипол сати :doh:
    И незнам, стварно незнам што да правам :devil: Ај некој совет,ако не овде во темава
    hrana-i-pijaloci/hrana-za-uciliste-t6480/70.html

На Chica.Loca му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Можеш да со ги замениш оброците, односно вечерата и ужината, а и ручекот со втората ужина. За ужина можеш да јадеш житни плочки, дури и препечено диетално лебче, она лепчето од Жито Лукс диетално со сончоглед, ти е најубаво, само препечи го на тостер и понеси си го на школо, па за време на одморот ќе си го изедеш. Можеш да си направиш лесен сендвич, со салата и сирење или варено јајце, само стави си го во кесичка и можеш да си го јадеш на школо. Не размислувај за тоа како ќе те гледаат другарите од клас, во последно време во мода е да бидеш на диета верувај ;) , се зезам нормално ама навистина не е страшно да кажеш дека си на диета или дека внимаваш на исхраната, барем нема да бидеш како сите останати, да јадеш нездрава храна, само заради тоа што така прават сите. Инаку, другарка јадеше често Бејкролс, јас не сум запознаена дали е во ред или не, ама неа тоа не и сметаше на диетата, си слабееше, додека беше на работа изедуваше по едно ќесиче Бејкролс и едно кисело млеко, се разбира овошје насабајле и ослабе неверојатни 12 кила за кратко време, врати само две откако се врати на стариот режим.

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.440
    Јас пак знам дека бејкролсот не се препорачува во диета, иако е доста практичен доколку сте на работа или на школо. Јас маки мачам. Ако јадам наутро од кашата во 12 сум гладна, па ајде ќе каснам житарка и некоја семка, ама не бре, привремено ме заситуваат :) . Па цел ден сум гладна, ненајадена.
    Денес за појадок каснав банана, за ручек после 2 часа јадев варен ориз со салата од зелка. Ужина житарка, а кога се вратив дома јадев од кашата. И сеа сум гладна, цепка :worried: . Јадам грозје, ама 15 мин сум сита, и после опет цепка гладна. Значи не сум гладна туку прегладнета, а ова чуство е измачувачко. Цело време се плашам да не каснам нешто плус. Подобро е кога сум на диета, ама на што диета. Од УН не слабеам, само си трошам време.

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Ви ја препорачувам смесата што ја спомена некоја од вас ( не знам дали беше во оваа тема), семки од тиква, соја, сончоглет мислам дека беше и не ти знам што :tmi:
    Јас си купив едно пакетче од Виталија чисто од стрв да пробам, 50 грама беше, цената околу 20 и нешто денари и верувајте на 2 пати го јадев и не го дојадов.
    Стварно дава енергија и заситува, а не е толку калорично.

Eве го најдов http://www.vitalia.com.mk/seminja-mk-ns_article-energo-miks.nspx

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Јуле, а да пробаш да направиш такво смуди, со тебе во шише и на работа? :?: Па пиј си од него кога ќе те фане глад. Јас мислам вакво за на факултет да правам, пр, јогурт со банана, јаболка, семки внатре и вода ќе му ставам, ќе испадне едно шише од литро и ќе се лажам со него по цел ден.

Тип - цимерката моја (еве јавно поздрав до неа :lol: ) ми препорача ова да го миксам со машинче за нескафе... ако не ти се мие соковник или ако немаш. Немам пробано, банана можда и би можело, ама јаболкото ќе треба да го изрендам прво, по некоја моја логика. :D

И пушти психа малку нек паше, верувај дека многу помага. :) Јас појадувам овошје со кафе некое, ручам што има, а вечерам пуканки, јогурт или нешто ситно, житарка уатевер и многу ми е подобро. Ако вагата ми покажува 80-81 (вода е оти почнав да јадам пак сирење, се тестирав, ако јадам само овошје сум 80, ако јадам нешто плус 81... не можам на три дена уште и за растително да давам пари, моментална е сотојбава :!: :D ), јас во обем слабеам. Ќе каснам за ручек стек со печурки и салата, ама ќе отидам после и ќе го истрчам на патека.

Нема цел живот да вегетирам, се помирив со тоа.

Планирам со ова порелаксирано темпо да терам, оти вака сум посмирена, пред се психички и не се напињам. Престанав и да се мерам на секои два саата. :D

Абе на крај на ден, јас постегнато и послабо не сум изгледала во последните 5-6 години, така да... Малку чил од строги диети и фокус на умерено вежбање од 3-4 пати неделно. :D

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.440
    Маката ми е навечер, што да грицкам. Грозје, нема друго.
    Дузи, пробувам да се релаксирам, да не мислам, ама потешко ми оди, а знам дека во тоа е решението.
    Ама со вага до себе, тешко.
    Јас кашата ја правам од семки од лен, тиква, сончоглед, сусам. Ги мелам, ги мешам со млеко, додавам цимет и мед. Преубаво е, ама не држе :D . Ајде и семкиве на Сеси ќе ги купам :) . Семка диета :) . И протеини ќе јадам, од ориз и компир нема корист :) .

12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    девојчици јас ослабев па сеа кој ја шиша темава,не дека пишував ама си ја читав редовно!
    и да се пофалам дека после 7 месеци ставив мрсно(мекица)во уста,утрово незнам шо ми стана од сон и им се ставив коа ги видов така мали крцкави,ме викаа и неможев да одолеам првпат во текот на моево гастрономско патешествие!
    ако,ке ги истрчам..на здравје нека ми е и јас сум душа само сеа ме боли желудникот страшно,дур се сварат ехехехееее..
    тукуу Ве читам со кризиве,особено навечер,многу грозје не јадете калорично е,нели содржни гликоза,а другите овошки само фруктоза,а гликозата за навечер не Ви треба,јадете краставици дур има и се ефтини,а и повеке калории ке се потрошат да се свари отколку што содржи самата,и вода голтајте,чај било каков особено зелен,само овошје избегавајте навечер особено банана и грозје..
    Мене многу енергија ми даваше и интегрален ориз измешан со малтекс,вкусно е ептен заситува!пробајте

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Леле, не е убаво да изгладнуваш. Да не си во ПМС, јас во тој период навистина многу изгладнувам, и секако кога воопшто мислам на тоа дека ете сега на диета па морам се да гладувам, а кога не мислам така, супер ми е, си знам, овошјенце наутро со кафето, јаболче, грозје, крушки... Малку покасно геврече, може ама и не мора. Уште малку покасно кисело млекце. И така поминува работниот ден, многу е полесно кога си ги распоредувам оброците, а така наеднаш кога ќе спопикам се, па тешко ми е. Ете на пример денес, изедов одсабајле едно јаболче и испив едно кафе, тоа околу 9 сабајле, сега пред малку го изедов гевречето, ептен не ме држи сита само јаболчето дека сум у ПМС, околу 2 ќе го изедам киселото млекце и таман имам време кога ќе си дојдам дома да спремам за ручек и да јадам, и до вечера ја ќе каснам ја нема да каснам нешто, ама тоа најчесто е парче сиренце, уште малку кисело млекце, можеби капучино, тост од интегрален леб и сиренце.
    Јуле грозје навечер никако, најкалорично овошје е и многу богато со шеќери, а шеќери нејќеме навечер нели, добро ти кажа Дузи, пробај со краставичка, парче сиренце, оревчиња малку, пошто нели бадемите се изгор скапи, една-две суви смокви, направи си ја комбинацијата што ти одговара на тебе, ама немој со грозје, ептен ако те удира криза за благо наместо да изедеш милка 100 грамска поарно да изедеш едно гровче, ама не претерувај, нека не биде често.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Јас почнав да варам чај и го пијам без шеќер, секогаш кога ќе почувствувам потреба за благо или грицки :wasntme: Прво пиев вода, ама не ме држеше многу. Почнав со чај, оти сепак не го пијам на екс, па колку толку ме залажува да не грицкам. Јас грозје не препорачувам, полно е со шеќери (дури и дијабетичарите не смеат да го јадат), може наутро, ама мене на пример не ми годи на стомакот, ич. Ептен си имам мака во желудникот кога ќе јадам грозје, ми се чини дека скапува внатре.

А каде освен во Бисер и Буњаковец може да се купи смесата со ленено семе, семки од тиква и сончоглед? Сакам и јас да пробам, да видам дали ќе ме држи сита. :)

15. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Уф никако да ослабнам 7 кила-не знам која диета да ја почнам веке-почни една,прекини иди на роденден најади се...па почни др. и се така до недоглед...
    Уф веке :devil: :devil: :devil:

16. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Можеш и сама да си ја направиш смесата, само купи ги семките и сомели ги (најубаво е во мелница за кафе, мислам така се вика).

17. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    На зелен пазар во продавничките што се за “здрава храна“ ги има и ги мелат.. 100 денари е смесата, од 4 вида по 100 грама (лен, интегрален сусам, тиква и сончоглед).. можеш да ги јадеш и со млеко од соја пример (нема маснотии, посебно она ванилата мх мх мх), сепак мене со јогурт ми се нај нај и додади 2 лажици пченични трици или никулци.. и тие се многу здрави, а и држат ситост :) плус па како протерува смесава :lol:

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Само што го догледав Fat head. Малку забега едно време филмов околу некои работи, типично американски, ама имаше поента човекот, дефинитивно.

Зошто се обвинува брзата храна дека дебелее? Типов јадеше еден месец само брза храна, посебно МкДоналдс и ослабе 6кг, повеќе отколку што јас ослабев јадејќи здрава храна за еден месец. Единствено внимаваше на внесот на јх, односно не надминуваше 100гр дневно.

Зошто јадеме здраво, правиме се што треба, а не слабееме? Џабе е се, ако инсулинот е висок, можеме да се храниме поздраво и од најслабиот човек (и тоа е вклучено, не секогаш слабите се и здрави) а повторно да не слабееме. Се пронајдов овде и навистина има смисла тоа што го зборува.

Планирам да копам повеќе околу намалување на скробот и јх, и да ги држам под 100гр на ден, да видиме што ќе биде.

Препорака за диеталкиве да го изгледаат и да го коментираме заедно! :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.440
    Дузи, јас од Аткинсот ослабев многу, буквално се стопив. Таму внесот на јх е ограничен. Јадев секакво месо, па дури и колбаси. Најчесто го пржев месото, или го купував на скара. И се слабее. Ама повеќепати спомнав, не е здраво. Едвај сега си ја оправив крвната слика. Железото на 5 ми падна. Така да не вреде. Здрава храна си е здрава храна. Јас пробав со се.

Инаку грозјето е исфрлено :) . Не знаев дека е толку калорично. А и во ПМС сум била, ете денес ми дојде, па затоа ми се јадело толку. Денес сум супер.
    Инаку покрај семките јас во кашата од денес додадов и 2 лажици никулци, цимет и мед. Превкусно е :mm: . А смесата сама си ја мелам, во блендер.
    Покрај кашата, јадев една банана, семки од тиква околу 50 грама и 2 житарки од виталија. Не чоколадни. Денес семкасто :D .

На dunika и anabel-a им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Браво ма Џули, многу сакам кога некој ќе каже Упс, погрешив, нема да ми се повтори. Ајде, можеме ние и повеќе. Анабелка на сите ќе ни се врти во глава и ќе успееме, навистина таа девојка ми е звезда водилка на секое седнување на маса :rofl:

На anabel-a и JuLleE им се допаѓа ова.