(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. cuckata95

cuckata95 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    izvinete od mob sum pa na latinica pisuvam .nova sum na forumov inaku imam skromna zelba 10 kg do nova god !!!hahaha vickasto neliii?? ama moram,mozam i ke USPEAM !! 8)

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    извини на директноста, ама јас почитувам само искрени и реални одговори доколку кој и да е постави вакви фиктивни прашања (или реторички можеби? :!: ): Не си прави филмови!

и да, ова не е за да те демотивирам, туку за да се сметнам на земја. такво нешто ниту некој успеал, ниту ќе успее (освен во научно фантастичен филм) без притоа да не заврши на болница, или не дај боже да не кажувам каде. Можеш, мораш и ќе успееш, да, ама не во тој твој зацртан рок, освен ако мислеше на наредната нова година.

На MidnightFlower му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Barbie.g

Barbie.g Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Сакав и почнав да ја држам УН диетата,ама престанав.Не дека се откажав туку несмеам да ја држам за мое здравје.Денес бев на лекар и лекарот ми даде др режим на исхрана,ама како и да е пак ке ослабам по 3-4 кила бидејки несмеам се да јадам,посебно не мрсни,пржени јадења.По некое време откако ке ми биде подобро ке ја почнам УН диетата.Всушност мене не ми е ништо,само вртоглавици,главоболка,желудникот и така ситни работи,ама не е ништо страшно така да наскоро пак ке почнам со УН диетата и ке продолжам да ви пишувам,се надевам дека со нешто ке ве мотивирам да продолжите напред. :)

4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Жени, се мерев на вага :geek: И знаете што? За точно 11 дена откако првпат се мерив сосем случајно(денес дванаесетти, ама сношти се мерев) вагата ми покажа 4,5 килограми помалце, и тоа најадена, и плус мерена сосе чизми :rofl: ^_^ :D А бе пресреќна сум еј, препресреќна ]:)Ами дотогаш, од самиот почеток на диетава колку сум симнала, тоа не знам :$ Не мерам обем, сакам уште повеќе да се изненадам, aма ова дефинитивно ме мотивираше да си речам, браво, можам и успевам! И покрај трудот и веќе стекната навика за немешање на оброци и помала количина, јас бев скептик кон самата себе, се радував на пола сантим, се разочарував и кревав раце на подуен стомак, сега не смеам!
    50 УН ден ^_^ Скробен, за појадок јаболко, за ручек варена зелка со многу малце ориз, вечера ако воопшто ја имам :?:
    Можеме, и точка.

На Lux, Buttterfly, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  5. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Ај и јас да си ја кажам маката. Значи мојата килажа секогаш беше горе долу се додека не ослабев пред некој си 5 години и од тогаш успеав да си ја одржувам килажата. Ама сега имав бебче и некако тешко ми оди слабеењето. :( Имам едно 7-8 килограми кои ми се вишок и ме прават да се осеќам неубаво во мојата кожа. Секој ден (вечер де) си велам од утре ќе почнам да вежбам, да внимавам со јадам ама некако тоа утре никако да дојде. Затоа нема веќе утре, ами почнувам ДЕНЕС. :!:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.155
    Јас пред празници не слабеам повеќе!
    Секоја година таман ќе ослабнам за Нова Година и ете ме за еден месец пак ќе се поправам.
    И затоа после празниците диета и аеробик.
    Овој месец ми е преполн со прослави, следниот исто, па не ни помислувам на диета.
    Па зарем на Божиќ баклава да не си апнам, или руска и кифлички ^_^ .
    Па така одлуката е донесена.
    А и да ви кажам се мислам дека оваа моево премина и во опсесија. Ми здосади од диети. Па не сум дебела бре, само не сум стегната, ама ова со вежбање. А и зима е, па со облеката која камуфлажа ја правам :wasntme: .Мајстор сум :D .
    Згора на се секојдневно добивам комплименти дека сум ослабнета :lol:
    Некој е за на очно, само незнам кој :D .

Се одјавувам од темата за некое време :D .
    Празници се ближат, празници се ближат....треба да се јаде :!: :D .

На anabel-a, Beauchamp, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Barbie.g

Barbie.g Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Голема мака си имам јас.Ајде сега на диета пак ке се ставам,ама иде нг,празници,а јас тогаш најмногу јадам.Некој лек за ова? :)

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.946
    Како бе Барби не знаеш што да правиш, ете Јуленце си кажа, не може да се воздржи и ќе паузира од диети. Мој совет за сите диеталки, или држете диета или не држете, ако не ви држи га*от за диета, и сто пати да почнете нема да успеете. Ќе речете еве ја Ангел најде да попува, да кажува, ама навистина, ги има еден куп ќе почнат и се откажуваат, причина? Нема причина реална, ако сакаш да ослабеш ќе си затвориш муцето и ќе се стегнеш малку, барем имаме диети кои не не тераат да гладуваме, кои не ни вклучуваат во оброкот две маслинки и корка леб. Ајде малку поенергично, што е ова откажување, или одма не чини диетата. И ајде нека ви биде, поминете ги празниците, после држете диета, ама мислам дека нема ограничување, и празниците се за луѓе, што да кажам јас, три слави ми поминаа, пет родендени, и веридба и Нова година и Божик и се, и пак не се откажувам, има до крај да си се држам, колку можам построго. Е сеа, ќе си водите сметка, ако прекршите овој циклус другиот построго малку, почетокот дајте си и малку повеќе лимит, не мора баш до грам да мерите, нека биде тоа и парче леб плус или некое мевце повеќе, ама не се откажувајте :!: И мене многу ми помогна тоа што си пишувам овде секој ден, учам нови работи, се корегирам ако ја утнам, собирам искуства и постојано го пратам успехот на другите. Досега сум почнала сто и една диета, ама тие не се криви што не сум успеала, јас сум крива, затоа си реков, ова е тоа, сега или никогаш, последна шанса. А знам, само од диета не се слабее, па му удрив почесто малку на степерот, си симнав и вежбички, си градам кондиција да започнам да трчам. Мене мотивации со шески на стомак не ми требаат, ми треба мојата силна воља, ми треба да си го ставам во глава она што го посакувам, а тоа е да не одбирам повеќе меѓу остатоците од Л и ХЛ величините туку да стигнам барем до М, не се срамам кога ќе облечам тесно, да не мора да се правдам со ПМС кога стомакот ми рипка од фармерките. Знам, ќе речете не сум во право, не е секој исто, и во право сте можеби, ама и јас некогаш исто како вас сум си викала, ај од утре, ај од задутре, ај уште ова чоколадо, ај да го испразна фрижидерот, да не го фрлам лебот, да не ми остане од јуфките, да не ми се расипе ајварот, да не ми мувлоса сирењето... Се така додека еден ден на се напнав максимално кога видов дека омилените фармерки ми се излижале кај нозете, кога видов дека не ми стои убаво сукничката која ми беше омилена, кога видов дека пак се враќам на старото, тогаш баталив се, и леб и со леб и без леб. Нема повеќе изговори, всушност има, не го јадам тој компир бидејќи не смеам да мешам протеини и скроб, а денес сум на протеини ;) Ајде женски, малку похрабро и поснажно, видов многу се откажавте, многу се откажувате, ваше право, ама кога за месец дена ќе поминат празниците ќе нема повеќе изговори ;)

На Lux, barbie28, Barbie.g и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Девојки сега му е мајката или ќе успееме да не се настрвиме на хранава околу празниците, или се паднало во вода....битката ќе биде сурова. :devil:

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Нeмам одамна пишано, зашто некако ми беше ептен како да замарам со што како секој божји ден.
    Уште сум си на мојот режим, и да ви кажам и со мали исклучоци делува.
    Ако ништо друго во обем имам скинато малку кај бутчиња и спојлери значително намалени 8)
    Со нејадење благо, грицки мицки и сокови ич, и појадок само овошје и кафе.
    За ручек си каснувам асално, зашто неможам да се прегладнувам, сум кажала дека денот после 3 ми е напорен до кај 8ипол умствено, се движам и дома у 8 само салата ќе кснам и задоволна сум ми држи.
    Наутро скоро никогаш не сум гладна, ретко некогаш да се полажам по мусли со млеко,ама затоа ручам уште у 2ипол.
    Да се пофалам ми се намалил целутот кај задникот посебно, и тоа без некое посебно мачкање, ми заврши кремата а никако да си купам нивеа бај бај целулит, само со пилингот што се поминувам од Балеа и тоа е тоа.
    Ма да ништо не праам без орбитрекот, али искочија непредвидени трошоци со лаптопов, фркнав добра пара на тоа, и морав малку да го пролонгирам купвањетп на орбитреков.
    Инаку причотав дека имало во техномаркет за 5000, ако е така и пред нова година има да се го земам, и тамн у сезона на дебелеење, барем ако ништо друго ќе вежбам секој ден по пола саат и више.
    45ден ми е денес, со слави, 2 родендена и денес еден 3,кафани збирања и остала провокација.
    САмо пред да добијам многу ми се јадеше, тогаш малку јадев количински поише, инаку не беше нездраво ама јаде поише него обично.
    Грев ми е црното чоколадо од сокоштарк, ама не се изджуваше полудев за балго.
    Мора да се стегнам поише после нова година, ама тогаш и ми идат испити, ќе биде леле мајко.
    Ај ако вртам секој ден немам гајле, барем затегната ќе бидам.
    Немам толку вишок, колку што одневебање се опуштила кожата и е мекичка и склона на целулитче.
    Али за мешево само стомачни, иф морам се поише да правам ама некако не ми иде :sweat:
    НЕма да прекинам и за празнициве, ќе гледам да јадам што е можно помалку и понемрсно и нечоколадно :D Барем пред нова година може да се издржи.
    И за крај,
    Со лесно девојќи, и со успех нека е, се подобар и подобар!

На anabel-a, teddybear, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  11. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Сабајле се мерев - 53.5 ! :lol:
    Ајде уште 3 килца, I can do ittt, лека полека ги снемува :D

На Ramante, majicka, anabel-a и 5 други им се допаѓа ова.
  12. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    многу ме демотивираат изрази од типот
    еднаш се живее краток е животот ке си јадам..

Некогаш си викам не, досега сум јадела сум се направила толкава да не речам крава .. :( сега ке пазам малце..а некогаш си викам во право е дај да си јадам ..и баш поради тоа вчера цело канди чоколатце си јадов..обично за благо витанова или од виталиа житните ги јадам а вчера...
    дајте ми некоја мотивација сеуште се држам на режим но кога ке ми спомнат така незнам шо да прам.. :(

13. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас си имам едно правило пред да јадеш погледни се во огледало, ама штете шо до сеа не го применував ама од утре ќе си го следам него :)

14. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Мојата вечна борба со килограмите. :(
    Сум ја држела само медицинската диета и сум ослабела 4 кг,па се откажав и накачив 10 кг.
    Одсекогаш се држев на тоа дека морам и затоа не сум успеала,ама сега ке се држам до тоа сакам.
    Нема ништо поубаво од тоа кога ке ги облечеш фармерките и ке ти пагаат,кога ке имаш слабо тело,кога здраво ке се храниш,кога ке си докажеш на себеси дека можеш да успеееш,дека си стигнала до целта. :)

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    10.021
    Да се јавам и јас на рапорт. Од 19ти Ноември некаде започнав да внимавам, потоа последните две недели се префрлив на медицинската зошто покрај милион обврски ми требаше распоред што да јадам.
    Сега го терам вториот циклус и освен еден прекршок синоќа супер ми оди!
    Ах и да... вчера ги облеков омилените фармерки после 1 месец....без мафин топ!!! Па си облеков и тесна маичка(не носена повеќе месеци :tmi: ), абе ми се идеше и капут да не облекувам само да си го фрцкам резултатот! :D
    Уште 6 дена до мерење, само да видам 5 како прва цифра на вагата (макар биле и 59.99 :D ) ќе летам од среќа!

На Doozy, Lux, kate21 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Според вас кој диета е подобра,ун или диетата на ирена?
    Според мене диетата на ирена затоа што иако за мноогу долг период сепак ке ослабам ама и здраво ке се хранам а и смирена ке си бидам нема да мислам на јадење,ама сепак ке пазам кога и што јадам. :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.946
    Да бидам искрена, според мене диетата на Ирена е за оние кои не сакаат да се откажат од задоволствата во вид на храна, односно ЈХ за појадок, јас се хранев одреден период нешто налик на оваа диета, дури и построго и пак не ослабев. Мислам дека УН е поделотворна и дека за 3 месеци можеш да постигнеш навистина многу ако си цврст карактер, додека со Ирена, можеш за една година да видиш резултат. Според мене диета е кога имаш правила според кои треба да се раководиш, нема јадење секој ден слаткиши и готово, нема мешање врсти на храни и слично, а јас ако си јадам за појадок секој ден кроасанчиња и за ручек изедам еден стек и компири, не знам како би ослабела.

На JuLleE, kate21, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    24.061
    Имам пишувано дека ја држев диетата на Ирена, и дека со неа за 3 месеци ослабнав многу. А бидејќи организмот ми се навикна на тој начин на исхрана, и после диетата продолжив така да се хранам. И намалив уште толку. Презадоволна бев затоа што ништо не ми беше скратено и за ништо не требаше да мислам дали ќе имам да приготвам специјално за ручек или вечера. Само јас не јадев никогаш кроасани или кифли + овошје за појадок, или како што читам сега во таа тема, не мешав продукти.
    Сабајле ми беа доволни 2те овошки (не банана, диња и грозје), на ручек што имаше зготвено дома, и за вечера салата.
    И успеав да симнам колку што сакам, веднаш се покажаа резултатите. Стомакот ми го снема за неполн месец. А потоа се стопи се друго, бутови, задник, нозе.
    Муабетот ми е дека ако се држите како што треба до овој режим на исхрана, не може да нема резултати. Е сега, точно е и дека секој има различен организам де, и кај секого различно делуваат диетит. Ова го зборам од лично искуство. Во секој случај, ден по ден, полека и ќе се дојде до посакуваното тело. :)

На pamelche, Doozy и Gorddana им се допаѓа ова.
  19. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    јас уште во Мај месец почнав со режимот,односно диетата на Ирена и летото многу ослабев,висока сум 169 а имав 71 кг :tmi: значи во животот никогаш не сум била толку кила,најмногу ослабев во нозете и во спојлерите......значи некни се вагав,пред 2 недели можи ( за мене то некни е :lol: ) и бев 67 кг и ваква бев :rock: :clap: можи за тој временски период не е многу оти сепак да си признам си се опуштав кога и да ми текнеше,значи не бев принципиелна :!: ама на мене се гледаше дека сум ослабена и сите ми велеа дека сум....ама ете,овие неколку дена,да не речам ова недела премногу си се опуптив со јадењето,4 вечери си вечерам,денес обилно си доручкував.......абе,абе........да земиш да ме отепаш одма!ѓубре :doh: ама си мислам дека ова се должи на то шо треба да ми дојди.....или само си се тешам,од ко се најадов ко свиња :devil: поздрав феминки........ако имате некое мислење и некој совет,слободно споделете го :hai:

На pamelche, kate21, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Денеска се мерам на скопскава вага (две кила повеќе кажува ако си на повисок спрат,тестирано во три згради и две куќи :rofl: ), мерам и вака гледам :^) . Одам пак мерам, пак вака :^) .

Дали тоа скопската вага ме покажа 80 кила, автоматски, по домашната (на која се мерам отпочеток) сум 78? Зимам метрото, стомакот намален за сантим-два, од 99-100 на 98. Зимам пак мерам, види богати. :D А баш не се ни движам во последно време по ладново.

Иначе не правев ништо посебно, само пиев јогурт цела недела од сабајле. Кога ќе подразмислам, кога бев кај баба ми (периодот кога најмногу ослабев) пиев по еден Баланс насабајле. Дефинитивно продолжувам со тактиката пиење јогурт и овошје/смуди до ручек, ручек што има и ретко вечерам. Некогаш каснувам црн леб, ептен ако такво е јадењето (читај, ако јадењето е леб и ајвар) и така...

Во петок ако сум стварно под 80 кила ве частам. :D

п.с. ако пиењето јогурт била тајната на мојот успех, има да се упуцам што не сум го открила порано ова. :geek:

На pamelche, Mrs.Bass и anabel-a им се допаѓа ова.