(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    :shake: :shake: :shake: не, имаат многу калории!

A за кризи за јадење, мене ме фаќаат највеќе на сабајле, што од една страна е убаво :)
    што и да јадеш на сабајле, најбрзо се троши, метаболизамот е најактивен на сабајле!
    навечер ретко да ме пукаат кризи, општо навечер не ми се јаде :)

2. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Како се држите девојки?

За лененовото семе, јас пијам лененово масло. На сабајле на гладно, една супена лажица и одма после тоа многуууууу вода(зошто мене ми е очајно грдо). И јас колку што знам семето не игра никаква улога(мислам на зрнцата), подобро е или маслото или пак мелено лененово во мусли да се додаде. Најдобро е лененовото со лимони цедени.

Ајде јас да се пофалам, вчера морав да се мерам зошто сите ми рекоа дека сум видно ослабена. Па ајде нека ми се на здравје 7 kg down :clap: Вчера правев и крвна слика, се е супер, па искрено ептен сум задоволна. Се радувам ко мало дете на сладолед :)

А сите ми ја пунеа главата како и годините играат голема улога во слабеењто- не си ти девојчица од 17 години па се да оди глатко, ама добро е го побив и тој мит :D

Да се надополнам- за 37 дена ќе му дојдат 14 кг. И јас тука застанувам ;) Сега ќе бројам калории или пак само ќе внимавам што и како јадам

На melanie27, Miss-Independent, UniqueCreature и 3 други им се допаѓа ова.
  3. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Bака сега:јас од сабајле изедов 2 варени јајца(само белка) со препечено лепче+нескафе(со нискокалорично млеко)
    Cега им правам на овие дома плескавици,и салата со маслиново и балсамико,имам план да каснам мала плескавица со салатата,ама оваа кафево многу ме подува,ко трудница се чуствувам,а не посетив тоалет :wasntme:
    после ке мавнам едно пешачење со керка ми в количка и така :!:

4. Sunshine.love

Sunshine.love Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    10
    Мојот предизвик е 6 кг за овој месец. Држете ми среќа :D

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eдит-ништо од плескавиците,заминаа в губре,не ги погодив :wasntme:
    Cега останувам на салата :inlove: и 1л вода со цеден лимон-ја послушувам на пирамитка :D
    Bие како се држите теди и лудо ?
    кога ве факаат кризи,мене денски,навечер ок сум :P

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Вчера си ја прекршив диетата...бевме вечерта на род. и не одолеав, каснав торта, минијатурно парче ама сепак торта :(
    Бидна, готово, нема да ми се повтори :?:
    Да прашам, смее ли да се јадат кикирики..или поточно колку калории имаат? И дали смее да се конзумира винце, една чашка барем од време на време?
    Што се однесува до кризи, најмногу ми се јаде наутро, до ручекот..После ручек не ме фаќаат кризи, а ако ми се пријаде јадам краставица или патлиџан, така без ништо, дури ни сол.

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Мене до сега неколку пати асолни кризички ме фатија и тоа или за ручек или навечер. :D Ама издржав, одбив и јадење од мекдоналдс. Ниту едно компирче не си дозволив да пробам.

Од сабајле јадев банана, и си направив нескафе па до кај 12 ќе го тинтрам несот и вода, па ќе јадам супа, и попосле ќе си зготвам варени јајца за јадење (3 јајца, само белките), а вечер марула и туна. :)

Се чувствувам убаво, претежно насабајле јас обилно сум јадела а сега не ни имам желба.
    6ти ден, и супер ми е, горда сум си на себе. :bow:

Ама да не беше форумов, т.е темава, не знам до кај ќе стигнев да бидам искрена. :)

На lolyta777, melanie27, Miss-Independent и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Hемој да се разочаруваш за едно парче торта, си згрешила продолжи напред!
    епа луѓе сме, и ние си сакаме малце :$ ништо нема да ти биде од парче торта, овие денови продолжи си
    и не смее кикирики, гојат многу калории имаат па сигурно 500-600 калории, ако не и повеќе!
    и мене наутро највеќе ми се јаде, затоа мораш да појадуваш, за да не те мавнат јаки кризи навечер

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Aх како се држам :$
    нели реков нема ориз да јадам.... Aма...... мајка ми малце е откачена, насабајле во 6 го готви ручекот,пред да оди на работа, зашто сами сме, татко ми не е дома да зготви, и свари ориз интегрален (таков јадеме)
    и во 7 беше готов, и си наполнив една чинија плитка, и си каснав :$ !
    и кога отидов во веце се
    искакав
    , ама она убаво, 3 дена не сум била во вц, а секој ден по 2-3 пати ми е стандард :lol:
    Aјде јбг, ориз беше, во 7 сабајле, сега сум најадена, до 14 часот ништо нема да ми се јаде :D
    Aјде утешете ме сега, осеќам вина :(

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сега гледам за водата дека сте пишувале. Тоа да се пие вода додека се јаде е голема грешка. Половина час пред јадење и половина час после јадење вода не треба да се пие. Водата оди низ организмот побрзо, и побрзо стигнува до желудникот. На тој начин ги разредува желудочните киселини и од храната баш оние потешки состојки не се разградуваат како што е потребно. Подобро со салата да се лажеме дека сме најадени отколку со вода. А со пиење вода да си продолжиме најмалкуи половина час после оброкот.

А водата е здрава да се пие заради многу други работи, добрите дејства што ги има врз организмот и се по ред. Само пиши на гугл ( не мит екнува која феминка не знаеше зашто се пие) и ќе ти излезат мал милион текстови.

Лудо, оривчето денес ќе го потрошиш. Не е страшно, јас пред некој ден ручав обичен ориз без леб. Уживај. :)

На UniqueCreature и ludoto19 им се допаѓа ова.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    :( знам ама многу тешко се осеќам!
    вчера јадев само 1 јајце со 2 патлиџани на тефлонско, и после 5 саати малце таратор и тоа беше се!
    и кога станав сабајле, :$ видов оривче, и ајмо на весеље ]:) Aма не претерав, јас знам и репете да си земам!
    :D Tака да се исконтролирав за количина :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Aх бе лудо,не е страшно,една другарка ослабна 15кг :o и кога ја прашав што јадеше ми рече ориз и супа,гевреци,јогуртчина.
    A мене оризот не ми влијае баш убаво,осекам дека ме наполнува премногу :tmi:
    лолита и кај тебе не е страшно,велат дека ако јадеп здраво имаш еден ден во неделата да канеш нешто мрсничко,му требало на телото,другар му на мажот ми прездраво јаде и во секоја сабота си дозволува пица,мекдоналдс и слично.
    Mече еј чипсите се најзаразни,мене стрина ми донесе сега чипс онај грчки,и кога си замина ги испрскав со windex инаку ке ги лапнев :D
    Mене некако не ми оди водава со салатава,ме дуе наеднаш,во право си за после или потоа :talk:
    Eдит-таратур јадете онај со павлака(кисело млеко)и краставица и лук,или за некој друг станува збор? :wasntme:

На lolyta777, Miss-Independent, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ете така, и мирна глава ем задоволно меше. :D

а за јаткасти плодови, најубаво е да се јадат бадеми, може и суво грозје или сува брусница. Кога ќе ве фатат кризи а да не е повеќе од еднаш дневно, една шака бадеми или суво овошје. :) Шаката не мора да ја преполнувате :rofl:

Волфче, таратур јадам со овчо кисело млеко, краставица и малку сол и киселина. Друго ништо. Павлаката е далеку покалорична :)

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас тараторот го правам со
    јогурт кравји обичен 1 голема лажица дробено сиренце, краставички, ротквички, и зависно од колку калории сум внела во денот, можеби и сецкано варено јајце :)
    навистина освежува мнооогу и те држи најадена долго време
    едит- Tеди, немој овчо, многу е мрсно и не е диетално, замени го со кравјо :)
    ќе те карам :lol:

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не сум јас крива, татко ми е, поздраво било тоа овчото, т.е најздраво и само за мене го купува, ама ќе му речам да ми смени на кравјо. :)

Еве го и сега доаѓа дома со лепчиња од фурна. Човеков ќе ме однесе со една нога во гроб од пред време. ;( А јас само ќе ги гледам со брат ми како си лапкаат чајни и топли лепчиња. Тотално нефер суштества. :doh: :D

Ама јас им реков се е во ред. Па жал ми е и тие ради мене на режим да бидат. :!:

Е сега ќе си трпам. Вака се ојачувам бе. :muscle:

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Hапред Tеди, не се предавај!!! :muscle: :muscle: :muscle: Mисли на италија, мисли на секси мужиња, мисли дека мора да мувнеш нешто таму, дури и за мене :!: Mисли си дека си посилна од лебот и колачињана, и не им се предавај! :D
    и ќе успееш!!! верувај во себе, малце поддршка да ти пратам, да не ни потклекнеш :)

На lolyta777, UniqueCreature и teddybear им се допаѓа ова.
  17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Неее, нема потклекнување. Ах Италијо :$ Хахахахахаха :D тенкју на поддршката, добро ми дојде. Затоа и сме тука нели. Си се чудам еј, тука ќе се олеснам и после немам проблеми. Ех да не бевте вие ... до сега може 8 пати да се откажев :rofl: А вака неее :P

Сега си ставив супа на оган. Нека се крчка. :rofl:

На lolyta777 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Дечки, оти така му сте се запнале на оривчето бре? :D
    Па во УН диетата, јас секој 4-ти ден јадев ориз и салата.
    Имаше да се бира - грав, грашок, боранија или ориз и со мајка ми 90% од диетата бевме на ориз.
    Не зафркавајте, зборувате за кашкавал, зденки, таратур :D сега оризот бил страв и трепет.

Одговорно тврдам дека е здрав и се слабее со ориз и салата.
    Не ме интересира колку калории имал, дали имал 3,6 повеќе од леќа или не знам ти што.
    Заситува, минимум 4 часа нема да помислите на храна.

На UniqueCreature, zhap4e, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    И јас си јадам ориз, без леб со малку сирење и многу патлиџан. Дури и го обожавам. И не знам зошто не е погоден за во диети демек. мене убаво ми делува, сакам да јадам ориз, ем заситува. Поготово и порција супа ако изедеш претходно, цел ден нема на јадење да помислиш :D

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    еми и јас со сиренце и патлиџанче го јадам :D
    Aма му се плашам зашто не е протеин! :lol:
    и да, заситува, ехееее, пред 3 саата го јадев уште сум бајаѓи најадена :D
    и теди :!: се разбравме, овочото никако, кравјото кисело млеко има 60 калории на 100 мл :)