(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Појадок во школо: едно геврече (од помалите) и една банана.
    Ручек: Грав и леќа со кисели ајварски пиперки без леб.
    Вечера: Како вчера ручекот. Растителен какавал, сирење, зденка, виршла на екстра меин со кашкавал, и томато од тетрапак во грне и во микро :drunk: со салата краставици.

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.406
    Допаѓања:
    143.077
    Каква диета, доста ти беше. Постигна одлични резултати и нема никаква потреба веќе да држиш диети. Да вежбаш и онака е добро, без разлика дали имаш за симнување.

Нека не те фаќа ужас од вагата, секогаш има периоди на стагнација. Јас сега скоро кога бев на диета некои денови едвај јадев нешто, па вагата не ми мрдаше. Ама затоа после почна да оди надоле и кога малку се подопуштав. Чудна работа е организмот :D

Ајт сега на заслужен одмор од диети, до после трудноќа!

На Angel.Heart, Trendafilka, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Џенцки, тета Ангел да ви се пофали, меше е повлечено за цело едно дупче на каишот :rofl: Нели оти сум многу мукаетна не си се измерив ама денес ветувам, и едно ливче на фрижидерче да си шкрткам, кила може не знам точно ама диетава не ја почнав испод 85 така да си ги зимам сантиметрите како параметар. Башка ко што пишав пред некој ден на девојката која ја фатило шлог во фитнес сала од едното кило погоре, мене не ми се параметар килата бидеки тежнеам кон тоа да го заменам “сето“ сало со мускулна маса а тоа во секој случај тежи повеќе, така да нема многу да се припотресам ако наместо 65 сум 68, па дури и 70 се прифаќа ако изгледам како што сакам и пред се сум навистина, но ко што имам веќе споменато на 65 ме чека Анталија и одмор на сметка на скржавиот :rofl:

На Angel.Heart, Doozy, Elennaa и 4 други им се допаѓа ова.
  4. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    јас се испоразболив :( ама сепак се придржувам колку што можам на режимов.. сношти прекршив малку неколку правила, ама ептен не можев да дишам и слаб ми е организмов.. незнам што му стана се напукував со витамини и свашта.. ама џабе изгледа, на работа сум во контакт со многу луѓе и мали деца плус, најверојатно ми се има закачно некое вирусче.. тоа е. Ќе се опрам :)

5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Телото ти е уморно веќе, направи некоја пуза не се зезај, и внесувај витамини, сериозна е работава ако претераш со диети, имам изгубено пријателче поради диети, откога му ослабна имунитетот и обична настинка за него беше премногу, ослабе многу килограми, ама поради тоа изгуби и живот, затоа со се мора умерено, дефинтивно му фали шеќер на твоето тело, јас кога ја држев Аткинс потполно исто се чувствуав, и кога учев ама ништо не можев да запомнам.

Туку денес вагата покажува -3. Ме израдува, иако јадев тестенини и се, ама движење и јадење умерено, многу салати и јаболки.

На thinkerbell, Angel.Heart, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    И јас го практикувам истото, само неделава слабо стојам со пари, ама од прилика тука негде сум, се прилагодувам.. :rofl: :rofl:

Да не бидам крајно офтопик луѓенца, чудо сум значи. А намалам со исхрана, по ден-два што и да каснам летам у веце по пет минути од ко сум се најала. :geek: Шо викаше една комшивка моја, џабе ќе си фрлам 500ка у кафана, ко ќе си дојдам дома одма го испраќам со пропратна музика од казанчето. :rofl:

7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Сакам насабјле да пијам и зелен чај (а, ако нема, било каков),ама поради тоа што сум прва смена на школо, а се успивам по обичај од денес ќе пијам навечер.
    Појадок: 1 банана и 2 мандарини.
    Ручек: Макарони со кечап.
    Вечера: Исто јадев макарони со кечап, а сега ќе напрам и салата нешто + чај.
    Да едитирам: Наместо салата земав цвекло од тегла и интегрални оризови снегулки + зелен чај со лимон.

Ангел фала што ми кажа, сега овој ќе го допијам и од утре ќе си знам. :)

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Зелениот чај Памелче ти е со кофеин, навечер ти е речиси ко да се напиеш кафенце, поготово ти што си мала и на тебе лесно ќе делува. Подобро според мене да се напиеш Нане, исто помага во варењето и смирува грчеви.

На AhThatFemaleProblems и pamelche им се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    И јас мислам дека ти е подобро зелениот чај да го пиеш насабајле за да ти го забрза метаболизмот,а не навечер зашто нема да можеш да спиеш,поради кофеинот.
    Едно време пиев кирколина и стварно добар чај ми делуваше како благ диуретик,ми го забрза метаболизмот,а обично патам од бавен метаболизам и тогаш кога го пиев ослабев едно 4 кила.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.047
    На една другарка отсекогаш и се чудев и ја прашував
    добро бе чупе па како издржуваш само со јаболка крставички салати од зелка домати зимска салата и други триста овошки и зеленчуци како те најадуваат

Ее ми вика накркај се 5 јаболка ќе видиш како ќе бидиш најадена

и стварно вечерва цел ден не бев јадена само смоки
    и изедов цел супаер салата од зелка стварно се осеќам дури прејадена

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    ЛАМЈААААА;АЖДАЈА;ЗМЕЈ; :@

Ете тоа сум јас. ]:)

Треба да ми дојде, ми се јаде, се ми се јаде :devil: , се контролирам најмаксимално што можам, се мерам секој можен ден, и со метро денеска се уверив дека не сум качила некој грам плус (читај, сантим плус), све то супер, ама... аждајава прегладне. :emo:

Сеќавам главоболки почесто, кои минат кога ќе се најадам |( , а да не спомнувам што почнувам со полагање од кај 10ти декември, значи супер, годинава повеќе од 7-8 недели ќе имам за полагање, ќе бидам под стрес и сеќавам, се ќе отиде во пичку си матер.

И не, не ми викајте нема, ќе си пазиш, ќе си држиш... само да се пожалам дојдов тука, морам, кога ми се јаде да дојдам и маките да си ги кажам овде. :rofl:

На Mrs.Cuper, drugarka, Ammy.Lee и 3 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Дузенка држ се мила, немој така. Понеси си со себе бе душичке нешто да поткаснеш, мене ми се во последно време хит мушмулите и нашине јаболка од Јапонија, многу ме заситуваат од сосем малку, пример, утрово изедов 5 мушмули ис е заситив, готово, вчера бев цел ден на една дуња, едно јаболко од овие од Јапонија и чинија пире, да ме гребеше желудникот, но се издржува. Јас прочитав дека само 30 посто од времето кога чувствуваме глад ние сме навистина гладни, останатото е се потреба за течности, значи сме биле жедни. Мислам дека има логика ова, пошто на почетокот од диетава а ми се пријадеше се обидував да не мислам, ама ќе се напиев вода и ми поминуваше тоа чувство гадно во стомакот. И мене ми се јаде, многу ми се јаде, 4 дена ми стоеа колачиња ситни во фрижидер, синоќа очи ми истекоа по нив, ама машки издржав. Ах вечна борба со килограмите :(

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки еве ја мојата сторија.
    Се мислев долго време дали да пишам, да ми олесни.
    Од кога знам за себе си ја имам истата конструкција, истата тежина и од шестто одделение истата висина. Последниве 2-3 години се борам со диетиве и никако да успеам. Висока сум 1.70 и тешка околу 73-74 кила. Значи горе кај градите не сум широка, стомаче скоро и да немам, ама затоа имам бутки за извоз. Често знаат да ми речат дека сум супер градена и дека само 2-3 килца треба да ослабам, но јас не се чувствувам така. Уште кога бев мала, се наоѓаше по некоја будала што ќе се исмејува со мене за тежината...
    Не е дека не сакам да ослабам, неможам. Ќе почнам да држам диета, еден месец ќе ми оди се супер и на огледало ќе видам дека нема резултати и се демотивирам и откажувам. И така една недела, две недели, не сум на диета и после имам грижа на совест и сакам пак да ја почнам диетата ама се плашам и си стојам во место. А денови, недели, месеци си минат, а јас пак си стојам во место, тапкам. И многу се нервирам, ептен! :(
    Ја држев УН диетата, диетата на Ирена, ефикасната седумдневна диета и од секоја ослабев по некое килце, ама кога ќе престанев одма ги враќав. УН диетата до сега ми покажа најмногу резултати, најверојатно дека најдолго ја држев, но и од неа се откажав. Слабокрвна сум и имам нередовна столица. Кога ја држев ефикасната седумдневна диета многу бев нервозна, ми се вртеше често и бидејќи имам нередовна столица, за времето кога ја држев воопшто не ни отидов во вц. :|
    Преку глава ми е дојдено од овие диети. Стварно не знам од кај да почнам, што да правам. А си имам и проблем со времето.. Само насабајле сум дома и навечер после 7 доаѓам па затоа и вечерата ми е касно.
    Се мислам да ја почнам пак УН диетата и се надевам дека нема да ја прекинам. Да симнам 10 килограми и да сум среќна. И се надевам дека за 3 месеци ќе ја пишам и мојата приказна во темата Успешни стории. :rofl:
    Уфф :whew:

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Пепелашке, јас сум ти нешто налик тебе, само што јас се борам со килограмите скоро цел живот. Почни застани. Се решив на диетава (УН) бидејќи имам слушнато а богами и видено многу добри резултати. Ја држам веќе 11 дена и сум презадоволна, се гледаат првите резултати и мене ми е ОК. Во врска со столицата, мене оваа диета ко што ми ја среди ништо друго не ми ја средило, и јас како тебе имам нередовна столица или медицински кажано опстипација, ама откако сум на УН одам редовно во ВЦ и тоапо неколку пати на ден, претходно од сите препарати и диети сум одела во екстреми, од ептен јака дијареа до ептен јак запек. Сега засега сум супер и не планирам да се откажам. Во врска со врмето, мислам дека може да се направи некаква комбинација, носење од дома, купување според деновите и слично. Моја колешка од факултет ослабе 10 кила за само 45 дена, и тоа баш во делот кој ти кажуваш, бутовите и задникот. Но многу е битно потоа да не се фрлиш на старите навики, нажалост еднаш диета засекогаш диета, ама тоа е, не мора до крајности, ама барем да се одржува баланс. Според мене диетата на Ирена е премногу спора и повеќе е за одржување на килажата, не е за луѓе кои сакаат да ослабат 10-20 па и повеќе кила, обично таквите им се брза, знам по мене, не сакам првите резултати да ги видам по 1 месец, туку како сега по 10 дена. Јас би сакала да ја завршам УН и да продолжам да одржавам со режимот Ирена.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Jf1WNTxjo#!

Мене ова страшно многу ми помогна, погледнете го видеото, одев кај истава, Цвета Динева, жената според мене си ја знае работата, но морам да признаам малку строгичка е, ама па затоа за 2 и пол месеци, 12 килоглами ослабнав.

Првот пак кога бев кај неа, сето ова што го збори, мене истото ми го објасни и ми го кажа, и истото си го применував јас.
    Читај применуваВ, бише дебело, стрвно, вратив некое кило,ама дури една година подоцна и сама сум си крива, ама сега пак си почнувам, пошто многу сум се опуштила!

Ај на здравје со водата, овошјето, секојдневните зелени свежи салати, обилен ручек и лесна вечера од тиква, супа без фиде и тестенини или јатки или овошје.

И не е страшно да си лапните ќебапчиња или пица еднаш месечно, и самата она ми ја даваше, и пак слабеев.

На Trendafilka, Doozy и anabel-a им се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Абе арно си вика Цеца, реално досега успешно само од неа и од третманите се смкнав :D , така да, што и да кажеме, речи су излишне. Се мислам во јануари да најдам уште еден режим од неа, ехее, ако стасам до 75 кила, ЦАР сум.

И ќе имам клучни коски после. ]:)

Само не и чинеше ова на видеото, (дотаму гледав, после почна да шушти и исклучив) кога рече дека три кила праски биле 100 денари, и рече, па скапо ли е тоа... Мислам, не е во ред, некој со тие пари на ден прави ручек за четиричлено семејство и нема да мисли на праски и кајсии.

Ова дека имам таков пример во близина, па се нервирам кога гледам дека девојчето се дебелее, а немаат пари мајка и и татко и да и купат се што треба за диета... :| Диета од маргарин кристал и вчерашен леб, ете таква диета имаат.

На Treki, imelda, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Појадок: 7дејс кроосана, 1 банана и 2 мандарини.
    Ручек: Супа и тавче ориз со златна мешавина, зелен чај со лимон и пола блок чоколадце.
    Вечера: Исто како ручекот само без чај и чоколадо :tmi:

18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    12.956
    Јас се извинувам што ќе и се умешам на Памелче.
    Прво, 14 години имаш само, не се преоптеретувај со диети уште од сега. Ти уште се развиваш, растеш.
    Второ, ако сакаш да симнеш неколку килца не вечерај само. Или јади салата некоја за вечера.
    Трето, и најбитно, кога веќе си се решила на диета, те следам што пишуваш тука и да ти кажам дека многу грешки правиш.
    Многу ги мешаш намирниците. Ете си јадела кроасан сабајле, овошје не ти требало. За ручек си јадела ориз, чоколадо не требало. Ова пример само, од денес ете.
    Пак ќе ти кажам, многу си мала за ригорозни диети. Греотка е за организмот твој.
    Припази на вечера, припази на мешање на намирниците и ќе видиш како ќе имаш резултати.

На pamelche и Mrs.Cuper им се допаѓа ова.
  19. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.107
    Да се надоврзам на муабетот на Дузи...
    Јас да имам пари секој ден ќе јадам банани, портокали, киви, мандарини.
    Ќе јадам и јаткасти плодови, лешници, бадеми, индески оревчиња.
    За ручек секој ден ќе имам мисиркино месо, па лосос, па телешко месо, па морски плодови.
    За вечера, исто или слично, со јогурти, со секаков вид на салати, со млеко од 0.2 масленост, со шејкови, ама да зимам месечна плата од 1000 евра.
    Тогаш мили мои ќе одам и на аеробик, на масажи, па кремови за целулит, па триста други чуда.
    И ќе бидам згодноча прва класа
    Ама не зимам толку плата, живеам со моите, мајка ми готви за сите, притоа гледа јадењето да е здраво, а ефтино. И така, ќе јадам тоа што има, фала и на тоа. Мисирките и лососите ќе почекат, а кило мандарини ги јадеме сите. Па освен нејадење, и УН диета, секоја друга диета е луксуз.
    Цеце е скапа. Не само 3000 илјади денари кои треба да ги дадеш за да го добиеш режимот, ама и храната чини.

На Ammy.Lee, CoverGirl10, Annath и 15 други им се допаѓа ова.