(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Eј,да бе, мене баш ун ми е со повеќе гладување :D до 16 овошје, јас ќе цркосам од глад :D
    Jез да се слични, ама барем тука нема овошје до 16, кое јас лично не го можам.
    Aј, доста, ти и Jуле најубаво знаете јас колку јадам :wasntme: , ем торта,ем колаче, и после ем лесковчка, гурман и пол :D
    :rofl: Cтока бе, стока сум

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Абе се смеам јас, зш сите се тешиме дека фини се режимите, дека нема гладување, дека се е таман, а црко гладни сме. :rofl: Тоа е, ќе се бутка, ќе се тера, јас ако не се стегнам до Дојчланд, таму пишете крвче. :D

На ludoto19 и Elennaa им се допаѓа ова.
  3. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Да ве прашам нешто бидејќи почнувам да се плашам. Летото ослабев 5 кила и од тогаш (од септември) до сега килажата ми се нема покачено или смалено ниту 1 кило. Значи не се ни дебелеам ни слабеам, а исто како летото јадам и вежбам (по малку :wasntme: ). Многу ми е страв да не почнам да се дебелеам наеднаш, па да ве прашам што значи ова и дали да се плашам или не и како да спречам да не се подујам наеднаш? Инаку сега таман сум иако може уште 2 килца да смалам :!:

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.225
    Допаѓања:
    258.694
    Знаеме, знаеме, а и јас у комбинација со тебе :D .
    Затоа последен пат кога се дружевме, само wc - шоља гледавме пред нас :lol: .

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Денес малку претерав, количински не, ама измешав бајаги глупости :( половина мала пастрмајлија па и парче пица за вечера... бравос. |(
    Толку издржав, 8 денови без грешка... ама добро, човек сум, се тешам и дека е недела, неделен / семеен ручек, ово-оно...
    Утре овошјето понеделнички во Кам е со 20 или 25% попуст, па е добар ден за купување јаболка и банани.
    Морам да се ставам неделава повеќе на чорби и супи, и овошје и млеко, оти иде славата на дечко ми, фустанчето кнап :sweat: ... онака закопчување, и ако каснам кифличка отповеќе и седнам, ќе се слушне едно крррррррррррррррц!
    :D

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.225
    Допаѓања:
    258.694
    Тренди драга, викендите се такви, полни со гревови :D .
    Јас до сабота издржувам, ама затоа сабота и недела си уживам во храната ]:) .
    Недела обавезно си правиме дома блачко, ко традиција ни е тоа :) .
    Немај гајле, човек си, ај па трева јади само :D .

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.397
    Допаѓања:
    142.971
    Ми се јаде нешто солено и вкусно! А колку не личи на мене да барам солено!
    Ме дрмаат кризи и не ме изненадуваат зошто секогаш после две недели цвикам. Кога имаш богато искуство со диети, си го знаеш организмот, па знаеш што да очекуваш - и какви резултати, и кога ќе те стрефат кризи.

Веќе четири дена вагата не мрда од место. Ах, таа втора недела, колку е кобна. Ама знам дека морам да ја издржам, и веќе за некој ден очекував да почнам да одам надоле.

Сега и не смеам да потфрлам - си го купив фустанот што го сакам, и ми стои подобро од минатата недела :D Ама нема простор за грешка, одма ќе се познае.

Ајде, уште една недела ќе издржам!

На JuLleE, Hopeful, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    Девојки и јас ви се придружувам од утре.
    Последниве две недели си се опуштив малку со храната, плус и ја намалив физичката активност. Не јадев количински многу, но си јадев повеќе благо, леб, си макав и сл. :tmi:
    Пред тоа бев многу активна, цело време се движев и си јадев нормално, од се но во умерена количина, а во септември и и подослабнав, па супер ми беше. Ама последниов период некако си ја легнав коската :tmi: .
    Здравје, од утре, понеделнички, се приклучувам кон диеталките и вежбалките :) .
    Ќе ја држам УН диетата (најмногу ми одговара), обавезно по 2 литри вода (кои и така ги пијам) и ќе се движам - ќе шетам/пешачам и ќе вежбам, кардио и некои вежби за затегнување/зацврстување на телото.

Немам многу за смнување, не знам колку бидејќи не се мерам на вага туку во обем и по алиштата си гледам, но би била задоволна и со 5 кила минус.
    Целта ми е, пред се, да го исчистам организмов од глупостите што ги внесував периодов, да го нормализирам и да го зацврстам телово.
    Секој ден ќе пишувам за „сработеното“, а, здравје, на крајот планирам да ставам и слики за да ги споредиме пред и потоа резултатите.

Е па, ај со среќа на сите нека ни е! :)

На Doozy и anabel-a им се допаѓа ова.
  9. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Еве и јас се приклучувам тука. :)
    Имам нешто за симнување,ама полека не ми се брза ама ич.
    Само маката е што гурман сум голем мајке ми...хамбургери и фаст фуд не ми се маакта него чоколадите и рум бомбиците.. :lol: :sweat:
    има ли некој некаков режим (освен УН Диетата) да ми препорача каде ќе нема да ми се строго определени деновите,денес ова утре она да јадеш него што ми се присака насабајле тоа да си зготвам за ручек или да не морам да се откажувам од благодетиве од горе?

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Денеска сум јадена убедливо најмалку до сега, ама толку ми е лошо,дека утре терба да добијам, и неќам со сила да се терам да ждерам само, имам вишок салце немам гајле :D
    Јадев банана за доручек, па пиев кафе.
    Накај 2 пак пиев кафе и цедевита и јадев малку кикирики.
    Со тоа заврши денот.
    Ќе се виткам у брзо време у кревет, за да неми се пријаде у ниедно време и грев да праам, несакам, утре ќе јадам аслано со ред, појадоче нака 9ипол ручек накај 2ипол и вечера во 7ипол.
    Секогаш кога сум нервозна и кога ми е лошо,уста не ми се отвара.
    Да практикував ова поише до сеа твиги ќе бев, ама и нервно ќе се осакатев :rofl:
    Ден 7 и успешно ја заокружив првава недела со мали остапки и грешки.

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Знам дека не е баш соодветно местото, но незнаев каде да прашам... :D
    Сакам да ве прашам, дали некоја од вас имала искуство со Медобил Екстра Слим?
    Дали има резултати и дали има некои последици по здравјето?
    Гледам дека е многу фален производ, а богами и скапичок е :D
    На приросдна база е...Не се капсули, туку течност е....
    Ве молам за одговор :) :*

13. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Братчетка ми го користеше и кај неа немаше никакви ефекти.А пак една пријателка на мајка ми вика дека од медобил ослабела... :)

14. Calypso

Calypso Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Ден 14

Повторно протеински ден, чинам дека јајца и виршли ќе ми никнат во желудник. Вчера денот го поминав изненадувачки, односно се запрепастив како издржав со две јајца и виршли, а не ми се јадеше. Апетитот нула, дури и се плашам. Денес појадував исто две јајца и две виршли, а околу 7 имам на мени печен стек со зеленчук.

Ослабнати 4 кг. Иде споро но сите велат дека резултатите се по втората недела. Ајде да видиме. :)

На kate21, ludoto19, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Чорба, чорба, мммм, да имам услови да живеам на чорби, нема да ми текне на друго јадење, посебно оние на мајка ми, пилешка, рибја, зеленчукова. :mm:
    Денес сум го кренала мирисот на пилешка чорба до третиот кат, добив и повици - што така вкусно мириса, :D ама мешево ми е среќно, полно и задоволно.
    За појадок стандардно имав корнфлекс со млеко, а за ужина - банана и коцка црно чоколадо (Најлепше жеље, едно малечко го јадам 3-4 денови). :D

Оваа недела интензивно се ставам на чорби, манџички, овошје и салати, евентуално нешто готвенко од типот на ориз и грашок.
    ;)

Од четврток ме очекува именден, две магистерски, во превод - 2 кафани и мојот роденден... помози боже. :sweat:

На Dinnna, Doozy, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^Tрендафилка, опушти се малку тие 2-3 дена, си заслужила :)

8ми ден
    Појадок стандард, банана и кафе.
    Ручек-тост со кашкавал и едно парче врат,со јогурт.
    (знам дека можеби не требаше да јадам врат, пошто е сувомеснато а тоа не чини ама ич, ама бев прегладнета од вчера,и малку си приуштив денес, ама неделава понатака, посторого.
    Вечера патрлиџанче и сиренце.
    ЈАдењево супер ми оди, ама мислам дека се е џабе додека не се зафатам сериозно со вежби.
    Круцијални се, дури и повеќе од јадењето.
    Малку сум мрзливка признавам, ама морам да и речам иш на мрзата и да вежбам многу повеќе.
    И да ви кажам не сум веќе ужасно гладна, после 12 веќе почнува по малку да ми закркорува стомаче, ама брзо и гледам да си легнам.
    Само да си ги синхронизирам станивањата и легнивањата да ми бидат секој ден во исто време, не аамо од пон-чет, ќе биде стварно ептен супер.
    Затоа нема чиста 5ка, додека тоа не го исполнам.

На ludoto19 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  17. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    И така и јас денес го почнувам моето патешествие кон достигнување на посакуваната линија!
    Долго време ве читав, и долго време започнував и се откажував од разни режими на исхрана ама последнава недела ми дојде преку глава и си реков готово! Крај на измачувањето, на размислувањето секое сабајле што да облечам, на одбегнувањето на новите фармерки зашто спојлерите ми излагаат!
    Од денес почнува нов период за мене и ќе бидам упорна и цврста додека не се видам во огледало онаква каква што секогаш посакувам да бидам!
    Моментално дома немам вага, ама последниот пат кога се мерев уште додека бев во Скопје, бев некои си 79-80 килограми а тоа е дефинитивно над дозволената граница.
    И така од денес ја почнав УН и планирам да ја држам до нова година, па да видам каков ќе биде иходот, и да проценам што ќе се прави понатаму. Еве ветувам пред вас дека нема да си дозволам да се откажам и дека ќе го стопам салово па што сака нека биде!
    Денеска како за прв ден протеински, за доручек ананас,праски и чаша зелен чај, за ручек си мцнав туна, и за вечера планирам уште половина од она што го изедов за ручек и така..

П.с. Дури и се направив табела на која ќе си следам и ќе си запишувам секој ден што сум конзумирала! Ќе си запишувам буквално се, за да видам каде грешам и да го подобрам начинот на исхрана!
    Планирам уште една табела да си направам за физичка активност да си следам, ама тоа понатаму..
    И така женски пуштајте среќа. Јас ќе си бидам од денес па натаму редовна тука, и ќе ви правам друштво.

Еве да видите како ми изгледа табелата што си ја спремив!

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      192,6 KB
      Прегледи:
      201
    На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.225
    Допаѓања:
    258.694
    Јас сум ви најголем лицемер на темата ]:) .
    Два дена сум на диета, три јадам, а останатите два се припремам за диета, а тоа опфаќа ждерење на се што ми е забрането во диетата.
    И така, само се чудам од што ми ослабнаа нозете, долу над колената, вишкот речиси и го нема. Дал од вежбање, дал од тоа Л Карнитинот, не знам искрено, ама од нејадење сигурно дека не е :D .
    А и како да сум на диета, кога секој ден на работа некој по нешто части :devil: . Па не бива да не си апнеш, нема да тргне работата :D . А и Митровден иде, Нова Година, уствари цел јануари се ждере :lol:.
    Ми се слоши од помислата, колку треба да се јаде. Фластер ќе си ставам на устата :nod: .

На Doozy, Hipster, Hopeful и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    Прв ден:
    Појадок -1 јаболко
    Ручек - 1 парче варен стек, 1 патлиџан и каснав 2-3 пати варен ориз. Мајка ми имаше направено и ме чекаше мене за да јадеме заедно, па каснав малку заради неа.
    Вечера - половина парче варен стек, малку салата од патлиџани со малку рендано сирење, колку за вкус, и една чаша јогурт.

Помеѓу ручекот и вечерата каснав една банана, некаде кон 4, и се напив едно нескафе зашто ми се јадеше , а ми беше рано за да вечерам зашто тогаш подоцна ќе требаше да јадам.
    Вечерата ми беше во 6 и не планирам да јадам ништо повеќе. Ако ми се пријаде ќе каснам патлиџан пак или јаболко или ќе се напијам чај или јогурт, нешто ќе биде :) .
    Вода имам испиено литар и пол до сега, а ќе повежбам после и така треба да седам до подоцна, па нема да ми биде проблем.
    Од утре планирам да вежбам или наутро кога ќе станам или попладне кон 3-4.

Добро поминав денес, помотивирана сум, задоволна сум што е најважно и имам желба за понатаму.

На Doozy и Hipster им се допаѓа ова.
  20. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    12.870
    Си се помирив дека споро ми оди слабеењето. Ама ако, ако треба до наредното лето ќе сум на диети, ама ќе ги симнам килцата што ги планирам. Најбитно, да се пофалам, полека- полека, хормоните се враќаат во нормала. Дали од апчињата, дали ради слабеењето, не знам точно.
    Друго... целулитче- јок. Ни грам. Добро, можеби имам некој грам, ама излегува кога ептен се стискам. Вака на око, немеТ :lol:

На Dinnna, Buttterfly, kate21 и 5 други им се допаѓа ова.