(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Lux ова што го прочитав од тебе исто како јас да сум го напишала истооо! Не се грижи ке ги симнеме килограмите со тебе сум! Јас ке ја држам Ун диетата додека не ја добијам посакуваната тежина. Добро мки оди веке денес ми е 5иот ден

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Јас да ви се пофалам :) Немам пишано одамна на темава.
    Епа вака, се на се ослабев 4 кг од летото па до сега и конечно имам накај 50. Мислам дека нема некој што ми нема речено колку сум ослабела :lol: Ептен се познава тоа кај мене навистина. Бутките и стомачето се стопија и зацврстија. Сите панталони ми се големи, освен едни ептен слатки со високо струкче кои не ми се закопчуваа порано и сега ми се таман :D

Вака беше процесот кај мене. Значи воопшто немам држено никаква диета, само на почетокот избегнував мрсна храна и јадев повеќе овошје, а и мноогу вежбав секојдневно. Со тој режим изгубив 1 кг. Потоа отидов на тринеделен одмор и воопшто не внимавав на исхраната, си јадев се и колку ми се сака, ама со оглед на тоа што секојдневно неколку пати по четири ката се искачував и симнував, пливав постојано, шетав итн, се вратив со кило ипол помалку.
    За жал последното кило ипол го изгубив непланирано поради тоа што фатив 2 болести, неможев да јадам и пијам ништо и завршив на инфузија..

Пресреќна сум во сопственото тело сега ^_^ Ќе пробам да си ја одржам моменталната тежина. Ви посакувам на сите да си ја постигнете вашата цел. Толку од мене :*

На Hopeful, Dinnna, Lux и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Постот ми е долг затоа го ставив во спојлер.
    Епа драги мои, да си се пофалам и јас. Конечно (вчера) ја завршив успешно УН-диетата. Висока сум 1.60 и одсекогаш сум имала 60кг, често стигнував и до 62кг, а никако под 60кг. Бидејќи не сум којзнае колку висока, вишокот на кг ептен ми се познаваше, се ми беше во стомакот и бутовите, имам мали гради и мешето напред ми штрчеше, од колениците надоле нозете ми се слабички, кај рамењата исто така ич не сум широка, значи буквално се ми беше кај стомакот и бутовите и грозно изгледаше. Мај/Јуни, кога ми се собраа испитите на факултет, немав време за ништо освен за учење, значи ретко јадев, преку ден спиев, ноќе учев и цела ноќ само на кафе бев, после набрзо започнав со поздрава исхрана, за доручек јадев житарки со јогурт, ручек ептен малку ќе каснев и вечерата повеќе гледав да ми биде салата, ама не беше којзнае какво строго придржување, онака, и успеав да дојдам до 57кг(а и бев ептен под стрес тој период, не само поради испитите, имаше и др причина). Значи Ун диетава ја почнав со 57кг и за рок од 90 дена симнав 6,5-7кг, ретко правев грешки, можат на една рака да се избројат, кога направев грешка веднаш ја пишував на темата. Ги намалив бутките и стомакот ептен, спојлери немам, фармерки и панталони носев бр.32, а сега бр.26 :rock: Само да знаете колку се чуствувам убаво во сопствената кожа сега, немора повеќе да го собирам мешето назад кога се движам и седам, конечно опуштено си седам, мада има уште малку салце кај мешето ама со стомачни и тоа ќе го ставам во ред, не е страшно. Пред некој ден бев во шопинг да си купам фармерки, оти нели сите сега ми се големи, и одбрав едни да пробам и продавачката ме гледа и вели за тебе ќе треба од најмалиот број, ситничка си ти...леле луѓе мераци колку бев среќна кога го слушнав тоа, обично кога одев да купувам фармерки или панталони слушав само „хм, за тебе ќе треба поголемо бројче“. Не верував дека некогаш ќе дојдам до оваа тежина(тешко слабеам, а и сум цела на сојот на татко ми, а таму сите се пополнички, да неречам дебелки). За вежбање, вежбав само на почетокот, после мн ретко, онака некогаш пред да си легнам ќе направев некои лесни вежби од типот чучњеви, расчекор, за задникот некои вежбички и така. Сега сакам да се концентрирам на стомакот да го затегнам, па планирам да почнам да правам стомачни. Топло ја препорачувам оваа диета на сите кои се во борба со кг, нема ништо да се загуби, освен килограмите, верувајте и воопшто не е тешка. Е сега единствено од што се плашам да не посегнам по брзата храна и дупло да ги вратам кг, па затоа се решив од денес да продолжам со ун диетата што е за одржување и ќе терам колку што можам, и не толку строго. Искрено најмногу би ми одговарала режимот на исхрана кај диетава на irenna, поради факултетот бидејќи сум по цел ден и доручекот и ручекот ми се фаќа кога сум на факултет, само за вечера ќе сум дома, ама таму има доста благо, а јас сум зависна од него и ми е страв да не се здебелам пак, а и има доста храна, и поради тоа се одлучив за ун-диетава-одржување. Толку од мене се изморив пишувајќи :D ќе кажам уште само да бидете сите упорни и никако не се откажувајте, само така ќе има резултати. СЕ ИЗВИНУВАМ ЗА ДОЛГИОТ ПОСТ.

На Hopeful, Doozy, Trendafilka и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    И јас повторно ви се придружив во клубот на диеталки . Ја започнав диетата на аткинс и ќе морам да се придржувам на овој режим додека моите 57 килограми не станат 50 .

Морам морам и морам мака ми е веќе постојано да имам во плакарот гардероба за дебела и слаба :@

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    А колку си висока? :?:
    Зашто 57 кг и не се баш нешто многу... освен ако не си 150 см.
    :)

6. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    мене моите 57 ми се многу зашто стварно изгледам како да имам 70 а висока сум 164.
    мене проблем ми се стомакот и нозете и само со вежбање тоа кај мене не се средува . Јас имам стварно голем проблем кога се здебелувам тогаш имам стомаче т.е сало под градите па празна половина па пак големо стомаче :worried:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Покрај диетата пробај и да си вежбаш нешто, зашто ќе имаш секако поголем ефект. :)
    Со среќа, и чекаме резултати.
    :)

8. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    Фала вежбам веќе една недела еве а за резултати се надевам дека ќе бидат поскоро :)

9. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Ич не сум карактер за диети. Не ми се верува. Се' ќе направам како што треба, било што да ми е зададено како задача, една пуста диета не можам да издржам до крај.

И еве, редно беше, почнав и со кардио вежби, дома скокам рипам ко луда од сабајле.
    Внимавам на исхраната, на сабајле јадам мусли, и семчиња од лен, сончоглед, тиква и сусам, во јогурт, после еден час јаболко, за ручек протеини, овошје за ужина и салата за вечера. И тоа по малку.
    Леб скроз отфрлив, благо и сок исто така.

Ама имам проблем, се дувам ко балон. Немам накачено на килажа, туку подуена сум ептен.
    Да се тешам со пмс (бидејќи за една недела треба да добијам) не е правилно.
    Се мерам, во килажа не сум мрдната, ама затоа во стомакот се раширив. Подуен, тврд. Ах.
    Да се откажам, не иде. Што карактер ќе сум ако се откажам. :swear:
    Се надевам на резултати, не брзи зошто сакам здраво да ослабам, ама не сакам да сум ко балонче и да ми е тешко.
    Цел живот јадам се и сешто и иста сум, сега мислам го достигнав максимумот.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    На мене ми се згади од кашата, секое утро ја јадев и вечра веќе не можев.
    Инаку од утре стартувам со Л Карнитин, се мислам само за режимот.
    Дали за појадок ѓеврек, за ручек домашно приготвена храна, а за вечера од кашата, салата или јогурт/кисело млеко со краставица.
    Л Карнитин ќе пијам, ама и ќе вежбам, 3 пати неделно, аеробик, зумба и пилатес. Секој ден е различно. Плус ќе се трудам и дома да повежбувам.
    Ако има некој кој може да ми даде совет, нека каже.

11. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Јас кашата ја јадев само 3-4 денови, мајка ми ја дојаде смесата.
    Искрено ме заситуваше, ама некако се збумбарив многу, посебно во лицето. :^)
    Мислам дека тие семките не ми делуваат баш сјајно, а со сигурност знам дека за мојата крвна група Б+ не се препорачливи, посебно сусамот.
    Деновиве, налетав на една женичка што исто ми се пожали дека од кашата ненормално многу се подула во стомакот, посебно во спојлерите.
    Така што за мене, кашата јок во иднина.
    Подобро обичен корнфлекс со млеко и овошка, ако веќе се решам за здравиот режим на исхрана.

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    Јас пак секое утро се празнев од нејзе :D .
    Ме заситуваше, до 16 часот, до ручек, ама ми се згади. Секој ден исто.
    Јас сум АБ +, а од месо најмногу слабеам, а од манџи како грав, грашок, ориз и слично се дувам како балон, а е препорачана храна.

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    А јадам, а не јадам, пак исто стојам во килажа. Ќе си пукнам од мака што корнев живци два месеца со неуспешни диети.... Само се дујам периодов и јас, како бубрег во лој станувам, не знам што е работава. :worried:

Мој совет - пробајте овес со јогурт и малку зачинете со вегета. Нека отстои 5-6 минути и е мноооогу вкусно!

Штета што моментално не можам да смислам никаков режим на исхрана што ќе одговара на мојов распоред. Како да завршам со јадење до 20 часот, кога се враќам во 19, а претходно сум испаднала во 9, нит појадена, нит ручана, а да не правиме муабет за вечерање. Вегетирам на евтино кафе, витанови и виталии, јаболка и банани. Пуфф. :sweat:

Кога викав дека факултет и диети не одат заедно, во право бев. :|

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    А која е таа каша? Има во некоја друга тема??

15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    12.866
    ^ Неколку страни поназад ја има. Смеса од семки од сусам, лен и тиква беше мислам.
    Мене не ми се верува дека денеска точно 2 месеци изминуваат како ја почнав диетава. Претходно најдолго што можев да издржам беа 2 недели.
    Исто не ми се верува дека немав ниту една криза.
    Милина ми е... каишот за уште едно дупче поназад отиде :) . Додуша претходно каиш не носев (ми ги истакнуваше спојлерите)

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Дојдов тука, за да кажам дека после 74 ден од УН, официјално се откажувам.

За да не листам по темана, од прилика ќе кажам. Првиот месец, симнав 9 кила. А последниов месец и пол, 2 кила. И тие константно ми варираат. Некогаш ми покажува дури +2 кила.
    Немам живци. За држење, ќе ја држам. Ама џабе, само се мачам себе. И за џабе изгубив месец и пол. Со тек на време, како да ми се зголемува апетитот. Незнам. На моменти ме фаќаат кризи.

Можеби и јас сум крива. 4 дена направив пауза, за на екскурзија. Не качив ни едно кило, ама цело време бев на штрек. Леле не, ова многу ќе ми биде. Леле вака, леле онака. Башка еднаш ја прекршив дека бев на свадба, и каснав мевце, а ми беше скробен ден. И вчера ми беше овошен, ама кога се вратив од школо, си каснав гравче. И јас се нервирам. Или држам диета, или не. Вака не може. Ем не јадам како човек, гледам да ги намалам порциите, ем не слабеам. И си реков, крај на УН. Дури и двата водни ми беа полесни, од овошниот. А криво ми е, што не си држам на зборот. И за тие 15 дена, да не ги додржам. Ама знам дека ќе ги држам попусто.

И пак ќе повторам. Имам сериозен вишок. Не сум некоја за 2-3 килца, или 10.

А од 15ти јуни сум на диети. Ама ќе држам уште. Сега се решив за Аткинс. Не е здрава, ама ќе правам паузи после секои 2 недели. И ќе му бидам стварно многу благодарна на тој што ќе ми пише предлог мени. Небитно дали тука, или во ЛП. Не ја сфаќам, баш, баш.
    За доручек се јадат јајца значи, а за ручек и вечера месо? За доручекот, нема проблем. Јас за јајца сум тата-мата. За ручек, не сум љубител на месо, ама ќе терам некако. А вечера ако не, ќе јадам салата.

У главном, то би било то. Сакав уште нешто да кажам, ама ме чека математиката. Ќе се доискажам нареден пат. :)

На Buttterfly и Doozy им се допаѓа ова.
  17. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Ај ве молам дајте ми некоја диета без јо-јо ефект и некој вежби кој со сигурност се ослабнува ама во домашни услови вежбав летото Insanity Workout се потев ненорамлано ама неможев да издржам до 63 ден многу станав нервозна Ај помогнете ми ]:)

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

УН Диета. Види ја диетата и таа е без јо-јо ефект и најважното е што се внесуваат здрави намирници.
    Погледни ги ( во темата и во модни критики) Анабела и Трендафилка се стопиле начисто и браво за истрајноста

19. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Не дека сум некој експерт околу ова, но знам дека доколку пиеш Л карнитин, или други топачи на масти, треба доста протеинска храна да се внесува и доста вежбање - кардио вежби.. инаку не би имало некој многу голем ефект.. :(
    еве и една статија околу тоа :
    http://www.gladijatori.com/%D1%81%D1%82 ... a1289.html

Значи тоа не е баш каша туку смеса од 4 вида на семиња (интегрален сусам, сончоглед, ленено семе и семки од тиква) кои се мелени и се конзумираат самостално или може да се додадат во мусли/корнфлекс. 2 лажици од смесата се потопуваат со млеко или јогурт. Имаат доста добар ефект за празнење, освен оние други за подобрување на крвна слика. Можеш да ги купиш од Виталиа (во тегличка, ги има по маркетите околу 60-70 ден. со мала грамажа) или да си ги купиш посебно семињата и да си ги измелеш (вака е поефтино, на зелено пазарче за 100 денари добиваш 400 гр. смелена смеса). ;)

На Buubica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Само што направив страшна грешка и ме гризе совеста сега :@ Инаку скробен ден ми си го изедов ручекот и после тоа што ми требаше изедов едно мерси, па уште едно и уште едно и на крај уште едно :$
    Ми се слоши од толку благо на крај. Дали дека во ЈХ благото за вечера некако го избегнувам, сега добив таква потреба за благо уфф да не се оправдувам, нема оправдување и многу ми е мака за ова.
    Ама следен пат кога ќе ми текне да посегнам кон нешто вакво, ќе се сетам колку мака ми е сега и нема веќе вака да правам, и во ЈХ ќе си воведам пак блага вечера за да не ми се дешавааат вакви работи.