(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Фала ти на просветлувањето за краставичките :) пиклс, пиклс, апетит јок :)
    таман ме фатија кризите ти го прочитав постот :) Отсега ќе си знам за на вечер што помага. Не ме фаќа криза за благо, туку само за нешто солено, ама најадувачко, повеќе од стрвост.. иначе имам полн шкаф со благички работи, му се чудам како не го отворам често :| изгледа се имам самоубедено дека благичко :puke: ... или појма немам што е, дури и на сабајле го отворам одвај, кога треба да јадам од тие работи таму.. само овошје земам и не го ни погледнувам, не ми се смее нешто :^) добро е, добро е.. ќе го биде :) Пријатна ноќ на сите и ви посакувам сите утре да имате најубав ден на цел свет!

Noemi likes this.
  2. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Имам пробано многу диети и до најстроги ама неможам да издржам и ефектот со секоја е спор 2-3 кг максимум - месечно .Проблемот за тоа мислам дека ми е тоа што сум зависна од лебот и поради тоа неможам да издржам ниедна диета. СУм пробувала многу пати да се одвикнам ама џабе е. Ако немам леб со јадењето( макар и едно парче) не ме заситува што и да јадам друго. Повеке би ме заситило едно парче леб отколку да речеме еден голем тањир салата или нешто друго. :D Можеби изгледа чудно, но што да правам таков ми е организмот.Единствено ме радува што немам ич потреба од благо, можам да не ставам во уста и со месеци но ова со лебот не оди никако а инаку многу поелсно се осекам кога не го јадам,особено во стомакот, но од др страна не бива организмот ми бара. :D Не знам како да се одвикнам, што д ајадам и да пробам веке, што може најдобро да го замени ?

3. eva11

eva11 Популарен член

пробај или црн леб или двопек ама белиот у секој случај не е добар

4. ana-girl

ana-girl Популарен член

И јас продолжувам. Имам голема мотивација.Сите ме подржуваат.
    Вчера бев на име и не каснав од тортата. :( Си се тешам дека штом сум достигнала толкава килажа значи се сум јадела па сега можам еден период да се лишам, односно да намалам на благото, мррсна храна , нездрава храна...
    Инаку се мислам и ун да ја почнам не мора цела некои 4-5 циклуси околу месец дена бидејки еднаш сестрами ја држеше и имаше одлични резултати за само 3 циклуси.Но сега за сега 2 недели вака ке продолжам.

Сабајле изедов геврек.Уште во 9 часот.
    Кај 1 часот јадов едно јаболко.Потоа отидов на физичко и таму истрчав 2х по 3 круга односно 6.Потоа игравме одбојка.
    Дома се вратив и ручав.Изедов една чинија грашок со едно лепче од пчениничните сечените. :lol: не знам точно како се викаат.
    Направив 15 стомачни и чучњеви и некои пообични вежби за истегнување.Утре го зголемувам бројот на 20. :!: :lol: бидејки како што кажав не се форсирам бидејки не сум многу физички активна и затоа полека полека ке го зголемувам бројот за се да е во ред.
    Пред 15тина минути каснав едно јаболко.
    Вечер ке излегувам со другарките и ке слезам пешки ке изодам некои 2 километри а ако не е многу касно ке се вратам пешки. Ке се напијам чај во кафич со малку шеќер. :)

5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Диета всушност тоа е правилна исхрана потребно е да се јаде ама баш се само во мали количини единствено грицките никако потребно е повеке вода да се пие бидејки ако се лишиме од се кога ќе се симне некое килце тоа повторно ќе се врати затоа нема пишана диета тоа ви го велам од искуство си јадев се а ослабнав 8 кила меѓутоа имав проблеми кученцето ми го оперираа и јадев ко да не сум видела храна тоа беше се на нервна база пак си кашив килца сега сум повторно на диета поточно правилна исхрана сепо малку само грицки никако

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Зошто бее..тоа благо..како да го одвикнам. ;(

Денес доручек ми беше една ипол јаболка и 2 мали тањирчиња интегрални оризови снегулки.
    Во школо ручекот ми беше беј-роус и сочоглед.
    Кога дојов од школо, околу 7 јадев една чинија грашок манџа со стек, секако без леб. Го одвикнав веќе, пу,пу да не се заречам.
    Ама после вечерата до сега колку благо изедов :tmi: :tmi: + 3 чаши газиран сок.
    Ако ми е се. Сама сум си крива.

Сега 200 стомачни ќе направам и толку.

7. tessi

tessi Популарен член

Плачам за ќотек и свесна сум за тоа :D
    Што убаво ми тргна диетата,и дојдоа слави,родендени мекици и се тоа едно по друго.Морав да ја прекинам и планирам викендов да удрам повеќе на овошје и салати и од понеделник со нови сили пак се ставам на Аткинс,мора да се симнат уште тие неколку кила што останаа :)

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Памелче, никако газиран сок, ти немаш многу да ослабеш, само малку мешенце и спољерчиња, ептен малку е тоа, башка што дете си сеуште растеш и се развиваш, треба само да стекнеш убави навики за исхрана. Велам никогаш газиран сок, но немој да се стаиш сеа на соковине тетрапак полни шеќери, поарно пиј цедени сокови, цедевита, ете наместо да испиеш литар сок од праска испи само една чаша газиран сок, ама многу ретко да биде тоа, да не претеруваш, еднаш во месецот и да те задеси не е страшно. Јас не би имала срце цел ден да држам диета и после да се остаам од јадење благо и да пијам газиран сок, едното барем да не си го конзумирала, според мене да си останала само на благото, пе ќе си речеш ајде. И мислам дека треба да смениш нешто со храната во школо, БејкРолсот не ти е најпаметно решение, или барем немој секој ден истото, смени малку, можеш некогаш да изедеш и геврече, па дури и некое друго пециво, башка што ти јадеш БејкРолс со вкус на скара, пица, се се тоа дополнителни калории и адитиви кои не ти помагаат многу. Јас правам така што секогаш бројам калории, е сега не се притресувам, ама барем отприлика, гледам оброкот наутро или ужината да не ми изнесуваат повеќе од 300 калории за појадок и 150 калории за ужина. Е сеа сум малку зезната, не знам овошјето колку калории има па нагаѓам, ама мислам дека не поминувам повеќе од 300 калории сосе кафето. За ручек е друго веќе, може да пројде и со 500 калории па дури и повеќе, најмногу до 700 калории, се тоа отприлика, нема да се припотресувам сеа некогаш да бидат и повеќе, ама гледам кога можам да се сведам на минимум, за да можам кога ќе се опуштам да знам дека тоа сепак не е често. Вечера, друга приказна, ако можам ја сведувам на калории на ужината, или на ич, не вечерам, но ако ме задеси некој црв во желудник, тоа е нешто ептен минимум. Се си мислам овој пат сум цврсто решена и ќе успеам, ги знам сите моменти од диетава и се држам цврсто.

pamelche likes this.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

^ Знам, дома кога сум во цел ден по една чашка сок за растварање пијам. Ама ова на гости бев :tmi:
    А инаку за бејк-роусот мислам дека тоа па е помалку калорично отколку кифла/ѓеврек.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ау па подобро да пиеш Кока Кола него ли сок на растварање, освен ако е домашен се разбира, тој има шеќери ама па нема вештачки бои и толку многу шеќер како купечкиот, овој купечкиот ти е жива хемија, мој совет подобро земи си шумечки по една на ден, ем ќе го задржиш организмот малку сега зимово, ем не е до толку многу хемија и шеќери како сирупот. Инаку БејкРолсот, и јас така еднаш се зезав, и тоа јадев едно пакетче на два дена, со јогуртче како ми легна, ама ми легна после и на спојлерче, на мешенце. Инаку калории со сигурност има помалку од геврекот, геврек ти има калории максимум 200, а овој има сигурно над 200, баш ќе проверам, а башка боите и адитивите за вкус.

pamelche likes this.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Ај јас малку да се активирам тука. Веќе подолг период се трудам да се хранам здраво, и тоа се забележува, верувајте.
    Режимот на Дајмонд не можам долго време да го терам, поради овошјето, не знам што ќе беше ова, толку да не го сакам. Ама важно е дека не мешам продукти, и полесно ми е, а стомачето се слизна, прилично.
    За доручек со син ми заедно јадеме смудис - од овошје и зеленчук со житарици, за него ги правам со нему омилените 8 жита на Нестле (покалорични се), а за мене со овесни снегулки. Или пак јадам овесни снегулки со мед, какао, цимет и бадемово млеко. Заситува и дава енергија што мене ми е потребна. За ручек обично имаме некакво месо со салата или пак зеленчук со салата, ама зависи од денот. Ако правам месо со зеленчук, обично е со морков, карфиол, зелка - сè што може да се јаде и свежо, а ако имам намера да правам ориз, компир или мешункасти, обично правам супи или варива од нив. За вечера јас обично пијам јогурт, или па каснувам морков, карфиол, кисела краставичка или пак ништо не јадам (нема потреба). Претходниве два дена ни се затераа по слави родендени, ама еве - јадам само салата и риба (грев ми беше чоколадната торта, ама и неа цела не ја изедов, пола син ми ја изеде :tmi: ). Добро, и белото вино ми е грев, ама ај, од еднаш не е проблем. Како и да е, сакам да кажам, човек се навикнува да одолее на искушенијата, барем јас сега можам да им одолеам. А штом јас можам, може секој!

Инаку, маката ми е што не вежбам. Немам уште зелено светло од доктор за тоа. Ама си потскокнувам по малку кога можам (кардио вежби од fitness blender на Yt), правам понекогаш чучњеви и слични вежби. Се тешам дека кога ќе симнам доволен број килограми, мојот грб ќе ми биде благодарен, ама за тоа ќе видиме.

Само напред девојки, можеме ние! Најважно е да откриете кој начин на исхрана ви одговара, па така терајте.

П.С. Немојте Кока Кола и слични, макар на гости биле. Поарно вино пијте, кока колата има 600 г шеќер на два литри :tmi: може и повеќе. А да не зборувам колку целулит е тоа....

lolyta777, Hipster, Doozy and 7 others like this.
  12. Lux

Lux Форумски идол

Морам да се пофалам, минус 1кг и 200г за две недели.
    Значи за 42 дена од диетата имам симнато 4,2 кг. :)
    Многу сум среќна, т.е кога се измерив сабајле летав од радост и се фрлив на вежбање. 8)
    За секои 10 дена сум симнувала минус 1кг, а тоа е сосема доволно затоа што неав многу за симнување, т.е за мене не се ништо зошто многу лесно ги качувам, ама еве можело и лесно да се симнат.
    Им кажав :hai: :hai: на скоро 5 кг. ;)
    Одам понатака, не се одкажувам, имам уште 5 кг за слабеење иако ќе ми бидат премногу, ама според килата толку треба, а според изглед уште 3 да симнам ќе изгледам уште поубаво од сега.
    Вчера добив комплименти, сестра ми кога вежбав ми рече дека од септемврито и од последен пат кога ме видела изгледам бааѓи послабо, а таа ми е најголем и најобјективен критичар.
    Стомакот ми е стопен, сполјерите минимални скоро и ги нема, уште неколку цм и ќе ми биде даска, па на ред се плочките. :emo: И уште бутините да ги средам, тие ми се најкритични, иако и тие ми се слизнати и богами некои фармерки што не ме собираа сега ми чинат, уште 3 кг и ќе влезам во сукњата по која се ориентирам, среќна сум, ете, истраав, уште толку ќе истраам и еднаш засекогаш ќе им кажам збогум на кг-те, ама овој пат без јо-јо ефекти. :emo:
    Можеме сите да успееме, само не се одкажувајте и верувајте во себе! :*

lolyta777, drugarka, Doozy and 6 others like this.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Минатата недела успеав да симнам 1кг и 200 гр, а за оваа очекувам барем половина кг.
    Јас сум човек од рутина и навика, и ако нешто ми се бендиса, не го откачувам така лесно (чукната во превод).
    Насабајле, еве веќе полн месец и нешто, јадам исклучиво корнфлекс (си мешам обичен и малку чоколаден), ама така големка чинија, со млеко, без шеќер.
    И тоа ме држи сита 4-5 часови.
    Во меѓувреме пијам кафиња, чаеви, многу вода и задолжително една шолја зелен чај на работа.

Ручам нешто лесно, денес беше кифла со сирење, ама само една и САМО ТОА, а некогаш си носам од дома, растурена сарма, мусака, мевце малку или салата.

Е кога доаѓам дома, ме чека чорбата од мама. :mm: :mm:
    Да илустрирам, тоа е едно тенџериште од скоро 3 л или 5, не ме фаќајте за збор, големо е, :D кое мајка ми ми го подготвува понеделнички и само си подгревам навечер по чинија или две, зависи колку сум гладна.
    Има морков, пилешко и брокула, мирудии, кромид и е преубава, вчера на пример имав пастрмајлија, ама не бре, и печење да ми понудеа ќе ја одберев чорбата, зависна сум и навлечена на неа, и сега ја мислам, таква топличка со оцет, мх мх, што би рекла Алачки.

И таа фамозна пилешка чорба ја вечерам буквално 5 дена со уживање и мислам дека од неа ми се подобрува и метеболизам и расположение, а богами и најадува.

Имам две ужинки, овошје и витанова, некогаш мавам 2 житни чоколатца на ден, зависи од расположение.
    5 пати неделно над 20 минути на орбитрек задолжително и - насмевка од уво до уво.
    И онаму каде што можете со пешки - тргнете и не се думајте за такси, автобус или кола.
    ;)

Навечер си пијам од смесата со цимет и мед.
    Значи само пред легнување, зашто 2 пати на ден и ми е многу и мачно, а и заборавам. :D
    Што си е сигурно, сигурно си е.
    :)

lolyta777, drugarka, Doozy and 3 others like this.
  14. Bright

Bright Популарен член

Браво Трендафилке :) Е ваквото одржување е супер. И јас ја сакам таа чорба, најадува и лесна е за стомакот.
    прашање: Не е подобро цимет до мед на сабајле да се пие (бидејќи нели е благо)? Навечер и мене повеќе ми одговара бидејќи на сабајле повеќе си го милувам кафето без млеко.

15. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Браво Миднајт, браво. Бев кај другарка и јадев чипс. Алал да ми е...
    Значи денеска попуштам под влијанија, сабајле дури јадев гооолема кифла пошо ме мрзеше да идам да си купам овошје или јогурт. -.-
    Значи денов ми е ужасен, утре вечер имам битна дешавка треба да носам тесно фустанче, а моментално се осеќам како слон. ;(

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Јас едно време пиев цедевита, си реков наместо да пијам обична вода барем да има некој вкус...и кога другарката моја која одеше кај нутриционост и рекла никако цедевита и таа има шеќери....па јас по совет од двете ја откачив и цедевитата и сега пијам само вода или чај.

Бев на роденден кај другарка ми, и многу сум радосна што одолеав на прекрасното тортуле, ама затоа ја смачкав салатката и испив 1 л кисела вода :)) а пред гостите се правдав дека дома јадев торта па доста ми е :))) а вода пијам од солениот ручек :)))
    малку лага на гости не е на одмет, немора сите да знаат дека сум на диета !!! :)

среќна сум што можам да одолеам на тортите

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Па прочитав дека пола од смесата требало да се испие пред појадок, а другата половина пред спиење половина час, ама мене ако не ми е свежо подготвена ми е малку грозничка. :tmi:
    А и наутро некако немам навика и ја заборавам, а навечер си викам - нека работи метаболизмот, нека врти желудникот нешто лесно и така испадна... има ефект инаку, можеби не некој wow почетен, ама мислам дека на долгорочни стази, ќе даде позитивен резултат. :)

18. gothchick

gothchick Популарен член

Нешто плус :) (може е надвор од темава, ама не знаев каде на друго место да го споделам)

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Во врска со смесава...
    Јас го прочитав така во едно списание, па така го пишав овде.
    Нема штета од медот, тој целосно се разградува во нашиот организам, затоа што веќе еднаш е преработен во организмот на пчелките.
    Трендафилка, јас си го подгрејувам. Многу малку, да се замлачи само, да се растопи медот. И на мене не ми е вкусно навечер инаку.

Trendafilka likes this.
  20. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Во врска со подгревањето: „In the morning drink the other half that you refrigerated...but do not re-heat it...drink it cold or at room temp only.“

Не чини да се подгрева медот, затоа што губи се позитивно во него, ензими некои и 300 чуда што содржи. Дури и кога се додава нели треба да се додаде во млака вода, затоа што жешката го убива убавото во него.
    Ај баш од вечерва и ова чудо да го видиме... од мед нема никакво негативно влијание (освен ако си алергичен or sth) а циметов е познат по забрзување на метаболизмот.

Само да прашам: дали некој пробал оваа смеса да му биде вечера и да не се вечера ништо друго? мене ми изгледа дека ќе ме засити, почнав воопшто да не јадам деновиве, и самата помисла на мед (инаку го обожавам) ми е премногу заситувачка. Јас една лажичка да сркнам се блокирам за се друго :)
    А да и да не заборавам, од близок куќен пријател, кој инаку е пчелар имам слушнато и дека пожелно било со пластична лажичка да се црпи медот, затоа што металните некако реагирале во комбинација .. не памтам баш најдобро пошто одамна беше тоа, ама за секој случај доколку сте во можост употребувајте пластична. мене ми влегло тоа в мозок уште како дете и одамна така правам.. :)

Инаку деновиве и мене родендени ми се собраа, еднаш си промашив и за ручек цел хамбургер го закачив и најверојатно изгубениов апетит денес и вчера ми се должи на грижа на совест.. Денес излегов без да појадувам, имав многу обврски и почувствував како ми падна шеќерот, директива во најблиската трафика едно кит кат изедов, колку сака нека има калории не ни успеав да го прочитам паковчето, потоа јадев за ручек ориз со златна мешавина и толку за денес, евентуално една салата марула ако изедам до вечер или кисели краставички. Сега пиев нескафе 3 во 1 пред пола час, шеќер не шеќер тоа е.. деновиве сфатив дека најбитно од се` е што вечераш (нормално ако колку-толку имаш физичка активност во денот - што ќе го потроши појадокот и ручекот и нормално ако не јадиш цела пица или хамбургер за ручек секој ден).