(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    41
    Дроучек само овошје до 12, со среќа. Поздравче :)

2. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ле-ле, значи кога сум на диета, дома се убави работи прават за јадење, сега се пржи лебче, ама не се давам, не не :D :D

На Sudika и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Знам, знам, ама не сум навикната ништо во уста да ставам пред 1, 2 освен кафе :/
    Еве денес бидејќи касно станав, сега ќе доручкувам грејпфрут :angel:
    За ручек, зависи од мама, а вечер ќе се "почастам" со огромна марула и јајце :D

4. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас во последно време многу забушавам,еве сега јадев бурек,а ручек ќе имаме пиле со кромпири :|

а за благо секако неможам да се откажам,гледам помалку да јадам,ама тешко некако...па затоа не пијам газирано,не јадам бел леб,кифли,грицки,ваљда може да ми се опрости благово :wasntme:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^не си единствена....и јас забушавам.А после плачам и се нервирам. Епа сами сме си криви.
    Уште точно 2 месеци имам време за да симнам уште едно 4/5 килограми. Дали ќе успеам само со вежбање и контрола врз јадењето ќе видиме. АМА МОРАМ :sweat:

6. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Почнав еден режим на исхрана и вежби со кој се надевам се има некои резултати.. :)
    Наутро на училиште јадам еден ѓеврек.Бидејки по повеќе време поминувам во школо јадам и јаболка мандарини шо ке ми се најди наутро ставам вчанта па кај 13 , 14 часот го јадам. :)
    Намалив и со шеќер во кафето и чајот.
    Слегов на 1 и пол лажиче шеќер од моите 3 :!:
    Потоа дома за ручек јадам р'жан леб по едно парче од тие сечените од кам и со ручекот кој го има.
    За вечера најчесто овојшје шо има по дома.
    За физичка активност имам физичко 2 пати неделно , значи сите вежби, доколку играме нешто и сл.
    А дома започнав со по 10 стомачни и чучњеви па сега зголемив на 15 . Четврти ден ми е несакам да се форсирам со вежби па да неможам да мрдам да ме болат сите мускули... Полека полека се надевам дека ке ослабам за 1 месец некои 3-4 кила со кои сега за сега би била пресреќна. :)
    Инаку на дестоп ми стојат многу мотивирачки слики и по цел ден ги гледам. :lol:

Прикачени фајлови:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ќе ме примите ли пак назад во темава? :tmi: :$

На AnaKarenina, thinkerbell, kate21 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MidnightFlower

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Исповедај се за своите гревови ќерко...
    Се шалам, welcome back :D

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.724
    Допаѓања:
    17.675
    Исто и кај мене. :doh:

За вечера јади зеленчук не овошје. :!:

10. MidnightFlower

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Бидејќи мајка ми си спрема месо со ПРАЗ (не јадам праз :( ), отидов да си сварам мешан зеленчук - пченка, грашак и морков и да си го каснам со туна мм :)

11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.724
    Допаѓања:
    17.675
    Го заокружувам денешниов ден. Веќе ништо не јадам :D

Доручек - 1 јаболка.
    Ручек - 2 тањирчиња манџа компири со шарена сол :mm: без леб :!:
    Вечера - Салата од варени јајца и марула (слушам Мимоза се викала, а :^) ) и едно маалецко парче кашкавал.

Вечер 150 стомачни и то.

12. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    И јас сум за ќотек денес, успеа стресов да ме надвладее :/ Башка тоа и времево катастрофа, за умирање :worried: (така, така фрли ја вината на временски непогоди сега) ..
    Да си го кажам гревов: изедов хамбургер. Цел, со огромен помфрит и преливи 100.
    Е сега толку од мојата вечера. Нема пропуштање на денот во целост. Не вечерам дефинитивно. А иначе за појадок јадев една поп кејк, мандарина и банана. Што убаво тргна, што несреќно ми заврши денов :(

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.724
    Допаѓања:
    17.675
    ^ Ајде, како ми кажа на мене. Утре помалку калорична храна за да се очиститш од гревот :rofl:

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200

хахах :) е да.. утре цел ден мора на овошје и зеленчук да се удрам само, ЧУНКИ не бива поинаку :D мора да излези хамбургеров од некаде :lol:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    41
    Само напред утре на пример ко ќе станеш исцеди си 2 портокали 1 цитрон и 1 лимон јас тоа секое сабајле го пијам, па јадам киви или јаболко или мандарина

На MidnightFlower му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Дај просветлете ме, не сум во тек :tmi: Ми треба време и нешто ефикасно!

13 дена си броев калории (1200) и пешачев колку што ми дозволуваше времето, ама немав ни 500 грама симнато. Се изнервирав. И се демотивирав. И си бев дома Ох. и се вратив со домашни пици и палачинки и торта. Фала мамичке за сето јадење, ама мене ме јаде совеста бидејќи знам дека ќе ги лапнам сите во брз рок.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    143.037
    ^ Брајт, има еден критичен момент втората недела од диетата, страшна стагнација што и да правиш, а ако издржиш уште неколку дена плус, резултатите веднаш се гледаат.

Инаку за фотосинтезата... не сакаш да знаеш :tmi:
    Се што треба е малку сонце, и главното - да е човек зелен, зошто ако размислиш што правиш, нема да го правиш :D Малку јадење - нискокалорични нешта, и физичка активност. Не би пишувала повеќе, не дај боже, ќе се навлече некој, ќе ме гризе совест после :)

На Bright и Hopeful им се допаѓа ова.
  18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    ве читам одамна редовно али не сум пишала али еве и јас ке се дружам со вас :D :D :D :D
    4 ден на режим мој кој дефинитивно само тој ми успева појадив чаша јогурт а ручав 1 тањир лека без леб вецера1 1 чаша јогрут и пола саат вежби различни по дома тоа секоја вечер обавзно ама само незнам колку се ефикасни дома сама што вежбам без надзор деее и 1 килограм помалку инаку 5 -6 треба да симнам

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.636
    Допаѓања:
    9.932
    Огомна предност ми е што живеам сама и едноставно НЕ купувам храна.
    Пример навечер стандард ме фаќа криза за благо, за нешто за грицкање, за сендвич на пример.
    Дома такво нешто немам.
    Продавницата што ми е најблизу затвора во 23часот, нема шанси да отидам до друга што е на 15минути пошто улицата е спуки.
    Удри на крастевичките! Ама после две веќе не ми се јаде, се чукнувам во глава за што се трудам цел ден и одам да спијам.
    Не дека ги форсирам киселите краставички :wasntme: ама се само 13калории на 100грама.
    Денес малце фотосинтезирав пошто преспав пола ден, а кога се стемнува веќе имам грижа на совест да јадам :D
    Утре планирам да делкам еден грејпфрут од 400грама |( некое зеленило, варени јајца.

Варирам со калориите на два дена, од причина што организмот кога се навикнува на еднаков внес калории не слабее. Не е моја идеава тренер ми го кажа ова. Ваљда е точно. :^)

На Doozy и AhThatFemaleProblems им се допаѓа ова.
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Со мали прекршоци и малку стрес издржав и денес. Од утре се префрлам на диетата на ирена, и мушки до нова година ќе се држам. :rock:

На Doozy и AhThatFemaleProblems им се допаѓа ова.