Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Леле вчера јадев само еден таратур и еве ме до денеска уште сум на тоа :D Ама пиев и кафе со сладолед денес во мекдоналс.
    Иначе ова со таратуров не дека се придржувам на строга диета,неко ете се нешто немав време да јадам.
    А и да ви се пофалам дека незнам да го проценам чуството на глад,едноставно незнам кога сум гладна.Многу ретко да знам точно дека сум гладна.
    Па ми се случувало од тоа што " не сум била гладна" 2-3 дена.да сум припаднала,обично кога моите биле на пат и немал кој да ме тера да јадам.
    И така..Имам одлични предиспозиции за анорексичар. :D
    Ај сеа ќе си земам бапнам сега овошен јогурт од праска.Калоричен ли е многу? :wasntme:

A и да ,испив 2 литри зелен чај,ама јас си ставам шеќер во него неможам да го пијам така лош :lol: И цедам еден лимун во литро чај :)

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.176
    Допаѓања:
    156.614
    2 литри зелен чај?! :o Намали,препорачано е до 2 шољи дневно и тоа млак,не ладен,не врел.
    Сладолед и овошни јогурти купени,се масни и зашеќерени што да ти кажам,не се препорачливи за во диета.Земи направи си дома сама,со некоја овошка и лажиче мед,измиксирај,испасирај или изблендирај,што и да ти се наоѓа по дома.

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Една лична елаборација во чест на двата литри зелен чај.
    Тоа што пиев зелен чај со женшен и слим&фит во кој доминира зелениот чај, и двата вида на Виталиа, по 2 чаши од двата на ден, ми помогна само да останам будна за време на сесија, а после тоа за речиси мигренски главоболки. :|
    Го баталив слим&фит, сега само зелениот со женшен го пијам, барем летово да го протуркам жива. Па ако и треба нека остане буцко дебелото дете. :angel:

И да, занемерете ми го аватарот, ова да ме потсетува колкаво е дебелото дете, па да се стави в терезија што би се рекло, т.е. да се доведе во нормала. :|

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    еве и јас да кажам

денес за ручек
    пред 1 саат направив 2 домати (пржени на тефлонско без маснотии) 1 јајце и голема лажица дробено сирење

накај 6 ќе јадам таратор со 1 јајце, сиренце 1 лажица,ротквички, магдонос и тоа :D

и после ако ме пукне криза ќе му седнам на цитронот ]:)

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Стави му мед и лимон на зелениот чај. Преубав е така, изладен... мх мх. Подобро мед, отколку шеќер. :)

6. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    A затоа ли јас се чувствувам како издрогирана? :o :D
    Ама два литри од вчера кога ви пишав до денес мислев,ама сепак ако треба максимум две шољи ,му доаѓа дека јас дупла доза сум земала.За денес толку од него.
    Леле каков идиот сум еј.
    Значи калоричен е а?Епа ништо таратур ќе си направам.Нема да биде успешна мисијата сама да си направам овошен јогурт ,како резултат на моите одлични кулинарски способности :rofl:

7. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    За доручек јадев само зелка салатааа... Сега за ручек ќе видиме што ќе ставам на менито :) Ама сигурно ќе биде една крставица :) или таратур....

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    ЈАс денес се обидувам лунарниот ден да го издржам, па од сабајле сум со едно макијато(со лажичка шеќер) кај 9 часот, две шишенца вода, и ја чекам мајка ми литро јогурт да ми донесе што планирам до вечер да го испијам и со план сум порано да си легнам ако воопшто издржам да не каснам нешто.
    Многууу ме боли стомакот и цревата ... оф да сте до мене ... абе крчкаат. :D
    ако го издржам денов вака како што наумив, ќе се прогласам за херој :rofl:

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :o Aбе мече, не смееш нити шеќер нити млечни производи

стриктно на вода, кафе без шеќер без млеко
    и не сум сигурна ама ич природно цедени сокови!
    Hикако јогурт!!!

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Еее па нели течности бре :o
    Јас веќе испив две чаши јогурт. :devil:
    сега ќе одам да проверам.

Едит: еве вака
    млеко не може, ваљда јогуртот е убаво да се пие. Литро јогурт и литро вода ќе испијам денес. Гревот ит ака е сторен :lol:
    Кафето ќе ми се прости ... иако криво ми е малку, ама нема врска. :)

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    абе јас како што знам не!!!
    па јогуртот е млечен бре теди :rofl: не знам прогуглај си, види по нетов

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    ах девојки многу работи прочитав тука... најбитно од се е да сфатите вие сами од што ви доаѓаат килограмите и да поработите на тоа... 5 години редовно се придржувам на велигденските пости (40дена веганска исхрана, избегнувам бело брашно...дури лани 40дена без зејтин) и секогаш исходот истиот...во + сум со килограмите... од 1.1.2010 до 1.11.2010 бев на вегетаријанска исхрана и се здебелив 8 кг...

заклучок: проблем ми се сите продукти освен месото, млекото и јајцата, бидејќи јадам многу количински доколку овие работи ги исклучам...леб и благо можам долго да не јадам...ама ориз, компир, лека...мхмхмх

и да...броењето калории се чиста математика, чиста сметка и дефинитивно со резултат...ама бара многу дисциплина и трпение...

На modest-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. modest-girl

modest-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Luge ne mora da se drzi dieta za da se namalat kilogramite..treba malce da se vovede red vo ishranata..Dokolku cvrsto resite da namalete od vasata kilaza veruvajte ke uspeete vo toa...Zdaravata ishrana i pomala kolicina na leb...spored mene se dovolni... :)

14. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Јас денес ете вечерав сеа тараторче али пред 30 мин. бев на роденден и морав само една голтка кисела вода да се напијам, белким нема лошо да се одрази. Верувајте, благо и солено ниш не погледнав.

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :^) киселата вода е вода! не знам на што да се одрази, има 0 калории

16. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Епа не е фер.... не отидов на слава да не паднам во искушение (а сигурно ќе паднев) по тоа сармата, месото, паааа благото лелелееееееее ама ете баба ми така фина и добра и пратила на мајка ми за мене и тоа од се од солено до благо. Е како сега да одолеам на сето тоа, а и нема смисла за мене е тоа :^)

17. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Гледам спомнувате ленено семе,па сакам да ве прашам колку пари е и колку грама,во пакување од Виталија?

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    100 грама, накај 25 денари ми се чини дека беше!
    максимум до 50 да кажеме :)

На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Леле си се уништив. Седнав да јадам мајка ми помфрит имаше направено и јас си заборавив на диета на се си земам од помфритот, си ајдам јас безгрижно и само нешто ми светна и си викам абе нели на диета ќе беше?! Нели ќе ослабеше?! Затоа нема да вечерам не не јас морам да ослабам. :doh: А дали многу шеќер имаат купечките сокови? Јас се напив една чаша од праска сок од би, сега не знам дали многу е штетно ако не на вода ќе си останам. :) Утре за доручек ќе си купам нешто ѓеврек (мало, ситно ѓеврече сега колку може да ме здебели?!) За ручек не сум одлучила ајде ќе видам утре,а сега во план ми е вода да пијам многуууу вода. Ахх на каква мака ме ставиле калорииве.... Ама се мора си се тешам сама на себе подршка. :lol: Ајде се читкаме подоцна ;)

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    да да, имаат многу шеќери... :worried: Hе се ич диетални, полни се со шеќер, така да од утре кога ќе си почнеш диета од ново, немој веќе да пиеш :)

На MissCupcake му/ѝ се допаѓа ова.