(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    12.866
    Луѓе мили, јас сум ослабена 9 килограми. Од радост се почастив еден ред чоколадо од 300 гр. Дорина млечна чоколада.

Лукс, најдобронамерен совет, не знам од каде ти се ваквите комплекси што ги имаш, ама не ти чини. Ти не си дебела, вишоче од 5 кг за мене и не е вишок.
    Знаеш зошто не можеш да ги симнеш тие малку килограми? Затоа што си преоптеретена. И чекај, стрпи се, само што почнуваш со факултетот, не скокај, нека поминат првите две години па ќе правиме муабет ;) .

На sesilija, teddybear, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    Ќе најдеш. Мораш, ако навистина сакаш да ослабиш. Инаку, џабе ти е диетата. Ако не јадеш дома, додека си во школо, на одморите грицкај овошје (било какво), ем ќе работи метаболизмот, ем нема да си гладна. И после дома ќе си јадеш тоа што треба да јадеш тој ден.
    Не го зборувам ова онака, најдобронамерно те советувам. Кога не појадував, се дебелеев иако бев на режим. Кога вклучив појадок, одма почнав да слабеам.

На Dinnna, anabel-a, Happy....girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Dorucek:1 lisnato kocka.
    Rucek.3 lisnati makaroni zelka salata i domati.
    Vecera.Domati i zelka.

4. Happy....girl

Happy....girl Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    24
    Леле како ми се јаде макарони.(полу) брат ми запнал макарони сега да јаде,па да јаде,и ете мајка ми му прави и мајка ми запна дојди бе ќерко и ти да јадеш,а јас се обидувам да не потпаднам.Ама не ке издржам.Ама немам некоја мотивација брее. :(

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    Јас сум прилично задоволна од здравиот режим на исхрана кој го применувам.
    Барем не сум обврзана да јадам точно определени оброци, а сепак ми се поздарваи и понекалорични. Кашата е моето најдобро открите. Зедов и малтекс, кој впрочем е ужасно грд на вкус, ама ќе видам каков е додаден во оброк. Ручекот стандард, немешање на протеини и јаглехидрати. Вчера јадев риба. За вечера урда и касното пуканки. Почнав да вежбам и не се издржува без вечера.
    Само што пред да вежбам вагата покажуваше минус, а сега метрото. Во обем сум видливо ослабена, добив и коментари дека изгледам прекрасно :wasntme: . И јас сум задоволна, уште нозете да ги стегнам и таман. Само здрава исхрана е решението. Штета што кај нас ја нема смесата, па мора сама да си ја правам. Отидов јас, да мелам семки :emo: .

На kate21, Annath, Dinnna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Презадоволна сум од чичко Аткинс овој круг.
    ^_^
    12 ти ден, само уште 3 до планираното, па ќе правам пауза.
    Вагата - солидни 3 кг во минус (варира, некогаш покажува 4, ама јас си земам просек). :)

Не почувствував мачнина, ја проучив уште подетално, водам сметка за внесот на Ј.Х. на ден, до 20 гр. пијам чај од брусница незасладен, саламчиња со маслинки, по некоја зденка, лимитирана грамажа на кравјо сирење, месо секакво - пилешко, свинско, дури и чварки малку каснав пред некој ден една рака, па ајварче ми стигна, уште има по некој зеленчук... во кафето може да се додава незасладена павлака 2-3 лажици место млеко, или оној creamer по 1 лажица, без додаток на шеќери, јајциња - пржени, варени, виршли со сенф и малку мајонез, мераци бре :D ...

Имам и многу обврски деновиве, не почувствував глад или замор, по едно витаминско апчуле и ајт.
    Пресреќна сум со моите зацементирани 62 кг, само сакам да се стегнам, т.е. да вежбам уште повеќе... инаку подвежбувам, сепак, недоволно.

На kate21, Annath, Angel.Heart и 7 други им се допаѓа ова.
  7. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Vi pisuvam na latinica izvinete ama od mobilen sum. Sakam da si se pozalam.... Se zdebeliv 7 kila za 2 meseci.. lüge stvRno mn loso a sto ubavo si bev slabicka! Sekoja nedela si vikam od ponedelnik sum na dieta ke ja pocnam i nisto..... Dajte mi Ve molam podrska za da se vratam na starata tezinaa ! Eve od utre ke probam povtorno i ke gi pisuvam tuka sto ke jadam.... Ve guskam..

8. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47

И јас како тебе.Се викам утре,па утре,ама никако.Само што јас накачив +15,тоа е мн повеке.7 кг не е мн,ама гледај да не продолзиш повеке.Мозеш да ја почнеш УН диетата,навистина е ефикасна,јас планирам од утре да ја почнам (само планирам,а никако да успеам),па к видиме. :)

Инаку,реков дека нема да пишувам,ама ете немозам да не пишам било што. :D

9. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Ајдеее те поддрзувамммм :)))))

10. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    789
    Девојки, :hai: .

Јас сум тука, будно ве следам, само не пишувам.
    Супер ми оди сега за сега, едно време стагнирав, ама се’ на се’ не е лошо.

Туку, најдов една слика од Нова Година 2011.
    И, ќе ставам една од летово.
    Мислам дека се гледа разлика во делот кај стомакот и рамениците. :)

Прикачени фајлови:

• 1.JPG
      1.JPG
      Големина на фајлот:
      186,3 KB
      Прегледи:
      350
    • 2.JPG
      2.JPG
      Големина на фајлот:
      146,9 KB
      Прегледи:
      350
    • 3.jpg
      3.jpg
      Големина на фајлот:
      111,9 KB
      Прегледи:
      350
    На Trendafilka, Chica.Loca, Ammy.Lee и 9 други им се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.046
    Официјално ветувам од вечерва дека ке вежбам секоја вечер и нема да јадам како досега
    цел Октомври и на први Ноември ке закачам една слика од мене на темава по прслук и гајќи
    ее уште вака ако не ми дојди мотивација нзз

12. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Со тебе сум аничкааа .. јас првиов ден го издржав не ми беше воопшто тешко, ја започнав ун диетата.. комбинирам нешто и со медицинска.. со среќаа

13. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.046
    Ајдеее ти давам подршкаа
    и немој само диета комбинирај и вежби
    па те чекам да се фалиме со позитивни резултати :) :) :)

На zenska8 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    И јас од вчера почнав.. многу се имам здебелено периодов мора да се слабее!!!
    Кога се видов на слики нервен слом добив!
    Така да вчера ми беше овошен ден, а и денес изгледа ќе биде истото.
    Ме мрзи да готвам.
    Па ќе видиме до каде ќе одам, ама ќе се мотивирам со вас.
    Иначе има една страна на интернет http://www.fitday.com/ и тука можеш да си внесиш се што си јадел во текот на денот плус можеш и како WEIGHT Goal да си поставиш и прилично е добра.
    Малце ја имаат изменето некако ми е покомплицирана за снаоѓање ама во секој случај е добра бидејќи знаеш се што си јадел во текот на денот и колку калории внесуваш.

Иначе девојки од сите диети која ви делува како најефикасна? :)

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Без сомнение УХ диетата е најефикасна зошто е пред се здрав начин на исхрана кој секој треба да го практикува, јас друга диета не ни оправудвам, зошто се освен оваа е трошење на нерви и залудно потрошено време зошто кг-те се враќаат со јо-јо ефект.
    :)

16. Wellness.girl81

Wellness.girl81 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    А од оваа нема јо-јо ефект???????????

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ако продолжиш да се храниш како што си се хранел во текот на неа нема јо-јо ефект.
    1 година откако ја прекинав не качив ни грам, само ги намалував, зборувам од лично искуство од пред две години, не зборам на памет. ;)

18. Wellness.girl81

Wellness.girl81 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    Не зборувам ни јас :) Мал милион пати ја почнував и знаш искрено што ми беше најтешко? Тоа што во одреден ден нешто одредено треба да јадеш и така за роденден на таткоми сите јадат скара, мевце убавко, јас тиквички :) и сл. такви работи. Не дека ми беше тешка и неиздржлива, напротив, но сега малку во поглед на изграната сум по едуцирана, посебно откако присуствував на едно школо каде што еден од предавачите беше нутриционистот на Дејвит Бекам, не се согласувам со диети каде што еден ден треба едно да јадеш друг ден друго и сл. На телото секој ден се му треба

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не можам да издржам јас на мојов режим, пак ја почнувам УХ ама сега сериозно, со табела, со пишување во темата се што имам јадено и со вежбање од Недела.
    Таман имам скоро два месеца до 31 Декември, па ако дојдам до посакувана тежина ќе прекинам порано и ќе одам на одржување. Со мојов режим само во обем подослабнав, ама не доволно. Уште минус најмалку 5 за да си влезам во старите алишта. :P ама ќе издржам, не е тешка диетата, всушност здрав начин на живот е кон кој треба секој да се придржува.
    Ич не ми е гајле ако станав досадна во темава, скролајте ме ако сакате, ама не прифаќам да речете дека претерувам зошто признавам преокуапција ми е, не ми е комплекс колку што сум опседната со ова, додека не си бидам старата јас и не го решам ова, не запирам.
    Зошто да биде вака, кога може да биде поинаку?
    Реплики не сакам, фала. :*

На Dinnna и zenska8 им се допаѓа ова.
  20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Од понедеделник уште 2 недели возење со чичко Аткинс.
    Уште само 2-3 кг до идеалната цел и тежина, не можам да се пожалам, се чувствувам и изгледам одлично. :$ Умре циганката што ме фалеше, еве ме мене на нејзино место. :D

Не дека ми се брза, ама големото бебе се збунило дека уште сум на месната диета, па ми изнакупил кулен, чајна, ребра, пилешко, ќебапи, табла јајциња... :D
    Душа бре.
    Па да ја испочитувам почитта.

За роденден има да бидам сламче.

На teddybear, Dinnna, cinderella5 и 10 други им се допаѓа ова.