(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    ^ Ептен си во право. Мене режимот на Ирена ми е најпогоден. ;)

Тинкербл во право си, ама во режимот на Ирена пишува наутро да се јаде овошје со парче торта, кифли празни, а месо и млечни прозводи навечер. За ручек тоа што има дома со една кришка леб. Гледам така и ја да правам. Чоколадото знам дека ми грешка :tmi:

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Памелче, јас со вакво јадење како тебе качував постојано, си бев Буце и никако да намалев. Мислам дека режимот на Ирена не е за брзи резултати, повеќе е УН диетата, некоја друга диета, ама па ко што ти кажаа, ти си мала, терај со го режимов, па и со мали исклучоци да е, само да не мешаш многу, многу. Гледај ако можеш пред било каков оброк одсабајле да го изездеш овошјето, колку толку ќе помогне, а не потоа, потоа само ќе внесеш калории а ефектот ќе биде минимален ;)

На pamelche и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Веќе се имам изјаснето, ама чисто информативно и за потсетување - мене режимот на Ирена не ми делуваше, напротив, си имав контра ефект, и не знаев за доста, дупка без дно.
    Аждаја, ламја луѓе. :(
    Секоја чест за оние на кои им делува, мене јок, секој ден благце, мало сутра тоа, си дозволувам 1-2 пати неделно и по многу малку (половина слатка, ред чоколадо, или 1 мало чоколатце...)
    Потребата за благо ја контролирам само со житни граноли и тоа е тоа.

Оваа недела повеќе акцент удрив на овошје и на готвени јадење + стандард чорбата, па ќе видиме.
    :?:

Еднаш во неделата кога ќе се решам да излезам со другарките, со дозволувам едно пиво или чаша-две вино, едно коктелче... не можам, човек сум, со кисела вода и чај не правиме ништо.
    За повеќе, ми се сака, ама па и не да бидам искрена... мани тоа што ја упропастува диетата, туку каква реакција имам на лицето потоа... инстантно ми се прошарува со нови акни и мозолки од малку повеќе алкохол. Така да јок на МНОГУ алкохол.

Не знам друго што да кажам, секој ден е борба и нова победа или пораз, се чувствувам како зависник во апстиненција. :(

Тешко ми е, ама кога ќе се погледнам во огледало или ќе добијам комплимент, убаво е чувството... иако стомакот ми свири.
    :(

На JuLleE и pamelche им се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Девојки нели вежбам на орбитреков...ама како за беља ми се расипа вагава.
    Е сега мене целта ми е половината да се смали, кажете ми како е правилно да ја мерам, во кој предел?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Најубаво е околу папокот, таму и се мери, шнајдерски, медицински како сакаш :D

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Аии колку е реална ''песнава'', само тој делот со фаќање на дечко не чини, зошто и личност со вишок кг може да има дечко/девојка.
    А останатато, сомун, слатки, рафаело и политанки, јагехидрати, вежбање, се тоа е точно. :) :)

7. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    26
    моите резултати- за 6 недели во вита диет клуб -7 кг :)

8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Ангел, нека нема. Сепак, подобро е насабајле да јадам овошје отколку 3-4 кришки ајвар и сирење.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Па тоа сакав и јас да ти кажам Памелче, дека подобро да го изедеш овошјето пред да идеш во школо па на одмор кроасанчето, не знам дали ме разбра ;)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Мојот организам е во некој вид на шок состојба :D Запрепастен е од промената што го снајде :lol:
    Не е дека не јадам, ама јадам здраво... и овој пат не сакам да симнам се што е за симнување во рок од месец и пол туку си дадов до роденденот да симнам 25 килограми(толку ми треба за да бидам тип топ :D ). Роденденот ми е во мај така да на подолг пат мислам дека ќе биде добро и дека ќе успеам.

Значи кога ќе станам(а претежно ептен рано станувам), небитно е дали сум на факултет или не, пијам чаша млеко, после тоа јадам некоја овошка(кива или јаболко претежно), после ако сум дома јадам житарици а ако сум на факултет јадам геврече или перек. Некои 2 и пол саати пред ручекот јадам едно витанова, па пијам најмалку едно литро вода па после тоа ручекот го делам на две порции, една јадам кај 3 и една кај 4 и пол(со салата), и вечерта кај 6 или 7 јадам или пуканки или костени или тиква(премногу ретко е тиквава на мени :D )... у меѓувреме постојано пијам чаеви, може по 4 на ден, мислам дека мајка ми третина од платата на чаеви ќе потроши со оглед на тоа дека и брат ми го заразив :D
    Сега добро не дека како војник се држам до распоредов, ама воглавно така ми проаѓа денот.
    Не пребирам што е ручекот, ако е манџурија дробам попара со една кришка црн леб и така ручам, ако е месо со компири јадам или месо или компири, ако е ориз исто така одбирам или ориз или месо... избегнувам бел леб, пржена храна и сокови.
    Мене ако ми верувате ептен тешко ми е заради соковите затоа што сум буквално зависник, ама во кризи и газирана вода со лимон или баланс врши работа. :)

Измерив обем кога почнав да менувам режим на исхрана, а наредно мерење реков тек кај нова година ќе ми биде, за да не се разочарам така сигурно ќе има некој резултат. :)

На Trendafilka, anabel-a, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Ама овошје кај нас дома не сотои па да јадам пред школо, вака на голем одмор си купувам. На голем одмор ја јадам кроосаната околу 9 ипол, а после овошјето го јадам на малите одморчиња и до кај 12-12:30 ми е изедено и обошјето. Значи најмалку после 40 минути јадам овошје по кроосанот. Леле како објаснувам :tmi:.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Епа Памелче скар по дома, ќе им кажеш дека сакаш секое сабајле на маса у кујна да те чекаат две овошки, било какви, мандарини, јаболки, крушки, што јадеш, мора бре да соработуваат со тебе, мене како ме слуша дечко ми, јаде со мене и он што ден ми е зависи. Или купувај си кога идеш накај школо, пак ќе имаш луфта измеѓу овошје и појадок ;)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    :rofl: епа немојте да бидете жена и пол :rofl:

15. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    ме нема мене 2 дена на темава, да не си речите дека забушавам :) уште сум болничка скрос, имам мислам и бронхит веќе :'( ама тоа е тоа, не може да трпи телото јадење глупости, во ваква состојба пак, уште повеќе не може! се придржувам уште како и претходно, немам ништо сменето, освен што количината ми се скрос намалена и немам никаков апетит ни желба за јадење. ако ништо друго, болештинава ќе ми помогни во ослабувањево :) се`, се`.. ама овошјето ми е баталено 2 дена освен една мандарина вчера што ја изедов и тоа со сила :( немам апетит луѓе, никако не можам да јадам, а морам, со апчиња и сирупи сум, ќе го загадам и општетам цел желудник.. вежбање никако 2 дена, не можам да дишам, уште помалку па да се задишувам (не дека не пробав.. збивтав ко идиот 2 минути и почна да ми се привртува и ајде си реков тргни се од пред видеото на јутјуб пред да се онесвестиш). од толку невежбање со години, јас сега најдов да бидам упорна, кога одвај дишам и кашлам 24/7 ко идиот.
    што правите вие вака кога болештина ќе ве налегни в кревет, а морате да одите на работа/имате обврски еден тон што не чекаат? а башка тоа и треба да се пази со јадењето (што не ми е тешко) туку од друг аспект треба да пазам - да јадам ако не ради друго ради апчињата што ги пијам :(
    женски мои најубави, кажувајте ми како да си го најдам чарето.. како да си ја убедам устава да ми се отвора пред овоштија барем.. ете вчера ептен ме истрви едно чоколадо, си реков аха сега (сабајлето) ќе јадам и каснав 1 редче и толку беше. на ручек ама ич не ми текна. вечера ајде стек ќе јадам и шопска е тоа ок ми беше, ама количински изедов колку што може во желудник од жаба да собери, од тие малите..

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Значи 5 дена само внимавам на исхраната, јадам помалку, и што одам на зумба секој ден, абе веднаш забележувам едно килце помалку. Е ова не да е мотивација за понатака, уфф. 8)
    Многу е битно да имате физичка активност, многу побрзо се слабее.

На JuLleE, zhap4e и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ЏенЦки ми се расипа вагата :lol: ќе морам под итно да купам батерија...инаку отиде се у вода....без неа не се може. Просто ми иде да ја гушнам на секој намален грам, а за килце и да ја бацам.

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Срамота не срамота ке си кажам.
    Пред 14 дена започнав со 74 килограми и 1.70 висина. :tmi: Што значи дека за мојата висина треба да имам не околу 60-63 кг.
    Денес , всушност сношти вагата покажа 72 :$ :D :D :!:
    Ќефој бев.Фармерките кој ми стоеа залапени на мене сега ми паѓаат.Ставив и каиш :rofl:
    Не е некоја голема бројка но јас сум пресреќна.Сум започнувала многу диети , но сите по 5 дена и не сум ги држела целосно.И затоа решив со лесен и здрав режим на исхрана да успеам да симнам некои 6-7 кг.Најголема мотивација ми беше сестрами која со истиот режим исхрана симна 7 кг за околу 2 месеци, и успеа да влезе во моите фармерки.
    Секако и вие многу сте ми од подршка , особено онаа слика од анабел-а во ун диетата каде се гледа многу јасно колку е прекрасна со сегашната килажа.
    И не само таа сите други.. :)
    Јас продолжувам се додека вагата не ја покажи онаа шеска, односно оние за мене совршени 63 - 65 кг.
    Позз и продолжете. :*

На zhap4e, kate21, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Gordana.gorde

Gordana.gorde Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Од утре и јас почнувам со УН диета бидејки гледам дека е навистина ефикасна и дека се слабее и веке не се откажувам. :)
    Браво за сите тие кои што успеале да го симнат вишокот килограми и за сите тие што се трудат и што се упорни за да ослабат. :clap: :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Treki

Treki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Трпение-спасение :D
    За 18 дена -1 килограмче со некој си мој режим. Сакам да ослабам уште 3 за да бидам пицикато, ама и со овие ми е супер. Се мислам за УН да ја држам 20тина дена.